Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 στις 11.00

Πορεία για το Πάρκο Γεωργιάδη

Μετά από την επιτυχημένη ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ανδρόγεω την περασμένη Δευτέρα από τις φυλές του Πάρκου, είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη να καταστεί σαφές στη δημοτική αρχή ότι οι πολίτες αντιδρούν στα σχέδια παραμόρφωσης του Πάρκου Γεωργιάδη. Για το λόγο αυτό καλούμε όλους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Είναι σημαντικό όλοι μαζί να δώσουμε το μήνυμα ότι το Πάρκο Γεωργιάδη ανήκει στους πολίτες αυτής της πόλης και όχι σε εργολάβους, δημάρχους και αντιδημάρχους!

Καλούμε όλους τους πολίτες στην Πορεία Διαμαρτυρίας το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 στις 11 π.μ. Η πορεία θα ξεκινήσει από το Πάρκο Γεωργιάδη, ενώ στο τέλος της πορείας θα καταλήξουμε και πάλι σε αυτό με τους Μανώλη Μανουσάκη (λαούτο), Χάρη Παναγιωτάκη (λύρα), Στέλιο Ζερβό (μπουζούκι) και Νίκο Νικηφοράκη (κρουστά), να μας συντροφεύουν σε μια γιορτή αντίστασης στα σχέδια ανάπλασης του Δήμου, με ήχους κρητικής και ρεμπέτικης μουσικής.

Σε συνέχεια των δράσεων μας, δίνουμε ραντεβού και τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 στις 6μμ στη Λότζια σε μία παράσταση διαμαρτυρίας στο προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο θα συζητηθεί το ζήτημα του Πάρκου Γεωργιάδη. Ζητάμε απαντήσεις στα 17 ερωτήματα που θέσαμε στην δημοτική αρχή, και επιμένουμε στη ματαίωση των σχεδίων του Δήμου για το ζωντανότερο σημείο της πόλης, το Πάρκο Γεωργιάδη!

Συμπληρωματικά, και σε πείσμα των επικοινωνιακών χειρισμών της δημοτικής αρχής, αλλά και της παραπληροφόρησης ορισμένων media, υπενθυμίζουμε ότι:

- η εκ των υστέρων δημόσια διαβούλευση του δήμου Ηρακλείου δεν αφορά το έργο στο πάρκο Γεωργιάδη καθαυτό, αλλά αποκλειστικά και μόνο τη διαχείριση του πάρκου στο μέλλον.
(βλ. link από το site του δήμου Ηρακλείου
https://www.heraklion.gr/…/paratasi-diavoulef…… )

- στην επιτροπή που υποτίθεται ότι θα εξετάσει το υλικό που θα προκύψει από τη διαδικασία της διαβούλευσης δεν συμμετέχουν οι Φυλές του Πάρκου,

-θα εμποδίσουμε την έναρξη των εργασιών στο πάρκο Γεωργιάδη με κάθε δυνατό τρόπο.

Ας είμαστε όλοι και όλες εκεί. Η ζωή του Πάρκου δεν είναι διαπραγματεύσιμη!

Υπερασπιζόμαστε τον ελεύθερο και ζωντανό χαρακτήρα του και διεκδικούμε και άλλους δημόσιους ανοικτούς και κοινωνικούς χώρους στο Ηράκλειο, πέρα από τη σκιά της ανάπλασης και της εμπορευματοποίησης!

Συντροφικά,
Οι Φυλές του Πάρκου

*Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μελέτη, το έργο, τουςχειρισμούς του Δήμου και τις επόμενες κινήσεις μας, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail fyleexs2parkou@riseup.exnet

**Υπενθυμίζουμε τη συλλογή υπογραφών για τη διάσωση του Πάρκου Γεωργιάδη στην Avaaz. Έχουμε ήδη ξεπεράει τις 2.000 υπογραφές!
https://secure.avaaz.org/…/Dimotiko_Symvoylio…

Πηγή :https://www.facebook.com/fyles2parkou/