Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 στις 20.00

Εκδήλωση-συζήτηση: Η αλήθεια για το "Μακεδονικό"

Ο εθνικισμός δεν είναι έμφυτος στους ανθρώπους. Καλλιεργείται με τους κατασκευασμένους εθνικούς μύθους, με το ψεύδος και με τη συστηματική καλλιέργεια του μίσους προς άλλους λαούς. Μπορεί η ελληνική αστική τάξη να «ξεσκίζεται» στις μπίζνες στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, όμως ο ελληνικός λαός διδάσκεται να μισεί τους Σλαβομακεδόνες, πιστεύοντας ότι αυτοί κατασκεύασαν μια εθνική ταυτότητα και μια γλώσσα. Οι γελοίοι εθνικιστικοί μύθοι της άλλης πλευράς κάνουν το ίδιο.Τι είναι αυτό που κατεβάζει τόσο κόσμο στα μουσολονικού τύπου συλλαλητήρια; Είναι η εθνικιστική τύφλωση, που στα μυαλά πολλών «κατοικεί» ως… πατριωτισμός. Κι αυτό το εκμεταλλεύονται όλες οι αστικές δυνάμεις, από τους φασίστες μέχρι την κοινοβουλευτική Δεξιά και από τους σοσιαλδημοκράτες μέχρι την ψευτοαριστερά του Περισσού και των «ορφανών» του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί όλες οι αστικές δυνάμεις θέλουν ένα λαό εθνικιστικά (και όχι μόνο) τυφλωμένο, ο οποίος θα σέρνεται πίσω από τις σημαίες τους. Απειλώντας άλλους λαούς, με τους οποίους δεν έχει να χωρίσει τίποτα, και την ίδια στιγμή αποδεχόμενος μοιρολατρικά ένα εργασιακό και κοινωνικό καθεστώς εξαθλίωσης, που συνοδεύεται από ένα απροκάλυπτο αποικιοκρατικό έλεγχο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων πάνω σε κάθε ικμάδα φυσικού και ανθρώπινου πλούτου της χώρας μας.

Το ψέμα, όμως, δεν καταπολεμιέται με κραυγές. Καταπολεμιέται με την αλήθεια. Με τη συστηματική ζύμωση που αποκαλύπτει το ψέμα σε όλο του το βάθος και αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια. Μονάχα η γνώση μπορεί να καταπολεμήσει την άγνοια. Κι αυτό θέλει δουλειά, όχι πυροτεχνήματα.

Συνεισφορά σ' αυτή την προσπάθεια είναι η συζήτηση που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στην Κόντρα. Μια συζήτηση που φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για μια πλατιά διαφωτιστική δουλειά ενάντια στο εθνικιστικό ψέμα.

πηγή : http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/30157.Η-…