Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 στις 18.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση/πορεία ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις

Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Αντιστεκόμαστε στην κλιμάκωση της λεηλασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας!

Ο αγώνας μας συνεχίζεται έξω από τα συμβολαιογραφικά γραφεία, τις τράπεζες και τις υπηρεσίες, στους δρόμους, στις γειτονιές. για αποτρέψουμε τις εξώσεις!

Καλούμε όλους και όλες την Τετάρτη 21/2/18, στις 6μμ, σε συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

Απαιτούμε:
-Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως η νομοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία.
-Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
-Κατάργηση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων από λογαριασμούς εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων.
-Όχι στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος.

Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών

πηγή : https://noauctionsgr.blogspot.gr/2018/02/blog…


1 2 3 4

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ Τετάρτη 21/2, 6μμ, πλ. Κοραή. Πορεία στο υπουργείο Οικονομικών - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ


Από τις 21 του Φλεβάρη οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί καθιερώνονται ως αποκλειστική διαδικασία διενέργειας των πλειστηριασμών, ενώ την 1η του Μάη ξεκινούν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για τα άνω των 500ευρώ χρέη προς το κράτος - εφορεία και ταμεία. Στόχος τους να υπερβούν τα εμπόδια στην αρπαγή της κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών που είχε πετύχει το κίνημα με την παρουσία του στα Ειρηνοδικεία. Κυβέρνηση, Ε.Ε., τραπεζίτες, με την άμεση συνδρομή μεγαλοσυμβολαιογράφων, ετοιμάζονται για τη μεγάλη επίθεση στη λαϊκή κατοικία και περιουσία, σε ό,τι με κόπο χρόνων αποκτήθηκε από τα λαϊκά νοικοκυριά.

Δέκα χρόνια παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και οκτώ μνημονίων στην Ελλάδα έφεραν αφαίμαξη μισθών και συντάξεων, απολύσεις και ανεργία, ιδιωτικοποίηση δημόσιου πλούτου και στέρηση βασικών κοινωνικών αγαθών, φτωχοποίηση και ζωή στα όρια της εξαθλίωσης. Στα ίδια χρόνια οι τράπεζες με τις συνεχείς ανακεφαλαιώσεις τους πήραν 233 δις ευρώ που φορτώθηκαν ως νέο δημόσιο χρέος στο λαό ενώ, ταυτόχρονα, δυσβάστακτοι φόροι και χαράτσια επιβλήθηκαν στα φτωχά λαϊκά στρώματα, με στόχο την πληρωμή των δόσεων του δημόσιου χρέους.

Παράλληλα και ξεπερνώντας κάθε όριο κοινωνικής αναλγησίας, από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι σήμερα κυβέρνηση, Ε.Ε. και "Θεσμοί" προωθούν μια πολιτική που βάζει ξεκάθαρα στο στόχαστρο την λαϊκή κατοικία και μικρή περιουσία. Με μια σειρά από μνημονιακές διατάξεις και νόμους όχι μόνο αφήνουν απροστάτευτα τα σπίτια μας απέναντι στις τράπεζες, τα funds και το κράτος, αλλά με την καθιέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών καθιστούν τη λαϊκή περιουσία εύκολη λεία στις διαθέσεις των αρπακτικών, βάζοντας σε εφαρμογή την πιο μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς πλούτου από τον εργαζόμενο λαό.

Στόχος τους, 10.000 πλειστηριασμοί για το 2018 και 130.000 συνολικά μέχρι και το 2021! Μετά τους πλειστηριασμούς, μέσα σε δυο μήνες πρέπει να γίνονται και οι εξώσεις, όπως προστάζουν Ε.Ε. - Ε.Κ.Τ. Για να θωρακίσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους θεσπίζουν ως ιδιώνυμο αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα, τη δράση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Η στέγη δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα για όλους. Το μικρό μαγαζί και το χωράφι είναι μέσα βιοπορισμού για τον επαγγελματία και τον αγρότη. Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, η σωτηρία για άλλη μια φορά των τραπεζών καθώς και η είσπραξη των δυσβάστακτων φόρων και χαρατσιών από το κράτος δεν μπαίνουν πάνω από τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Αγωνιζόμαστε για:

- Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία
- Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
- Κατάργηση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων από λογαριασμούς εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων
- Όχι στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος

Κ Α Ν Ε Ν Α Λ Α Ϊ Κ Ο Σ Π Ι Τ Ι Σ Τ Α Χ Ε Ρ Ι Α

Κ Ρ Α Τ Ο Υ Σ - Τ Ρ Α Π Ε Ζ Ω Ν

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής - ΣΥΣΑ

epitropi3den.blogspot.com

πηγή : http://epitropi3den.blogspot.gr/2018/02/212-6…


1 2 3 4

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

Ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στην οικονομική βία
και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας από τράπεζες & κράτος

Δείχνουν αδίστακτοι

Η κυβέρνηση, με την ουσιαστική στήριξη και των υπολοίπων μνημονιακών κομμάτων, για να ικανοποιήσει τους φιλόδοξους στόχους που έχουν θέσει οι τράπεζες όσον αφορά τη μείωση των «κόκκινων δανείων» θεσμοθέτησε τη διενέργεια πλειστηριασμών αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα από την Τετάρτη 21 Φλεβάρη.
Παράλληλα η Α.Α.Δ.Ε συνεχίζει το ανελέητο κυνήγι κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Το 2017 έγιναν 1.720.000, κύρια σε βάρος μικροοφειλετών, ενώ από την 1η Μάη η κυβέρνηση θεσμοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη προς το δημόσιο πάνω από 500 € !
Με νύχια και με δόντια προσπαθούν να ξεπαγώσουν τους πλειστηριασμούς. Φέτος σχεδιάζουν 10.000 πλειστηριασμούς και 40.000 για κάθε χρονιά, από το 2019 και μετά.
Είναι όμως αδύναμοι, μπλεγμένοι στις αντιφάσεις ενός σάπιου συστήματος
Οι τράπεζες, σε μια κτηματαγορά που έχει καταρρεύσει (σε 280.000 εκτιμώνται τα αδιάθετα σπίτια) φοβούνται πως οι τιμές των ακινήτων θα υποχωρήσουν και άλλο απειλώντας την επάρκεια των κεφαλαίων τους… Γνωρίζουν πως τα κοράκια της αγοράς είναι ακόμα δύσπιστα να «επενδύσουν», γι' αυτό και δηλώνουν ότι θα αγοράζουν οι ίδιες τα 8 στα 10 ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί, προσδοκώντας σε ένα μελλοντικό γύρο κερδοφορίας…

Να τους ανατρέψουμε τα σχέδια

Η κυβέρνηση έχει συνταχθεί πλήρως με τις απαιτήσεις τραπεζών, Ε.Ε και Δ.Ν.Τ. απελευθερώνοντας τους πλειστηριασμούς. Λέει ψέματα ότι προστατεύει τη λαϊκή κατοικία. Ενόψει μάλιστα της 4ης αξιολόγησης ετοιμάζεται να αυστηροποιήσει προστατευτικές διατάξεις του αναθεωρημένου ν.Κατσέλη. Όλο το προηγούμενο διάστημα προσπάθησε να συκοφαντήσει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, ενεργοποίησε το «ιδιώνυμο» Κοντονή, χρησιμοποίησε τους μηχανισμούς καταστολής στα Ειρηνοδικεία αλλά τελικά φοβήθηκε την αντιπαράθεση, καταφεύγοντας στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Κυβέρνηση και τραπεζίτες, τρέμουν τον οργανωμένο λαό. Γι αυτό, χρειάζεται να συνεχίσουμε από κοινού (είτε είμαστε άμεσα ή μελλοντικά πληττόμενοι-ες) να αγωνιζόμαστε για την πραγματική προστασία της λαϊκής περιουσίας, τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών και τη θεσμοθέτηση ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας.

Τετάρτη 21 Φλεβάρη - Πανελλαδική μέρα δράσης Συγκέντρωση στις 18:00 στον πεζόδρομο Κοραή (μετρό Πανεπιστήμιο) Πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

πηγή : http://ergatikilesxi.gr/Γεγονός/4637/


1 2 3 4

ΜΑΖΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Εδώ και δέκα σχεδόν χρόνια, μετά το ξέσπασμα της κρίσης του ελληνικού εξαρτημένου καπιταλισμού, χιλιάδες είναι οι λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Το φόρτωμα της κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης και του λαού έφερε ανεργία, απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, μεροκάματων και εισοδημάτων, μη καταβολή δεδουλευμένων για μήνες. Λουκέτο μπήκε σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η κατάσταση αυτή οδήγησε στην αδυναμία πληρωμής των δανείων για σπίτια από τμήματα του λαού, αλλά και για άλλες ανάγκες, που πάρθηκαν κάτω από συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες οι οποίες πλέον δεν υπάρχουν. Χιλιάδες είναι αυτοί που εκτός από τις «υποχρεώσεις» τους στις τράπεζες αδυνατούσαν και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα βαριά χαράτσια που επιβάλει το κράτος.

Όλη αυτή η κατάσταση που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις του συστήματος, τόσο οι παλαιότερες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όσο και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τις εντολές των ιμπεριαλιστών της ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, έχει φέρει σε αδιέξοδο όλο αυτό τον κόσμο. Η κυρίαρχη προπαγάνδα ρίχνει ευθύνες στο λαό γιατί τάχα ήθελε «μεγάλα σπίτια» και τον διακατείχε «καταναλωτική μανία», ότι «κατανάλωνε περισσότερα απ' όσα άντεχε» καθιστώντας τον συνυπεύθυνο για τη κατάσταση της χώρας και του εαυτού του. Τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστές φοβούμενοι τις αντιδράσεις, αλλά και μη όντας έτοιμοι να προχωρήσουν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, με διάφορα τερτίπια τύπου «νόμου Κατσέλη» και αποφάσεων για το ακατάσχετο της «πρώτης κατοικίας» κέρδιζαν χρόνο. Το ίδιο και οι τράπεζες που κατέθεταν στους οφειλέτες προτάσεις πρακτικά ανεφάρμοστες. Δημιουργούσαν ψεύτικες ελπίδες μέσω της μακροχρόνιας παράτασης των «εκκρεμοτήτων» φροντίζοντας παράλληλα να μη χάνουν οι τράπεζες μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων.

Η τωρινή κυβέρνηση έσπευσε να αλλάξει τις διαδικασίες και να τις συντομεύσει. Η «πρώτη κατοικία» από 1/1/2018 δεν προστατεύεται για όσους δεν έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη-Σταθάκη (η μεγάλη πλειοψηφία) και επιπλέον κατασχέσεις και πλειστηριασμούς «πρώτης κατοικίας» θα διενεργούν και οι κρατικοί φορείς. Από τις 21/2 θα διενεργούνται αποκλειστικά ηλεκτρονικά για να αποφευχθούν ακυρώσεις από το κίνημα το οποίο ποινικοποιείται και καταστέλλεται.

Η νέα αυτή εξέλιξη ψηφίστηκε με το λεγόμενο πολυνομοσχέδιο μαζί με τις άλλες άγρια αντεργατικές και αντιλαϊκές πλευρές που έχει αυτό, όπως το χτύπημα του δικαιώματος στην ΑΠΕΡΓΙΑ, τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, τα νέα αντι-ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να «περάσει» τη λεγόμενη 3η αξιολόγηση απ΄τους ιμπεριαλιστές «δανειστές».

Ορισμένες δυνάμεις εμφανιζόμενες ως «κίνημα κατά των πλειστηριασμών» αφού αρχικά αποδέχτηκαν τη λογική της «πρώτης κατοικίας» συνέβαλαν στις αυταπάτες της λεγόμενης νομικής διεξόδου. Έπειτα και αφού η έλευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γκρέμισε τις αυταπάτες, προσανατολίστηκαν προς τη ματαίωση πλειστηριασμών και στη στοχοποίηση των συμβολαιογράφων μετατρέποντάς τους σε υπεύθυνους για την κυβερνητική πολιτική! Καθιστώντας έτσι ευάλωτο και το όποιο κίνημα υπεράσπισης της λαϊκής περιουσίας.

Η υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας πρέπει να γίνει υπόθεση του ίδιου του λαού. Του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Πρώτα απ' όλα αυτών που κινδυνεύουν να χάσουν σπίτια και περιουσίες. Είναι ανάγκη να συγκροτηθεί ένα μαζικό, πλατύ και μόνιμο κίνημα υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, κύρια στις γειτονιές αλλά και στους χώρους δουλειάς και σπουδών, με στόχο να μη χάσει κανένας εργαζόμενος και άνεργος το σπίτι του και την περιουσία του.

Κάτω τα χέρια απ΄τη λαϊκή κατοικία!

Οι μαζικοί λαϊκοί αγώνες είναι η απάντηση στην καταστολή!

Αγώνας για ανθρώπινες συνθήκες ζωής, για στέγη, δουλειά και δικαιώματα!

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ ΣΤΙΣ 6.00 μ.μ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

πηγή : https://la-aas.blogspot.gr/2018/02/blog-post_…