Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 στις 18.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Πορεια αλληλεγγύης σε Ηριάννα και Περικλή

13 Χρόνια Φυλακή για:

  • Φιλικές και προσωπικές σχέσεις που ποινικοποιήθηκαν.
  • Αμφίβολα μίγματα DNA που δεν ήταν αρκετά ούτε για επανεξέταση.
  • Έναν δήθεν μάρτυρα που εξαφανίστηκε.
  • Μία εκδρομή στην "αναρχική" Βαρκελώνη.
  • Να επιβεβαιωθούν τα ραβασάκια της αντιτρομοκρατικής και οι ιδεοληπτικοί δικαστές και εισαγγελείς.

Με αυτή την αιτιολογία, η Ηριάννα και ο Περικλής βρίσκονται έγκλειστοι στην φυλακή μετά την καταδίκη τους τον Ιούνη του 2017 με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του τρομονόμου (187Α), περιμένοντας την έναρξη του εφετείου τους τον Μάρτη του 2018.

Στα πρόσωπα τους, ο μηχανισμός της αντιτρομοκρατικής και του τρομονόμου βρήκε δυο από τους πολλούς "ενόχους" του.

Η σύλληψή τους έγινε την εποχή του δόγματος "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης Σαμαρά και το κατηγορητήριο τους περιελάμβανε όλα τα βασικά συστατικά των τρομοϋποθέσεων: επικοινωνιακά show,δήθεν συμμετοχή σε οργάνωση, δείγματα DNA επισφαλή και σε τόσο μικρή ποσότητα που δεν μπορούσαν να επανεξεταστούν και να διασταυρωθούν, σκιαγράφηση ενός αόριστα ύποπτου και με αναρχικές τάσεις κοινωνικού περιβάλλοντος.

Η καταδίκη τους ήρθε, ενάντια στην κοινή λογική και την προφανή έλλειψη στοιχείων, λίγο μετά την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο και σε μια περίοδο που το κράτος και οι μηχανισμοί του επιζητούσαν μια ρεβανς.

Βασικό δομικό στοιχείο του πλέγματος καταστολής τόσο στην συγκεκριμένη υπόθεση όσο και ενάντια σε όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια αποτελεί ο αντιτρομοκρατικός νόμος 187Α. Ένας νόμος που στοχεύει σε όλες και όλους μας. Με τα ειδικά δικαστήρια, τις ειδικές συνθήκες κράτησης, τις υπερεξουσίες των διωκτικών αρχών και τις φασιστικές διατάξεις της συλλογικής ευθύνης και της ποινικοποίησης των προσωπικών και πολιτικών σχέσεων, φανερώνει το πραγματικό πρόσωπο της αστικής δημοκρατίας. Σε αυτόν τον άξονα κινείται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο δεν προχώρησε σε κατάργηση του τρομονόμου αλλά ετοιμάζεται να ψηφίσει την αυστηροποίηση του Σωφρονιστικού Κώδικα.

Η δυνατότητα της αντιτρομοκρατικής να κατασκευάζει υποθέσεις από έναν τεράστιο κύκλο αγωνιστών "υπόπτων" καθώς και από το φιλικό και συγγενικό τους περιβάλλον, βασίζεται στην χρήση του DNA ως αποδεικτικού μέσου. Ο εξαναγκασμός, άμεσος ή έμμεσος, λήψης του από τους συλληφθέντες και η υιοθέτηση των αμφίβολης αξιοπιστίας αποτελεσμάτων του από τις δικαστικές αρχές, αποτελούν ένα από τα πιο ισχυρά όπλα στα χέρια του κράτους ενάντια στον κόσμο του αγώνα.

Γνωρίζουμε ότι αυτού του είδους οι υποθέσεις αποτελούν έναν ακόμη τρόπο επιβολής της κοινωνικής ειρήνης σε συνθήκες κρίσης και ακραίας εκμετάλλευσης. Ότι έχουν ως στόχο να χρησιμεύσουν στην εμπέδωση του φόβου και την καταστολή των αγώνων.

Το μήνυμα του τρόμου γίνεται σαφές:

'Ενοχοι όσες/οι αγωνίζονται, ένοχοι όσες/οι έχουν σχέση μαζί τους.

Η επίθεση του κράτους στις επιλογές, τις ελευθερίες και τους αγώνες μας είναι συνεχής και ολομέτωπη.

Με όπλο μας την αλληλεγγύη οφείλουμε να εμποδίσουμε την επέλαση της καταστολής, του ελέγχου και την διάχυση του φόβου.

Ενόψει του Εφετείου της Ηριάννας και του Περικλή,αγωνιζόμαστε συλλογικά και με όλες μας τις δυνάμεις για να τους πάρουμε πίσω.

Ο αγώνας των δύο είναι αγώνας:

Ενάντια στην αυθαίρετη χρήση του DNA ως αποδεικτικού μέσου.

Ενάντια στον τρομονόμο και την ενίσχυση του.

Η απελευθέρωσή τους να είναι μια νίκη του κινήματος ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΘΗΝΑ: ΠΟΡΕΙΑ 18.00- ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΔΙΚΗ: 21 ΜΑΡΤΙΟΥ, 09.00- Εφετείο Λουκάρεως

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Συνέλευση για την απελευθέρωση

της Ηριάννας και του Περικλή

[sineleusi-ip.gr]

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/73299/


1 2 3 4 5

να πάρουμε πίσω την Ηριάννα και τον Περικλή

post image

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ

Με την καταδίκη τους τον Ιούνη του 2017 σε 13 χρόνια φυλάκισης η Ηριάννα και ο Περικλής είναι ακόμα έγκλειστοι στις φυλακές, αναμένοντας το εφετείο που γίνεται στις 21 Μάρτη. Για να γίνει αυτό έπρεπε να μπει σε διαδικασία ό γνωστός μηχανισμός κρατικών σκευωριών που, διαμέσου της ποινικοποίησης προσωπικών και φιλικών σχέσεων, της εξαναγκαστικής λήψης DNA αμφιβόλων μιγμάτων και συνεπικουρούμενος από σενάρια της αντιτρομοκρατικής, επέτυχε αυτή την εξοντωτική ποινή. Η Κυβέρνηση νομοθέτησε, η Αντιτρομοκρατική έπλεξε τη σκευωρία και οι Δικαστές νομιμοποίησαν την εξόντωση δύο ανθρώπων, του Περικλή και της Ηριάννας.

Σε αυτούς τους δέκα μήνες η υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας για την μεγαλειώδη κοινωνική αλληλεγγύη, για την τεράστια έκταση της αμφισβήτησης της δικαστικής απόφασης, των δικαστών, του θεσμού της δικαιοσύνης, αλλά και για την επικινδυνότητα του αντιτρομοκρατικού νόμου 187Α, που εμπλέκει άτομα και ευρύτερα κοινωνικά κομμάτια ενοχοποιώντας τα για παραδειγματισμό και επίδειξη αντιτρομοκρατικού έργου.

Η κυβέρνηση Σύριζα αφού ενίσχυσε τους αντιτρομοκρατικούς νόμους, δηλαδή ενίσχυσε τη δυνατότητα ποινικοποίησης της κάθε Ηριάννας και του κάθε Περικλή, με απεγνωσμένο, εκκωφαντικό και υποκριτικό τρόπο προσπάθησε να δείξει συμπαράσταση στους αθώους διωκόμενους από το τέρας που η ίδια η κυβέρνηση κατασκεύασε. Ταυτόχρονα ο Σύριζα θέλει να επιδείξει άνευ κόστους δημοκρατική ευαισθησία στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, πάνω στις ήδη βεβαρυμμένες πλάτες της Ηριάννας και του Περικλή, με αποτέλεσμα να τους καταστήσει ευάλωτους στον πολωτικό καφκικό ανταγωνισμό των ομάδων εξουσίας. Δεν θα ξεχάσουμε επίσης και την προσταγή της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προς τους συναδέλφους τους για εφαρμογή του Ποινικού Δίκαιου του Εχθρού. Η πρόθεσή τους ήταν σαφής από την πρώτη φορά. Εξόντωση της Ηριάννας, ως ένα ακόμα βήμα για την εκπλήρωση του σταθερού πόθου που είναι η επιβολή ενός "δικαστικού κράτους".

Βρισκόμαστε μπροστά στην κατασκευή του «εσωτερικού εχθρού» από το κράτος και της θεσμοθέτησης του ποινικού δίκαιου του «εχθρού» διαμέσου της Ηριάννας και του Περικλή. Αυτή είναι η αλήθεια αυτής της υπόθεσης και επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι εφαρμόζονται πάνω τους όλες οι τακτικές του καθεστώτος εξαίρεσης. Είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας, διότι η κοινωνική σχέση και η ανθρώπινη επαφή είναι αυτή που ποινικοποιείται τώρα.

Λευτεριά στην Ηριάννα και στον Περικλή.

Άμεση Κατάργηση του τρομονόμου.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΘΗΝΑ: ΠΟΡΕΙΑ 18.00- ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΔΙΚΗ: 21 ΜΑΡΤΙΟΥ, 09.00- Εφετείο Λουκάρεως

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1584927/


1 2 3 4 5

ΣΣΠ: Λευτεριά στην Ηριάννα και στον Περικλή! Όλοι στην πορεία αλληλέγγύης Πέμπτη 15/3, 18:00 Προπύλαια

Λευτεριά στην Ηριάννα και στον Περικλή

Αγώνας ενάντια στις σκευωρίες της κυβέρνησης-αντιτρομοκρατικής-δικαιοσύνης

-

Όλοι/όλες στην πορεία αλληλεγγύης για την Ηριάννα και τον Περικλή, Πέμπτη 15/3,18:00 Προπύλαια

-

Όλοι/όλες στο Εφετείο την Τετάρτη, 21/3, 9:00

-

Η Ηριάννα βρίσκεται στη φυλακή μετά από ένα ρεσιτάλ στημένων κατηγοριών για συμμετοχή στη ΣΠΦ, βασισμένο σε «ενδείξεις» και «στοιχεία» τραγελαφικά και κατασκευασμένα απ' την Αντιτρομοκρατική. Ένα «δείγμα DNA», που ποτέ δεν παρουσιάστηκε για εξέταση, με απολύτως ανεπαρκή στοιχεία ταυτοποίησης του γενετικού προφίλ της (η ίδια προαιρετικά είχε δώσει δείγμα σε ανακριτική διαδικασία το 2011). Το φερόμενο τωρινό «δείγμα» ισχυρίζεται η Αντιτρομοκρατική ότι βρέθηκε σε γεμιστήρα όπλου, που «ανακαλύφθηκε» στην Πολυτεχνειούπολη (Ζωγράφου) και δεν είχε χρησιμοποιηθεί. Με «μάρτυρες» να λένε πως με τα όπλα σχετίζεται «κάποιος άνδρας» - και στη συνέχεια να μην καταθέτουν ποτέ. Όλα αυτά με μόνο στόχο να τιμωρήσουν την Ηριάννα για τις κοινωνικές τις σχέσεις με αγωνιστές που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Με παρόμοιες σκευωρίες έχουν οδηγήσει τον Περικλή Μ. (συγκάτοικο του συντρόφου της Ηριάννας), που τον κρατάνε στη φυλακή καταδικασμένο ως μέλος της ΣΠΦ, μάλιστα ούτε καν με «δείγμα» αλλά με «μείγμα» DNA! Kαι δεν αναστέλλουν την ποινή του, παρά τις ιατρικές γνωματεύσεις ότι έχει πρόβλημα υγείας που η επιδείνωσή του μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες! Αυτή η αστική δικαιοσύνη επέλεξε στις 17 Ιουλίου στην εκδίκαση της αίτησης αποφυλάκισης πως δεν πρέπει να είναι έξω από τη φυλακή η Ηριάννα και ο Περικλής μέχρι να εκδικαστεί το Εφετείο γιατί μπορεί να τελέσουν «νέα εγκλήματα». Ίδια απόφαση έλαβε ξανά η αστική δικαιοσύνη στις 16/10, στην 2η εκδίκαση της αίτησης αποφυλάκισης.

Δεν υπήρχε ουδέποτε η αμφιβολία ότι μια «δικαιοσύνη» βασισμένη στο αστικό δίκαιο, με προσωπικό αστικής ιδεολογίας και διαλογής, ήταν είναι και θα είναι ταξική, εχθρός των εργαζομένων, της νεολαίας, των αγώνων. Όμως, οι καταδικαστικές αποφάσεις το τελευταίο καιρό με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις αποφάσεις για την Ηριάννα και τον Περικλή, σηματοδοτούν ότιέχουμε περάσει στην εποχή της αντιδραστικής λύσσας. Η λύσσα του μετεμφυλιακού και χουντικού κράτους έχει αναστηθεί την περίοδο των μνημονίων. Με το τρομονόμο που οι απίστευτα χυδαίοι υποκριτές της κυβέρνησης από τη μία διατηρούν και προσπαθούν να επεκτείνουν από την άλλη αποποιούνται την ευθύνη για την εφαρμογή του.

Μια λύσσα που δένει με την περίοδο μιας νέας εργασιακής ζούγκλας και του νέου συστήματος εκμετάλλευσης της εργασίας. Όπου πεθαίνουν όλο και περισσότεροι δολοφονημένοι από τη βαρβαρότητα των εργασιακών συνθηκών, αυτό που εκείνοι αποκαλούν εργατικά «ατυχήματα» .Με τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια και τις νέες εξεταστικές περιόδους στα Λύκεια να έρχονται για να συντρίψουν τη δημόσια παιδεία.

Στις 21/3 το καθήκον όλων μας σαν νεολαία είναι να σταματήσουμε τα σχέδια τους για διαρκή ομηρία των αγωνιστών. Στο Εφετείο εκδικάζεται η 3η αίτηση αποφυλάκισης για τους Ηριάννα-Περικλη και πρέπει όλοι να δείξουμε πως το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και οι διώξεις τους δεν μένουν αναπάντητες. Οι φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και ευρύτερα η νεολαία και οι εργαζόμενοι πρέπει να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση στο Εφετείο. Με αυτό τον αγώνα να σταματήσουμε τις διώξεις τους και να δοθεί έναν έναυσμα για ανατροπή συθέμελα του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, της εργασιακής ζούγκλας, των μνημονίων στο πανεπιστήμιο, αλλά και γενικά. Μόνο με τις πιο μαχητικές μορφές πάλης θα διώξουμε τα μνημόνια τους από τις ζωές μας και θα καταφέρουμε να μην μείνει κάνεις αγωνιστής στη φυλακή.

-

-Καμιά μέρα ακόμη φυλακή για την Ηριάννα και τον Περικλή. Άμεση αθώωση τους.

-Όχι στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και των σκευωριών των μπάτσων και των δικαστών. -Κάτω οι τρομονόμοι.

-Αγώνας παντού για ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των μνημονίων

-Κάτω η χούντα του ευρώ και της Ε.Ε.

-

http://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot…

πηγή : http://www.okde.gr/archives/7282


1 2 3 4 5

Διαδήλωση αλληλεγγύης σε Ηριάννα και Περικλή

  • Το ΕΕΚ καλεί στην κινητοποίηση της πανελλαδικής ημέρας δράσης την Πέμπτη 15/3 στις 18:00 στα Προπύλαια και την Τετάρτη 21/3 στις 09:00 στο Εφετείο.

ΕΕΚ

πηγή : http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail…


1 2 3 4 5

Ελευθερία σε Ηριάννα και Περικλή - Πορεία αλληλεγγύης την Πέμπτη 15/03 στις 18:00 στα Προπύλαια

Από τον περασμένο Ιούνη, εδώ και εννιά μήνες, ένα δικαστικό πραξικόπημα έχει αφαιρέσει την ελευθερία δυο ανθρώπων με τρόπο που ακόμα και για ένα δυστοπικό μυθιστόρημα θα θεωρούταν εξωπραγματικός. Η Ηριάννα και ο Περικλής, απροκάλυπτα στοχοποιημένοι για τις πολιτικές τους αντιλήψεις και τις κοινωνικές τους σχέσεις, φυλακισμένοι εξαιτίας στοιχείων που πατάνε στον αέρα όπως ένα ταξίδι στην Βαρκελώνη (!) και απειροελάχιστα δείγματα DNA, αποτελούν τα πιο τρανταχτά θύματα του τρομονόμου (187Α). Η υπόθεσή τους αναδεικνύει στο έπακρο τον παραλογισμό του εν λόγω νομικού πλαισίου αλλά ταυτόχρονα, αποτελεί και μια εικόνα από το μέλλον.

Η αστική δικαιοσύνη και ο κόσμος του αγώνα άλλωστε θα είναι πάντα δυο κόσμοι σε ανειρήνευτη σύγκρουση μεταξύ τους. Οι προσπάθειες των δικαστηρίων να στενέψουν το πλαίσιο της κίνησης του κοινωνικού κινήματος δεν θα τελειώσουν ποτέ: αυτή είναι η βασική δουλειά τους. Η διαμόρφωση του νόμου με τέτοιο τρόπο ώστε να στοχοποιεί ανθρώπους και να τους χρησιμοποιεί παραδειγματικά απέναντι σε όποιον αντιστέκεται δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί δομικό κομμάτι της λειτουργίας του.

Και αν η αστική δικαιοσύνη, που παραδοσιακά κορδώνεται πως δεν «διώκει ιδέες αλλά πράξεις» δει πως δεν της βγαίνει το αφήγημα, δεν έχει κανένα πρόβλημα να προσαρμοστεί και να πολιτικοποιήσει απροκάλυπτα τις αποφάσεις της αν έτσι εξυπηρετούνται τα σχέδια της. Η υπόθεση άλλωστε του Περικλή και της Ηριάννας, που έχουν ακούσει το δικαστήριο να εξηγεί με αμιγώς πολιτικά επιχειρήματα γιατί φυλακίζονται, που έχουν βιώσει την υποτίμηση του νόμου από το ίδιο το δικαστήριο προκειμένου να μπουν φυλακή, είναι ενδεικτική της αληθινής σχέσης ανάμεσα στο κίνημα και τη δικαιοσύνη. Τα αστικά δικαστήρια και οι αγωνιστές δεν είναι απλά νομικοί αντίδικοι αλλά αξιακοί αντίπαλοι και το δικαστήριο με χαρά θα αποδεχθεί αυτή την πραγματικότητα την κρίσιμη στιγμή και με βάση αυτή θα δράσει.

Φυσικά, ο δομικός ρόλος της δικαιοσύνης δεν μπορεί να σχετικοποιήσει ούτε στο ελάχιστο τις ειδικές ευθύνες της κυβέρνησης, που υπήρξε άξια συνεχίστρια της διαδικασίας αυταρχοποίησης της δικαιοσύνης που ξεκίνησε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κράτησε ανέπαφη μια «αντιτρομοκρατική» νομοθεσία που μοναδικός λόγος ύπαρξής της είναι η καταστολή των αντιστάσεων και η ποινικοποίηση των κινημάτων και κόσμος της Εργασίας οφείλει να το θυμάται: η πολιτική του οικονομικού στραγγαλισμού μιας ολόκληρης τάξης δεν μπορεί παρά να πηγαίνει χέρι-χέρι με την πολιτική της καταστολής και του αυταρχισμού. Η προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και των ταξικών μας συμφερόντων είναι δυο αλληλένδετες, παράλληλες καταστάσεις και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Στις 21 Μάρτη διεξάγεται το εφετείο της υπόθεσης της Ηριάννας και του Περικλή. Το κίνημα αλληλεγγύης μπορεί και πρέπει να ανατρέψει στο δρόμο τις δικαστικές αποφάσεις εναντίον τους, μπορεί και πρέπει να επιβάλει την αληθινή, κοινωνική δικαιοσύνη, μπορεί και πρέπει να γίνει η συνθήκη της απελευθέρωσης των δύο άδικα φυλακισμένων νέων. Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στηρίζει και συμμετέχει στη διαδήλωση αλληλεγγύης στην Ηριάννα και τον Περικλή, για την υπεράσπιση των κοινωνικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, την Πέμπτη 15 Μαρτίου, με συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 18.00.

http://rocinante.gr/eleftheria-se-irianna-ke-…2018-03-15T09:17:36+00:00 RocinanteΑνακοινώσεις

Από τον περασμένο Ιούνη, εδώ και εννιά μήνες, ένα δικαστικό πραξικόπημα έχει αφαιρέσει την ελευθερία δυο ανθρώπων με τρόπο που ακόμα και για ένα δυστοπικό μυθιστόρημα θα θεωρούταν εξωπραγματικός. Η Ηριάννα και ο Περικλής, απροκάλυπτα στοχοποιημένοι για τις πολιτικές τους αντιλήψεις και τις κοινωνικές τους σχέσεις, φυλακισμένοι εξαιτίας στοιχείων...

πηγή : http://rocinante.gr/eleftheria-se-irianna-ke-…