Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 στις 19.30

Μαθηματικά για ενήλικες που πιστεύουν ότι δεν θα μπορούσαν να μάθουν Μαθηματικά

Μαθηματικά για ενήλικες που πιστεύουν ότι δεν θα μπορούσαν να μάθουν Μαθηματικά @ Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης | Νέα Σμύρνη | Ελλάδα

Η Ομάδα της Εργατικής μας Λέσχης «Μάθε ό,τι ξέρω» οργανώνει συνάντηση με θέμα «Μαθηματικά για ενήλικες που πιστεύουν ότι δεν θα μπορούσαν να μάθουν Μαθηματικά»

Υπάρχει μια ευρέως διαδομένη αντίληψη ότι χρειάζεται ένα ιδιαίτερο ταλέντο για να μάθει κάποιος Μαθηματικά, και ότι για κάποιους ανθρώπους αυτό είναι σχεδόν αδύνατο. Αν ανήκετε σ' αυτή την κατηγορία, ελάτε να παρακολουθήσετε την πρώτη μας συνάντηση στην Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ. όπου θα προσπαθήσουμε να σας πείσουμε για το αντίθετο.

Ο μαθηματικός Στέλιος Μαρίνης θα τεκμηριώσει το ότι τα Μαθηματικά είναι προσιτά σε όλους κι εσείς θα είστε το κυριότερο τεκμήριο. Αφού αρχικά εξηγήσουμε γιατί η άποψη του μαθηματικού χαρίσματος είναι μύθος, θα παρουσιαστούν μαθηματικές έννοιες που κάποτε ίσως σας δυσκόλεψαν με τρόπο που πιστεύουμε ότι θα τις κατανοήσετε.

Αν και η παρουσίαση θα απευθύνεται σε ενήλικους, αν κάποιοι δάσκαλοι θελήσουν να παρευρεθούν, θα πάρουν ιδέες χρήσιμες για τη δουλειά τους.

Αν οι συμμετέχοντες εκφράσουν την επιθυμία, θα προγραμματιστούν κι άλλες συναντήσεις εκμάθησης ειδικότερων μαθηματικών αντικειμένων.

Για την ομάδα «Μάθε ό,τι ξέρω»

Όλοι οι άνθρωποι έχουν κάποιες γνώσεις: θεωρητικές ή πρακτικές, επιστημονικές, τεχνικές ή καλλιτεχνικές κ.ο.κ. Κάποιες απ' αυτές δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες ή δεν είναι διαδεδομένες σε κάποιους κύκλους ανθρώπων. Η γνώση έχει την ιδιότητα να αυξάνει όσο μοιράζεται και έχει πάντα αξία είτε χρηστική είτε αισθητική είτε είναι απλώς μέσο ή πηγή ψυχαγωγίας και δημιουργίας. Η αλληλεγγύη που είναι ένας από τους άξονες συγκρότησης της λέσχης μας έχει μέσα της την έννοια της αλληλοπροσφοράς. Αυτά που προσφέρουμε μπορεί να είναι υλικά αγαθά, ηθική ή συναισθηματική συμπαράσταση, κάθε μορφής βοήθεια. Η αλληλοπροσφορά γνώσης εντάσσεται επομένως στη μεταξύ μας αλληλεγγύη. Η ιεράρχηση κάθε γνώσης ως προς την αξία δεν έχει να κάνει με τον καταμερισμό που ισχύει στην εργασία μέσα στην καπιταλιστική κοινωνία. Επομένως αυτές οι γνώσεις που μπορούμε να διακινούμε μπορεί να καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα που να πιάνει από την εκλαΐκευση ενός επιστημονικού θέματος μέχρι τη χειροτεχνία, από γνώσεις πρώτων βοηθειών μέχρι την τεχνική πλεξίματος με βελονάκι, από την ανάλυση ενός ιστορικού γεγονότος μέχρι την τεχνική κατασκευής καλλυντικών. Όσες και όσοι έχετε μια γνώση που θέλετε να τη μοιραστείτε με τους άλλους, επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο της Ομάδας είτε ηλεκτρονικά στο oldmath@otenet.g είτε τηλεφωνικά: 6936827732

πηγή : http://ergatikilesxi.gr/Γεγονός/μαθηματικά-γι…