Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 στις 10.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Κ. Γιαγτζόγλου

Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του αναρχικού απεργού πείνας και δίψας Κ. Γιαγτζόγλου! Συγκέντρωση στο υπουργείο δικαιοσύνης

Την Τετάρτη 21/2 ο αναρχικός κρατούμενος Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου ξεκίνησε απεργία πείνας διεκδικώντας τη μόνιμη μεταγωγή του απ' τις φυλακές Λάρισας στις φυλακές Κορυδαλλού με σκοπό να σπάσει άμεσα το καθεστώς "εξορίας" που του έχει επιβληθεί. Λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα το Σάββατο 24/2, δυνάμεις ΕΚΑΜ εισβάλλουν τα ξημερώματα στο κελί του συντρόφου στην Α' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού (όπου βρισκόταν για δικαστικούς λόγους για άλλη υπόθεσή του) και τον μεταγάγουν βίαια και εκδικητικά στις φυλακές Λάρισας. Αυθόρμητα ξεσπά εξέγερση στις πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού καθώς και κινητοποιήσεις κρατουμένων και σε άλλες φυλακές της Ελλάδας.

Γνωρίζουμε πως τα χρονικά πλαίσια είναι περιορισμένα, εφόσον ο σύντροφος πέρα από απεργία πείνας ξεκινά και απεργία δίψας, με αποτέλεσμα η ικανοποίηση του αιτήματος του να είναι κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας για τον ίδιο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση η ευθύνη και το πολιτικό κόστος του θανάτου ενός απεργού πείνας και δίψας βαραίνει πρώτα απ' όλα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και έπειτα το αστυνομοδικαστικό σύμπλεγμα και όσους συνέβαλαν στην καταδίκη του συντρόφου σε αυτή την υπόθεση.

Την Δευτέρα 26/2 καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 10.00 πμ έξω απ' το υπουργείο δικαιοσύνης.

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ Κ. ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/73329/