Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 στις 11.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση για τους συλληφθέντες Τζίφκα, Δημτσιάδη, Τσιλιανίδη

Άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση των Τζίφκα, Τσιλιανίδη, Δημτσιάδη

Στις 14/2 πραγματοποιήθηκε η συγχώνευση των ποινών των αναρχικών Μπάμπη Τσιλιανίδη, Δημήτρη Δημτσιάδη, Σωκράτη Τζίφκα με τη νέα συνολική τους ποινή να είναι 57, 52, 49 μήνες αντίστοιχα. Η συγχώνευση αφορούσε τις παλιότερες διώξεις των συντρόφων για την υπόθεση εμπρησμού οχήματος της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη αλλά και τη σύλληψή τους τον Ιανουάριο του 2011 στο Βύρωνα και από τις 25 Φεβρουαρίου παραμένουν φυλακισμένοι, περιμένοντας την αποφυλάκισή τους. Οι αρχικές κατηγορίες ανάμεσα στις οποίες ήταν η "ανώνυμη τρομοκρατική οργάνωση" (!) και η διακεκριμένη οπλοκατοχή (σε ελεύθερη μετάφραση το τέχνασμα των μπάτσων τους έφερε να κάνουν εμπορία όπλων αναμεταξύ τους (!!)) για τα δύο όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, έπεσαν όπως ήταν αναμενόμενο, στα δικαστήρια που ακολούθησαν.

Παρ' όλα αυτά, μία στην ουσία κοινή δίωξη στους ίδιους ανθρώπους για τις ίδιες κατηγορίες, έσπασε σε πολλές μικρότερες από τους μπάτσους: Έτσι μία υπόθεση που πολύ απλά θα μπορούσε να έχει δικαστεί από ένα δικαστήριο, χωρίστηκε σε τρία μέρη: ένα μέρος αφορά τον εμπρησμό της Θεσσαλονίκης, ένα δεύτερο τη σύλληψη με τον οπλισμό στην Αθήνα και ένα τρίτο για τις πλαστές ταυτότητες που τους βρήκαν οι μπάτσοι στην ίδια σύλληψη. Αυτή η διαδικασία τους έφερε αρκετές φορές ενώπιον των δικαστηρίων με ότι αυτό συνεπάγεται, κυρίως σε σχέση με την οικονομική επιβάρυνση, αλλά ακόμη χειρότερα με το ότι σήμερα, 7 χρόνια μετά, με όλα τα δικαστήρια να έχουν τελεσιδικήσει, οι ποινές δεν μπορούσαν να δοθούν με αναστολή. Κι αυτό γιατί η μία αναστολή έπεφτε πάνω στην άλλη, κάτι που ο νόμος δεν επιτρέπει. Άρα, οι σύντροφοι βρέθηκαν μπροστά σε ένα δίλημμα: ή να φυγοδικήσουν για ποινές που έχουν ήδη εκτίσει (;), ή να αναγκαστούν να εξαγοράσουν κομμάτια των ποινών που δεν δικαιούταν αναστολή, ή να συγχωνεύσουν τις ποινές σε μία και αντί να πληρώσουν το υπόλοιπο μέρος της ποινής που έχουν να εκτίσουν, να βρεθούν εκ νέου στη φυλακή για να τους ξανααποφυλακίσουν.

Δικαιοσύνη: ένας μηχανισμός με τον οποίο άπαξ και μπλέξεις δεν ξεμπλέκεις εύκολα...

Η εκδικητική διάσταση της δικαιοσύνης είναι ένα πρώτο ζητούμενο λοιπόν: Μέσα στη γραφειοκρατεία, στο σπάσιμο των υποθέσεων, στη δυσκαμψία των νόμων οι σύντροφοι καταδικασμένοι πλέον σε 4,5 περίπου χρόνια φυλάκισης αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν εκ νέου την ολιγοήμερη -έστω- φυλάκιση, ενώ έχουν εκτίσει 2 χρόνια πραγματικής φυλακής και έχουν 13-14 μήνες μεροκάματα ο καθένας, δηλαδή έχουν εκτίσει παραπάνω από τα 3/4 της ποινής τους. Ακόμα πιο τραγικό σημείο η περίπτωση του Μπάμπη, που αφού παρέμεινε για ακόμη 1,5 χρόνο προφυλακισμένος για την υπόθεση της ληστείας στο ΑΧΕΠΑ με μόνο στοιχείο το DNA, από τη στιγμή που αθωώθηκε, δεν μπορεί να προσμετρήσει αυτόν τον χρόνο, ο οποίος ως δια μαγείας χάθηκε...

...ειδικά αν ανήκεις στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα

Η επιλογή όμως των συντρόφων, να μην εξαγοράσουν το υπόλοιπο της ποινής, αναδεικνύει ένα ακόμη ζητούμενο: την οικονομική διάσταση μίας δικαιοσύνης που ότι κι αν ισχυρίζεται, δεν είναι ουδέτερη, αλλά παραμένει ένας ισχυρός μηχανισμός διαιώνισης των κοινωνικών ανισοτήτων και της ταξικής εκμετάλλευσης. Πιο συγκεκριμένα, εξαγορά ποινής σημαίνει στην καλύτερη των περιπτώσεων, πως για κάθε μέρα που ο κρατούμενος θέλει να εξαγοράσει πρέπει να πληρώσει 11 ευρώ. Κάτι που στην περίπτωση των συντρόφων μεταφράζεται σε 5ψηφιο αριθμό ευρώ που ούτε διαθέτουν και που ούτε κρίνουν πως πρέπει να επιβαρύνει το κίνημα, οι ανάγκες του οποίου είναι ατέλειωτες (διώξεις, φυλακισμένοι σύντροφοι, υποδομές, προπαγανδιστικό υλικό κλπ). Παραπέρα όμως, είναι και μία συνειδητή επιλογή υπενθύμισης για τους εκατοντάδες κρατουμένους, κυρίως φτωχοδιαβόλους, εξαρτημένους, μικροπαραβατικούς και μετανάστες, που παραμένουν φυλακισμένοι, επειδή αδυνατούν να καταβάλουν τις εγγυήσεις, τα πρόστιμα, το αντίτιμο της εξαγοράς μιας ποινής ή ακόμη τους μισθούς και τα παράβολα των δικηγόρων. Είναι μία ακόμη μικρή άρνηση απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα που έχει καταφέρει να βρίσκει τρόπους να παράγει κέρδος και από την τελευταία πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας, κάτι που προφανώς ισχύει και με έναν ακόμη μηχανισμό προστασίας της κυριαρχίας του.

Τέλος, ερωτηματικό αποτελούν οι καθυστερήσεις, ελέω γραφειοκρατίας ή και εκδικητικότητας, στις αποφυλακίσεις κρατουμένων (κάτι που επιφέρει έξτρα κοινωνικό, ψυχολογικό και οικονομικό κόστος για τους ίδιους), ενώ αυτοί τις έχουν "υπογράψει" και περιμένουν απλά μία υπογραφή ενός εισαγγελέα ή ενός συμβουλίου για να βρεθούν ελεύθεροι. Το αναρχικό κίνημα, οι αναρχικοί αλλά και οι αγωνιστές κρατούμενοι θα σπάσουν αυτή αλλά και κάθε άλλη άτυπη "παράταση" φυλάκισης με κάθε μέσο, με αγώνα και μόνο με αγώνα.

Απέναντι στην προσωρινή και εύθραυστη κυριαρχία των κρατών, των αφεντικών, των αστυνομιών, των στρατών και των δικαστικών μηχανισμών που έχουν στη διάθεσή τους, οι καταπιεσμένοι και οι εκμεταλλευόμενοι που αγωνίζονται δεν μπορούν και δεν έχουν λόγο να σταματήσουν. Τη στιγμή που η οικονομική αφαίμαξη και η κρατική καταστολή οξύνονται με τραγικές συνέπειες για όλους μας, είναι μονόδρομος η, από μέρους μας αυτή τη φορά, όξυνση της ταξικής πάλης, το βάθεμα ενός επαναστατικού-απελευθερωτικού σχεδιασμού, η αντιιεραρχική οργάνωση σε κάθε πεδίο της κοινωνικής ζωής, η πολύμορφη δράση που θα αλλάξει τους συσχετισμούς δύναμης και θα ξαναφέρει στο προσκήνιο την αντικρατική και αντικαπιταλιστική προοπτική για την οργάνωση των ζωών μας.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ

ΤΖΙΦΚΑ, ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗ, ΔΗΜΤΣΙΑΔΗ

& ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΑ, ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

anatolika.espivblogs.net

πηγή : http://anatolika.espivblogs.net/2018/02/26/άμ…


1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συντρόφους Τζίφκα, Δημτσιάδη και Τσιλιανίδη

Από 25 Φεβρουαρίου οι σύντροφοι μας Δημήτρης Δημτσιάδης, Σωκράτης Τζίφκας και Μπάμπης Τσιλιανίδης βρίσκονται και πάλι φυλακισμένοι (έστω και για λίγο και όπως όλα δείχνουν προκαθορισμένο διάστημα). Αιτία αποτελεί η συγχώνευση που πραγματοποίησαν στις ποινές 3 δικαστηρίων που αφορούν επί της ουσίας την ίδια υπόθεση, για την οποία έχουν ήδη φυλακιστεί για 2 χρόνια έως τώρα. Οι σύντροφοι που δε δικαιούνται αναστολή επέλεξαν συνειδητά να μην εξαγοράσουν την ποινή τους, στέλνοντας ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συστράτευσης με όλους όσους επιλέγουν ή αδυνατούν να εξαγοράσουν με υπέρογκα ποσά ποινές φυλάκισης και κρατούνται στα κάτεργα της δημοκρατίας.

Η αλληλεγγύη στους συντρόφους, που βρίσκονται σε μια συνθήκη διαρκούς δικαστικής ομηρίας τα τελευταία 7 χρόνια, είναι θέση μάχης απέναντι στο θεσμό της δικαιοσύνης. Ενός θεσμού που ευθύνεται για την ισοπέδωση ολόκληρης της κοινωνίας. Δικαιοσύνη σημαίνει τιμωρία, σημαίνει εκδικητικότητα και παραδειγματισμός. Δικαιοσύνη σημαίνει κρίση και αντιμετώπιση με ταξική προσέγγιση. Και αυτή τη συνθήκη, που στη πραγματικότητα είναι ένα έγκλημα, είτε την υπηρετείς είτε την εχθρεύεσαι.

Άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση των συντρόφων Δημτσιάδη, Τζίφκα και Τσιλιανίδη.

Να συγκρουστούμε με τη δικαιοσύνη μέχρι την κατάργηση κάθε μορφής εξουσίας.

Πόλεμος σε κράτος και κεφάλαιο.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Δευτέρα 26-2, 11:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Κείμενο των 3 συντρόφων σχετικά με την υπόθεση: athens.indymedia.org/post/1584387/

Κατάληψη Terra Incognita

πηγή : http://terraincognita.squat.gr/2018/02/26/συγ…


1 2 3

Από τις 25/2 οι αναρχικοί σύντροφοι Δ. Δημτσιάδης, Μ. Τσιλιανίδης και Σ. Τζίφκας είναι εκ νέου όμηροι του κράτους, μπλεγμένοι σε ένα καφκικού τύπου σενάριο της ποινικής-δικαστικής εξουσίας. Μετά την αίτηση για συγχώνευση παλιότερων ποινών τους βρέθηκαν μπροστά στο δίλημμα να επιστρέψουν στη φυλακή (έστω και για λίγες μέρες) ή να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της ποινής τους με ένα ποσό το οποίο αγγίζει τις 15000€, ενώ έχουν ήδη εκτίσει τα 3/4 των ποινών που τους είχαν επιβληθεί για παλιότερες υποθέσεις. Οι σύντροφοι επιλέγοντας να μην επιβαρύνουν το κίνημα αλληλεγγύης με αυτό το τεράστιο ποσό ταυτόχρονα αναδεικνύουν και το ζήτημα της ταξικότητας μέσα στις φυλακές. Έτσι, χθες Κυριακή 25/2 παραδόθηκαν στη ΓΑΔΘ και σήμερα στις 11:00 περνούν από εισαγγελέα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 3 ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΜΑΣ & ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΑ, ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/2 στις 11:00

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

πηγή : https://www.facebook.com/Ελευθεριακή-Πρωτοβου…