τι; : δίκη θεματική : αλληλεγγύη από : antifa community

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκεντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο Ν.Α.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΣ Ν.Α. | ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 5/3

Στις 18/9/2014 συμπληρωνόταν ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα/Killah P στο Κερατσίνι από το τοπικό τάγμα εφόδου της συμμορίας χ.α. Η «αντιναζιστική» στροφή του ελληνικού κράτους βρισκόταν τότε σε πλήρη εξέλιξη και η «πρώτη φορά αριστερά» στην κυβέρνηση απείχε μόλις μερικούς μήνες. Κι όμως: ακριβώς για τους παραπάνω λόγους και πολλούς άλλους ακόμα, η παρουσία του αυτόνομου εργατικού αντιφασισμού στους δρόμους ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη κι επείγουσα. Μ' αυτή την κορυφαίας πολιτικής σημασίας αφορμή και κάθε άλλη.

Στις 18/9/2014, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, κατεβήκαμε λοιπόν οργανωμένα στη διαδήλωση στο Κερατσίνι. Όχι για να στήσουμε στα πόδια της μια ακόμα επέτειο, δηλαδή μια ακόμα ρουτινιάρικη λιτανεία με όλη την συνοδευτική σκηνοθεσία της. Κατεβήκαμε στο δρόμο, μαζί με χιλιάδες ακόμα, θέλοντας να συμβάλλουμε, στα λόγια και την πράξη, στην προώθηση του οργανωμένου και αυτόνομου εργατικού αντιφασισμού πέρα από κάθε πολιτική και θεσμική κηδεμονία.

Κατεβήκαμε στο δρόμο, μαζί με τις τοπικές αυτο-οργανωμένες συλλογικότητες και πολλές ακόμα από όλη την Αθήνα, σχηματίζοντας ένα αυτοπεριφρουρούμενο μπλοκ. Δεχτήκαμε την συντονισμένη επίθεση πολλών διμοιριών των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ, οι οποίες αξιοποίησαν ως αφορμή μερικές μικρής έκτασης ζημιές σε

τράπεζες και ΚΕΠ της περιοχής και προέβησαν σε 64 συλλήψεις διαδηλωτών/ τριών.

Ανάμεσά τους ήταν και ο σύντροφός μας Ν.Α., ο οποίος μετά από ψευδείς καταθέσεις Δελτάδων, βρέθηκε με βαριές κακουργηματικού τύπου κατηγορίες (έκρηξη, εμπρησμός, οπλοκατοχή) και με ορατό τον κίνδυνο άμεσης προφυλάκισης.Το γεγονός ότι αυτή αποφεύχθηκε τελικά, δεν αλλάζει τίποτα: η αστυνομο/ δικαστική ομηρεία του συντρόφου (αλλά και των υπόλοιπων 63) συνεχίζεται ακόμα.

Στις 5/3/2018 ο σύντροφος Ν.Α. παραπέμπεται σε δίκη στα Δικαστήρια Πειραιά. Για την παρουσία και την στάση του στη διαδήλωση, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Θα είμαστε εκεί για να τον υποστηρίξουμε. Αυτόν και την υπόθεση του οργανωμένου αντιφασισμού. Για να επιβεβαιώσουμε ξανά πως όποτε χρειαστεί θα είμαστε στο δρόμο. Ενάντια στη συμμορία χ.α. και το «αντιναζιστικό» κράτος.

Ενάντια στο ρατσισμό και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Ενάντια στα εθνοπανηγύρια των πρόσφατων συλλαλητηριών και τις μιλιταριστικές συμμαχίες του ελληνικού κράτους. Ενάντια στη βαρβαρότητα αυτού του κόσμου.

Συγκέντρωση στα Δικαστήρια του Πειραιά (Φίλωνος και Σκουζέ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΜΑΡΤΗ 9:00 π.μ.

> αφίσα που κολλήθηκε απ' το antifa community

πηγή : http://www.antifalive.gr/2018/02/53.html


1 2 3

αφίσα - κείμενο πολιτικής στήριξης απο εμάς για τον σύντροφο Ν.Α


1 2 3

Την Δευτέρα 5/3/18 στο μικρό ορκωτό δικαστήριο κακουργημάτων στον Πειραιά δικάζεται ο σύντροφος Ν.Μ. για τη συμμετοχή του στην αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι, στις 18/9/2014, έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από νεοναζιστικό τάγμα εφόδου της χ.α. Σε ένα όργιο κρατικής καταστολής συνελήφθη μαζί με 63 άλλους συντρόφους και συντρόφισσες και του αποδόθηκαν βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, προϊόν κατασκευασμένων καταθέσεων μπάτσων της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Ακολουθεί συλλογικό κείμενο εκείνης της περιόδου από τη συνέλευση των συλληφθέντων:

Την Πέμπτη 18/9/2014 βρεθήκαμε στους δρόμους του Κερατσινίου, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Ήμερα μνήμης και αγώνα ενάντια στον φασισμό. Κατεβήκαμε στον δρόμο συνειδητά και οργανωμένα - σε μπλοκ με πανό και περιφρουρήσεις- υπερασπιζόμενοι, για ακόμη μια φορά, τις συλλογικές μας αποφάσεις, δηλαδή αυτοοργανωμένα δίχως κομματικές διαμεσολαβήσεις.

Ενώ η πορεία των χιλιάδων αντιφασιστών βάδιζε στους δρόμους του Κερατσινίου, το μπλοκ των αυτοοργανωμένων συλλογικοτήτων δέχτηκε την επίθεση των δυνάμεων καταστολής, χωρίζοντάς το ουσιαστικά σε 2 κομμάτια. Ο συγκεντρωμένος κόσμος δεν πτοήθηκε συνεχίζοντας δυναμικά με συνθήματα και παλμό υπερασπίζοντας την παρουσία του στο δρόμο, με σκοπό να ενωθεί και πάλι με το κυρίως σώμα της πορείας. Σταθήκαμε αξιοπρεπώς απέναντι στις πολυάριθμες δυνάμεις των ΜΑΤ που πλεύρισαν ασφυκτικά προκαλώντας διαρκώς, μέχρι την ολομέτωπη, πλέον, επίθεση που δεχτήκαμε λίγα λεπτά αργότερα.

Δακρυγόνα, ξυλοδαρμοί, εξύβριση, κατέληξαν σε δεκάδες προσαγωγές στο σωρό που οδηγήθηκαν με το γνωστό πλέον χολιγουντιανό τρόπο στη ΓΑΔΑ.

Μετά από αρκετές ώρες παραμονής εκεί μας ανακοινώνεται πως 64 από αυτές έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις (61 πλημμεληματικού χαρακτήρα και 3 κακουργηματικού). Η τυχαία επιλογή και το ανυπόστατο των κατηγοριών φαίνεται εξόφθαλμα από το ότι άτομα που προσήχθησαν σε διαφορετικό σημείο έχουν ενταχθεί σε κοινές ομάδες κατηγοριών, χωρίς κανένα στοιχείο απέναντί τους.

Ο ψυχολογικός πόλεμος, οι τραμπουκισμοί σε συντρόφους , οι ατελείωτες ώρες κωλυσιεργίας των διαδικασιών, η απαγόρευση της επικοινωνίας με τους δικηγόρους και πολλές άλλες παρατυπίες ούτε μας λύγισαν, ούτε μας ξάφνιασαν.

Δε μας λύγισαν γιατί το δυνατότερο όπλο μας είναι οι δεσμοί συντροφικότητας και αλληλεγγύης , που ισχυροποιήθηκαν αυτές τις δύο μέρες που βρεθήκαμε όμηροι στα χέρια του κράτους, καθώς είχαμε ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί τους δεκάδες αλληλέγγυους που με τα συνθήματα και τις υψωμένες γροθιές εκμηδένιζαν τους τοίχους και τους μπάτσους που μας χώριζαν.

Δε μας ξάφνιασαν, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο φασισμός δεν εμφανίστηκε ξαφνικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ούτε φυσικά και τελείωσε με τις θεαματικές συλλήψεις των χρυσαυγιτών από το "αντιφασιστικό" κράτος.

Η ουσία και τα περιεχόμενά του, άλλωστε μας είναι ξεκάθαρα μέσα από αναρίθμητες περιπτώσεις, όπως ο βασανισμός των 15 αντιφασιστών της μοτοπορείας, τα καθημερινά πογκρόμ μεταναστών και ρομά στους δρόμους των μητροπόλεων καθώς και οι εκατοντάδες δολοφονίες και βασανισμοί τους σε Α.Τ. και στρατόπεδα συγκέντρωσης, η δημόσια διαπόμπευση οροθετικών, η ποινικοποίηση κάθε ριζοσπαστικής αντίληψης.

Για εμάς ο πόλεμος ενάντια στον φασισμό δεν τελειώνει με μία διαδήλωση, ούτε περιορίζεται σε καταγγελτικές δηλώσεις. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι και θα πρέπει να παραμείνει διαρκής, ολομέτωπος μέσα σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας. Στις σχέσεις, στα σχολεία, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, ο φασισμός αντιμετωπίζεται συλλογικά και αδιαμεσολάβητα μέχρι την οριστική εξάλειψή του.

ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

Συνέλευση συλληφθέντων της αντιφασιστικής πορείας στις 18/9/2014 στο Κερατσίνι