Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 στις 19.30

Εργαστήρι: Χειροποίητα καλλυντικά

Χειροποίητα καλλυντικά @ Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης | Νέα Σμύρνη | Ελλάδα

Η ομάδα «μάθε ό,τι ξέρω» σας μαθαίνει: Πώς να φτιάξετε χειροποίητα καλλυντικά -κατασκευή κρέμας και lip balm.

Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε κρέμα και lip balm με δικά μας υλικά βήμα βήμα.

Μας καθοδηγεί η Αγγελική

Για την ομάδα «Μάθε ό,τι ξέρω»

«Όλοι οι άνθρωποι έχουν κάποιες γνώσεις: θεωρητικές ή πρακτικές, επιστημονικές, τεχνικές ή καλλιτεχνικές κ.ο.κ. Κάποιες απ' αυτές δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες ή δεν είναι διαδεδομένες σε κάποιους κύκλους ανθρώπων. Η γνώση έχει την ιδιότητα να αυξάνει όσο μοιράζεται και έχει πάντα αξία είτε χρηστική είτε αισθητική είτε είναι απλώς μέσο ή πηγή ψυχαγωγίας και δημιουργίας. Η αλληλεγγύη που είναι ένας από τους άξονες συγκρότησης της λέσχης μας έχει μέσα της την έννοια της αλληλοπροσφοράς. Αυτά που προσφέρουμε μπορεί να είναι υλικά αγαθά, ηθική ή συναισθηματική συμπαράσταση, κάθε μορφής βοήθεια. Η αλληλοπροσφορά γνώσης εντάσσεται επομένως στη μεταξύ μας αλληλεγγύη.

Η ιεράρχηση κάθε γνώσης ως προς την αξία δεν έχει να κάνει με τον καταμερισμό που ισχύει στην εργασία μέσα στην καπιταλιστική κοινωνία. Επομένως αυτές οι γνώσεις που μπορούμε να διακινούμε μπορεί να καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα που να πιάνει από την εκλαΐκευση ενός επιστημονικού θέματος μέχρι τη χειροτεχνία, από γνώσεις πρώτων βοηθειών μέχρι την τεχνική πλεξίματος με βελονάκι, από την ανάλυση ενός ιστορικού γεγονότος μέχρι την τεχνική κατασκευής καλλυντικών.

Όσες και όσοι έχετε μια γνώση που θέλετε να τη μοιραστείτε με τους άλλους, επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο της Ομάδας είτε ηλεκτρονικά στο oldmath@otenet.g είτε τηλεφωνικά: 6936827732, Στέλιος

πηγή : http://ergatikilesxi.gr/Γεγονός/χειροποίητα-κ…