Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στις 12.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

[Αθήνα] Αντιεθνική πορεία αλληλεγγύης σε καταλήψεις και κοινότητες αγώνα

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ
ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Η εκκένωση και κατεδάφιση της κατάληψης ΤΕΡΜΙΤΑ στον Βόλο στις 4/1/18, οι 11 αστυνομικές εκκενώσεις καταλήψεων τα τελευταία τρία χρόνια της αριστερής διακυβέρνησης (6 αντιεξουσιαστικές και 5 στέγασης προσφύγων/μεταναστών), οι φασιστικές επιθέσεις στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο (η οποία αποκρούστηκε) και στην κατάληψη LIBERTATIA με αποτέλεσμα τον εμπρησμό της κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη στις 21/1, η αντίστοιχη φασιστική επίθεση (που επίσης αποκρούστηκε) στο κατειλημμένο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα στις 4/2 καθώς και οι μετέπειτα επιθέσεις στις καταλήψεις Λέλας Καραγιάννη 37 στην Κυψέλη, Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Άνω Κάτω Πατησίων, Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι και στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα στον Πειραιά κάνουν σαφές ότι οι καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι βρίσκονται σταθερά στο στόχαστρο κράτους και φασιστών.

Οι καταλήψεις είναι αγκάθια για κάθε εξουσία γιατί δεν είναι απλά ένα μέσο αγώνα αλλά το ίδιο του το περιεχόμενο. Είναι η αμφισβήτηση της ιδιοκτησίας, των ηγεσιών, των εμπορευματικών σχέσεων, της διαμεσολάβησης, κάθε είδους διάκρισης και διαχωρισμού. Είναι η απαλλοτρίωση-επανοικειοποίηση ενός τμήματος του κλεμμένου χώρου και χρόνου μας. Είναι τόποι δημιουργίας ριζοσπαστικών κοινοτήτων αγώνα ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο, την πατριαρχία, κάθε μορφή εξουσίας. Είναι πεδία συλλογικοποίησης και συνδιαμόρφωσης μέσα από οριζόντιες-αντιιεραρχικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Είναι εργαστήρια χειραφέτησης της καθημερινής ζωής, δημιουργικότητας, αυτομόρφωσης, ανάπτυξης σχέσεων βασισμένων στη συντροφικότητα, την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ

"Εθνική ενότητα" σημαίνει υποταγή των εξουσιαζόμενων στους εξουσιαστές τους. Σημαίνει κάθε μέρα να βυθιζόμαστε στην κανονικότητα της "ειρήνης" των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών ως αναλώσιμα γρανάζια για την "εθνική" τους "ανάπτυξη" και άλλο τόσο να στοιχιζόμαστε ως αναλώσιμοι υποτακτικοί στις πολεμικές τους προσταγές. Σημαίνει στοχοποίηση του "εσωτερικού εχθρού". Σημαίνει παρανομοποίηση, υποβιβασμός και εγκλεισμός των μεταναστ(ρι)ών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σημαίνει εχθρότητα για τους καταπιεσμένους και τις εκμεταλλευόμενες στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Στο διάστημα που διανύουμε η "εθνική ομοψυχία" εγκαλείται και καλλιεργείται στο πλαίσιο των διακρατικών διαπραγματεύσεων για τη λέξη "Μακεδονία" στην ονομασία του γειτονικού κράτους και της σύγκρουσης συμφερόντων για τις ΑΟΖ στο Αιγαίο με το τούρκικο κράτος: εθνικιστικά συλλαλητήρια, κρατική και μιντιακή προπαγάνδα, συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων, «θερμά επεισόδια». Σε ένα περιβάλλον ευρύτερων κυριαρχικών αναδιατάξεων ισχύος και συμμαχιών από τη Μέση Ανατολή μέχρι τα Βαλκάνια.

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΗ, ΚΡΑΤΗ, ΣΥΝΟΡΑ,
ΣΤΡΑΤΟΥΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Απέναντι στα εθνικά ιδεώδη και κάθε άλλο ιδεολόγημα της κυριαρχίας, προτάσσουμε την αλληλεγγύη και τους κοινωνικούς/ταξικούς αγώνες των «από κάτω» ενάντια στην εξουσιαστική-καπιταλιστική-πατριαρχική βαρβαρότητα. Κανένα έθνος δεν μας ενώνει και κανένα όνομα δεν μας χωρίζει. Δεν πολεμάμε για γεωστρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα, κρατών και πολυεθνικών. Εθνικόφρονες μακεδονομάχοι, πατριώτες κάθε πολιτικής απόχρωσης, απόστρατοι αξιωματικοί, παπαδαριό, φασίστες, στεκόμαστε απέναντι σας. Κρατικές και παρακρατικές συμμορίες κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις.

ΠΟΡΕΙΑ, Σάββατο 17/3, 12.00

σταθμός ΗΣΑΠ ΘΗΣΕΙΟΥ

αυτοοργανωμένα στέκια & καταλήψεις,
αναρχικές & αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες
από την Αθήνα και τον Πειραιά

πηγή : http://anokatopatision.espivblogs.net/?p=1622


1 2 3 4 5 6

Από την πανβαλκανική-διεθνιστική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη…

Το Σάββατο 10 Μάρτη 2018 συμμετείχαμε μαζί με χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες στην παμβαλκανική-διεθνιστική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη προτάσσοντας απέναντι στον εθνικισμό, τον φασισμό, την μισαλλοδοξία και τον πόλεμο των κυρίαρχων την αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων. Στη διαδήλωση κάλεσαν πλήθος αναρχικές, αντιεξουσιαστικές και ελευθεριακές συλλογικότητες από όλο τον ελλαδικό χώρο, αλλά και από άλλα μέρη των Βαλκανίων. Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 3000 άτομα, κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι σε Ελλάδα, Τουρκία, Μακεδονία ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία.

Απέναντι στο νέο κύμα εθνικιστικού παραληρήματος που ξερνάνε ΜΜΕ, εκκλησία, κόμματα με αφορμή το «μακεδονικό ζήτημα» αποτελεί ταξικό, πολιτικό και διεθνιστικό μας καθήκον να γίνουμε το ανάχωμα. Απέναντι στους γεωστρατηγικούς ανταγωνισμούς των κρατών, που έχουν μετατρέψει τον πλανήτη και κυρίως την Μέση Ανατολή σε εμπόλεμη ζώνη, να προτάξουμε την αλληλεγγύη των λαών και να βροντοφωνάξουμε ότι δεν είμαστε και ούτε θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους. Να αντιτάξουμε απέναντι στα κατακερματισμένα και ματωμένα Βαλκάνια των κρατών, μια βαλκανική χερσόνησο απαλλαγμένη από τις ουλές των συνόρων και των θρησκευτικών και εθνικιστικών διαχωρισμών, τα Βαλκάνια ως χώρο ελεύθερης μετακίνησης ντόπιων και μεταναστών, τα Βαλκάνια ως μια ενιαία κομμούνα, τα Βαλκάνια των από τα κάτω.

Διεθνιστικοί αγώνες ενάντια στους εθνικισμούς, τον φασισμό, την μισαλλοδοξία και τους πολέμους των κυρίαρχων, για την ανατροπή της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την κοινωνική επανάσταση, για την αναρχία και τον κομμουνισμό.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και σε όλους τους χώρους αγώνα που βρίσκονται στο στόχαστρο κράτους και παρακράτους.

Με τις καταλήψεις, τους αυτοοργανωμένους χώρους και τον κόσμο του αγώνα απέναντι στον κόσμο της εξουσίας.

Στηρίζουμε την αντεθνική πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, 12μμ, ΗΣΑΠ Θησείου.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 στα δικαστήρια της Ευελπίδων για την δίκη των 92 αγωνιστριών και αγωνιστών που συμμετείχαν στην ανακατάληψη της Villa Amalias.

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

vogliamotutto.espivblogs.net

Ακολουθεί το κείμενο της συλλογικότητας, το οποίο μοιράστηκε και στην διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη στα ελληνικά και στα αγγλικά:

Σε Ελλάδα, Τουρκία, Μακεδονία ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία.

Η Αλληλεγγύη το όπλο των λαών.

«Πατριωτισμός είναι η αρχή με την οποία δικαιολογούμε την εκπαίδευση αδίστακτων δολοφόνων»

Λέων Τολστόι

Δεν είναι θεμιτό να καλύψουμε τα ακάλυπτα και να ωραιοποιήσουμε καταστάσεις. Προφανώς και όσοι συμμετείχαν στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας για το «μακεδονικό ζήτημα» δεν ήταν κατά πλειοψηφία φασίστες. Αν ήταν φασίστες, η Ελλάδα αυτή την στιγμή θα βρισκόταν σε εμφύλιο πόλεμο. Κάπου εδώ όμως αρχίζει το επικίνδυνο του πράγματος. Όπως σημειώθηκε «η πολιτική ηγεμονία δεν αφορά πλειψηφία αλλά περιεχόμενο. Και την ηγεμονία την είχε ξεκάθαρα ο φασισμός». Τα συλλαλητήρια έδωσαν την αφορμή σε έναν ετερόκλητο συρφετό και τα δεξιά κατακάθια να συσπειρωθούν υπό τη σκέπη του πατριωτισμού, της εθνικής ενότητας και της ύπαρξης ενός φαντασιακού εξωτερικού εχθρού. Οι συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια, ναι αυτοί οι όχι φασίστες, βρέθηκαν (ακόμα και αν δεν το παραδέχονται και εθελοτυφλούν) πλάι πλάι με ακροδεξιούς κομματικούς, με νεοναζί, με στρατιωτικούς, με την εκκλησία και με πολλές άλλες γραφικές παρουσίες του ακροδεξιού θιάσου, ισχυροποιώντας και κοινωνικοποιώντας το δόγμα ΠΑΤΡΙΣ- ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, τον εθνικισμό ντυμένο στο ανάλαφρο σάλι του πατριωτισμού και τις φασιστικές ομάδες κρούσεις. Τα συλλαλητήρια, λοιπόν, πλαισιώθηκαν από τα πιο βίαια στοιχεία της ελληνικής ακροδεξιάς (ναζί, αυτόνομοι φασίστες, ακροδεξιοί χούλιγκαν κ.α.), οι οποίοι με τις πλάτες της αστυνομίας βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν στον κόσμο του αγώνα, σε ελεύθερους κοινωνικούς χώρους όπως το ΕΚΧ Σχολείο και το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ και να πυρπολήσουν την κατάληψη Libertatia.

Ας μη γελιόμαστε, στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή 21 Γενάρη και στην Αθήνα την Κυριακή 4 Φλεβάρη 2018, ενεργοποιήθηκαν ΟΛΑ τα συντηρητικά αντανακλαστικά αυτής της κοινωνίας και ο πατριωτισμός αποτέλεσε το όχημα με το οποίο επιχειρήθηκε να συσπειρωθεί το σκορποχώρι της ελληνικής ακροδεξιάς, εκπροσωπούμενο από σοβαρούς στρατηγούς και υπό την ευλογία των εν χριστώ αδελφών. Και όλα αυτά μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια. Ο απόστρατος Φράγκος Φραγκούλης (που μεταξύ άλλων το 2011 στο Κιλκίς έβαλε στρατιώτες του ΕΣ να ντυθούν ΜΑΤ για να εκπαιδευτούν στην αντιμετώπιση διαδηλώσεων) δήλωσε πως «δεν υπηρετεί κόμματα, υπηρετεί μόνο την πατρίδα». Η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί το πιο ενδεικτικό πρακτικό παράδειγμα του πως ο πατριωτισμός υπηρετεί τον εθνικισμό, ώστε ο δεύτερος να διεμβολίσει την κοινωνία και να στρογγυλοκαθίσει πάνω στο δημοκρατικό τόξο. Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Εν τέλει τα συλλαλητήρια λειτούργησαν σαν μια συμφωνική ορχήστρα όπου ο όχλος-χυλός πατριωτών ψηφοφόρων, ψεκασμένων, χριστιανοταλιμπάν, μακεδονομάχων και απολιτίκ πανηγυρτζήδων με μαεστρία αβάνταρε το εθνικιστικό κρεσέντο και την γραμμή κρούσης, τα πρώτα βιολιά, τους νεοναζί της χρυσής αυγής, τους φασίστες χούλιγκαν.

Αδιαμφισβήτητα, ο μεγάλος κερδισμένος των συλλαλητηρίων ήταν ο φασισμός που έκανε επίδειξη ηγεμονίας φορώντας μανδύα πατριωτισμού. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια περίοδο που πνέει ούριος άνεμος για την ακροδεξιά στον δυτικό κόσμο και τα κινήματα των από τα κάτω αδυνατούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι. Οι εξελίξεις βρίσκονται μπροστά μας. Το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας έρχεται και πάλι στο προσκήνιο εξαιτίας της επιδιωκόμενης διεύρυνσης της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δύο υπερκρατικών μηχανισμών οικονομικής και στρατιωτικής επιβολής. Η Ελλάδα είναι ήδη μέλος των δύο αυτών μηχανισμών και η Μακεδονία επιδιώκει την ένταξή της. Μέσω της διαπραγμάτευσης, για το όνομα και τα δύο κράτη στοχεύουν να πετύχουν πιο ευνοϊκούς όρους και να ισχυροποιήσουν τη θέση τους το ένα απέναντι στο άλλο εντός της μελλοντικής τους συμμαχίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Ταυτόχρονα καθοριστικές για την διαμόρφωση της κατάστασης και της επανεκκίνησης του «μακεδονικού ζητήματος» είναι οι επιδιώξεις τόσο του ελληνικού κεφαλαίου, για περαιτέρω επέκταση στην γείτονα χώρα, όσο και του ελληνικού κράτους για την προστασία και προώθηση των οικονομικών του συμφερόντων και την ηγεμονία στην ευρύτερη περιοχή. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον ρόλο του τουρκικού κράτους, το οποίο επιχειρεί να προωθήσει τους δικούς του σχεδιασμούς τόσο στα Βαλκάνια όσο και στη Μέση Ανατολή. Δηλαδή το θέμα ξανανοίγει για την εξυπηρέτηση των οικονομικών, στρατιωτικών και πολιτικών συμφερόντων των κυρίαρχων. Για αυτό υποκινούνται οι εθνικισμοί και από τις δύο πλευρές των συνόρων και δημιουργείται πόλωση. Τη στιγμή, λοιπόν, που νομοθετούνται όλο και πιο αυταρχικοί νόμοι οι οποίοι εντείνουν συνεχώς την εξαθλίωση, τον έλεγχο, την εκμετάλλευση, τους αποκλεισμούς και οδηγούν όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια στην περιθωριοποίηση, το κράτος επιχειρεί να μας αποπροσανατολίσει, προσπαθώντας να συμφιλιώσει εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους κάτω από την φαντασιακή κοινότητα του έθνους και να μας πείσει ότι ο εχθρός είναι εθνικός και όχι ταξικός. Ο Σάμιουελ Τζόνσον είπε κάποτε: «ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων». Εμείς λέμε σήμερα: «όσο πιο πολύ σου κλέβουν τη ζωή τόσο σε ταΐζουν με έθνος και φυλή». Το δίλημμα που πρέπει να τεθεί σε όλους και όλες είναι: ή θα είμαι με την εξουσία που μιλάει για πατριωτική ευθύνη και καλεί σε εθνική συνοχή ή θα είμαι με το αγωνιστικό και ανατρεπτικό κομμάτι της κοινωνίας. Γιατί ο εχθρός δεν είναι εθνικός, είναι ταξικός. Για αυτό ο δικός μας αγώνας είναι ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τις φασιστικές εφεδρείες τους. Περνάει και μέσα από την αποδόμηση της πατριωτικής φενάκης, αλλά και την συνεχή διεκδίκηση του αστικού χώρου, όπου πρέπει να αμφισβητήσουμε με τον λόγο μας, να αναχαιτίσουμε με τις δράσεις μας και να απομονώσουμε τους κάθε λογής φασίστες. Με παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στους χώρους συγχρωτισμού, στις πλατείες και στα καφενεία, σε κάθε σπιθαμή του δημόσιου χώρου. Ο δικός μας αγώνας είναι ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο, για ένα κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ελευθερίας. Ο δικός μας αγώνας είναι διεθνιστικός, ενάντια σε πατρίδες και σύνορα, ενάντια στον εθνικισμό και την μισαλλοδοξία.

Παρόλο τα μεγάλα νούμερα των συμμετεχόντων στα συλλαλητήρια και τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη συγκροτήθηκε ένα εντυπωσιακό αντιφασιστικό μέτωπο. Οι επιθέσεις των φασιστών σε κατειλημμένους και αυτοοργανωμένους χώρους, πάντα με την ανοχή και την κάλυψη της αστυνομίας, αντιμετωπίστηκαν στην πλειοψηφία τους αποτελεσματικά και ισοπεδωτικά από ένα οργανωμένο, αποφασισμένο, πολύμορφο και μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα. Ο κόσμος του αγώνα τόσο κατά την διάρκεια των συλλαλητηρίων, όσο πριν και μετά, έδειξε τα αντανακλαστικά του και δεν επέτρεψε στους φασίστες να μετατρέψουν το εθνικιστικό τους πανηγυράκι σε μια ημέρα νίκης για αυτούς.

Οι μέρες που έρχονται είναι ιδιαίτερες. Αποτελεί ταξικό, πολιτικό και διεθνιστικό μας καθήκον να γίνουμε το ανάχωμα στους ντόπιους και ξένους εθνικισμούς και στο νέο κύμα εθνικιστικού παραληρήματος που ξερνάνε ΜΜΕ, εκκλησία, κόμματα με αφορμή το «μακεδονικό ζήτημα». Απέναντι στους γεωστρατηγικούς ανταγωνισμούς των κρατών, που έχουν μετατρέψει τον πλανήτη και κυρίως την Μέση Ανατολή σε εμπόλεμη ζώνη, να προτάξουμε την αλληλεγγύη των λαών και να βροντοφωνάξουμε ότι δεν είμαστε και ούτε θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους. Να αντιτάξουμε απέναντι στα κατακερματισμένα και ματωμένα Βαλκάνια των κρατών, μια βαλκανική χερσόνησο απαλλαγμένη από τις ουλές των συνόρων και των θρησκευτικών και εθνικιστικών διαχωρισμών, τα Βαλκάνια ως χώρο ελεύθερης μετακίνησης ντόπιων και μεταναστών, τα Βαλκάνια ως μια ενιαία κομμούνα, τα Βαλκάνια των από τα κάτω.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις ΕΚΧ Σχολείο, Libertatia και Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ και σε όλους τους χώρους αγώνα που βρέθηκαν στο στόχαστρο κράτους και παρακράτους.

Με τις καταλήψεις, τους αυτοοργανωμένους χώρους και τον κόσμο του αγώνα απέναντι στον κόσμο της εξουσίας.

Διεθνιστικοί αγώνες ενάντια στους εθνικισμούς, τον φασισμό, την μισαλλοδοξία και τους πολέμους των κυρίαρχων, για την ανατροπή της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την κοινωνική επανάσταση, για την αναρχία και τον κομμουνισμό.

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

vogliamotutto.espivblogs.net

πηγή : http://vogliamotutto.espivblogs.net/2018/03/1…


1 2 3 4 5 6

Παρέμβαση στο Κερατσίνι για την Αντεθνική πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις 17/3, 12.00 μμ, ΗΣΑΠ ΘΗΣΕΙΟ


Το απόγευμα της Δευτέρας 12/3 πραγματοποιήθηκε από τον Αυτοοργανωμένο χώρο αλληλεγγύης και ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ και τη Συνέλευση της Πλατείας Κερατσίνιου-Δραπετσώνας παρέμβαση στους κεντρικούς άξονες του Κερατσινίου (Αμφιάλη-Ταμπούρια), για την αντεθνική πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις που καλείται στις 17/3, στις 12.00 μ.μ, στο Σταθμό ΗΣΑΠ του Θησείου από αυτοοργανωμένα στέκια & καταλήψεις, αναρχικές & αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες από την Αθήνα και τον Πειραιά. Στην παρέμβαση κολλήθηκαν εκατοντάδες αφίσες, αναρτήθηκαν πανό και μοιράστηκαν το κείμενο του καλέσματος στη διαδήλωση καθώς και το διασυλλογικό κείμενο σχετικά με τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το «μακεδονικό» ζήτημα που είχε δημοσιευτεί ενάμιση μήνα πριν εν όψει των εθνικιστικών συλλαλητηρίων.

Ακολουθούν η αφίσα και τα κείμενα που μοιράστηκαν:

αφίσα σε pdf

το κείμενο της πορείας σε pdf

διασυλλογικό κείμενο


Επίσης κατά τη διάρκεια της παρέμβασης κρεμάστηκε σε κεντρικό σημείο του Κερατσινίου πανό σε ένδειξη αλληλεγγύης στις 3 καταλήψεις που εκκενώθηκαν σε επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας, το πρωί της Δευτέρας 12/3: Ζαίμη 11, Ματρόζου 45 & Gare.Αυτοοργανωμένος χώρος αλληλεγγύης & ρήξης, Ρεσάλτο
Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου - Δραπετσώνας

πηγή : http://anarxiko-resalto.blogspot.gr/2018/03/1…


1 2 3 4 5 6

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις - λευτεριά στ@ς συλληφθέντες/συλληφθείσες

Με μια καταδρομικού τύπου επιχείρηση τα ξημερώματα 12 Μαρτίου η κυβέρνηση Σύριζα, με την βοήθεια κάθε είδους αστυνομικής δύναμης, προχώρησε στην εκκένωση τριών καταλήψεων, της Ματρόζου 45 στο Κουκάκι, της Ζαίμη 11 και GARE στην Αθήνα. Στην κατάληψη Ματρόζου, μετά απο χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις δύο συντρόφων/φισσών, που τους ασκήθηκε σωματική βία σύμφωνα με προσωπικές τους καταθέσεις.

Η κυβέρνηση μας έχει χορτάσει καταστολή, έχοντας πλέον το ρεκόρ των περισσότερων εκκενώσεων καταλήψεων από οποιαδήποτε άλλη και όλα δείχνουν πως έπεται και συνέχεια. Δεν μας εκπλήσσει αυτό το γεγονός, το ξεκαθάρισαν εξάλλου από την αρχή πως «το κράτος έχει συνέχεια».

Μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η χρονική στιγμή, αφού οι εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν αμέσως μετά την μεγάλη/μαζική παμβαλκανική πορεία αλληλεγγύης στην Libertatia στη Θεσσαλονίκη αλλά και μόλις μια βδομάδα μετά την επιτυχημένη έκβαση της υπόθεσης Γιαγτζόγλου. Παράλληλα, έρχεται αμέσως μετά τις συλλήψεις των φασιστών ΑΜΕ σε μια επαναφορά της θεωρίας των 2 άκρων και προσπάθειας να ταυτιστεί ο α/α χώρος με τους υπόδικους φασίστες. Οι καταλήψεις και η καταστολή εναντίον τους χρησιμοποιούνται και για media-κου τύπου παιχνίδια για να χαϊδεύουν αυτιά ψηφοφόρων και να αποκρούουν τα πυρά της αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση επιδίδεται σε ενέργειες πάταξης της δήθεν ανομίας των Εξαρχείων την ίδια στιγμή που τα συστημικά κανάλια τρομοκρατούν με σενάρια για τάχα οργανωμένες ενέργειες αποσταθεροποίησης της χώρας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι φασίστες δράττονται της ευκαιρίας για να πραγματοποιήσουν μια δεύτερη (ξανά αποτυχημένη) εμπρηστική απόπειρα στην κατάληψη της Παναιτωλίου 21, η οποία αποτελεί μέρος της κοινότητας καταλήψεων στο Κουκάκι. Κινήσεις που αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά το χιλιοειπωμένο πια 'ΜΠΑΤΣΟΙ- ΤΙΒΙ -ΝΕΟΝΑΖΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ'.

  • Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και σε όσες/ους αντιστέκονται
  • Λευτεριά στ@ς συλληφθέντες/συλληφθείσες
  • Όλοι/ες στην αντεθνική πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τις κοινότητες αγώνα στις 17/3 στο θησείο.
  • Οι καταλήψεις αποτελούν ανάχωμα στη βαρβαρότητα
  • Ούτε βήμα πίσω
  • όλα μας ανήκουν γιατί όλα είναι κλεμμένα, κατάληψη σε βίλες κι εγκαταλελειμμένα

Common Grounds

πηγή : https://dervenion56.espivblogs.net/2018/03/14…


1 2 3 4 5 6

14/1 ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΑΝΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ 17/3 ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ 12ΠΜ (ΗΣΑΠ)

Κατάληψη Κτήματος Πραποπούλου

πηγή : https://praposquat.espivblogs.net/2018/03/14/…