Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 στις 19.30

Προβολή αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη: Η Ακτινοβολία της Αντίστασης

Το ντοκιμαντέρ «Η Ακτινοβολία της Αντίστασης» (Radiance of Resistance), του σκηνοθέτη Τζέσε Λόκε, γυρίστηκε το 2016 και εστιάζει στον αγώνα του παλαιστινιακού χωριού Νάμπι Σάλεχ το οποίο είναι περικυκλωμένο από ισραηλινούς εποίκους. Η ταινία βασίζεται στην αφήγηση δυο μικρών κοριτσιών: της 9χρονης τότε Τζάνα Τζιχάντ και της 14χρονης τότε Άχεντ Ταμίμι.

Στις 19 Δεκεμβρίoυ 2017, ο ισραηλινός στρατός κατοχής συνέλαβε την 17χρονη ακτιβίστρια Άχεντ Ταμίμι μετά από εισβολή στο σπίτι της. Από τότε η Άχεντ κρατείται στις ισραηλινές φυλακές και αντιμετωπίζει ποινές για 12 κατηγορίες. Η δίκη της ξεκίνησε στις 13 Φλεβάρη 2018 κεκλεισμένων των θυρών και είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει.

Μετά την προκλητική αναγνώριση της Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Τραμπ, πράξη που δημιουργεί τετελεσμένο γεγονός σε βάρος των Παλαιστινίων και σταμάτησε κάθε προσπάθεια ειρηνευτικής διαδικασίας, η αναζωπύρωση της παλαιστινιακής αντίστασης ενάντια στην ισραηλινή κατοχή έφερε νέα κύματα βίας με δεκάδες νεκρούς Παλαιστίνιους.

Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή αντίσταση προβάλλουμε το ντοκυμαντέρ την Τετάρτη 7 Μάρτη 2018 στις 7.30μμ, στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο «Αντιμάμαλο» στη Χώρα της Νάξου, οδός Κωμιακής κοντά στην Πλ. Πρωτοδικείου.

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Νάξου

πηγή : http://naxoseleftheriaki.blogspot.gr/2018/03/…