Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 στις 20.30

Προβολή Ταινίας: Made in Dagenham

Με αφορμή την "παγκόσμια ημέρα της γυναίκας" θυμόμαστε μια νικηφόρα εργατική ιστορία στην Αγγλία πριν μισό αιώνα. Πρωταγωνίστρια της ταινίας είναι η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Σάλι Χόκινς, στον ρόλο της Ρίτα Ο Γκράντι, που στάθηκε καταλύτης για την απεργία της Ford στο Dagenham του 1968, την οποία οργάνωσαν 187 εργαζόμενες στο εργοστάσιο, και η οποία οδήγησε στην υπογραφή του Συμφώνου Ισότητας των Μισθών για όλους (Equal Pay Act).

«Η ιδέα για την ταινία αυτή προέκυψε από μια ραδιοφωνική εκπομπή του Radio 4, με τίτλο «The Reunion», όπου οι γυναίκες αυτές ήταν στον ραδιοφωνικό «αέρα», μιλώντας για την απεργία του 1968.», εξηγεί ο παραγωγός Στίβεν Γούλεϊ.

Υπόθεση: Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα και περιγράφει την ιστορία της Ρίτας, μιας δυναμικής εργάτριας εργοστασίου, που τα βάζει με μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο, τη Ford Motors. Αυτό που ξεκίνησε ως μια διαμάχη σχετικά με την ισότητα των μισθών, καταλήγει σε μια επανάσταση από τις εργαζόμενες γυναίκες των 60ς στη Βρετανία, που έγραψε ιστορία.

πηγή : https://www.facebook.com/events/1606758026077…
πηγή : email που λάβαμε στις 5 Μάρτιος 16h