Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 στις 12.00

Συγκέντρωση για τη διεθνή μέρα αγώνα της γυναίκας

Πορεία και παρέμβαση για τη διεθνή μέρα αγώνα της γυναίκας

post image

Η συλλογικότητα μας αύριο, 8 Μαρτίου, θα κατέβει στους δρόμους και τις πλατείες για την παγκόσμια απεργία γυναικών, για να καταδείξει την πατριαρχική βία και τους ρόλους των φύλων που επιβάλλει. Μια απεργία για την ελευθερία να αποφασίσει για το σώμα της. Μια απεργία ενάντια στην ανασφάλεια και την παρενόχληση στην εργασία και για μία εισφορά αυτοδιάθεσης που μας ελευθερώνει από καταστάσεις βίας και υποταγής. Ως μέλη ενός ελευθεριακού και αντιεξουσιαστικού χώρου, ο οποίος αγωνίζεται για την κατάρρευση κάθε είδους συνόρων και ανισοτήτων και που κάθε μέρα αντιτίθεται σε μορφές κυριαρχίας και καταπίεσης, δεν θέλουμε να αποφύγουμε την πάλη για την κατεδάφιση του πατριαρχικού συστήματος. Επειδή είναι σαφές ότι χωρίς αγκάλιασμα των αντι-σεξιστικών απαιτήσεων, χωρίς να αναγνωρίζεται η ισότητα των φύλων, είναι αδύνατο να επιτευχθεί αυτή η ριζική αλλαγή στην κοινωνία που οδηγεί στην ελευθερία του καθενός, επειδή κανείς δεν είναι ελεύθερος εάν δεν είναι όλοι ελεύθεροι. Σας προσκαλούμε λοιπόν αύριο να συμμετάσχετε μαζί μας για αυτή την ημέρα αγώνα και απελευθέρωσης.

Διαμαρτυρόμαστε για την μεταχείριση της γυναίκας στην Πέτρου Ράλλη και παντού!
8 Μαρτίου

Στη Πέτρου Ράλλη περισσότερες από 100 γυναίκες πρόσφυγες παγιδεύονται υπό απάνθρωπες συνθήκες, περιμένοντας την αόριστη ημέρα της απέλασης. Δεν υπάρχουν δυνατότητες για υγιεινή του σώματος, ούτε για αρκετό νερό. Δεν υπάρχει πρόσβαση σε γιατρούς ή ιατρική περίθαλψη. Αυτές οι συνθήκες είναι η αιτία για πολλές ασθένειες, μερικές από τις οποίες θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των γυναικών.
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ!
οι επαφές μεταξύ κρατουμένων και των συγγενών τους, φίλων και συντρόφων επιδεινώνονται ή αποκλείονται πλήρως. Το κρατικό σωφρονιστικό ίδρυμα, η αρχή απέλασης αποτελούν θεσμοθετημένες πηγές τέτοιων καταστάσεων και συνθηκών.
Αντιμετωπίζουμε και παίρνουμε τη θέση μας με δράσεις, παρέμβαση και αλληλεγγύη. Δεν δεχόμαστε ότι η γυναίκα και οι άντρες αντιμετωπίζονται έτσι! Είμαστε κατά της απέλασης!
Κανείς κρατούμενος! Δεν υπάρχουν φυλακές! Ας σπάσουμε την απομόνωση!
Ας οργανωθούμε στις 8 μαρτίου
12.00 συγκέντρωση στην πλατεία OMONIA
14.00 μπροστά στις φυλακές κολαστήρια της Πέτρου Ράλλη 24 Αθήνα!

κατάληψη Rosa de Foc

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1585011/