Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στις 12.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Διαδήλωση ενάντια σε φασισμό-ρατσισμό

17 Μάρτη ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ - Διαδηλώνουμε! ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

17 Μάρτη ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ - Διαδηλώνουμε!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΑΘΗΝΑ Ομόνοια 3μμ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Άγαλμα Βενιζέλου, 12 μες

ΠΑΤΡΑ Πλ. Γεωργίου, 12 μες

ΓΙΑΝΝΕΝΑ Περιφέρεια, 12 μες

ΧΑΝΙΑ Πλ. Αγοράς, 12μες

ΗΡΑΚΛΕΙΟ Πλ. Ελευθερίας, 12 μες

ΒΟΛΟΣ Πλ. Ελευθερίας 6μμ

ΞΑΝΘΗ Κεντρική Πλατεία,12μες

Τσακίστε τους φασίστες

Καταργήστε τις ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας-Λιβύης

Στις 17 Μάρτη ξεσηκωνόμαστε ενωμένοι σε όλο τον Πλανήτη για να βάλουμε φρένο στους φασίστες και στο ρατσισμό! Διαδηλώνουμε σε δεκάδες πόλεις στην Βρετανία, την Αυστρία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Πολωνία, την Κύπρο, την Τουρκία, την Δανία, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Ν.Κορέα.

Εβδομήντα χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Γενεύης που κατοχύρωσε το δικαίωμα στο άσυλο για τους κατατρεγμένους του Β Παγκοσμίου Πολέμου και του ναζισμού, οι κυβερνήσεις της ΕΕ με τις ρατσιστικές συμφωνίες με την Τουρκία και την Λιβύη το μετέτρεψαν σε κουρέλι. Χιλιάδες πνίγονται στη Μεσόγειο, δουλεμπόριο μεταναστών εμφανίστε στη Λιβύη, πρόσφυγες είναι απομονωμένοι στα νησιά-φυλακές του Αιγαίου.

Η Ευρώπη-φρούριο των στρατοπέδων συγκέντρωσης μαζί με την νέα ρατσιστική, σεξιστική, πολεμοκάπηλη εκστρατεία του Τράμπ κατά των μουσουλμάνων, των γυναικών και των έγχρωμων δυνάμωσε την ακροδεξιά και τους φασίστες. Οι φλόγες του πολέμου στην Μ.Ανατολή, την Αφρική και την Ασία πυρπολούν τα δικαιώματα των προσφύγων.

Διαδηλώνουμε για να απαιτήσουμε ότι η δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής θα επιταχυνθεί, θα ολοκληρωθεί και θα στείλει επιτέλους τους δολοφόνους στη φυλακή. Δεν ανεχόμαστε η ΕΡΤ και τα ΜΜΕ να προβάλλει τους νεοναζί φονιάδες, αυτή την εγκληματική ναζιστική συμμορία λες και είναι άλλο ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα.

Δεν ανεχόμαστε να λειτουργούν Γραφεία-ορμητήρια στις γειτονιές για να συνεχίζουν τις ρατσιστικές επιθέσεις όπως στον Ασπρόπυργο,το Ρέντη. Δεν θα τους επιτρέψουμε να παριστάνουν τους «πατριώτες» και να ξαναβγάζουν στους δρόμους τα τάγματα εφόδου.

Απαιτούμε από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την ΕΕ να ανοίξουν τα σύνορα, να μετακινούνται ελεύθερα οι πρόσφυγες από τα νησιά προς την ενδοχώρα και την Ευρώπη. Να αποκτήσουν άσυλο και στέγη βάζοντας τέλος στον αποκλεισμό στα στρατόπεδα γκέτο έξω από τις πόλεις και στις απελάσεις που επέβαλε ο Μουζάλας και η ΕΕ. Μαζί ενωμένοι παλεύουμε για δουλειές, σπίτια και ανθρώπινους μισθούς για όλους.

Στις διαδηλώσεις στις 17 Μάρτη μας καλούν δεκάδες άνθρωποι των Γραμμάτων και τω Τεχνών, συνδικάτα, κοινότητες μεταναστών, δημοτικές κινήσεις ,οργανώσεις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές, συλλογικότητες αλληλεγγύης, οργανώσεις της αριστεράς.

Όλοι και όλες μαζί, να κινητοποιηθούμε μαζικά ώστε να γίνει η 17 Μάρτη σταθμός για να μπει τέλος στην απειλή του φασισμού και τις ρατσιστικές πολιτικές.

Να ανοίξουμε το δρόμο για μια Ευρώπη χωρίς νεοναζί και ρατσισμό!

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/21…


1 2 3

Το Σάββατο 17 Μάρτη βγαίνουμε στους δρόμους κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας.

ΑΘΗΝΑ Ομόνοια 3μμ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Άγαλμα Βενιζέλου, 12 μ
ΠΑΤΡΑ Πλ. Γεωργίου, 12 μ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ Περιφέρεια, 12 μ
ΧΑΝΙΑ Πλ. Αγοράς, 12 μ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ Πλ. Ελευθερίας, 12 μ
ΒΟΛΟΣ Πλ. Ελευθερίας 6μμ
ΞΑΝΘΗ Κεντρική Πλατεία,12 μ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και την νεολαία στα μεγάλα συλλαλητήρια στις 17 Μάρτη, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Είμαστε κομμάτι ενός μεγάλου διεθνούς κινήματος που θα διαδηλώνει την ίδια μέρα σε δεκάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες.
Η E.E των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των «φραχτών» και της ισλαμοφοβίας δυνάμωσε την ακροδεξιά και τους φασίστες. Η άνοδος της ακροδεξιάς και των φασιστών στις ιταλικές εκλογές είναι δικιά τους ευθύνη. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ με τις ρατσιστικές συμφωνίες με την Τουρκία και την Λιβύη έχουν μετατρέψει το δικαίωμα στο άσυλο σε κουρέλι. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες πνίγονται στη Μεσόγειο, δουλεμπόριο μεταναστών εμφανίστηκε στη Λιβύη, πρόσφυγες είναι απομονωμένοι στα νησιά-φυλακές του Αιγαίου.
Διαδηλώνουμε για να απαιτήσουμε ότι η δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής θα επιταχυνθεί, θα ολοκληρωθεί και θα στείλει επιτέλους τους δολοφόνους στη φυλακή. Δεν ανεχόμαστε η ΕΡΤ και τα ΜΜΕ να προβάλλει τους νεοναζί φονιάδες, αυτή την εγκληματική ναζιστική συμμορία λες και είναι άλλο ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα.
Δεν ανεχόμαστε να λειτουργούν Γραφεία-ορμητήρια στις γειτονιές για να συνεχίζουν τις ρατσιστικές και δολοφονικές επιθέσεις όπως μόλις λίγες μέρες πριν στον Πειραιά. Δεν θα τους επιτρέψουμε να παριστάνουν τους «πατριώτες» μ' αφορμή το μακεδονικό και τα «εθνικά θέματα» και να ξαναβγάζουν στους δρόμους τα τάγματα εφόδου.
Απαιτούμε να ανοίξουν τα σύνορα, να μετακινούνται ελεύθερα οι πρόσφυγες από τα νησιά προς την ενδοχώρα και την Ευρώπη. Να αποκτήσουν άσυλο και στέγη βάζοντας τέλος στον αποκλεισμό στα στρατόπεδα γκέτο έξω από τις πόλεις και στις απελάσεις που επέβαλε η κυβέρνηση και η ΕΕ. Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ίσα δικαιώματα για όλους. Μαζί ενωμένοι παλεύουμε για δουλειές, σπίτια και ανθρώπινους μισθούς για όλους.
Οι φλόγες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του πολέμου στην Μ. Ανατολή, την Αφρική και την Ασία πυρπολούν τα δικαιώματα των προσφύγων. Είμαστε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την αντιδραστική εξωτερική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης που διεκδικεί να συμμετάσχει ως «στρατηγικός εταίρος» στα εγκλήματα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, οικοδομεί τον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου επιδιώκοντας ανταλλάγματα που θα αναβαθμίσουν τη θέση του ελληνικού καπιταλισμού στην περιοχή.
Στοπ στις ρατσιστικές συμφωνίες της ΕΕ με Τουρκία και Λιβύη
Το ΝΑΤΟ κλείστε, τα σύνορα ανοίξτε!
Καταδίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής, να κλείσουν τα «γραφεία» ορμητήρια των δολοφόνων του Π. Φύσσα
Ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/4733


1 2 3

Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες της ΑΒΕΞ και Λαδοπούλου - Η αλληλεγγύη θα νικήσει τις πολιτικές αποκλεισμού του Κράτους

Δύο χρόνια μετά τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας ο αποκλεισμός και η εξαθλίωση των προσφύγων όχι μόνο παραμένουν, αλλά διογκώνονται μέρα με τη μέρα. Για τους τυχερούς-ες που δεν θα ακολουθήσουν τον δρόμο της επαναπροώθησης ή του εγκλεισμού στα στρατόπεδα προσφύγων, ως διασφαλιστής αυτής της ρατσιστικής συμφωνίας η κυβέρνηση έχει φροντίσει να μετατρέψει τα «προσωρινά κέντρα υποδοχής» σε φυλακές, που σιγά σιγά αγγίζουν την αίγλη αυτών του τουρκικού κράτους. Επιπλέον, θωπεύει και ξεπλένει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, που έχοντας ως όχημα «αγανακτισμένους γονείς - πολίτες» προσπαθούν να εμποδίσουν τη φοίτηση προσφυγόπουλων και να ενεργοποιήσουν τα αντιδραστικά αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας της Πάτρας.

Η ιδιομορφία βέβαια των προσφύγων που βρίσκονται στους καταυλισμούς των εργοστασίων της ΑΒΕΞ και του Λαδόπουλου, απέναντι από το λιμάνι της Πάτρας, είναι πως για το ελληνικό κράτος είναι αόρατοι, εφόσον δεν καλύπτονται ούτε από την Ευρωτουρκική συμφωνία αλλά ούτε και από το ελληνικό ισχύον νομικό πλαίσιο που υπάρχει για τους οικονομικούς μετανάστες. Το νομικό κενό που δεσμεύει τον κρατικό μηχανισμό στο να αιχμαλωτίσει και αυτούς τους κατατρεγμένους σε κάποιο hot-spot, τους καθιστά «επικίνδυνους» και τους χρεώνει στα απόνερα της ρατσιστικής Ευρωτουρκικής συμφωνίας. Πρόσφατο παράδειγμα βίαιης κρατικής καταστολής υπήρξε και το μαχαίρωμα του 14χρονου Αφγανού από αστυνομικό του λιμενικού σώματος της Πάτρας, γεγονός το οποίο αποδεικνύει την αναβάθμιση αφενός της κρατικής καταστολής στο λιμάνι και αφετέρου την ασημαντότητα της ανθρώπινης ζωής για τους «φυλάσσοντες Θερμοπύλες», όπως δηλώνουν οι ίδιοι.

Η βιαιότητα και οι ρατσιστικές επιθέσεις του κράτους από τη μία, η στοχοποίηση και ο παραγκωνισμός των 450 προσφύγων στο λιμάνι από την άλλη, σε συνδυασμό με την αορατότητα που πασχίζει να τους δεσμεύσει, μας φέρνουν αμέσως στο ίδιο μετερίζι μαζί τους, αυτό των καταπιεζόμενων και των εκμεταλλευόμενων. Τα σύγχρονα κράτη μέσα στη δίνη και την κρίση του καπιταλισμού πασχίζουν να αποδείξουν πως «όλα βαίνουν καλώς», και πως το ξοφλημένο οικονομικό τους μοντέλο είναι μονόδρομος. Στα πλαίσια των ρατσιστικών πολιτικών τους αναβαθμίζεται και η προσπάθεια περιθωριοποίησης και αποκλεισμού των προσφύγων και των μεταναστών-στριών, καθιστώντας τους υποκείμενα καταπίεσης ανύπαρκτα και αόρατα, όσοι και όσες φυσικά από αυτούς-ες δεν καταλήξουν έγκλειστοι στα στρατόπεδα προσφύγων ή στις τούρκικες φυλακές.

Ως Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλούμε το Σάββατο 17/3 και ώρα 12:00μμ στην πλατεία Γεωργίου, όποιον/α βιώνει την καταπίεση και το ρατσισμό, όποιον/α τον αντιμάχεται και γενικότερα κάθε υποτέλεια, να ενώσει την φωνή της μαζί με τους πρόσφυγες της πόλης και το κίνημα αλληλεγγύης. Μέχρι οι κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών να δώσουν την απάντηση που αναλογεί σε κάθε μαχαιροβγάλτη επίδοξο υπερασπιστή του έθνους.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΚΟΙΝΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΟΙΝΗ ΖΩΗ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ