Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 στις 17.00

2 καλέσματα : 1 2

Ημέρα μνήμης και αλληλεγγύης στον κούρδικο λαό

Η φωτιά του Νεβρόζ να κάψει τα κτήνη του ολοκληρωτισμού

Το Νεβρόζ αποτελεί μια αρχαία ζοροαστρική γιορτή των Κούρδων όπου χρησιμοποιούν μια μεγάλη φωτιά για να διώξουν το κακό πνεύμα του Άνγκρα Μάνγιου, του αρχαίου πνεύματος του Κακού στην θρησκεία τους και ταυτόχρονα χρησιμοποιούν την ίδια φωτιά για να πουν την ιστορία του Kawa, ενός μυθικού Ιρανού ήρωα και σιδηρουργού που ξεκίνησε μια εξέγερση ενάντια στον Ζαχάκ, έναν διαβολικό τύραννο.

Αλλά το Νεβρόζ δεν είναι μόνο αυτό. Είναι παράλληλα και μια ημέρα μνήμης και αντίστασης όλων των Κούρδων που έπεσαν στον αγώνα τους για ελευθερία και αξιοπρέπεια ενάντια στο Τουρκικό κράτος.

Την δεκαετία του '80, ο Mazlum Dogan, ένας από τους ιδρυτές του PKK, ενώ βρισκόταν στη φυλακή αυτοπυρπολήθηκε για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στις συνθήκες κράτησης, τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες των Κούρδων και Κούρδισσων αγωνιστών και αγωνιστριών. Η πράξη του θεωρήθηκε ως μια επανανοηματοδότηση του Νεβρόζ που πλέον είχε αποκτήσει πολιτικό χαρακτήρα.

Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες μιας πρωτοφανούς βίαιης επιχείρησης στην περιοχή της Ροτζάβα, όπου ο Τουρκικός στρατός μαζί με τζιχαντιστές σφυροκοπάει ανελέητα τα απελευθερωμένα εδάφη του Αφρίν σε μια προσπάθεια να εξαναγκάσει τους πληθυσμούς της περιοχής σε παράδοση και υποταγή.

Σε αυτό το πλαίσιο και εν μέσω μιας εκκωφαντικής ησυχίας από τα ΜΜΕ και τον ριζοσπαστικό χώρο θεωρούμε πως έχουμε χρέος όχι απλώς να μην αφήσουμε αυτή την φωτιά του Νεβρόζ να σβήσει αλλά να θεριέψει και όπως στους μυθικούς καιρούς κατάφερε να εξαγνίσει και να καταστρέψει τον Άνγκρα Μάνγιου και τον Ζαχάκ αντίστοιχα τώρα να φέρει την νίκη στον αγώνα της Ροτζάβα για αυτονομία και δημοκρατία και να διώξει μακριά τα σύγχρονα τέρατα του κρατικού ολοκληρωτισμού και του θρησκευτικού φονταμενταλισμού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στον Λευκό Πύργο

Τρίτη 20 Μαρτίου στις 17:00

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στο Αφρίν

---------------------------------------------------------------------------------

May the fire of Newroz burn away the best of totalitarianism

Newroz is an ancient Zoroastrian tradition of the Kurds where they use a great fire to drive the evil spirit of Angra Mainyu, the ancient incarnation of evil of their religion, and at the same time they use the same fire to tell the story of Kawa, a mythical Iranian hero and a blacksmith who started a rebellion against Zahak, an evil tyrant in Iranian mythology.

But Newroz is not just that. It is also a day of memory and resistance of all Kurds who fell into their struggle for freedom and dignity against the Turkish state. In the 1980s, Mazlum Dogan, one of the founding members of PKK, while in prison was self-immolated to protest the conditions of detention, torture and murder of Kurdish male and female fighters. His act was seen as a renegotiation of Newroz, which had now acquired a political character.

In recent days, we have all witnessed an unprecedented violent operation in the region of Rojava, where the Turkish army along with jihadist forces mercilessly bomb and shell the liberated lands of Afrin in an effort to force the populations of the region into surrendering and submitting their autonomy.

In this context and amid a deafening silence from the mass media and the political discourse, we think we have a duty not only to not allow the flame of Newroz to go out but to grow stronger, and as in the mythical times, it managed to purify and destroy Angra Mainyu and Zahak, now to bring victory again in the struggle of Rojava for autonomy and democracy and to drive away the modern monsters of state totalitarianism and religious fundamentalism

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Μάρτιος 16h


Παρέμβαση στα γκισέ της Turkish Airlines στο αεροδρόμιο Μακεδονία για το Αφρίν

Το πρωί της Δευτέρας 19/3 πραγματοποιήσαμε συμβολική παρέμβαση με πανό και τρικάκια μπροστά από τα γραφεία της Turkish Airlines, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των ανταρτών και ανταρτισσών των YPG, YPJ, καθώς και των διεθνιστών αναρχικών, αντιεξουσιαστών και κομμουνιστών που μάχονται μέσα από τις τάξεις του International Freedom Battalion, του I.R.P.G.F. και του Ε.Σ.Δ.Α., με το όπλο στο χέρι για την προάσπιση του ελευθεριακού επαναστατικού εγχειρήματος στη Ροζάβα. Αυτή τη στιγμή, ο τουρκικός στρατός, με τη βοήθεια του ελεύθερου συριακού στρατού (Free Syrian Army) και την αρωγή ισλαμιστικών εξτρεμιστικών ένοπλων μονάδων από τα παρακλάδια της Αλ Νούσρα και της Αλ Κάϊντα, αλλά και με την πλήρη ανοχή τόσο των ισχυρών (βλ. ΝΑΤΟ, Η.Π.Α., Ρωσία), όσο και των πιο περιφερειακών δυνάμεων (βλ. καθεστώς Άσαντ στη Συρία, Ιράν), αιματοκυλίζουν το καντόνι του Αφρίν στα πλαίσια της επιχείρησης "Κλάδος Ελαίας" που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Ιανουάριο του 2018.

Η γενοκτονία του αντιστεκόμενου κουρδικού λαού στο Αφρίν είναι προ των πυλών, καθώς οι σχεδιασμοί του ολοκληρωτικού καθεστώτος του Ερντογάν καθιστούν σαφές πως επιδιώκουν να βάλουν ένα αιματηρό τέλος στην ανάπτυξη του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού στο βορειοδυτικό Κουρδιστάν και στη Μέση Ανατολή γενικότερα. Το τουρκικό κράτος και κεφάλαιο έχουν βάλει στο μάτι την περιοχή της Μέσης Ανατολής με στόχο την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων, αποσκοπώντας παράλληλα στη γενικότερη ισχυροποίησή τους στην παγκόσμια κλίμακα κυριαρχίας. Ως προμετωπίδα του τουρκικού κεφαλαίου και οργανικό κομμάτι του τουρκικού κρατικού μηχανισμού, οι Turkish Airlines έχουν μόνο να κερδίσουν σε κάθε μιλιταριστική επέμβαση του τουρκικού στρατού. Γι' αυτό, θεωρούμε πως η εν λόγω εταιρεία φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για το συντελούμενο ξεκλήρισμα του κουρδικού λαού και είναι συνεπώς υπόλογη για τις ενέργειες της πολεμικής μηχανής του τουρκικού κράτους.

800.000 άνθρωποι στο Αφρίν βρίσκονται εγκλωβισμένοι χωρίς νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, τρόφιμα και φάρμακα. Απέναντί τους στέκει η 2η μεγαλύτερη πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ. Σημειωτέον, το μεγαλύτερο τμήμα τόσο του καντονιού, αλλά και το σύνολο, πλέον, της πόλης του Αφρίν, δε βρίσκεται πια υπό τον έλεγχο των συριακών δημοκρατικών δυνάμεων (Syrian Democratic Forces). Είναι αλήθεια πως ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχες του δυνάμεις υπερτερούν των Κούρδων και διεθνιστών ανταρτών τόσο σε επίπεδο έμψυχου πολεμικού δυναμικού, όσο και στο πεδίο του πολεμικού εξοπλισμού. Το Αφρίν έχει περικυκλωθεί από τις δυνάμεις της αντίδρασης, όμως δεν είναι μόνο του. Οι όπου γης διεθνιστές είμαστε μαζί στον αγώνα των Κούρδων/ισσών ανταρτών/ισσών και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας, με τις μικρές δυνάμεις που διαθέτουμε, προσπαθώντας να οξύνουμε τον κοινωνικό και ταξικό

πόλεμο στη μεριά του χάρτη στην οποία βρισκόμαστε, κρίνοντας αναγκαία τη διεθνιστική γεφύρωση των αγώνων που δίνουν ο

ι από τα κάτω απέναντι στους δυνάστες και τους καταπιεστές τους, επιδιώκοντας την καθολική ανθρώπινη χειραφέτηση.

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ/ΙΣΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ/ΡΙΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ/ΙΣΣΩΝ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ (ΝΕΒΡΟΖ):
ΤΡΙΤΗ 20/3
17:00, ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟ ΑΦΡΙΝ:
ΠΕΜΠΤΗ 22/3
18:00, ΚΑΜΑΡΑ

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στο Αφρίν
Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2018/03…