Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Κάλεσμα αλληλεγγύης με τον αγωνιζομενο λαο του Αφριν

Καλούμε Παρασκευή ώρα 18:00 στον Άγιο Νικόλαο , σε συγκέντρωση-πορεία αλλυλεγγύης με τον αγωνιζόμενο λαό της Αφρίν. Η αντίσταση είναι ζωή . Η σκλαβιά είναι θάνατος. Η κοινότητα ειναι ελευθερία . Ζήτω το επαναστατικό κίνημα κοινοτικού συνομοσπονδισμού.

πηγή : email που λάβαμε στις 22 Μάρτιος 16h


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΟΤΖΑΒΑ


Στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο της Μ.Ανατολής πραγαματοποιείται τα τελευταία 25 χρόνια μια ανηλεής , απάνθρωπη και ληστρική επίθεσητου διεθνούς καπιταλισμού, με στόχο τον πλήρη πολιτικό έλεγχο της περιοχής προκειμένου να εκμεταλευτούν τον ενεργειακό ορυκτό πλούτο που είναι πρωταρχικός παράγοντας για τον έλεγχο του πλανήτη.
Η Μ.Ανατόλη είναι ένα μωσαϊκό πολιτισμών, εθνοτήτων , θρησκειών . Στο όνομα της παγκοσμιοποίησης επιχειρείται η μεταβολή της κοινωνικής οργάνωσης και των πολτιστικών δομών. Οι μεταβολές αυτές βέβαια δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ειρηνικά και με τη συνένεση των τοπικών πληθυσμών. Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν αναλάβει να υποδαβλίσουν μια πολύπλοκη και χαοτική κατάσταση πολεμικών συγκρούσεων , η οποία ανοίγει το δρόμο της στρατιωτικής επέμβασης των κυριαριάρχων.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχοντας αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή πραγματοποιεί αιματηρές στρατιωτικές επεμβάσεις για να πλήξει τους κούρδους αυτονομιστές . Στις 20 Ιανουαρίου το φασιστικό κράτος του Ερντογάν μαζί με πρώην στρατιώτες του ISIS και μέλη της Συριακής Αλ-Κάιντα επιτέθηκε στην πόλη Αφρίν. Το Ρωσικό κράτος «άνοιξε» τον εναέριο χώρο της Συρίας, που βρίσκεται υπό τον έλεγχό του, αφήνοντας τα βοβμμαρδιστικά να πλήξουν την πόλη με τυφλά χτυπήματα σε νοσοκομεία σπίτια , δρόμους. Τις τελυεταίες μέρες έκοψε το ρεύμα και το νερό αππό την πόλη. Την περικυκλωμένη πόλ εγκατέλειψαν 350.000 κάτοικοι υπό τον φόβο μιας γενικής επίθεσης σε αμάχους ώστε να αποτραπεί η γενοκτονία τους. Για δύο μήνες την πόλη υπερασπίστηκαν η κουρδική πολιτοφυλακή του ΡΚΚ , οι Μονάδες προστασίας του Λαού YPJ/ YPG και το Διεθνές Τάγμα Ελευθερίας. Σήμερα η πόλη είναι στο έλεος των συμμοριών. Σπίτια λεηλατούνται , κτήρια πυρπωλούνται καταστρέφονται αγάλματα της κουρδικής παράδοσης , όπως ακριβώς έκανε το ISIS στις περιοχές που κατελάμβανε.
Το χτύπημα στο αφρίν δεν είναι τυχαίο. Τα Αφρίν είναι ένα από τα τρια καντόινια της Rojava μαζί με το Kobani και την Cizire. Στην περιοχή της Rojava τα τελευταία δέκα χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη το πείραμα του δημοκρατικού/κοινοτικού συνομοσπονδισμού. Οι ριζοσπαστικές δυνάμεις παλεύουν για ατομική και συλλογική ελευθερία, αυτοοργάνωση στη βάση της κομούνας , συνελεύσεις γειτονιάς , οικολογία. Ο δρόμος για τεράστιες κοινωνικές αλλαγές και καινωφανούς χαρακτήρα στην περιοχή και στον κόσμο ανοίγει . Ζυμώνονται νέα προτάγματα πάνω στην κοινωνική απελευθέρωση τη δικαιοσύνη την ισότητα, την ελευθερία το ρόλο της γυναίκας. Η θέληση για επανάσταση οι κοδομείται μέρα με τη μέρα.
Το ΝΑΤΟ , η ΕΕ , η Ρωσία και οι δορυφόροι τους θα ηττηθούν. Όσο αίμα και αν χυθεί από τον σφαγέα Ερντογάν ο αγώνας συνεχίζεται προχωρά και θα νικήσει.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ . Η ΣΚΛΑΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ . Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΣΜΟΥ
ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ AFRIN ΣΤΗ ROJAVA ΚΑΙ ΑΠΛΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 23-3-18 ΩΡΑ: 18:00

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Μάρτιος 12h