Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 στις 11.00

Τελετή μνήμης στους πεσόντες στην υπεράσπιση του Αφρίν

Λουλούδι φωτιάς βγαίνει στους τάφους, μήνυμα στέλνουν οι πρώτοι νεκροί.

Μπορεί τα βουνά, τα χωριά και οι ελαιώνες του Αφρίν την στιγμή αυτή να είναι υπό την Κατοχή των φανατικών τζιχαντιστών και του τουρκικού στρατού.

Μπορεί ο Φασισμός και ο εθνικισμός, που στη μέση ανατολή έχουν πάρει την μορφή των Ισλομοφασιστικών συμμοριών, την εμπροσθοφυλακή του τουρκικού κράτους, να σκορπίζει για άλλη μια φορά οδύνη και θάνατο με την ανοχή της Διεθνούς κοινότητας.

Μπορεί το μέλλον να φαίνεται ζοφερό, ο, "Χειμώνας με τους γκρίζους λύκους του" να φαντάζει ατελείωτος, αλλά η Άνοιξη θα έρθει. Αρκεί εμείς να θυμόμαστε και να προχωρούμε, έχοντας κοντά μας όλες αυτές κι αυτούς που έδωσαν το αίμα τους για τη Ζωή, για να πάψει το Κράτος του Πολέμου και του Φόβου να αποτελεί το μέλλον της ανθρωπότητας.

Δεν ξεχνουμε πως για 2 μήνες οι πολιτοφυλακές, οι αντάρτες και οι αντάρτισσες του YPG/YPJ, οι κάτοικοι του Αφρίν αντιστάθηκαν με όλα τα μέσα που είχαν στη διάθεση τους. Αντιστάθηκαν σε ένα εχθρό πολλαπλά πιο ισχυρό, αντιστάθηκαν στο δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ, αντιστάθηκαν στα πιο σύγχρονα όπλα της πολεμικής βιομηχανίας, αντιστάθηκαν, παρά την εκκωφαντική σιωπή του υπόλοιπου κόσμου.

Στα χώματα του Αφρίν το αίμα είναι ακόμη νωπό. Πολλοί από τους ανθρώπους που επέλεξαν ελεύθερα να σταθούν εμπόδιο στην επέλαση της βαρβαρότητας του φασισμού, μερικοί από αυτούς, σύντροφοι και συντρόφισσες, αναρχικοί-ες από διάφορες χώρες της Ευρώπης, πλήρωσαν το πιο βαρύ τίμημα.

Θεωρούμε χρέος μας η θυσία τους να μην λησμονηθεί , το αίμα τους ενώνεται με το ποτάμι που κυλά μες στην ιστορία σε όλους τους τόπους αυτού του κόσμου όπου υπήρξε και υπάρχει αγώνας για ελευθερία, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια.

Με αφορμή την γιορτή του Νέβρος (NEWROZ) που συμβολίζει την έλευση της άνοιξης και την αναγέννηση, τον θρίαμβο της ζωής ενάντια στο θάνατο, σας καλούμε όλους και όλες στην Τελετή μνήμης το Σάββατο 24 Μαρτίου, ώρα 11:00 στην πλατεία ελευθερίας να αποδώσουμε φόρο τιμής στους δικούς μας νεκρούς.

https://www.youtube.com/watch?v=xH4fKFJBv4c

https://tinyurl.com/ycxhbnuq

Αναρχικές/οι

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/73824/