τι; : πορεία θεματική : Αφρίν

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 στις 18.00

Συγκέντρωση για την επέμβαση στην Αφριν

Αλληλεγγύη στον κουρδικό και τουρκικό λαό


Με το σύνθημα «η άνοιξη των λαών ενάντια στον φασισμό», γιορτάστηκε στη Ροζάβα ,στις 21 Μάρτη, ο ερχομός της νέας χρονιάς. Μιας χρονιάς που για τους λαούς της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου συνεχίζει να φέρνει αίμα, πόνο και πόλεμο. Ο πόλεμος αυτός αφορά τις περισσότερες χώρες της περιοχής συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας.
Η Ελλάδα, με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά το Αφγανιστάν, το Ιράκ, και τη Λιβύη τώρα συμμετέχει και στους ευρύτερους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και του Ισραήλ για την διάλυση της Συρίας και τη λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών πηγών της.
Αξιοποιώντας τη δυσαρέσκεια του λαού της Συρίας απέναντι στη κυβέρνηση Ασαάντ, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους στο ΝΑΤΟ , η Τουρκία και οι αντιδραστικές Αραβικές κυβερνήσεις, εξόπλισαν μισθοφορικές συμμορίες που γρήγορα μετέτρεψαν μια σύγκρουση με κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά σε εμφύλιο πόλεμο με χαρακτηριστικά φυλετικά και θρησκευτικά.
Μέσα στη δύσκολη αυτή ιστορική συγκυρία ένα εγχείρημα άρχισε να παίρνει μορφή, στα βόρεια σύνορα της Συρίας με το τουρκικό κράτος. Το 2013 κηρύσσεται η αυτονομία της Ροζάβα και χωρίζεται διοικητικά σε 3 καντόνια. Η Ροζάβα που στα Κουρδικά σημαίνει δύση, αντιπροσωπεύει την προσπάθεια που μαχητικά και με κόστος, κάνουν οι λαοί της περιοχής, προτάσσοντας τον δημοκρατικό συνομοσπονδι -
σμό, τη ριζοσπαστική - κοινωνική οικολογία, τη γυναικεία χειραφέτηση και ελευθερία. Το 2015, η απελευθέρωση της πόλης Κομπάνι, από τις συμμορίες του ισλαμικού κράτους κάνει γνωστό και παγκόσμια, τον αγώνα των Κούρδων και Κουρδισσών ανταρτών.
Η κυβέρνηση της Τουρκίας, φοβούμενη το κοινωνικό - πολιτικό αυτό πείραμα και την επέκταση τού, και προκειμένου να αποσπάσει την συναίνεση του τουρκικού λαού, προβάλλει ως δικαιολογία για την εισβολή του στις κουρδικές περιοχές, τη δημιουργία κουρδικού κράτους. Εισβάλει τελικά στην Αφρίν, με την συνδρομή των συμμοριών του ισλαμικού κράτους, και την ανοχή της Ε.Ε., των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
Εμείς ως κοινωνικά και πολιτικά υποκείμενα παίρνουμε θέση και ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των Κούρδων συντρόφων μας για παγκόσμιες δράσεις στον αγώνα τους.

Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΡΟΖΑΒΑ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Σ' ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΖΑΒΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Μάρτιος 21h