Σάββατο 5 Μαίου 2018 στις 12.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Πανβολιώτικο συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών

Η τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ εδώ και ένα χρόνο καίει σκουπίδια (RDF) προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη της. Τα σκουπίδια έρχονται όχι μόνο από όλη την Ελλάδα, αλλά και από άλλες χώρες καθιστώντας τον Βόλο αποτεφρωτήρα της ΝΑ Ευρώπης.

Θα τους σταματήσουμε μόνο αν αγωνιστούμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά! Όσοι ζούμε σε αυτόν τον τόπο θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τα σχέδια που θα σκορπίσουν το θάνατο σε μας και τα παιδιά μας!

Καλούμε τον κάθε Βολιώτη να συμμετάσχει στις 5-5-2018 στις 12:00 στο Πανβολιώτικο Συλλαλητήριο προκειμένου να σταματήσουμε τον καρκίνο που έρχεται.

ΦωτογÏαφία του χÏήστη ΕπÎ'Ï„Ïοπή ΑΓΩÎΑ ΠολÎ'τών Î'όλου.

πηγή : email που λάβαμε στις 28 Μάρτιος 16h


1 2 3 4 5 6

Πανό- κάλεσμα στην πορεία

post image

Στην πρόσοψη της κατάληψης Ματσάγγου (κεντρικό σημείο με χιλιάδες περαστικούς καθημερινά) κρεμάστηκε γιγαντοπανό - κάλεσμα στην πανβολιώτικη πορεία που θα γίνει στις 5 Μαή ενάντια στην καύση rdf, σκουπιδιών, πετκόκ απο την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ (ιδιοκτησία της Γαλλικής Lafarge) και την κατασκευή εργοστασίου μετατροπής σκουπιδιών σε srf προς κάυση, απο την δημοτική αρχή Μπέου. Επίσης απαιτείται η άμεση παυση των διώξεων διωκόμενων αγωνιστών για τα παραπάνω.
Το πανό συνυπογράφουν 8 συλλογικότητες που έρχοντε να προστεθούν στους δεκάδες τοπικούς συλλόγους, σωματεία, ομαδοποιήσεις κλπ που καλούν στην πορεία ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και του περιβάλοντος.
Οι παρατρεχάμενοι του Μπεου αλλα και οι οσφυοκάμπτες παρατρεχάμενοι της ΑΓΕΤ παρά τον συστηματικό οχετό, και τις καθημερινές συνωμοσιολογίες αλλα και το 'θολωμα των νερών' στο οποίο επιδίδονται, θα σαρωθούν απο το τοπικό κύμα αντίστασης.
Οι συλλογικότητες που υπογράφουν και καλούν με την σειρά τους είναι οι εξής:
1)Κατάληψη Ματσάγγου
2)Water Volo
3)Στέκι μεταναστών
4)Αυτόνομη αγορά
5)Λέσχη εργαζομένων
6)Α.Κ.ΡΗ.Δ.Α.
7)Ράδιο Παράσιτα
8)Ανοιχτή συνέλευση Αγίου Νεκταρίου

Ολοι, όλες στην πορεία στις 5 Μάη στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία ελευθερίας.
Η ζωές μας πάνω απο τα κέρδη τους !!!

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1587105/


1 2 3 4 5 6

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ(R.D.F-S.R.F)KAI ΠΕΤ-ΚΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ LAFARGE ΑΓΕΤ,ENANTIA ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ S.R.F ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ.
ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ (ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ)ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ,ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ
ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ.

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Μάιος 00h


1 2 3 4 5 6

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ: Συνεπής αγώνας μέχρι την ανατροπή του κεφαλαίου.

ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Το ΕΕΚ καλεί την εργατική τάξη και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά στο βολιώτικο συλλαλητήριο που οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών το Σάββατο 5 Μάη στις 12πμ στην πλ. Ελευθερίας. Καλούμε για μαζική συμμετοχή κάτω από το πανό του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ.

Η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να χορηγήσει άδεια καύσης 200.000 τόννων σκουπιδιών RDF στο τσιμεντάδικο της ΑΓΕΤ, της πολυεθνικής Lafarge, συμπληρώνει το έγκλημα της αδειοδότησης των μεταλλείων στις Σκουριές της Χαλκιδικής στην πολυεθνική El-Dorado και του αεροδρομίου Ελληνικού που εκχωρείται στο τουριστικό κεφάλαιο για αξιοποίηση αντί για χρήση ως χώρος αναψυχής και πρασίνου. Η υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στα Μνημόνια και οι επακόλουθες υποχρεώσεις στους δανειστές, έχουν μαζί με την κοινωνική καταστροφή ένα επιπλέον τίμημα, τη μόλυνση και τη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.
Αγκαζέ με τη κυβέρνηση βρίσκεται ο " αγωνιστής" του περιβάλλοντος Μπέος που πρώτα καταθέτει μια μήνυση κατά της ΑΓΕΤ, αμέσως μετά αποφασίζει να φτιάξει εργοστάσιο παραγωγής άλλου καύσιμου υλικού (SRF) από σκουπίδια προς πώληση στην ΑΓΕΤ ή σε άλλους επίδοξους επιχειρηματικούς κολοσσούς. Οι πόρτες ανοίγουν με διάφορα κλειδιά.
Περιφέρεια και λοιποί ελεγκτικοί μηχανισμοί κάνουν την πάπια για τους κινδύνους τους οποίους επισημαίνει η Επιτροπή Αγώνα αλλά και την ανησυχία για την ποιότητα του υλικού που καίει τώρα η ΑΓΕΤ ακόμα και στα πλαίσια της νομοθεσίας που ενθαρρύνει τη καύση σκουπιδιών. Έπρεπε η Επιτροπή να ακινητοποιήσει φορτηγό μεταφοράς του υλικού στο εργοστάσιο για να ληφθεί δείγμα που αποδείχτηκε ότι ήταν εκτός προδιαγραφών της νομοθεσίας στην περιοχή των πρωταθλητών του καρκίνου.
Το λόμπι των τσιμεντάδων και των σκουπιδοβιομηχάνων στις Βρυξέλλες καθόρισαν τις προδιαγραφές του καύσιμου υλικού και μας διαβεβαιώνουν ότι αυτό είναι ασφαλές για την υγεία των πολιτών. Διεθνείς μελέτες επιστημονικών φορέων υποστηρίζουν την ασφάλειά της μεθόδου. Με τον ίδιο τρόπο κάποτε οι τσιγαροβιομηχανίες παρουσίαζαν τις "αβλαβείς" επιπτώσεις του τσιγάρου στην υγεία των καπνιστών και μη. Το σκάνδαλο της NOVARTIS μας υπενθυμίζει με δραματικό τρόπο πως γίνονται όλες οι δουλειές στον καπιταλισμό.
Παπαγαλάκια της Lafarge ισχυρίζονται ότι ο αγώνας κατά της καύσης σκουπιδιών θα κλείσει το εργοστάσιο. Όμως, τα παπαγαλάκια δεν μπορούν να μας εξηγήσουν γιατί έκλεισε το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στη Χαλκίδα ή γιατί έκλεισαν τόσα εργοστάσια στην περιοχή μας. Οι εργαζόμενοι (μόνιμοι κι εργολαβικοί) ή θα μπουν επικεφαλείς του αγώνα κατά της καύσης ή θα μπουν στην υπηρεσία του κεφαλαίου καταστρέφοντας και την ίδια τους τη ζωή. Δεν υπάρχει ενδιάμεσος δρόμος.
Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχει η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ που αναζητά διαύλους επικοινωνίας με την εκλογική της βάση που διερράγη ανεπανόρθωτα με το ξεπούλημα που τους έκανε το κόμμα τους με τα Μνημόνια. Σύσσωμες οι δημοτικές παρατάξεις των μνημονίων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) σκίζουν τα ιμάτιά τους για το περιβάλλον αν και έσπρωξαν στην απελπισία και τη φτώχεια εκατομμύρια χωρίς καμιά ντροπή. Ορισμένοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το γνήσιο ενδιαφέρον του πληθυσμού και τη δουλειά της Επιτροπής Αγώνα για να στήσουν νέες δημοτικές παρατάξεις κινηματικού ενδιαφέροντος. Οι μισάνθρωποι φασίστες της Χρυσής Αυγής ισχυρίζονται ότι πρώτοι ανέδειξαν το θέμα κι ίσως επιχειρήσουν να ανανεώσουν τα ραντεβού της δημοσιότητας στο συλλαλητήριο για να στρέψουν τους προβολείς στις επερωτήσεις τους και όχι στα εγκλήματά τους.
Η Επιτροπή Αγώνα και οι κάτοικοι που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο πρέπει να αντιταχτούν όχι μόνο στη καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ αλλά να αγωνιστούν με συνέπεια ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα της κοινωνικής καταστροφής, χωρίς καμιά εμπιστοσύνη από τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του συστήματος. Τα πολιτικά συμπεράσματα του αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής είναι πολύτιμα, αν δεν θέλουμε ο σημερινός αγώνας να μετατραπεί σε έναν αγώνα με προδιαγεγραμμένο τέλος. Υπάρχει μια πολύτιμη εμπειρία που δεν πρέπει να αγνοηθεί.
Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο, όχι μόνο γιατί είμαστε κατά της καύσης αλλά γιατί γνωρίζουμε ότι για να κερδηθεί αυτός ο αγώνας πρέπει να ανατρέψουμε το ίδιο το σύστημα. Αντικειμενικός μας στόχος είναι «η κατάργηση της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων» που σημαίνει την πλήρη ανατροπή όλων των των εκμεταλλευτικών σχέσεων του ανθρώπου με τον άνθρωπο, τη φύση και τον ίδιο του τον εαυτό. Αγωνιζόμαστε για «την ανθρωποποίηση της φύσης και τη φυσικοποίηση του ανθρώπου». Αυτό το καθήκον απαιτεί την πλήρη ανατροπή του καπιταλισμού και τη κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη γιατί μόνο αυτή ως «καθολική τάξη» έχει το συμφέρον να καταργήσει κάθε εξουσία που καταστρέφει τη ζωή και το σώμα του ανθρώπου, την ίδια τη φύση.

2/5/2018
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

(Τα αποσπάσματα της τελευταίας παραγράφου από τον ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ που γεννήθηκε πριν 200 χρόνια στις 5 Μάη 1818)

πηγή : https://ergatis.wordpress.com/2018/05/02/συλλ…


1 2 3 4 5 6

Συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών! Σάββατο, 5/5 στις 12μμ, Πλ. Ελευθερίας

31732523_2044184929130476_3662347819076812800_n

πηγή : https://el-gr.facebook.com/ergatikilesxivolou…


1 2 3 4 5 6

ΕΑΚ ΕΦΚΑ Mισθωτών Μαγνησίας: Όχι στην καύση σκουπιδιών, όλοι στον αγώνα κατά των Μνημονίων

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
ΟΧΙ στις κυβερνήσεις των Μνημονίων της κοινωνικής και φυσικής καταστροφής

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Εργαζομένων ΕΦΚΑ Μισθωτών Μαγνησίας καλεί όλους/ες τους συναδέλφους/ισες να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών (RDF) από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Βόλο και τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής καύσιμου υλικού σκουπιδιών (SRF) από το Δήμο Βόλου.
Τόσο η απόφαση της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, όσο και η απόφαση του Δήμου Βόλου να φτιάξει εργοστάσιο παραγωγής καύσιμου υλικού από σκουπίδια μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους την στιγμή που η πόλη μας κάνει πρωταθλητισμό στις καρκινικές νόσους, στα καρδιοαγγειακά νοσήματα και τις αναπνευστικές συστηματικές νόσους.
Η υγεία των εργαζομένων και όλων των πολιτών έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τα Μνημόνια που έσπρωξαν εκατομμύρια στον καιάδα της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Όταν υπεγράφησαν τα πρώτα μνημόνια, που συνεχίζονται απρόσκοπτα μέχρι σήμερα, όλες οι εκθέσεις μας διαφώτιζαν ότι όπου εφαρμόστηκαν τα προγράμματα λιτότητας του ΔΝΤ και πλέον της Ε.Ε , το μέσο προσδόκιμο της ζωής μειώθηκε. Δημόσιες υποδομές ξεπουλήθηκαν στο ιδιωτικό κεφάλαιο και το φυσικό περιβάλλον γνώρισε από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, που άλωσαν τις χώρες αυτές, μια ανείπωτη καταστροφή.
Ο αγώνας κατά της καύσης σκουπιδιών είναι ο αγώνας του λαού μας κατά των Μνημονίων που συνεχίζεται αδιάκοπα εδώ κι οκτώ χρόνια. Είναι ο αγώνας κατά των κυβερνήσεων που τα υπηρετούν και του κεφαλαίου που μέσα από τρόικες ή θεσμούς, ΕΕ & ΔΝΤ, υπαγορεύουν και υπονομεύουν την πορεία της ζωής μας.
Μια ημέρα πριν από το προγραμματισμένο συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών, η Υπουργός Εργασίας επισκέπτεται τον Βόλο, την πόλη της ανεργίας. Χωρίς καμιά ντροπή, μας λανσάρουν τα προγράμματα φτώχειας, ως προγράμματα ….εργασίας. Όπως ακριβώς την καύση σκουπιδιών ως….ανακύκλωση.
Κυβέρνηση, Δημοτική Αρχή, Περιφέρεια, Πολυεθνικές βλάπτουν σοβαρά την υγεία του πληθυσμού!
Μόνο οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να λύσουν τα άλυτα προβλήματα του καπιταλισμού, της εκμετάλλευσης, της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Να είμαστε όλοι/ες το Σάββατο 5 Μάη, 12πμ στην πλ. Ελευθερίας κάτω από τη σημαία του διαρκούς ταξικού αγώνα χωρίς κανένα συμβιβασμό και καμιά υποχώρηση.

3/5/2018

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Εργαζομένων ΕΦΚΑ Μισθωτών Μαγνησίας

πηγή : https://ergatis.wordpress.com/2018/05/03/εακ-…