Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 στις 13.30

2 καλέσματα : 1 2

4η πανεκπαιδευτική πανελλαδική κινητοποίηση

Αγαπητοί,

Όλοι οι συνάδελφοι, μόνιμοι και αναπληρωτές, χρειάζεται να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις.

Μόνο με τους δυναμικούς κι αποτελεσματικούς αγώνες μας ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις, που συρρικνώνουν το δημόσιο σχολείο και περικόπτουν πόρους και θέσεις εργασίας, θα αποτραπεί η εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής και στη Δημόσια Εκπαίδευση.

ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής

Άνω Λιόσια, 26 Μαρτίου,

ΟΛΟΙ στην 4η πανεκπαιδευτική πανελλαδική κινητοποίηση


της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ στις 30/3, στη 1.30μμ στα Προπύλαια

Συμμετέχουμε στη νέα πανεκπαιδευτική πανελλαδική κινητοποίηση την Παρασκευή, 30/3. στη 1.30μμ, στα Προπύλαια και μετά στο Σύνταγμα και στο Μέγαρο Μαξίμου. Συμμετέχουμε μαζικά στην 3ωρη στάση 11 - 2 της ΟΛΜΕ.

Βρισκόμαστε μπροστά στην 4η αγωνιστική Παρασκευή του Μάρτη στην Εκπαίδευση. Αγωνιζόμαστε για μόνιμους διορισμούς κι ίσα δικαιώματα αναπληρωτών και μόνιμων, κόντρα σε νέο λύκειο, καταργήσεις σχολείων, αξιολόγηση, νέες εκπ/κές δομές, σε στοίβαγμα μαθητών στα τμήματα, ηλεκτρονικές εγγραφές σε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, αύξηση ωραρίου, 30ωρο, εργασία σε 3-4-5 σχολεία, σε πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας, που απαξιώνει το πτυχίο και Υ.Α για λειτουργία β/βάθμιας εκπ/σης.

  • Σποτάκι στο yutybe για τις κινητοποιήσεις στις 30/3

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ


Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 1.30μμ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ - ΔΥΝΑΜΙΚΑ- ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ

Στάσεις εργασίας για την Παρασκευή 30/3

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι:

· Για την Παρασκευή 30/3, το ΔΣ της ΔΟΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος.

· Συμπληρωματικά, ο Σύλλογός μας κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας, ώστε να συμμετέχουν οι συνάδελφοι στην πανεκπαιδευτική πανελλαδική κινητοποίηση στα Προπύλαια.

Στην επιμονή του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων του εκπαιδευτικού Μνημονίου και την αγωνιώδη προσπάθεια τους να κερδίσουν χρόνο και συμμάχους και να καθησυχάσουν την εκπαιδευτική κοινότητα, το εκπαιδευτικό κίνημα απάντησε με μαζικές ,δυναμικές, πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις στις 2 , στις 9 και στις 16 Μάρτη στο Υπουργείο Παιδείας με κεντρικό αίτημα τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς.

Ο υπουργός παιδείας στη συνάντησή του με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες απάντησε για μια ακόμα φορά ότι:

  • δεν θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί για το επόμενο σχολικό έτος!

Συνάδελφοι, ο αγώνας συνεχίζεται !

Διεκδικούμε:

  • Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στη εκπαίδευση με μοναδικό κριτήριο την προϋπηρεσία και το πτυχίο.
  • Διορισμό όλων των αναπληρωτών/τριών για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις .
  • Κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά.
  • Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αυτά των μόνιμων.
  • Δεν μπαίνουμε σε κανένα παζάρι μορίων, δε δεχόμαστε κανένα πλαφόν στην προϋπηρεσία, κανένα προσοντολόγιο.
  • Άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια, όλα τα παιδιά 4 έως 6 ετών στο δημόσιο νηπιαγωγείο. Ίδρυση νέων νηπιαγωγείων, μαζικοί διορισμοί νηπιαγωγών, άμεσες λύσεις για κτιριακό και υλικοτεχνική υποδομή.
  • Σύσταση άμεσα όλων των απαραίτητων οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες σήμερα ειδικότητες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Κάλυψη όλων των κενών-ένας εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης για όλες τις ώρες που αντιστοιχούν σε κάθε μαθητή με γνωμάτευση.
  • Καμία υποχρεωτική μετακίνηση μαθητή-όχι στα πληθωρικά τμήματα - μπλοκάρουμε τις τριμελείς επιτροπές του ΠΔ 79.
  • Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας! Κάλυψη των απωλειών της οχταετίας, απόδοση όλων των χαμένων κλιμακίων.
  • Όχι στην αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

πηγή : http://www.a-athinon.gr/?p=8140