Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στις 9.00 πμ

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη των 8 διωκόμενων μεταναστών από Π.Ράλλη

ακριβής τοποθεσία :1ος όροφος | αίθουσα Δ70ΣΤ | Ε' 3μελές κακουργοδικείο (είσοδος από Λουκάρεως)


ΓΙΑ ΤΟΥΣ 8 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ Π. ΡΑΛΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 35 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ

Με πρωτοβουλία του Συντονισμού συλλογικοτήτων και ατόμων ενάντια στα κέντρα κράτησης (ΣΣΑΕΚΚ) καλέστηκε ανοιχτή συνέλευση όπου συμφωνήθηκε το παρακάτω πλάνο δράσεων σχετικά με τις υποθέσεις των 8 και των 35 διωκόμενων μεταναστών από Πέτρου Ράλλη και Μόρια

  • 14/4 12:00 :: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ (Μοναστηράκι)
  • 20/4 9:00 :: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ για τους 35 (Χίος)
  • 21/4 11:00 :: ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ (εκκίνηση από Π.Άρεως)
  • 27/4 9:00 :: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ για τους 8 (Λουκάρεως)

στις 10/4 καλούμε ανοιχτή συνέλευση για τα διαδικαστικά των παραπάνω δράσεων

κάλεσμα :Συντονισμός συλλογικοτήτων και ατόμων ενάντια στα κέντρα κράτησης (ΣΣΑΕΚΚ)

επικοινωνία :https://ssaekk.espivblogs.net/


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ!

Στις 31 Μαΐου 2017, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, γνωστή ως Πέτρου Ράλλη, 8 μετανάστες συλλαμβάνονται ύστερα από επίθεση που δέχτηκαν από τους δεσμοφύλακες μέσα στα κελιά τους. Η αφορμή για την επίθεση ήταν πως οι μετανάστες ζητούσαν να επικοινωνήσουν με τον διευθυντή ώστε να ενημερωθούν για την εξέλιξη της κράτησης τους, όντας ήδη 8 έως 10 μήνες κρατούμενοι. Η απάντηση στο απλό αυτό αίτημα ήταν να τους ξυλοφορτώσουν άγρια, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν και οι οχτώ στο νοσοκομείο με ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα χέρια. Στη συνέχεια, για τη συγκάλυψη του ξυλοδαρμού, στήθηκε αμέσως δικογραφία εναντίον τους. Μια αντανακλαστική κίνηση στην οποία πάντα καταφεύγουν οι βασανιστές όταν θέλουν να δικαιολογήσουν τη βία τους.

Οι λόγοι για τους οποίους οι έγκλειστοι μετανάστες διαμαρτύρονταν δεν είναι απλώς πως βρίσκονται στα κελιά της Πέτρου Ράλλη χωρίς να έχουν τελέσει κανένα ποινικό αδίκημα (πέραν της έλλειψης εγγράφων) αλλά το ότι βρίσκονται φυλακισμένοι για πολλούς μήνες μέσα σε ένα τελείως αόριστο πλαίσιο κράτησης. Στην Πέτρου Ράλλη, όπως και όλα τα κέντρα κράτησης, ο έγκλειστος δεν ξέρει και δεν ενημερώνεται για πόσο καιρό θα κρατείται. Έτσι, ξυπνάει κάθε πρωί με την ελπίδα ότι θα ελευθερωθεί, και κοιμάται κάθε βράδυ με το βάρος άλλης μιας μέρας στο κλουβί, κάτι που μόνο ως βασανιστήριο μπορεί να νοηθεί. Όταν απέναντι στη μεταχείριση αυτή, οι έγκλειστοι/ες μετανάστες/ριες τολμούν να προβούν στην ελάχιστη διαμαρτυρία η απάντηση του κράτους είναι βίαιη, οργανωμένη και προμελετημένη.

Μέσα στην στημένη δικογραφία εναντίον τους περιέχεται πως υπήρξε «κλιμάκωση της έντασης», πως οι κρατούμενοι «προσπάθησαν να αποδράσουν χτυπώντας συντονισμένα την κεντρική πόρτα της πτέρυγας για να τη σπάσουν» και ότι δήθεν, στην προσπάθεια τους να τραπούν σε φυγή «γλίστρησαν και χτύπησαν μόνοι τους». Αυτό που έγινε στην πραγματικότητα είναι ότι οι μπάτσοι απρόκλητα εισέβαλαν στα κελιά και ξυλοκόπησαν όποιον βρήκαν μπροστά τους ενώ οι μετανάστες χτυπούσαν την πόρτα της πτέρυγας ζητώντας να δούνε τον διευθυντή και να ενημερωθούν για τον χρόνο της κράτησης τους.

Αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει βίντεο, που καταδεικνύει τον τρόπο «διαχείρισης» των μεταναστών με τη χρήση βίας, οι ανθρωποφύλακες έχουν το θράσος να υποστηρίζουν το ακριβώς αντίθετο και η εισαγγελική αρχή να υιοθετεί αυτά τα ψέματα. Το γεγονός αυτό δεν μας εκπλήσσει, απλά επιβεβαιώνει ότι οι κάμερες, όπως και όλα τα μέσα παρακολούθησης, εξυπηρετούν μονάχα τους σκοπούς αυτών που τα χειρίζονται, της εξουσίας και των παρατρεχάμενών της.

Το ίδιο καλοκαίρι, οι ίδιες σκηνές βίας επαναλαμβάνονται στο κέντρο κράτησης της Μόρια στη Λέσβο. Μετά από μια σειρά από κινητοποιήσεις που λήγουν με την εξέγερση στις 18 Ιουλίου 2017 από τους/τις έγλειστους/ες μετανάστες/στριες, οι ανθρωποφύλακες ορμούν, ξυλοφορτώνουν και συλλαμβάνουν 35 μετανάστες στο σωρό.

Η δικογραφία τους στήθηκε χρησιμοποιώντας επίσης το κακούργημα της στάσης κρατουμένου και τους απειλεί με πολυετή ποινική κράτηση. Τα κοινά σημεία των δύο υποθέσεων δεν εμπίπτουν μόνο στην ποινική δίωξη που ασκείται με την σχεδόν ταυτόχρονη σύλληψη τους. Tόσο οι 8 όσο και οι 35, βρίσκονταν διοικητικά κρατούμενοι, σε άθλιες συνθήκες χωρίς δυνατότητα ενημέρωσης για τη διάρκεια του εγκλεισμού τους, και έγιναν οι δέκτες της βίαιης κατασταλτικής πρακτικής του κράτους με την ίδια κεντρική πολιτική απόφαση.

Παρά το όποιο φιλανθρωπικό προσωπείο προσπαθεί το κράτος, είτε με αριστερή είτε με δεξιά διαχείριση, να προβάλει προς την κοινωνία, η διαχείριση των μεταναστριών-ων γίνεται με ένα ευρύ φάσμα κατασταλτικών πρακτικών που εφαρμόζονται από τις φυλακές-νησιά μέχρι και τα κέντρα στην ενδοχώρα. Άθλιες συνθήκες διαβίωσης, απομόνωση και εξαφάνιση από τη σφαίρα του ορατού, κράτηση που κανείς δεν ξέρει το τέλος της, καθημερινοί βασανισμοί και ξυλοδαρμοί για ασήμαντη αφορμή, δικογραφίες και φυλακίσεις για παραδειγματισμό. Η Πέτρου Ράλλη, ως Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής αποτελεί κομβικό σημείο στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή της επίσημης μεταναστευτικής πολιτικής και οι συνθήκες εγκλεισμού που επικρατούν εκεί μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν πρότυπο για τη «διαχείριση» όλων των μεταναστών. Το βασικό απρόβλεπτο εμπόδιο σε αυτά τα σχέδια είναι οι αντιδράσεις κυρίως από τους ίδιους τους κρατούμενους, που θα θελήσουν να αντισταθούν στην αναίτια κράτηση τους.

Είναι κρίσιμο η έκβαση αυτού του αγώνα να μην καταρρακώσει για ακόμη μία φορά την αντίσταση εντός των τειχών. Ένα δυνατό κίνημα αλληλεγγύης μπορεί να αφήσει παρακαταθήκη που δε θα σβηστεί τόσο εύκολα και θα αποτελέσει έναυσμα για αιχμηρότερους αγώνες.

Γιατί απέναντι σε οποιονδήποτε εγκλεισμό, ακόμα και σε αυτόν με το πιο ανθρωπιστικό προσωπείο, η αντίσταση, από την πιο μικρή καθημερινή πράξη μέχρι την πιο βίαιη εξέγερση, δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε παράνομη, είναι απλά δίκαιη.

Όσο μετανάστες και μετανάστριες στοιβάζονται σε κελιά και σε κέντρα κράτησης, εμείς θα προσπαθούμε να εφευρίσκουμε τρόπους να στεκόμαστε δίπλα τους.

Όσο άνθρωποι διαχωρίζονται με βάση τα έγγραφα που βρίσκονται στην τσέπη τους ή τη χώρα προέλευσής τους, εμείς θα φωνάζουμε ότι τα σύνορα είναι χαρακιές στο σώμα της γης και θα κάνουμε ο,τι νομίζουμε για να τις εξαλείψουμε.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 8 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ Π. ΡΑΛΛΗ

ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 35 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ

Συντονισμός συλλογικοτήτων και ατόμων ενάντια στα κέντρα κράτησης (ΣΣΑΕΚΚ)


1 2 3 4 5 6 7

Παρέμβαση στα μετρό των νοτίων με κείμενα και αφίσες για τους διωκόμενους μετανάστες

post image


Την Τετάρτη 11/4, συντρόφισσες και σύντροφοι από συλλογικότητες των νοτίων πραγματοποιήσαμε παρέμβαση κατα μήκος του άξονα της κόκκινης γραμμής του μετρό (Ελληνικό ως Δάφνη). Μοιράσαμε εκατοντάδες κείμενα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων και Ατόμων Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης, κολλήσαμε την αφίσα του ΣΣΑΕΚΚ που καλεί στις δράσεις των επόμενων ημερών καθώς και την αφίσα της Συνέλευσης Αλληλεγγύης για τους 35 Διωκόμενους Μετανάστες της Μόριας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δράσεις είναι οι εξής:
Σάββατο 14/4, 12:00 - ΠΟΡΕΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
Σάββατο 21/4 11:00 Μοτοπορεια (Πεδίο του Άρεως) και Συγκέντρωση (Πέτρου Ράλλη) στις 12:30
Παρασκευή 27/4, 9:00 Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα δικαστήρια

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 8 ΚΑΙ ΤΟΥΣ 35

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

για περισσότερες πληροφορίες και υλικό σχετικά με την υπόθεση: ssaekk.espivblogs.net

αλληλέγγυοι/ες από τα νότια στους διωκώμενους μετανάστες της Πέτρου Ράλλη & της Μόριας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1586494/


1 2 3 4 5 6 7

To City Plaza συμμετέχει στην καμπάνια αλληλεγγύης και καλεί στις κινητοποιήσεις.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/74061/


1 2 3 4 5 6 7

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους μετανάστες της Πέτρου Ράλλη και της Μόριας. Πορεία, Σάββατο 14/4, 12.00, Μοναστηράκι

Στήριξη της καμπάνιας του ΣΣΑΕΚΚ, κάλεσμα στην πορεία αλληλεγγύης στους διωκόμενους μετανάστες της Πέτρου Ράλλη και της Μόριας, Σάββατο 14/4, 12.00, Μοναστηράκι

Στις 27/4 εκδικάζεται στην Αθήνα η υπόθεση των 8 μεταναστών της Πέτρου Ράλλη οι οποίοι συνελήφθησαν στις 31 Μάη 2017 και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες μέσω στημένης δικογραφίας έπειτα από ξυλοδαρμό τους από ανθρωποφύλακες του μεταγωγών ως απάντηση σε διαμαρτυρία σχετικά με το αόριστο του χρόνου εγκλεισμού τους. Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 20/4, εκδικάζεται στη Χίο η υπόθεση των 35 μεταναστών στη Μόρια της Μυτιλήνης, εκδικητικές συλλήψεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο σωρό και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα έπειτα από εξέγερση στο κέντρο κράτησης στις 18 Ιούλη του 2017, που αφορούσε ζητήματα ασύλου και τις άθλιες συνθήκες κράτησης τους.
(http://ssaekk.espivblogs.net/2018/04/05/κείμε…)

Και στις δύο περιπτώσεις η στοιχειώδης αντίδραση έγκλειστων μεταναστών απέναντι στη συνθήκη αορατοποίησης και εξαίρεσης που τους έχει επιβληθεί από το ελληνικό κράτος και τους διεθνείς μηχανισμούς στους οποίους αυτό υπάγεται, δέχεται βίαιη καταστολή προς παραδειγματισμό και εκφοβισμό τόσο των ίδιων των μεταναστών αλλά και όλων των υπολοίπων περιθωριοποιημένων κομματιών της κοινωνίας που τολμούν να αμφισβητήσουν το δόγμα της συναίνεσης απέναντι στην εκμετάλλευσή τους.

Αναγνωρίζουμε ως αίτιο της κατάστασης κατά την οποία ολόκληροι πληθυσμοί εξαναγκάζονται σε μετακίνηση από τον τόπο τους και μετέπειτα εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ή κέντρα κράτησης, τον πόλεμο γεωπολιτικών - οικονομικών συμφερόντων που μαίνεται. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι, στοχοποιώντας κράτη, δολοφονικούς μηχανισμούς τους, καπιταλιστικούς κολοσσούς, που λυμαίνονται τις εκάστοτε περιοχές και θησαυρίζουν από το αίμα των ντόπιων πληθυσμών.

Την ίδια στιγμή που κοινωνικά κεκτημένα σε κάθε πεδίο της καθημερινότητάς των από τα κάτω βάλλονται, αδιαμεσολάβητοι αγώνες για αξιοπρέπεια και ελευθερία συνθέτουν το μωσαϊκό των δικών μας απαντήσεων και καταδεικνύουν όλους τους λόγους για τους οποίους είναι υπόθεση όλων μας το γκρέμισμα αυτού του συστήματος και της θανατοπολιτικής του. Στηρίζουμε την καμπάνια του Συντονισμού συλλογικοτήτων και ατόμων ενάντια στα κέντρα κράτησης (ΣΣΑΕΚΚ)
(http://ssaekk.espivblogs.net/2018/04/05/αφίσα…)
και καλούμε στην:

ΠΟΡΕΙΑ το Σάββατο 14 Απρίλη, ώρα 12.00 στο Μοναστηράκι

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ την Παρασκευή 27 Απρίλη, ώρα 09.00 στο ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ στην οδό Λουκάρεως για το δικαστήριο των 8 διωκόμενων μεταναστών της Π.Ράλλη

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΥΨΩΝΟΥΝ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΙ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 8 ΤΗΣ Π. ΡΑΛΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ 35 ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Συνέλευση για τη διάχυση αναρχικού λόγου και δράσης
a_loexgosdrasi@espiv.nexet

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1586514/


1 2 3 4 5 6 7

Από την πιο μικρή αντίσταση μέχρι την πιο βίαιη εξέγερση . . Αλληλεγγύη στους μετανάστες και τις μετανάστριες

Από την πιο μικρή αντίσταση μέχρι την πιο βίαιη εξέγερση . .

Αλληλεγγύη στους μετανάστες και τις μετανάστριες

Στις 31 Μάιου, οκτώ μετανάστες από την Αλγερία, φυλακισμένοι στην Πέτρου Ράλλη, μαζεύονται στην πόρτα του διαδρόμου των κελιών τους για να ρωτήσουν για χιλιοστή φορά τι γίνεται με την κατάσταση τους, τα χαρτιά τους και πότε θα βγουν. Η συγκέντρωσή τους και οι λογικές τους απαιτήσεις ενεργοποιούν το φασιστικό μίσος των κρατικών ανθρωποφυλάκων. Οι μπάτσοι επεμβαίνουν, χτυπάνε ανελέητα τους μετανάστες και αποχωρούν. Λίγο πιο μετά, εισέρχονται ξανά και κουβαλάνε έξω από τα κρατητήρια σώματα μεταναστών που έχουν λιποθυμήσει από το ξύλο. Τους συλλαμβάνουν και τους κατηγορούν για οργανωμένη στάση κρατουμένων και επίθεση στους δεσμοφύλακες με αυτοσχέδια όπλα. Από την διοικητική φυλακή της Πέτρου Ράλλη, όπου και κρατιούνται λόγω εγγράφων, τους διασκορπίζουν σε ποινικές φυλακές.

Λίγες μέρες πιο μετά, στην Μυτιλήνη, στο κέντρο κράτησης μεταναστών, λαμβάνει μέρος μια «επανάσταση» όπως την χαρακτήρισαν κάποιοι από τους συμμετέχοντες. Χιλιάδες μετανάστες, κυρίως από τις χώρες της αφρικανικής ηπείρου, ξεσηκώνονται και διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησής τους, απαιτούν την απελευθέρωση όσων βρίσκονται εκεί πολύ καιρό, απαιτούν να μάθουν επιτέλους τι γίνεται με την κατάστασή τους. Μπάτσοι όλων των ειδών μαζεύονται έξω από το κέντρο, προβοκάρουν και ξεκινάει μια πολύωρη σύγκρουση όπου οι μετανάστες απαντούν στις προκλήσεις των μπάτσων και την βία που υφίστανται τόσο καιρό, βάζουν φωτιά στους δρόμους και δείχνουν ότι η ανοχή τους σε αυτήν την απαράδεχτη κατάσταση έχει φτάσει στα όρια.
Οι συγκρούσεις τελειώνουν και κάποιες ώρες μετά ακολουθεί ένα πραγματικό μακελειό. Η ΕΛ.ΑΣ και τα αρμόδια υπουργεία καταστρώνουν ένα αιματηρό σχέδιο αντίποινων για την εξέγερση. Πλοία με διμοιρίες καταφθάνουν στην Μυτιλήνη και περικυκλώνουν το κέντρο κράτησης. Στη στρατιωτικοποιημένη φαβέλα-φυλακή της Μόριας, η τεράστια κοινότητα των χιλιάδων έγκλειστων μεταναστριών και μεταναστών γίνεται έρμαιο στις σαδιστικές ορέξεις του δημοκρατικού-αστικού στρατού. Οι μπότες των ΥΑΤ-ΥΜΕΤ εισβάλουν, δακρυγόνα πετιούνται μέσα στα κοντέινερ για να προκαλέσουν πανικό και ασφυξία και να αναγκάσουν τον κόσμο να βγει έξω. Κατά την εισβολή τους καταστρέφουν αυτά τα ελάχιστα δείγματα στέγασης. Από την μανία τους δεν γλιτώνουν ούτε έγκυες γυναίκες. Κουκουλοφόροι με εθνόσημα λιώνουν στο έδαφος άοπλους μετανάστες που παρακαλούν για το τέλος του βασανισμού τους. Συλλαμβάνουν 35 μετανάστες και τους μεταφέρουν ξυπόλυτους στα δικαστήρια όπου τους κατηγορούν ως υπαίτιους και συμμέτοχους στην εξέγερση.

Οι έγκλειστες των κολαστηρίων και των κέντρων κράτησης, μόνο οικιοθελώς δεν έχουν βρεθεί σε αυτόν τον τόπο. Πολλοί έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στις συνθήκες που προκαλεί ο επεκτατισμός των «ανεπτυγμένων» κρατών, μαζί με αυτά και η ελλάδα, που είτε με άμεσες στρατιωτικές επεμβάσεις, είτε με την στήριξη εγκληματικών δικτατοριών - μοναρχιών και την εγκαθίδρυση κρατών - προτεκτοράτα σε όλο τον κόσμο, με την επιβολή οικονομικής ασφυξίας, την διακοπή διάθεσης πόρων, την απομύζηση φυσικών πόρων και την μετατροπή ολόκληρων πληθυσμών σε εργάτες - σκλάβους των διαφόρων πολυεθνικών εταιριών, με την καταστροφή τεράστιων οικοσυστημάτων που αποτελούσαν τον χώρο επιβίωσης και δράσης «τριτοκοσμικών», με την δημιουργία, διάχυση, οικονομική και μη στήριξη ρατσιστικών και φομενταλιστικών ιδεών. Έτσι λοιπόν οι εξουσιαστές του πλανήτη ανοίγουν πολέμους που μετέπειτα χρησιμοποιούν για να γενικεύεται το καθεστώς εξαίρεσης απέναντι στα μεταναστευτικά «ρεύματα» και τους πολιτικούς εχθρούς τους.

H ελλαδική επικράτεια, με την πάροδο του χρόνου και την όξυνση των συνθηκών στην Μέση Ανατολή, έχει αποτελέσει ένα από τα κεντρικότερα σημεία προσέλευσης των μεταναστών, στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην Ευρώπη του πολυπολιτισμού, της ισότητας, των ευκαιριών. Και το ελληνικό κράτος, στην διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης, αδρόμενο των συνθηκών και με την αθρόα εισροή ευρωπαϊκών κονδυλίων σάρωσε με ένα σμπάρο, ένα σμήνος τρυγονιών. Ενίσχυσε ιδεολογικά και υλικά τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τον φασισμό, το ρεύμα εκείνο που του επιτρέπει την επιβολή και την διατήρησή του. Έτσι, μεγάλο μέρος των ελλήνων επέλεξε να απελευθερώσει την ναζιστική μαυρίλα που κατέπνιγε πίσω από τα ψηφοδέλτια των κομμάτων των διάφορων μπλε αποχρώσεων, οργάνωσε.. επιτροπές κατοίκων και ξεχύθηκε στον δρόμο ενάντια σε κάθε τι «μη-ελληνικό». Σε μία σχέση αλληλονομιμοποίησης της φοβικής βίας, με την πρόφαση του ναρκεμπόριου και του λαθρεμπόριου, το κράτος διώκει μαζικά μετανάστες στις μητροπόλεις (Σχέδιο «Ξένιος Δίας», κτλ), οργανώνει δολοφονίες οικογενειών στο Αιγαίο, και ανοίγει παζάρια με τους «εταίρους» του, λογαριάζοντας ανθρώπους με λογιστικά κριτήρια. Μπαίνει σε διαπραγματεύσεις που καταλήγουν στο χτίσιμο και την ενίσχυση των υπαρχουσών στρατιωτικοποιήμενων υποδομών, προφασιζόμενο την προσωρινή παραμονή των μεταναστών, αλλά στην ουσία δημιουργώντας ένα καθεστώς μόνιμης διαβίωσης σε τρισάθλια κατάσταση για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Οι εξεγέρσεις, είναι η απόδειξη ότι ο δρόμος της αντίστασης είναι ο μοναδικός δρόμος που θα κατεβάσει από το κατεστημένο τα διάφορα προσωπεία του και θα το αφήσει άδειο, σε όλη του τη σαπίλα. Υπενθυμίζει σε όσους προσπαθούν να το αποκρύψουν ότι κάθε άνθρωπος είναι στο βαθμό του εφικτού χειριστής της καταστάσεώς του. Ότι η σπίθα της αντίδρασης βρίσκεται παντού και είναι αρκετή για να πυροδοτήσει εξεγέρσεις, απέναντι σε όσους μετράνε ψυχές και σώματα, σε μία αριθμητική πρόοδο με σκοπό το κέρδος. Οι άμεσα εμπλεκόμενες, οι κατατρεγμένοι, οι μάρτυρες του κρατικού επεκτατισμού, είναι αυτές που εκ προοιμίου, εκ πεποιθήσεως, από την αντίσταση στο καθεστώς που διέλυσε τις οικογένειες και τις εκδίωξε από τους τόπους τους, αλλά και με την στάση τους στα κέντρα φιλοξενίας της Ευρώπης-φρούριο, έχουν δείξει ότι αντιτίθενται σε όλες τις λογικές διαχείρισης τους όσο ανθρωπιστικές και αν παρουσιάζονται.

Κι όταν όμως οι μετανάστες βρίσκουν καταφύγιο στις καταλήψεις και σε κινήματα, όταν πλέον δεν ζουν έγκλειστοι στην εξορία των νησιών, έξω από τις πόλεις, τότε το κράτος απλώνει το αριστερό του χέρι. Eισχωρεί μέσα σε κοινότητες μεταναστών, τις καταλήψεις και τις αντιρατσιστικές οργανώσεις και καλλιεργεί την κυβερνητική γραμμή. Αφομοιώνει ηγετικές προσωπικότητες και άτομα από τις κοινότητες τους. Bάζει τα όρια του υπενθυμίζοντας δια στόματος πρόθυμων φιλο-καθεστωτικών και ΜΚΟ, ότι οι μετανάστες είναι καλοί αρκεί να είναι θύματα, αρκεί να μην διεκδικούν την ελευθερία τους με βία, με ωμή αντι-βία. Οι μετανάστες είναι καλοί άρκει να ελέγχονται από «πολιτικοποιημένους» ντόπιους ή από ειδικούς, αρκεί να μην εμπλέκονται με τους αναρχικούς και τους «μπαχαλάκηδες». Το δόγμα της «αντι-εξέγερσης» είναι κομμάτι της κρατικής μεταναστευτικής πολιτικής και είναι το σαμποτάζ στην προοπτική αυτονόμησης και αυτοκαθορισμού των μεταναστών/τριών δίχως τις καθεστωτικές εξαρτήσεις.
Η συγκρότηση μεταναστευτικών οριζόντιων πολιτικών κοινοτήτων και κινημάτων, σε αντιπαράθεση με το κράτος, αποτελεί όρο για την συντριβή της ρατσιστικής πολιτικής και αναπόσπαστο κομμάτι για την συνολική χειραφέτηση των καταπιεσμένων.

Ζούμε μαζί αγωνιζόμαστε μαζί ενάντια στο κράτος και την καταστολή

Λευτεριά στους λαούς της μέσης Ανατολής και της Αφρικής

Μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής

Αλληλεγγύη σε όσα αντιστέκονται

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΤΩΝ 35 της ΜΟΡΙΑΣ & ΤΩΝ 8 της Π. ΡΑΛΛΗ

Όλοι όλες στην πορεία αλληλεγγύης που διοργανώνεται από τον συντονισμό συλλογικοτήτων και ατόμων ενάντια στα κέντρα κράτησης το Σάββατο 14/04, 12:00, Μοναστηράκι

Συγκέντρωση αλληλεγγύης
στους 35 της Μόριας στα δικαστήρια της Χίου 20/4 στις 9:00 και
στους 8 της Πέτρου Ράλλη στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 27/4 στις 8:00

Συντρόφια από την Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1586548/


1 2 3 4 5 6 7

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ/ΣΑΚΤΧ

Τόσο στο εσωτερικό των δυτικών κρατών όσο και στις χώρες της καπιταλιστικής περιφέρειας, η συνολική επίθεση του κράτους και των αφεντικών σε βάρος της κοινωνίας έχει σαν αποτέλεσμα ακόμα περισσότερη φτώχεια και εξαθλίωση, εντατικοποίηση των όρων εργασίας, όξυνση του ελέγχου και της καταστολής, καταστροφή ολόκληρων περιοχών και τον ξεριζωμό. Η λεηλασία και η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και των κοινωνιών των χωρών της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής από τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη του κέντρου δημιουργεί μια πραγματικότητα την οποία συνθέτουν πολεμικές και οικονομικές συγκρούσεις, παρέμβαση στη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, υποδαύλιση θρησκευτικών φανατισμών ανάλογα με τα εκάστοτε συμφέροντά τους. Έτσι εκατομμύρια άνθρωποι είτε για να σωθούν από τις βόμβες, είτε από την καταπίεση, είτε από την οικονομική ανέχεια και την εξαθλίωση που τους επιβάλλεται παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο στα ευρωπαϊκά εδάφη. Για την αναχαίτιση του τεράστιου κύματος των εκτοπισμένων, μια σειρά κρατών της Δύσης κλείνουν τα σύνορά τους με αποτέλεσμα χιλιάδες μετανάστες να εγκλωβίζονται στις χώρες εισόδου και να στοιβάζονται σε κέντρα κράτησης και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η διαρκής κατάσταση ομηρίας στην οποία υποβάλλονται, δυσχεραίνει την ελεύθερη μετακίνησή τους και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, ενώ παράλληλα ενισχύει τον έλεγχο και την απομόνωσή τους από το δημόσιο πεδίο. Και όσοι τολμούν να διαμαρτυρηθούν για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και να διεκδικήσουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους για ελεύθερη μετακίνηση, το αποτέλεσμα είναι αστυνομική καταστολή, εκτεταμένη χρήση βίας, συλλήψεις και κατασκευασμένα κατηγορητήρια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι 8 διωκόμενοι μετανάστες στο κέντρο κράτησης της Πέτρου Ράλλη, όπου τον Μάιο του 2017 ξυλοκοπήθηκαν άγρια από μπάτσους-δεσμοφύλακες, όταν ζήτησαν να ενημερωθούν για την εξέλιξη των υποθέσεών τους. Τα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη αποτελούν την επιτομή του καθεστώτος εξαίρεσης, ένα κολαστήριο μέσα στο οποίο στοιβάζονται εκατοντάδες άνθρωποι σε άθλιες συνθήκες και υπό συνεχή τρομοκράτηση, μην γνωρίζοντας οι ίδιοι/ες πόσο θα κρατηθούν εκεί και τι θα απογίνουν. Η ωμή βία που ασκήθηκε και το κατασκευασμένο κατηγορητήριο αποτελούν από την πλευρά του κράτους μια κίνηση καθαρά εκδικητικής φύσης όχι μόνο απέναντι στους αγωνιζόμενους μετανάστες, αλλά και σε άλλες κοινωνικές ομάδες που στο μέλλον θα θεωρηθούν επικίνδυνες. Αποκορύφωμα του εκδικητικού τους έργου είναι η προφυλάκιση των μεταναστών και ο διασκορπισμός τους σε φυλακές όλης της χώρας, με σκοπό την απομάκρυνσή τους και την στέρηση της επικοινωνίας με τους δικηγόρους και τον αλληλέγγυο κόσμο. Η δίκη τους έχει οριστεί στις 27/4 στο Εφετείο Αθηνών.

Αντίστοιχα τον Ιούλιο του 2017, εκατοντάδες μετανάστες/τριες στο κέντρο κράτησης της Μόριας που διαμαρτύρονταν για τις καθυστερήσεις στις αιτήσεις ασύλου, καθώς και για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, ξυλοκοπήθηκαν άγρια από τις δυνάμεις καταστολής, με αποτέλεσμα την σύλληψη 35 εξ' αυτών με ψευδείς και στημένες κατηγορίες. Οι 30 από αυτούς προφυλακίστηκαν και όπως και στην περίπτωση της Πέτρου Ράλλη διασκορπίστηκαν σε φυλακές όλης της επικράτειας. Στα κολαστήρια της Μόριας, η υπερσυσσώρευση μεταναστών δημιουργεί μια ασφυκτική συνθήκη αιχμαλωσίας, με δυσάρεστες συνέπειες για τους ίδιους τους μετανάστες όπως, υποσιτισμός, θάνατοι από το κρύο και δεκάδες απόπειρες αυτοκτονίας. Στην εξαθλίωση και την απόγνωση που βιώνουν έρχεται να προστεθεί και η καταστολή που δέχεται οποιαδήποτε προσπάθεια διαμαρτυρίας και κινητοποίησης. Η δίκη των 35 έχει οριστεί στις 20/4 στο μικτό ορκωτό δικαστήριο της Χίου, δημιουργώντας ένα επιπλέον πρόβλημα στους μετανάστες και τους μάρτυρες υπεράσπισής τους, λόγω της απόστασης από την Μυτιλήνη όπου βρίσκονται υπό κράτηση, καθώς και των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί.

Οι χιλιάδες πνιγμοί προσφύγων και μεταναστών στην Μεσόγειο, η δημιουργία ολοένα και περισσότερων στρατοπέδων συγκέντρωσης, οι ξυλοδαρμοί από τις δυνάμεις καταστολής, οι Εκδήλωσημαζικές απορρίψεις αιτήσεων ασύλου χωρίς αιτιολόγηση, οι απελάσεις και οι επαναπροωθήσεις, αποτελούν κομμάτι της συνολικότερης κρατικής-καπιταλιστικής επίθεσης που δέχονται οι από τα κάτω αυτού του κόσμου. Αυτή είναι η τύχη όσων επιλέγουν να παλέψουν ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό, την βαρβαρότητα και την εξαθλίωση.

Από την πλευρά μας ως αναρχικοί, ως κομμάτι των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων αντιστεκόμαστε στο ύψωμα των συρματοπλεγμάτων. Να διεκδικήσουμε ντόπιοι και μετανάστες την ελεύθερη πρόσβαση όλων μας στα κοινωνικά αγαθά. Να οξύνουμε τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς κράτη, χαρτιά, σύνορα και εκμετάλλευση. Προτάσσουμε και προχωράμε στο δρόμο της αλληλεγγύης μεταξύ όλων των καταπιεσμένων. Από κοινού με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να σταθούμε αλληλέγγυα ο ένας δίπλα στον άλλο και να χτίσουμε μέσα στην καθημερινότητα μας τις σχέσεις και τις δομές αυτές που προωθούν το όραμα μας για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης.

Κοινοί αγώνες όλων των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων

Για έναν κόσμο χωρίς σύνορα και κράτη, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση

Να οικοδομήσουμε ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους 8 διωκόμενους μετανάστες της Πέτρου Ράλλη, Παρασκευή 27/4 στις 09:00 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών (Οδός Λουκάρεως)

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση


1 2 3 4 5 6 7

Για τη μοτοπορεία αλληλεγγύης στους διωκόμενους μετανάστες από Μόρια και Πέτρου Ράλλη το Σάββατο 21/4 & τη δίκη των 8 της Π. Ράλλη στις 27/4

Το Σάββατο 21/4 πραγματοποιήθηκε μοτοπορεία από το Πεδίον του Άρεως προς το κέντρο κράτησης της Πέτρου Ράλλη (Αθήνα) και συγκέντρωση έξω από αυτό. Η δράση αυτή αποτελεί κομμάτι της καμπάνιας αλληλεγγύης στους διωκόμενους μετανάστες από τα κολαστήρια της Μόριας στη Μυτιλήνη (35 & 10) και της Πέτρου Ράλλη (8), που αντιμετωπίζουν κατηγορίες «στάσης κρατουμένου» και «εξέγερσης» (ενημερωτικό-πολιτικό κείμενο για τις υποθέσεις εδώ). Η δίκη των 35 από τη Μόρια έχει ξεκινήσει στις 20/4 στη Χίο ενώ των 8 της Πέτρου Ράλλη έχει οριστεί για την Παρασκευή 27/4 στις 9.00πμ, στο εφετείο Αθηνών στη Λουκάρεως, στο Ε' τριμελές κακουργιοδικείο, 1ος όροφος, Αίθουσα Δ 70 ΣΤ.

Η μοτοπορεία διοργανώθηκε από την ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης, η οποία συγκροτήθηκε μετά από κάλεσμα του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων και Ατόμων Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης (ΣΣΑΕΚΚ), στο οποίο ανταποκρίθηκαν συνελεύσεις γειτονιάς, αυτοοργανωμένα στέκια και καταλήψεις, αναρχικές ομάδες και μεμονωμένοι σύντροφοι και συντρόφισσες.

Στο Πεδίον του Άρεως κρεμάστηκε πανό και μοιράστηκαν κείμενα σε ελληνικά, αραβικά και φαρσί. Έπειτα η μοτοπορεία, στην οποία συμμετείχαν 40 μηχανάκια, κινήθηκε στους δρόμους Ιουλιανού, Γ' Σεπτεμβρίου, Αχαρνών, Μάγιερ, Καρόλου, Αχιλλέως, Κολοκυνθούς, Λεωνίδου, Θερμοπυλών, Πειραιώς, Πέτρου Ράλλη και όταν έφτασε στο κολαστήριο του «αλλοδαπών» ενώθηκε με δεκάδες αλληλέγγυους/ες που είχαν ήδη συγκεντρωθεί στο σημείο.

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης υπήρχε διαρκής ανταλλαγή συνθημάτων με τους έγκλειστους μετανάστες, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να φωνάζουν FREEDOM και να εκφράζουν την οργή τους για τις άθλιες συνθήκες εγκλεισμού και την μακροχρόνια κράτησή τους στη «μαύρη τρύπα της Πέτρου Ράλλη». Πέταξαν μάλιστα τρεις φορές πλαστικά μπουκάλια που περιείχαν μηνύματα, τα οποία όμως έπεσαν εντός του «αλλοδαπών» και οι μπάτσοι φρόντισαν να τα απομακρύνουν άμεσα. Έπειτα από επικοινωνία με τους «εντός των τειχών» στα αραβικά, ενημερωθήκαμε ότι 9 άτομα που οι αρχές θεώρησαν ότι σχετίζονται με το ρίξιμο των μπουκαλιών είχαν ήδη μεταφερθεί κατά τη διάρκεια της παρέμβασης σε άλλο χώρο για πίεση και εκφοβισμό. Την Κυριακή 22/4/2018 κρατούμενοι μετανάστες σε πτέρυγα του "αλλοδαπών" ξεκίνησαν αποχή από το συσσίτιο, με αρχική πρόθεση να τη συνεχίσουν.


ΔΙΚΗ ΤΩΝ 8 ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/4/2018, 9.00πμ, ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ

(Ε' τριμελές κακουργιοδικείο, 1ος όροφος, Αίθουσα Δ 70 ΣΤ)

Ρεσάλτο

πηγή : http://anarxiko-resalto.blogspot.gr/2018/04/2…