Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 στις 19.00

Αντιιμπεριαλιστική-Αντιπολεμική πορεία

Οι σειρήνες του πολέμου ήχησαν για ακόμη μία φορά πάνω από τη Συρία. Με μία από κοινού επιχείρηση, ΗΠΑ, Ισραήλ, Γαλλία και Αγγλία βομβάρδισαν περιοχές στη Συρία. Από την άλλη πλευρά οι "ανταγωνιστές" αυτών των χωρών, Ρωσία και Ιράν έτοιμες να αναλάβουν κι εκείνες δράση εάν χρειαστεί ενώ και άλλες περιφερειακές δυνάμεις όπως η Κίνα και η Τουρκία παρακολουθούν από στενά τις ενδοϊμπεριαλιστικές διαφωνίες.

Οι ίδιες δυνάμεις που αιματοκύλισαν τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, που συμμετείχαν ενάντια στις εξεγέρσεις των λαών στη Βόρεια Αφρική, προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι δρουν για την παγκόσμια ειρήνη. Είναι εκείνοι οι οποίοι έδωσαν όπλα στους νεοναζί της Ουκρανίας, ενίσχυσαν το ISIS και σφυρίζουν κλέφτικα στη γενοκτονία που πραγματοποιεί η Τουρκία μαζί με τη " συριακή αντιπολίτευση- FSA" ενάντια στο λαό των Kούρδων και την διάλυση της Παλαιστίνης από το Ισραήλ. Από την άλλη πλευρά ο Πούτιν σε αυτό το παιχνίδι του ανταγωνισμού μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων δεν θέλει να μείνει χαμένος και για αυτό παράσχει βοήθεια στο καθεστώς του Άσαντ θέλοντας να έχει λόγο στις πλουτοπαραγωγικές πηγές και στην επιρροή της περιοχής, έχοντας μαζί του και το Ιράν.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέχει βοήθεια σε αυτές τις επεμβάσεις παραχωρώντας τη βάση της Σούδας ως ορμητήριο των αεροσκαφών που βομβαρδίζουν τη Συρία. Η κυβέρνηση της "αριστεράς", δεν διαφέρει σε τίποτα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, εξυπηρετώντας απόλυτα τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και κάνει όλα τα χατίρια οταν της ανατεθούν σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ. Οι συμφωνίες για κοινό άξονα μεταξύ Ελλάδας Κύπρου Αιγύπτου και Ισραήλ αποδεικνύουν τα σχέδια για μία χώρα- υπηρέτη στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Όμως όλα αυτά τα παιχνίδια των ισχυρών κρατών, γίνονται εις βάρος των λαών. Τα τελευταία χρόνια ο λαός της Συρίας έχει υποστεί τη διάλυση της χώρας του, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, πρόσφυγες και ξεριζωμένους με υπεύθυνες δεκάδες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Την ίδια ώρα το φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν επιτίθεται με μανία στις δημοκρατικές συνομοσπονδίες των Κούρδων, οι οποίοι με μαχητικότητα και ηρωισμό πολεμούν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και των εδαφών τους. Το κράτος- τρομοκράτης του Ισραήλ επιτίθεται με τα όπλα σε ειρηνικές συγκεντρώσεις των Παλαιστινίων τραυματίζοντας σκοτώνοντας και φυλακίζοντας δεκάδες και εκατοντάδες παλαιστίνιους κάθε φορά.

Μπροστά σε όλα αυτά θεωρούμε καθήκον μας ένα ισχυρό και μαζικό αντιπολεμικό κίνημα για να μπει φραγμός στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών κρατών. Οι πόλεμοι δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στους λαούς, αντιθέτως η ειρήνη ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή του συστήματος που γεννά πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά και θα κάνει ένα βήμα μπροστά για την κοινωνική επανάσταση. Είναι χρέος μας να σταθούμε απέναντι στην επιλογή του Κράτους που στηρίζει τις επεμβάσεις να δηλώσουμε πως δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και εμπνεόμαστε αυτό τους αγώνες που κάνουν οι λαοί σε εμπόλεμες περιοχές ζητώντας την ειρήνη και την ανεξαρτησία τους.

Διεθνιστικοί αγώνες ενάντια στον εθνικισμό, το φασισμό, τους πολέμους των καταπιεστών για την ανατροπή του συστήματος και την κοινωνική επανάσταση

ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ!

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΡΙΩΝ!

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ!

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ!

ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΜΟΥ

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Απρίλιος 19h

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Απρίλιος 19h