Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 στις 14.00

2 καλέσματα : 1 2

Εκδήλωση/Συζήτηση Εθνικά Ιδεώδη & Ελληνική Αστυνομία

ακριβής τοποθεσία : Αίθρο Στεφ (Κοντά στην Είσοδο της Στέφ απο τον Κεντρικό διάδρομο

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/74221/


ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ

Οι νόμοι ρυθμίζουν υποχρεωτικά τις σχέσεις των υπηκοών ενός κράτους, και επιβάλλουν με βία σε άρρηκτη σχέση με την αστυνομία τα συμφέροντα του ισχυρού. Παραλληλα κατοχυρώνουν τους ήδη υπάρχοντες κοινωνικούς και ταξικούς διαχωρισμούς, ισχυροποιώντας τους κυρίαρχους ρόλους.

ΩΣ ΘΕΣΜΟΣ & ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

H αστυνομία ως θεσμός προστατεύει την ατομική ιδιοκτησία (θεμελιώδης αξία του καπιταλισμού) και κατ'επέκταση τα συμφέροντα των αφεντικών και του κράτους. Ως εργαλείο καταστολής, η δουλειά τους είναι ο κοινωνικός εκφοβισμός και η "πάταξη" κάθε αδιαμεσολάβητου πεδίου αντίστασης, ένας μηχανισμός που σκοπό έχει να καταστέλλει και να πολεμάει τον "εσωτερικό εχθρό". commons Exarchia public baths selforganiztion

ΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

O φασισμός γεννιέται και τρέφεται από τον κρατικό καπιταλισμό, για αυτό και οι θεσμοί του κράτους έχουν κοινά χαρακτηριστικά μαζί του. Δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση η αστυνομία που ως ιδεολογικός μηχανσμός διδάσκει την ιεραρχική και την μιλιταριστική δομή, την υπακοή στον ανώτερο, την υποταγή, την πειθαρχία, τον πατριωτισμό και τα εθνικά ιδεώδη. Για αυτό δεν είναι τυχαίο που άνω του 50% της ελληνικής αστυνομίας είχε ψηφίσει χ.α το 2012 και παραμένουν μεγάλα ποσοστά (σύμφωνα με τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους υπηρεσιών της ΓΑΔΑ)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 2/5 14:00

Αθ.Προβολών


Αντιπατριωτική / Αντιφασιστική Συνελευση ΤΕΙ ΑΘΉΝΑΣ
antiexpatriota@espiv.nexet
antipatriota.espivblogs.net