Τρίτη 1 Μαίου 2018 στις 10.30 πμ

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Απεργιακή συγκέντρωση

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Αντίσταση στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση!

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά την Τρίτη 1η Μάη 2018, 10:30 π.μ. στην Ομόνοια.

Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

πηγή : https://la-aas.blogspot.gr/


1 2 3 4 5

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΤΡΙΤΗ 1 ΜΑΗ, 1030ΠΜ

ΧΑΥΤΕΙΑ-ΟΜΟΝΟΙΑ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, ΟΧΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ,ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι βήμα για να ενώσουμε τις φωνές μας και να δείξουμε ότι έχουμε τη δύναμη, ενωμένοι, οι εργαζόμενοι, και οι εργαζόμενες ντόπιοι, πρόσφυγες και μετανάστες, γυναίκες και άντρες, να σταματήσουμε το ρατσιστικό και πολεμοκάπηλο κατήφορο των κυβερνήσεων της ΕΕ, του Τράμπ και των συμμάχων του.

Φτάνει πια με τις ρατσιστικές επιθέσεις των φασιστών! Το πογκρόμ στη Λέσβο κατά των προσφύγων που ξεσηκώθηκαν για ελεύθερη μετακίνηση και άσυλο με την κάλυψη της Αστυνομίας είναι πρόσκληση για όλους! Είναι συνέχεια των επιθέσεων κατά των εργατών γης στον Ασπρόπυργο, στη Φαβέλα στο Πειραιά με τραυματία την ΕλευθερίαΤομπατζόγλου, δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα, στις 25 Μάρτη στις παρελάσεις κατά μελών της ΚΕΕΡΦΑ, του εμπρησμού των γραφείων της Αφγανικής κοινότητας στην Αθήνα.

Φτάνει πια με την υποκρισία των κυβερνήσεων της ΕΕ! Ενώ η Γαλλία και η Βρετανία μαζί με τις ΗΠΑ χτυπάνε με πυραύλους τη Συρία σκορπώντας το θάνατο και ξεριζώνοντας χιλιάδες νέους πρόσφυγες, την ίδια ώρα έχουν το θράσος να κλείσουν τα σύνορα, να πνίγουν χιλιάδες στη Μεσόγειο, να φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, να μετατρέπουν τους μουσουλμάνους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους.

Φτάνει πια με το δεξιό κατήφορο και τους συμβιβασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ_ΑΝΕΛ με τις ρατσιστικές πολιτικές! Είναι η πολιτική του εγκλωβισμού στα νησιά που επιβάλλει με το νέο νομοσχέδιο και τις εγκυκλίους της υπηρεσίας Ασύλου αυτές που οπλίζουν τα χέρια των τραμπούκων φασιστών στα νησιά και στρώνουν το δρόμο για να ξαναβγαίνουν τα τάγμα εφόδου ξανά στους δρόμους.

Φτάνει πια με την κωλυσιεργία στη δίκη της Χρυσής Αυγής! Είναι ώρα να ολοκληρωθεί και να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα. Όπως φάνηκε στη δίκη η ηγεσία της Χρυσή Αυγής σχεδίαζε κεντρικά τις επιθέσεις και τις εκτελούσαν τα τάγματα εφόδου με ορμητήρια τα γραφεία τους.

Καλουν ΚΕΕΡΦΑ, κοινότητες μεταναστών

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20…


1 2 3 4 5

Κόκκινη Πρωτομαγιά, μέρα των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων, των φτωχών και των πληβείων, των κατατρεγμένων όπου γης, της περήφανης εργατιάς. Μέρα εκείνων που «δεν έχουν στον ήλιο μοίρα» μα φτιάχνουν τη μοίρα με τα χέρια τους. Κόκκινη από το αίμα τους που ποτίζει, εδώ και 132 χρόνια, από την απεργία στο Σικάγο για τη καθιέρωση του οκταώρου, τους δρόμους του αγώνα για να νικήσει το δίκιο τ' άδικο και η ανθρώπινη ζωή τη βαρβαρότητα. Κόκκινη από το όραμα της επαναστατικής ανατροπής, της κοινωνικής απελευθέρωσης, μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η φετινή Πρωτομαγιά έχει μια ιδιαίτερη συμβολική αξία για τη χώρα μας, καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του ΣΕΚΕ (ΚΚΕ). Σε αυτά τα 100 χρόνια αποδείχτηκε περίτρανα ότι το κίνημα της εργατικής τάξης και το κομμουνιστικό κίνημα είναι άμεσα συνυφασμένα, αδιάρρηκτα δεμένα και τροφοδοτούν το ένα το άλλο. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι οι κομμουνιστικές ιδέες και η κομμουνιστική κοσμοθεωρία, δηλαδή η θεωρία της εργατικής τάξης, μπορεί να οδηγήσει το κίνημα της σε νικηφόρα αποτελέσματα. Παράλληλα, όμως, αποδείχτηκε ότι το προχώρημα της κομμουνιστικής θεωρίας, μπορεί να υπάρξει μόνο από τη ζωντανή συμβολή της αγωνιζόμενης εργατική τάξης, της μόνης κοινωνικής δύναμης που μπορεί να ηγηθεί προς την κατεύθυνση της ανατροπής του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και τις λαϊκές μάζες, σε όλο τον κόσμο, αντιμέτωπες μετεράστιες και επικίνδυνες προκλήσεις. Με πιο μεγάλη και επικίνδυνη αυτή ενός γενικευμένου πολέμου ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, οι οποίοι δεν θα διστάσουν να προκαλέσουν νέες εκατόμβες νεκρών προκειμένου να εξασφαλίσουν την παγκόσμια κυριαρχία μέσα από ένα νέο μοίρασμα του κόσμου. Η πρόσφατη επίθεση ΗΠΑ - Γαλλίας - Βρετανίας στη Συρία ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο για μια τέτοια εξέλιξη, καθώς αποτέλεσε μία σαφή και άμεση πρόκληση προς τον ρώσικο ιμπεριαλισμό, κλιμακώνοντας των ανταγωνισμό στο τόξο Μ. Ανατολής- Ν.Α. Μεσόγειου-Βαλκάνιων. Είναι το αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κρίσης του παγκόσμιου καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος του οποίου η φύση επιτρέπει ως μόνες «λύσεις», το μεγαλύτερο ξεζούμισμα της εργατικής τάξης και την άμεση πολεμική σύγκρουση ανάμεσα στις ανταγωνιστικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Στη χώρα μας ο λαός και η εργατική τάξη βιώνουν με πολύ έντονο τρόπο τις επιπτώσεις των «λύσεων» αυτών και στα δύο πεδία. Από τη μια, το χτύπημα των κατακτήσεων και η αφαίρεση δικαιωμάτων συνεχίζονται αμείωτα. Τα μνημόνια και οι δεκάδες αντεργατικοί-αντιλαϊκοί νόμοι έχουν κάνει τη ζωή των μαζών αβίωτη. Η ανεργία παραμένει στα ύψη, οι μισθοί διαρκώς μειώνονται, οι εργασιακές σχέσεις διαλύονται, ο συνδικαλισμός χτυπιέται, ασφάλιση-περίθαλψη-συντάξεις συρρικνώνονται, η φορολεηλασία επεκτείνεται. Η επέκταση του εργασιακού μεσαίωνα πάει χέρι-χέρι με την ποινικοποίηση των αγώνων και το χτύπημα κάθε δυνατότητας το λαού και της εργατικής τάξης να οργανωθούν και να διεκδικήσουν. Το «αφήγημα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί «εξόδου από τα μνημόνια» επιδιώκει να κρύψει το νέο γύρο επίθεσης που προετοιμάζουν.

Από την άλλη, το βάθεμα της εξάρτησης της αστικής τάξης από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ μετατρέπει γοργά σε ένα τεράστιο αμερικανονατοϊκό ορμητήριο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραχωρεί κάθε είδους διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών, συνάπτει σχέσεις με αντιδραστικά καθεστώτα (όπως του Ισραήλ και της Αιγύπτου), ελπίζοντας στη μεγαλύτερη εύνοια των ιμπεριαλιστών και κύρια των ΗΠΑ. Πρόκειται για μια πολιτική που αυξάνει συνολικά τους κινδύνους για το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς. Συμβάλλει στην ένταση με το καθεστώς της Τουρκίας, που δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της τουρκικής προκλητικότητας, όπως θέλουν να προβάλλουν η ντόπια άρχουσα τάξη και η κυβέρνηση. Απαιτεί μεγαλύτερη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων για χάρη των «αμυντικών δαπανών», αλλά και περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών, ένταση της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής.

Αυτή η πολιτική τροφοδοτεί συνεχώς και κατ' επιλογή, τα φαινόμενα του ρατσισμού, του φασισμού και του εθνικισμού. Φαινόμενα που αποτελούν τεράστια προσβολή για όλους αυτούς που έδωσαν αγόγγυστα το αίμα τους για τη συντριβή του ναζιφασισμού και ταυτόχρονα ένα πολύτιμο όπλο στη φαρέτρα του συστήματος.

Η φετινή Πρωτομαγιά αναδεικνύει ακόμη πιο έντονα, επίμονα και επιτακτικά τη ζωτικής σημασίας ανάγκη-κατεύθυνση της ανασυγκρότησης του εργατικού, επαναστατικού, κομμουνιστικού κινήματος. Πρόκειται για μια διαδικασία που περνάει μέσα από την ανάπτυξη ανυποχώρητων και ανειρήνευτων εργατολαϊκών αγώνων και ταξικών συγκρούσεων με τον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο. Μια διαδικασία που θα στοχοποιεί τον ξεπουλημένο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό των εργατοπατέρων των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που αποδείχτηκαν ο καλύτερος σύμμαχος του κεφαλαίου και του αστικού κράτους, ενώ ταυτόχρονα θα μετατρέπει τα σωματεία εκ νέου, από γραφεία ταξικής συνδιαλλαγής, σε όπλα των εργαζομένων.

Μια διαδικασία που θα αποκαλύπτει τη διαλυτική δράση του ρεφορμισμού του ΚΚΕ που σπέρνει ασταμάτητα κοινοβουλευτικές και εκλογικές αυταπάτες, που είναι εχθρικό σε κάθε ενδεχόμενο πραγματικής σύγκρουσης με τις δυνάμεις του συστήματος, που προσπαθεί να κρύψει την απροθυμία του για πραγματικούς αγώνες πίσω από «θεαματικές» ενέργειες μερικών δεκάδων μελών του. Που μιλά για ταξικούς αγώνες την ώρα που προωθεί την υποταγή της εργατικής τάξης, ενώ δεν διστάζει να συμπορευθεί με την αστική φιλολογία στα λεγόμενα «εθνικά» ζητήματα. Καθώς και την αδυναμία της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς να προβάλει μια άλλη κατεύθυνση στο κίνημα, καθώς σέρνεται πίσω από την πολιτική και τις πρακτικές του ρεφορμισμού, ενώ συνεχίζει να κινείται στη ρότα των εκλογικών-κοινοβουλευτικών αυταπατών.

Το ΚΚΕ(μ-λ) με βαθιά πίστη στις αστείρευτες εργατικές-λαϊκές δυνάμεις και προκειμένου να υπηρετήσει την παραπάνω κατεύθυνση με τη στάση και τη δράση του στους χώρους δουλειάς, σπουδών και γειτονιάς προωθεί τη κοινή δράση και την οικοδόμηση του Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης, τη συγκέντρωση δυνάμεων για την αλλαγή των συσχετισμών και την Αναμέτρηση με τις δυνάμεις του συστήματος. Με προοπτική την επαναστατική ανατροπή, για την Ανεξαρτησία και το Σοσιαλισμό!

Επομένως, η φετινή Πρωτομαγιά αποτελεί, εκτός από μέρα ΜΝΗΜΗΣ και ΤΙΜΗΣ, και ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ενάντια στην εκμετάλλευση, τη βαρβαρότητα και τον πόλεμο. Ένα κάλεσμα προς τις λαϊκές και εργατικές μάζες να αντισταθούν και να διεκδικήσουν. Να αγωνιστούν για την ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα. Για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Για το δικαίωμα στη δουλειά, την ασφάλιση και την περίθαλψη. Για το δικαίωμα σε αξιοπρεπείς μισθούς και σε ανθρώπινες συνθήκες. Αλλά κι ένα κάλεσμα διεθνιστικής αλληλεγγύης ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό, τον σοβινισμό. Ώστε οικοδομήσουν μαζί με τους γειτονικούς λαούς ένα κοινό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και το πόλεμο. Ενάντια στην πολιτική της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, ενάντια σε κάθε λογής προστάτες και δυνάστες. Για την έξοδο της χώρας από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Για το δικαίωμα των λαών στην ζωή και την ειρήνη!

ΖΗΤΩ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΖΗΤΩ Ο ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ!

Όλοι στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση

ΟΜΟΝΟΙΑ, 10:30 π.μ.

ΚΚΕ(μ-λ)3

πηγή : http://www.kkeml.gr/1-μάη-μέρα-αγώνα-μέρα-τιμ…


1 2 3 4 5

1η Μάη 2018: Αγώνας ενάντια στην βαρβαρότητα του καπιταλισμού και του πολέμου! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018

-

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

-

Όλοι στην Απεργία και τις Διαδηλώσεις Τρίτη 1η Μάη

Αθήνα: 10:30πμ στα Χαυτεία

Θεσσαλονίκη: 10:30πμ, Εγνατία με Αγίας Σοφίας

Ιωάννινα: 10:00 στο Εργατικό Κέντρο

-
Η Πρωτομαγιά, μέρα μνήμης και αγώνα της εργατικής τάξης παγκόσμια, βρίσκει σήμερα την εργατική τάξη σε όλον τον πλανήτη και στη χώρα μας κάτω από το ξέσπασμα της κρίσης του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, τον πολλαπλασιασμό των εστιών του πολέμου και την απειλή ενός γενικευμένου πολέμου, τις κτηνώδεις επιθέσεις ενάντια στα εργατικά δικαιώματα και την προσπάθεια συντριβής της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος έχει αρχίσει να εκρήγνυται και να μεταμορφώνεται σε πολιτικο-στρατιωτικές συγκρούσεις. Σήμερα έχει ξαναδημιουργηθεί μια φούσκα στα χρηματιστήρια μεγαλύτερη κι από αυτή του 2008, που απειλεί το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα με νέες χρεοκοπίες κρατών, τραπεζών και του παγκόσμιου νομισματικού συστήματος.

Αποτέλεσμα των άγριων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόστηκαν παγκόσμια είναι οι κοινωνικές ανισότητες να έχουν φτάσει σε πρωτοφανές, ιστορικά, επίπεδο. Μόλις το 1% των ενηλίκων σε παγκόσμιο επίπεδο κατέχει το 50,1% του παγκόσμιου πλούτου (το 2008 κατείχε το 42,5%), ενώ 3,5 δισεκατομμύρια ενήλικες (το 70% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού) κατέχει μόλις το 2,7% του παγκόσμιου πλούτου.

Η παραπάνω κατάσταση του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος οξύνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των παλιών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΗΠΑ, Ε.Ε., Ιαπωνία) και των αναδυόμενων χωρών (Κίνα, Ρωσία, Ινδία κ.ά., τις λεγόμενες BRICS), αλλά και μεταξύ τους. Το «όλοι εναντίον όλων» είναι η εξέλιξη για τον καπιταλιστικό κόσμο.

Η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης αναζωπυρώνει τις εστίες πολιτικο-στρατιωτικών συγκρούσεων και ένας γενικευμένος πόλεμος όλο και περισσότερο απειλεί την ανθρωπότητα. Οι ΗΠΑ, κυρίως, όλο και περισσότερο προχωρούν τα σχέδιά τους - και με τους τελευταίους βομβαρδισμούς - για περικύκλωση και χτύπημα της Ρωσίας (βλέπε Συρία, Βαλκάνια, Ουκρανία) και για περικύκλωση της Κίνας (βλέπε Βόρεια Κορέα και Ν.Α. Ασία), φέρνοντας τον εφιάλτη του πολέμου στην ημερήσια διάταξη.

Στην Ελλάδα, η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν την χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού με τα απανωτά μνημόνια. Το ΑΕΠ μειώθηκε από το ξέσπασμα της κρίσης το 2008 σε πάνω από 25%, που αντιστοιχεί σε περιόδους πολέμου, ενώ έως και 50% συρρικνώθηκε το εργατικό και λαϊκό εισόδημα. Η ανεργία βρίσκεται στο 27,5%, σύμφωνα με το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, η μακροχρόνια ανεργία αφορά το 70% του συνόλου των ανέργων, ενώ η ανεργία στους νέους (ηλικία 15-19) είναι πάνω από 52,2% και πάνω από 500.000 νέοι έχουν μεταναστεύσει. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, το 2017 μόλις το 6% των κλάδων της ελληνικής οικονομίας καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας, όταν το 2008 καλυπτόταν το 65% από κλαδικές συμβάσεις εργασίας. Το ποσοστό της φτώχειας έφτασε στο 36,5% το 2016. Η μερική και μαύρη εργασία πήρε τεράστιες διαστάσεις και το 2017 τριπλασιάστηκε σε σχέση με το 2008. Ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από 1 έως 15 μήνες. Τα εργατικά ατυχήματα έφτασαν σε 35.000 - 40.000 τον χρόνο και 120 από αυτά είναι θανατηφόρα.

Η άθλια συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδέχτηκε όλα τα προηγούμενα μνημόνια και συνέχισε την εφαρμογή τους, έφερε το 3ο και 4ο μνημόνιο μονιμοποιώντας έτσι το μνημονιακό καθεστώς. Με τις διαρκείς αξιολογήσεις του 3ου μνημονίου, μια σειρά μέτρα προωθούνται και στοχεύουν στην εγκαθίδρυση ενός Νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Πρόκειται για εργαζόμενους που δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα και θα είναι έρμαιο του εργοδότη. Στοχεύουν στην ολοκληρωτική κατάργηση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων για να ανακόψουν την δυνατότητά τους να αντιδράσουν: χτύπημα και κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, θεσμοθέτηση του λοκ-άουτ (ανταπεργία) των εργοδοτών. Στόχος, το χτύπημα του συνδικαλισμού και ειδικά του μαχητικού συνδικαλισμού.

Αυτή την πραγματικότητα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να συγκαλύψει με τα σενάρια των διαφόρων "success story", και τελευταία με την κωμωδία «Έξοδος από τα μνημόνια». Μαζί και οι παλιοί μνημονιακοί που υπερθεματίζουν στις «μεταρρυθμίσεις» και προβάλλονται σαν ικανότεροι να τις εφαρμόσουν. Όμως η εφαρμογή του 4ου μνημονίου, με την μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου έρχεται νωρίτερα. Τα αιμοσταγή πλεονάσματα και η επιτροπεία διαρκούν μέχρι το 2060! Επιπλέον, η κυβέρνηση προσδέθηκε στα σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή δίνοντας γη και ύδωρ (βάσεις, νέοι γύροι εξοπλισμών, συμμετοχή στον άξονα Ισραήλ-Αιγύπτου) και μαζί με την ένταση του ανταγωνισμού με την Τουρκία θα μας εμπλέξει σε πολεμικές συγκρούσεις.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν για την ανασυγκρότηση των δυνάμεών τους, να δημιουργήσουν και να ενισχύσουν εκείνη την επαναστατική πολιτική δύναμη που θα συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση. Η μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ επέφερε την υποχώρηση των κινητοποιήσεων, του μπλοκ του «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος του 2015, σκόρπισε την ηττοπάθεια και την παθητικότητα, δημιούργησε την αίσθηση της ματαίωσης για έναν μετριασμό των αντεργατικών επιθέσεων.

Ενισχυμένη από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, η μνημονιακή συνδικαλιστική γραφειοκρατία (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) οξύνει την κρίση του συνδικαλιστικού κινήματος, δεν κηρύσσει καν Γενικές Απεργίες (βλέπε ασφαλιστικό, 3η αξιολόγηση) ενώ επιχειρεί να απαξιώσει περαιτέρω την απεργία με τις «μέρες δράσης».

Μεγάλες είναι οι ευθύνες για τις άλλες αριστερές πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις. Το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ συνεχίζει την ηττοπαθή πολιτική στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, λέγοντας ότι οι αγώνες είναι μάταιοι «αν δεν καταργήσουν οι εργαζόμενοι το καπιταλιστικό σύστημα» και αδιαφορεί να οργανώσει την παραμικρή αντίσταση των εργαζομένων. Οι «αγώνες» του περιορίζονται σε διασπαστικές κομματικές παρελάσεις και θεαματικές ενέργειες, με στόχο την προβολή του, ενώ επιτίθεται σε οργανώσεις και σωματεία που υπάρχουν στα αριστερά του.

Η ΛΑΕ-ΜΕΤΑ ξανασερβίρει το αποτυχημένο ρεφορμιστικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο της την είσοδό της στη Βουλή και αναζητά συμμαχίες κάθε είδους για την επίτευξή του. Η συμβολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ανασυγκρότηση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, παρά τις εκλογικές δυνάμεις της σε μεγάλα συνδικάτα και ομοσπονδίες, έχει αδυνατίσει σε μεγάλο βαθμό.

Η ΟΚΔΕ και η Αντεπίθεση των Εργαζομένων πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι δεν πείθονται από την άθλια προπαγάνδα τής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι δυσκολίες για την ανασυγκρότηση των δυνάμεών τους είναι υπαρκτές. Δεν είναι όμως μεγαλύτερες από τις δυσκολίες του καπιταλιστικού συστήματος με την παροξυμένη κρίση του, που επιδιώκει να τους μετατρέψει σε σύγχρονους δουλοπάροικους και που φέρνει τον κίνδυνο του πολέμου όλο και πιο κοντά.

Η άγρια επίθεση που σηματοδοτεί η μετατροπή των εργαζομένων σε εργαζόμενους φτωχούς, χωρίς κανένα δικαίωμα, κάτω από τον δεσποτισμό του εργοδότη, είναι το έδαφος για να ξετυλιχθούν οι αντιστάσεις των εργαζομένων. Σε αυτή την προσπάθεια αντίστασης, η ΟΚΔΕ και η Αντεπίθεση των Εργαζομένων παλεύουν να συμβάλουν με σύνθημα «Οργάνωση, Αγώνας Διαρκείας Παντού». Να οργανώσουμε την αντίσταση για τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων. Να σπάσουμε την ηττοπάθεια, την ατομικοποίηση και τον φόβο! Να ενωθούμε όλοι οι εργαζόμενοι πάνω στη βάση των συμφερόντων μας! Να ξαναζωντανέψουμε τις γενικές συνελεύσεις! Να οργανωθούμε μέσα από Επιτροπές Αγώνα, να πάρουμε την υπόθεση των δικαιωμάτων και των αγώνων στα χέρια μας.

Να πολιτικοποιήσουμε τους αγώνες μας με τη συνειδητοποίηση ότι αν δεν χτυπηθεί το κακό στη ρίζα του, δηλαδή το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, η κρίση του απειλεί να μετατρέψει την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε σύγχρονους δουλοπάροικους και σε κρέας για τα κανόνια τους. Να παλέψουμε για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων.

-

Να παλέψουμε για:

-

― Κατάργηση των μνημονίων

― Διαγραφή του χρέους

― Έξω από Ε.Ε. και ευρώ

― Εθνικοποίηση των τραπεζών και των τομέων-κλειδιών της οικονομίας και λειτουργία τους κάτω από εργατικό έλεγχο

― Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. ΟΧΙ σε εξοπλισμούς, βάσεις, μιλιταρισμό

― Αντιπολεμικός, Αντιιμπεριαλιστικός αγώνας όλων των λαών της περιοχής. Κοινός εχθρός μας οι αντιδραστικές αστικές τάξεις και οι ιμπεριαλιστές

― Άσυλο σε μετανάστες και πρόσφυγες. Κάτω η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

― Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για να πέσει η νεομνημονιακή, φιλοϊμπεριαλιστική και πολεμοκάπηλη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Μόνη διέξοδος από τα σφαγεία των ανταγωνισμών και των πολέμων ο Εργατικός Διεθνισμός

ΟΚΔΕ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/7421


1 2 3 4 5

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό

πηγή : https://www.kar.org.gr/