Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στις 8.30 πμ

Κάλεσμα στα δικαστήρια των απλήρωτων καθαριστών/ριών ΙΚΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤ(ΡΙ)ΩΝ & ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 27/4

Από τις αρχές του Μάρτη 2017, απλήρωτοι καθαριστές και καθαρίστριες από τα ΙΚΑ Ζωγράφου και Μεταξουργείου, μαζί με συντρόφους και συντρόφισσες, ξεκινήσαμε έναν αγώνα ενάντια στο αφεντικό μας, τον εργολάβο Ιωάννη Μουρτζή. Στα πλαίσια αυτού του αγώνα πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις στους χώρους εργασίας και καλεσμένες παρεμβάσεις στα ΙΚΑ Ζωγράφου και Ομονοίας με σκοπό να πιέσουμε το αφεντικό και το ΙΚΑ για την καταβολή των δεδουλευμένων. Επιλέξαμε επίσης να πάμε το αφεντικό στα δικαστήρια και να διεκδικήσουμε και νομικά τα δεδουλευμένα μας.

Οι αναβολές των δικών και η καταβολή των δεδουλευμένων.

Η πρώτη δίκη που είχε οριστεί στις 5/10/17 πήρε αναβολή μετά από αίτημα της δικηγόρου του αφεντικού, εξυπηρετώντας με αυτόν τον τρόπο τα συμφέροντα του. Λίγο πριν τα δεύτερα δικαστήρια η μεριά του αφεντικού επικοινωνεί με εμάς και προσπαθεί να μας πείσει να πάρουμε πίσω την καταγγελία με την υπόσχεση ότι θα καταβάλει τα δεδουλευμένα (όχι όμως και τις υπερημερίες που επίσης διεκδικούμε). Εμείς μην έχοντας κανένα σκοπό να πάρουμε την καταγγελία μας πίσω, αρνούμαστε το συμβιβασμό. Τα δεδουλευμένα εν τέλει μπαίνουν λίγες μέρες πριν τη δίκη. Το δεύτερο δικαστήριο που λαμβάνει χώρα στις 18/01/17 παίρνει και αυτό αναβολή με την δικηγόρο του Μούρτζη να ισχυρίζεται ότι λόγω προβλημάτων υγείας δεν πρόλαβε να ετοιμάσει την δίκη και να παρουσιάζει την καταβολή των δεδουλευμένων στην τράπεζα σαν ένδειξη καλής θέλησης. Εμείς από τη μεριά μας θεωρούμε ότι η καταβολή των δεδουλευμένων οφείλεται στην πίεση που ασκήσαμε μέσω του αγώνα και της κινηματικής μας δράσης.

Η εκδικητική μήνυση του αφεντικού .

Το αφεντικό με σκοπό να τρομοκρατήσει τις εργαζόμενες που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους,έχει καταθέσει και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε 3 από αυτούς. Η μήνυση αυτή βασίζεται στο κείμενο της πρωτοβουλίας που είχε μοιραστεί στους χώρους εργασίας το Μάρτιο του 2017 με το οποίο καταγγείλαμε τις εργοδοτικές πρακτικές του Μουρτζή και μετέπειτα σε κάποιες διαδικτυακές αναρτήσεις που γνωστοποιούσαν αυτό τον αγώνα. Εντός της μήνυσης αναφέρεται και η πολιτική ταυτότητα τόσο των εργαζομένων όσο και των συντρόφων/φισσων που εμπλέκονται σε αυτόν τον αγώνα με σκοπό τη στοχοποίηση της δράσης μας. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η μήνυση είναι μια προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων ώστε να παραιτηθούν από τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους καθώς και μια προσπάθεια αποσυλλογικοποίησης και καταστολής του αγώνα της πρωτοβουλίας.

27/4 :Το νέο ραντεβού στα δικαστήρια

Εμείς από τη μεριά μας συνεχίζουμε να διεκδικούμε τις υπερημερίες και επιλέγουμε να βρεθούμε συλλογικά στο δικαστήριο που έχει οριστεί την Παρασκευή 27/4/2018. Θέση μας ήταν και εξακολουθεί να είναι ότι η δύναμή μας δεν βρίσκεται στους θεσμικούς φορείς που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των αφεντικών , όμως η προσφυγή σ' αυτούς είναι ένας ακόμη τρόπος πίεσης, προκειμένου να πληρωθούμε και γι' αυτό δεν μπορούμε να τους αγνοήσουμε, αλλά πρέπει να τους εξαντλήσουμε. Απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία, προτάσσουμε την οργάνωση μεταξύ των εργαζομένων,την αλληλεγγύη και τη συλλογική αντίσταση.

Για αυτό το λόγο, σας καλούμε να μας στηρίξετε με την παρουσίας σας στο Ειρηνοδικείο Αθηνών την Παρασκευή 27/4 στις 8:30 πμ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤ(ΡΙ)ΩΝ.

Πρωτοβουλία για τους/τις απλήρωτους/ες καθαριστές/στριες του ΙΚΑ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/74253/