Τρίτη 24 Απριλίου 2018 στις 9.00 πμ

Κάλεσμα σε ποινικό δικαστήριο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ Α. ΓΚΟΥΒΙΤΣΑ

Σύντροφοι, συντρόφισσες

Την Τρίτη 24 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η ποινική δική του Α. Γκουβίτσα, εργοδότης της εταιρίας «D.F.M.», με την μορφή Ι.Κ.Ε. Η υπόθεση αφορά 71 εργαζόμενους σε ένα Χριστουγεννιάτικο (Θεματικό/Εποχικό) Πάρκο «Φρόλι» στον Δήμος της Κηφισιάς, υπό την αιγίδα του, από τον Δεκέμβριο 2016 με αρχές 2017, όπου η εργοδοσία εξαφανίστηκε με τους μισθούς και τα δώρα των εργαζομένων.

Ως ένα πρώτο βήμα κινηθήκαμε μαζικά στην Επιθεώρηση για τις εργοδοτικής αυθαιρεσίες. Στην συνέχεια πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κηφισιάς, διεκδικώντας να δοθεί το μίσθωμα και η εγγύηση που είχε καταβάλει η D.F.M. στον πλουσιότερο Δήμο, αυτόν της Κηφισιάς. Το Δ.Σ. απάντησε νίπτοντάς τας χείρας του κι έχοντας το θράσος να απαιτούν δηλώσεις μετάνοιας για τις ευθύνες που του αποδόθηκαν, με πρωτεργάτη τον Δήμαρχο Γ. Θωμάκο.

Ως απλήρωτοι εργαζόμενοι, δουλεύοντας σε χείριστες καιρικές συνθήκες σε εξωτερικό χώρο εφτά μέρες την εβδομάδα, ακόμα και Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, στεκόμαστε στο αντίθετο στρατόπεδο από τους παραπάνω και υψώνουμε τις ταξικές μας αντιστάσεις ενάντια στο ξεζούμισμα των ζωών μας, για τα κέρδη τους.

Καλούμε την Τρίτη 24 Απριλίου

στο Η΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείου Αθηνών,
Κτίριο Προκατ Πρώην Σχολής Ευελπίδων - Αίθουσα 1

ώρα 09:00 π.μ.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του Κ. Γκουβίτσα

Απαιτούμε να αλλάξει το καθεστώς για τις εταιρίες Ι.Κ.Ε.

Απλήρωτοι Εργαζόμενοι της DFM

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1586961/