Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Μ.Σεϊσίδη, Κ.Σακκά

Αλληλεγγύη με τους συντρόφους Κώστα Σακκά και Μάριο Σεϊσίδη

Τον Αύγουστο του '16, οι φυγόδικοι αναρχικοί Μάριος Σεϊσίδης και Κώστας Σακκάς ελίσσονται για την αποφυγή μπλόκου της Τροχαίας στην Λακωνία. Μετά από καταδίωξη με ευθείς πυροβολισμούς από την πλευρά της αστυνομίας, οι άοπλοι σύντροφοι συλλαμβάνονται, δέχονται άγριο ξυλοδαρμό από δεκάδες αστυνομικούς, τους αποσπώνται δαχτυλικά αποτυπώματα και δείγματα DNA κατόπιν βασανισμού με εικονικό πνιγμό, ενώ τους απαγορεύουν για μεγάλο χρονικό διάστημα την επικοινωνία με τον έξω κόσμο, ακόμα και με την νομική τους εκπροσώπηση.

Με αστραπιαίες διαδικασίες οι σύντροφοι καταδικάζονται πρωτόδικα για τα αδικήματα της κλοπής (ΙΧ που τους παραδόθηκε με τα κλειδιά στο χέρι), της πλαστογραφίας (πλαστές ταυτότητες που επίσης τους παραδόθηκαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ), της αντίστασης κατά της αρχής (κατά τη διάρκεια κυνηγητού με τους δολοφόνους της ΕΛΑΣ, φέροντες τα πιστόλια προτεταμένα και πυροβολώντας κάθε άλλο παρά προειδοποιητικά), της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης (τεκμηριωμένης από την εισαγγελέα λόγω της πολιτικής τους ταυτότητας και μόνο) και για παράβαση του ΚΟΚ.

Η σκληρή κακοποίηση των συντρόφων μας, όχι απλά αποσιωπάται, αλλά περιγράφεται ως "επαγγελματική και άριστα επιχειρησιακά οργανωμένη σύλληψη, που θωρακίζει την δημοκρατία και την κοινωνία" από την ΠΟΑΣΥ. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Αν υπογραμμίζουμε την βαρβαρότητα και εκδικητικότητα του απέναντι στρατοπέδου είναι αποκλειστικά για να καταδείξουμε την ευκολία με την οποία οι διωκτικοί μηχανισμοί τσαλαπατούν τις αξίες που ισχυρίζονται ότι θωρακίζουν. Την χαρακτηριστική άνεση της αστικής δημοκρατίας να τσαλακώνει τα ιδεολογήματα που η ίδια ευτελώς εμπορεύεται.

Το κράτος, και ειδικότερα η σκιώδης διωκτική εμπροσθοφυλακή του, όπως αυτή συγκροτείται από το σύμπλεγμα δικαστικών-αντιτρομοκρατικής, επελαύνουν σε μια άνευ προηγουμένου "αντιτρομοκρατική" εκστρατεία πάνω στο σώμα των αγωνιστών, με την εν λόγω υπόθεση να μην είναι παρά ένα μικρό της κεφάλαιο. Κατασκευασμένα πειστήρια, χαλκευμένες δικογραφίες, εξοντωτικές ποινές και κυριολεκτικό ξεχείλωμα των - ήδη φωτογραφικών - διατάξεων του νόμου-τέρας 187Α είναι τα κομμάτια που συνθέτουν το καφκικό ψηφιδωτό.

Μια εκστρατεία που θα φροντίσουμε να βρει μπροστά της τα κοινωνικά και πολιτικά αναχώματα που της αναλογούν.

Από την πλευρά μας, έχουμε πάρει σαφή θέση στον μαινόμενο κοινωνικό-ταξικό πόλεμο. Μαζί με τους από κάτω αυτού του κόσμου, τους φτωχούς, τους καταπιεσμένους, τους αποκλεισμένους. Αδιαπραγμάτευτα στο πλάι των αιχμαλώτων συντρόφων μας. Μέχρι την συνολική χειραφέτηση του ατόμου και της κοινωνίας από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της επιβολής.

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης

Εφετείο, Κυρίλλου Λουκάρεως 14, 2ος όροφος

25/4/2018, 9:00

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/74290/