Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στις 21.00

Θερινή Προβολή: Loving Vincent

Μια ιδιαίτερη ταινία αυτή την Παρασκευή με το ανεπανάληπτο τεχνικό επίτευγμα, το οποίο μέσα από ένα -υποτονικό- «αστυνομικό» μυστήριο προσεγγίζει εικαστικά μια επιμορφωτική ιστορική αλήθεια. Μία ταινία ζωγραφισμένη στο χέρι, μία κινηματογραφική ιμπρεσιονιστική υπόκλιση στο έργο του Βαν Γκογκ.
Ο χώρος μας θάναι ανοικτός από τις 8.30 με καφενείο, κινηματικό βιβλιοπωλείο, φαγητό, ποτά/σνακς, κλπ. Θα ακολουθήσει χαλαρή κουβεντούλα μετά την ταινία.
Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο "καλάθι αλληλεγγύης του π" σε τρόφιμα μακράς διαρκείας για συντρόφους/γνωστούς μας που έχουν ανάγκη.
Υπόθεση: Ο ζωή και ο αντιφατικός θάνατος ενός εκ των σπουδαιότερων ζωγράφων της ιστορίας της τέχνης, του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, ειπωμένη μέσα από τους ίδιους του τους πίνακες και τους ανθρώπους που αυτοί απεικονίζουν. Χρηματοδοτημένη από το Πολωνικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, πρόκειται για συνδυασμό ηθοποιών και ζωγραφικής με το χέρι. Καθένα από τα 62.450 πλάνα του είναι ζωγραφισμένα με ελαιοχρώματα, πάντα με την τεχνική του ίδιου του Βαν Γκογκ (και βασισμένα σε πάνω από 120 πίνακες του), κι από συνολικά 85 ζωγράφους. Το σενάριο είναι αποτέλεσμα οχτακοσίων επιστολών που είχε στείλει ο ίδιος ο Ολλανδός καλλιτέχνης.

πηγή : https://www.facebook.com/events/1786750696131…
πηγή : email που λάβαμε στις 25 Απρίλιος 17h