Παρασκευή 18 Μαίου 2018 στις 12.30

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

[Αθήνα] Διαδήλωση για ελεύθερες μετακινήσεις

ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ-Κάλεσμα σε διαδήλωση για τις ελεύθερες μετακινήσεις

Καλούμε τον κόσμο του αγώνα στις σχολές, σε συνέλευση για τα οργανωτικά και πολιτικά χαρακτηριστικά των δράσεων καθώς και για τις επόμενες κινήσεις στο ζήτημα των ΜΜΜ, την Παρασκευή 27 Μάη, 18.00 κτ Γκίνη.

Ακολουθουν κείμενα καλέσματος

Να φορτώσουμε το κόστος μετακίνησης στα αφεντικά!

Από το 2014 και μετά έχει ξεκινήσει εμφανώς η κρατική προσπάθεια για τη ριζική, εις βάρος μας, αναδιάρθρωση της λειτουργίας των ΜΜΜ στη Αθήνα. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει μπάρες εισόδου-εξόδου σε ΜΕΤΡΟ-ΗΣΑΠ , ηλεκτρονικό εισιτήριο και προσωποποιημένες κάρτες, επιτήρηση των σταθμών από μπάτσους και την εφαρμογή OASA telematics. Η αναδιάρθρωση αυτή είναι κομμάτι της συνολικότερης επίθεσης του κεφαλαίου στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, είναι η προσαρμογή των ΜΜΜ στους καιρούς της καπιταλιστικής κρίσης, του οικονομικού ξεζουμίσματος και της καταστολής:

-Υποτιμά ακόμα περισσότερο την εργασία μας, καθώς μας εξαναγκάζει να πληρώσουμε για την μετακίνηση μας σε καθημερινή ή μηνιαία βάση ένα μεγάλο ποσοστό των ήδη μειωμένων μισθών μας. Π.χ. ένας ημιαπασχολούμενος εργαζόμενος των 300 ευρώ θα αναγκαστεί να δώσει 30 ευρώ για μηνιαία κάρτα (δηλ 10% του μισθού του). Σε περίπτωση δε που μετακινείται με εισιτήρια θα πληρώσει ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό. Αντίστοιχη επιβάρυνση θα δεχτεί και μια φοιτήτρια που παίρνει 100-200 ευρώ για την επιβίωση της και, αν έχει ξεπεράσει τα ν+2 έτη, το ποσοστό αυτό θα είναι διπλάσιο.

-Ορθώνει ταξικούς φραγμούς, δυσκολεύοντας έως απαγορεύοντας την μέχρι τώρα ελεύθερη μετακίνηση κομματιού των φτωχότερων τάξεων, κάτι που ήταν αποδεκτό από μεγάλο κομμάτι του επιβατικού κοινού. Έτσι θα αναγκαστούμε να περιορίστούμε στα απολύτως αναγκαία, κόβοντας μετακινήσεις για κοινωνικοποίηση και ψυχαγωγία. Αυτό θα επιτευχθεί αρχικά στο ΜΕΤΡΟ-ΗΣΑΠ, μέσω των μπαρών εισόδου-εξόδου αλλά και στα λεωφορεία αργότερα, μέσω της επιβίβασης από την μπροστινή πόρτα.

-Η μείωση της συχνότητας των δρομολογίων γίνεται πολύ πιο εύκολα αποδεκτή από ένα κομμάτι επιβάτών μέσω της εφαρμογής OASA telematics, η οποία μειώνει ως ένα βαθμό το χρόνο αναμονής στις στάσεις, ''κατευνάζοντας'' , με αυτόν τον τρόπο τη δυσφορία των επιβατών για τα αραιά δρομολόγια. Πιο απλά, ποιά θα ήταν η χρησιμότητα της, αν είχαμε ικανοποιητικές συχνότητες ανά λίγα λεπτά? Παράλληλα, μεγαλώνει τον έλεγχο της διοίκησης πάνω στους οδηγούς.

-Τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να εφαρμοστούν χωρίς την αναβάθμιση της καταστολής. Σε πρώτο επίπεδο προσπαθείται να καταστραφούν κινήσεις αλληλεγγύης μεταξύ επιβατών, όπως το χάρισμα των εισιτηρίων. Για αυτό ακούγονται οι ηχητικές ''συμβουλές'' για την επαναφόρτιση του εισιτηρίου και όχι για ...την οικολογική επιβάρυνση που επιφέρει το χαρτάκι του εισιτηρίου. Σε δεύτερο επίπεδο, μέσω της εξατομικευμένης κάρτας, δημιουργεί ένα πρωτόγνωρο αρχείο προσωπικών δεδομένων με τις μετακινήσεις μας , για το οποίο μπορεί ο ΟΑΣΑ να διατείνεται ότι θα είναι ''κρυπτογραφημένο'', προφανώς όμως θα είναι διαθέσιμο σε πάσης φύσεως κατασταλτικούς και οικονομικούς μηχανισμούς προς ''αποκρυπτογράφηση''. Έτσι οξύνεται ακόμα περισσότερο το αίσθημα παρακολούθησης, που σε συνδυασμό με τις κάμερες και τους μπάτσους στους σταθμούς, δημιουργείται ένα κλίμα ασφυκτικού ελέγχου της καθημερινότητας μας. Ακόμα, ο ΟΑΣΑ αποσκοπεί στην ακριβή καταγραφή του επιβατικού φορτίου ανά στάσεις, περιοχές και ώρες με σκοπό τη βελτιστοποίηση των δρομολογίων (ή αλλιώς την περικοπή των οικονομικά ασύμφορων για αυτόν δρομολογίων) και άρα, την ελαστικοποίηση του ωραρίου των εργαζομένων του.

--Μετακίνηση: Βασική ανάγκη ή εμπόρευμα?--

Οι παραπάνω κατευθύνσεις συμπυκνώνονται σε μία επιχειρηματική λογική λειτουργίας των ΜΜΜ από τον ΟΑΣΑ, με κυρίαρχο στόχο το κέρδος, εναρμονισμένη με τη νεοφιλελεύθερη λογική '' δεν υπάρχουν κοινωνικές παροχές, αλλά ανταποδοτικές υπηρεσίες που πρέπει να βγάζουν τα έξοδα τους''. Έτσι παράλληλα με την μείωση των κρατικών επιδοτήσεων, μειώνονται τα δρομολόγια και οι οδηγοί (πάνω από 30% τα τελευταία χρόνια). Την ώρα που δίνονται 125 εκ. Ευρω στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, πάνω από 1000 λεωφορεία είναι ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης ανταλακτικών. Με την αποστείρωση, λόγω ταξικών αποκλεισμών, των ΜΜΜ από τα πιο εξαθλιωμένα κοινωνικά κομμάτια και σε συνδυασμό με τις ''έξυπνες ηλεκτρονικές εφαρμογές'', ο ΟΑΣΑ προσπαθεί να μεταβάλλει στην αντίληψη του επιβατικού κοινού, την μετακίνηση από κοινωνική ανάγκη και δικαίωμα σε εμπόρευμα και υπηρεσία "πολυτελείας". Αυτό θα επιτευχθεί ακόμα περισσότερο με την εξαγγελόμενη πολιτική της χρέωση ανά στάση/απόσταση καθώς θα προωθηθεί η λογική ότι ''όσο το χρησιμοποιείς, τόσο θα το πληρώνεις'', ελαφρύνοντας ουσιαστικά αυτούς που δεν τα χρησιμοποιούν (τις ανώτερες τάξεις) από την ευθύνη της λειτουργίας τους. Σε μια κατάσταση που ούτως ή άλλως ο ΟΑΣΑ θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικούς όρους, καθίσταται πιο εύκολη και μια επίσημη ιδιωτικοποίηση, με την οποία θα είναι ακόμα πιο επιθετική η αναζήτηση κερδοφορίας, είτε καταπατώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΜ, είτε επιβαρύνοντας τους επιβάτες με αυξήσεις εισιτηρίων.

Στο παραπάνω πλαίσιο, βλέπουμε την προσπάθεια στιγματισμού και συκοφάντησης από καθεστωτικά μίντια και κόμματα, όσων αρνούνται να πληρώσουν εισιτήριο, ως ''τζαμπατζήδες'' και υπεύθυνοι για τα ''ελλείματα'' του ΟΑΣΑ. Καμία κουβέντα για την συστηματική υποχρηματοδότηση από πλευράς κράτους. Καμία κουβέντα για το ότι οι περισσότεροι επιβάτες είναι εργαζόμενοι, φοιτητρίες, μαθητές και μετανάστριες. Καμία κουβέντα για το γεγονός ότι η τιμή του εισιτηρίου έχει υπερτριπλασιαστεί από το 2005, όταν ο βασικός μισθός έχει παραμείνει στα ίδια επίπεδα (και χαμηλότερα αν υπολογίσουμε τον πληθωρισμό).

''Και ποιός θα πληρώνει για όλα αυτά?''

Το σύστημα συγκοινωνιών είναι φτιαγμένο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κράτους και των αφεντικών, καθώς οι κρατικές και οι κερδοφόρες οικονομικές δομές μιας μητρόπολης (όπως η Αθήνα) δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν χωρίς αυτό. Πιο απλά, για να μας μεταφέρουν σε χώρους εκπαίδευσης, στις δουλειές μας και στα κέντρα κατανάλωσης και διασκέδασης χρειάζονται ένα δίκτυο μαζικών μετακινήσεων. Και τελικά, κράτος και κεφάλαιο όχι μόνο δεν θέλουν να πληρώσουν για τις συγκοινωνίες αλλά και προσπαθούν να ρίξουν το κόστος τους στις πλάτες μας!

Αρνούμαστε να πληρώνουμε για κάρτες και εισιτήρια, όχι μόνο επειδή διαφωνούμε με το φακέλωμα των δεδομένων μας και την εμπορευματοποίηση των μεταφορών. Αλλά και επειδή, δεν σκοπεύουμε να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τους μισθούς μας για να πληρώνουμε για βασικές ανάγκες, όπως η μετακίνηση. Για ανάγκες που έχουμε πληρώσει ξανά και ξανά μέσω της φορολογίας και της εκμετάλλευσης της εργασίας μας. Σε μια εποχή που κράτος και κεφάλαιο προσπαθούν να μας ξεζουμίσουν από παντού, επιλέγουμε το χτίσιμο σχέσεων αλληλεγγύης μεταξύ επιβατών και εργαζομένων στα ΜΜΜ και αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των αναγκών μας χωρίς αποκλεισμούς και καταβολή αντιτίμων. Για αυτό δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους όσους δεν έχουν εισιτήριο, χαρίζουμε το εισιτήριο μας στον επόμενο, κρατάμε τις μπάρες ανοιχτές, αντιδρούμε δυναμικά σε σεκιουριτάδες και ελεγκτές, μπλοκάρουμε συλλογικά τα συστήματα ελέγχου και απόκλεισμού.

Πέμπτη 3/5 12.00-Συγκεντρώσεις ενάντια στις μπάρες και το ηλ.εισιτήριο:Σταθμοί Κατεχάκη & Αιγάλεω

Παρασκευή 18/5 - Διαδήλωση για τις ελεύθερες μετακινήσεις: Σταθμός Κατεχάκη 12.30

ΕΛΕΓΚΤΕΣ-ΜΠΑΡΕΣ-ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

Αυτόνομο σχήμα Ηλεκτρολόγων

Αυτόνομο σχήμα Τοπογράφων

Ελευθεριακό σχήμα ΤΕΙ Πειραιά

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

Σε συνθήκες ολοένα και μεγαλύτερης υποτίμησης των ζωών μας μπαίνουν στο

στόχαστρο και οι μετακινήσεις. Όχι μόνο έχει αυξηθεί στην ουσία το κόστος, αλλά με το

ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις κάμερες αυξάνεται κι ο έλεγχος με σκοπό τη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιριών που διαχειρίζονται τα ΜΜΜ. Στην πραγματικότητα οι

μετακινήσεις παίρνουν την μορφή εμπορεύματος και λειτουργούν με την λογική της

ελεύθερης αγοράς και βάσει του ιδιωτικού συμφέροντος. Παρόλα τα κέρδη, οι μισθοί των εργαζομένων στα ΜΜΜ παραμένουν στον πάτο όπως και η ποιότητα των μετακινήσεων για τους επιβάτες/τριες. Τα μέσα γίνονται επιχείρηση και εμείς πελάτες τους υποχρεωμένοι να πληρώνουμε για μια βασική μας ανάγκη.

Ως φοιτητές/τριες βιώνουμε τη μετακύληση του κόστους φοίτησης σε όλα τα επίπεδα.

Με τον κλοιό των κριτηρίων να στενεύει, όλο και λιγότεροι/ες δικαιούμαστε δωρεάν σίτιση και στέγαση από το πανεπιστήμιο. Το κεφάλαιο εισβάλλει διαρκώς, με εργολαβίες και μειώσεις στους εργαζομένους/ες, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία των εστιών , την

εντατικοποίηση της εργασίας του προσωπικού και την αύξηση του κόστους επιβίβασης. Αν φαίνονται παρωχημένα τα αιτήματα μας για δωρεάν και αξιοπρεπή σίτιση, στέγαση, και μετακίνηση, τότε για μας παρωχημένο είναι να πληρώνουμε 15€ και 30€ για να πηγαίνουμε στη σχολή/δουλειά μας εν μέσω κρίσης.

Ως αυριανοί εργαζόμενοι/ες -αν δεν είμαστε ήδη- αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση και

εναντιωνόμαστε στο κανιβαλισμό που επικρατεί στους γκισέδες και στα μέσα. Η δε

μαθητεία κι η πρακτική χρησιμοποιούνται ως δούρειος ίππος για την περαιτέρω υποτίμηση της εργατικής δύναμης. Εχθρός μας δεν είναι οι υπάλληλοι των σταθμών, ούτε οι οδηγοί, αλλά η διοίκηση που τους φορτώνει με τόση εργασία και η απληστία των εργοδοτών τους.

Θέλουμε να σπάσουμε τις ενδοταξικές συγκρούσεις, να μην δημιουργείται απόσταση μεταξύ επιβατών κι εργαζομένων, και να οργανώσουμε την τάξη μας ενάντια σε Κράτος και Κεφάλαιο.

Η επίθεση στις μεταφορές αφορά το σύνολο τις εργατικής τάξης κι εντείνεται στα

«αόρατα» κομμάτια της κοινωνίας. Μετανάστες/ριες και πρόσφυγες χωρίς χαρτιά και

ΑΜΚΑ, ομάδες που δεν δικαιούνται μηνιαία κάρτα ή μειωμένο εισιτήριο παρά τις δυσκολίες που περνούν. Σε παρόμοια μοίρα βρίσκονται κι όσοι/ες δούλεψαν μαύρα και δεν δικαιούνται κάρτα ανεργίας.

Η αναδιάρθρωση στα ΜΜΜ δεν έρχεται μόνη της. Το κεφάλαιο χτυπά τα τελευταία

συλλογικά κεκτημένα που έχουν μείνει όρθια (ασφαλιστικό, ιδιωτικοποίηση υγείας κι

εκπαίδευσης). Μια γενικευμένη επίθεση μαζί με το κράτος ενάντια στην κοινωνία και τον

κόσμο της εργασίας. Πρόκειται για μια προσπάθεια εμπορευματοποίησης των πάντων, μιας και τα αφεντικά κοιτάνε να κερδοφορούνε πάνω στις ανάγκες μας.

Εμείς δεν ψάχνουμε τρόπο «να πηδάμε τις μπάρες», αλλά αποσκοπούμε στο να

νικήσουμε ουσιαστικά, εξασφαλίζοντας ελεύθερη μετακίνηση για όλους και για όλες.

Αγωνιζόμαστε για τις ανάγκες μας, οργανώνουμε την τάξη μας, και ανταπαντάμε στην

επίθεση Κράτος και Κεφαλαίου.

-ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

-ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΝΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΤΑΞΙΚΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΙ Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

-ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ, ΜΜΜ, ΚΑΙ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Πέμπτη 3/5 12.00-Συγκεντρώσεις ενάντια στις μπάρες και το ηλ.εισιτήριο: Σταθμος Συγγρού-Φιξ

Ελευθεριακό σχήμα Παντείου

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1587076/


1 2 3 4 5 6

ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΕΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Τους τελευταίους μήνες, βλέπουμε όλο και πιο έντονα τις αλλαγές στα ΜΜΜ, με τον ΟΑΣΑ να επενδύει περισσότερο στον έλεγχο των επιβατών. Ένα καθεστώς που αποτελείται από το ηλεκτρονικό εισιτήριο, τις μπάρες, τους ελεγκτές και την αστυνομία. Τέτοιες μέθοδοι έχουν σκοπό την μεγιστοποίηση της κερδοφορίας του ΟΑΣΑ, εξασφαλίζοντας την καταβολή κομίστρου. Έτσι, ένα σημαντικό ποσοστό από το μηνιάτικό μας φεύγει για την κάλυψη μιας βασικής μας ανάγκης. Το σύστημα που χρησιμοποιείται, μας εξωθεί στην έκδοση προσωποποιημένης μηνιαίας κάρτας. Δίνοντας τα στοιχεία μας, δεν μπορούμε να μετακινηθούμε χωρίς να φακελωνόμαστε. Παράλληλα, αποκλείεται ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, όπως μετανάστες/-ριες που δεν έχουν χαρτιά και ΑΜΚΑ. Το ίδιο και οι επισφαλώς εργαζόμενοι/-ες, που βιώνουν μια κατάσταση μεταξύ αδήλωτης εργασίας και ανεργίας, για το κράτος δεν θεωρούνται άνεργοι/-ες και επομένως δεν δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση. Την ίδια ώρα που ο ΟΑΣΑ σπαταλά χρήματα για την αναβάθμιση συστημάτων ελέγχου κι αποκλεισμού, αφήνει σε δεύτερη μοίρα την συντήρηση των οχημάτων και την στελέχωση του προσωπικού. Αποτέλεσμα, οχήματα επικίνδυνα για το επιβατικό κοινό, που λόγω της δυσλειτουργίας του καταλήγουν ακόμα και στον αποκλεισμό ΑμεΑ.

Είναι λοιπόν τα ΜΜΜ μια πολυτέλεια την οποία επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε; Σε καμία περίπτωση! Η ελεύθερη μετακίνηση είναι μια βασική ανάγκη, ένα κοινωνικό αγαθό, όπως η υγεία και η παιδεία. Αντί, όμως, να δίνονται χρήματα για ποιοτικότερες μετακινήσεις, αγορά νέου στόλου, και προσλήψεις εργαζομένων, ανοίγεται ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση. Το κόστος μετακυλίεται στις πλάτες του επιβατικού κοινού. Οι εργαζόμενοι/-ες δίνουν επιπλέον χρήματα για την μεταφορά τους στον χώρο εργασίας τους, απαλλάσσοντας τα αφεντικά από αυτή την υποχρέωση. Το ίδιο συμβαίνει και στην φοίτηση, όπου το κόστος της μετακίνησης των φοιτητών στους χώρους σπουδών έρχεται να προστεθεί σε αυτά της σίτισης και της στέγασης.

Μέσα σε αυτό το εχθρικό κλίμα που διαμορφώνεται για εμάς, η μόνη απάντηση μπορεί να είναι η συλλογικοποίηση κι η αλληλεγγύη μεταξύ επιβατών, φοιτητών/-ριών, εργαζομένων και καταπιεσμένων. Αντιστεκόμαστε έμπρακτα στα συστήματα αποκλεισμού κι ελέγχου. Επιλέγουμε το συντονισμό και τον κοινό αγώνα μεταξύ επιβατικού κοινού και του κόσμου που δουλεύει στα ΜΜΜ. Οργανωνόμαστε στους φοιτητικούς συλλόγους μας, στους χώρους εργασίας, σε γειτονιές, και σε κάθε κοινωνικό χώρο. Δεν αρκούμαστε σε εξατομικευμένες πρακτικές όπως απλά να πηδάμε τις μπάρες και να μην πληρώνουμε εισιτήριο, αλλά διεκδικούμε την καθολική ελεύθερη πρόσβαση στα ΜΜΜ για όλους και για όλες.

Παρασκευή 18/5 - 12:30: Πορεία προς το Υπουργείο Μεταφορών. Συγκέντρωση στο σταθμό Κατεχάκη

ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ

Πρωτοβουλία συντονισμού φοιτητών/-ριών για τις ελεύθερες μετακινήσεις

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/74587/


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση στον σταθμό μετρό Κατεχάκη και διαδήλωση για τις ελεύθερες μετακινήσεις προς το Υπουργείο Μεταφορών

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό δράσεων Μαΐου 2018

ο Συντονισμός Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες και Επιβατών για Ελεύθερη Μετακίνηση

καλεί στη συγκέντρωση στον σταθμό μετρό Κατεχάκη την Παρασκευή 18 Μαΐου στις 12:30 μ.μ.

και συμμετέχει στη διαδήλωση για τις ελεύθερες μετακινήσεις προς το Υπουργείο Μεταφορών

που διοργανώνει η Πρωτοβουλία συντονισμού φοιτητών/-ριών για τις ελεύθερες μετακινήσεις

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΠΑΡΩΝ

Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και το κλείσιμο των μπαρών είναι αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών και κομβικής σημασίας για την υλοποίησή της. Οδηγούν μεταξύ άλλων στην εντατικοποίηση της εργασίας στα ΜΜΜ και την επίταση του ελέγχου και των αποκλεισμών, ενώ όσοι και όσες αντιστέκονται στην εφαρμογή τους βρίσκονται αντιμέτωποι με τη στοχοποίηση και την καταστολή.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

Οι κινήσεις μας ενάντια στην επιβολή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου εντάσσονται στον αγώνα ενάντια στη λειτουργία των συγκοινωνιών με λογικές κέρδους και ζημιών. Παλεύουμε για συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων και ανέργων, ντόπιων και μεταναστών. Όλων αυτών που ανήκουμε στο ίδιο στρατόπεδο, των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων. Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου χτίζουμε μέτωπα αγώνα για τη σύνδεση και την ενίσχυση των αντιστάσεων των από τα κάτω σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, σε χώρους εργασίας, γειτονιές, σχολεία και σχολές.

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ

Εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και επιβάτες αντιστεκόμαστε από κοινού στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και του κλεισίματος των μπαρών. Απέναντι στις συνθήκες «ζούγκλας» που επιχειρούν να επιβάλουν στην κοινωνία, συνεχίζουμε την κοινή πορεία ενάντια στον έλεγχο που θέλουν να επιβάλουν σε κάθε μας βήμα, ενάντια στους αποκλεισμούς, στους διαχωρισμούς και στον κοινωνικό κανιβαλισμό, ενάντια στην αναδιάρθρωση και στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση των ΜΜΜ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ,

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ,

ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΪΟΝ

ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΕΣ,

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Ταξικό Μέτωπο - Πρωτοβουλία εργαζομένων στις συγκοινωνίες | taxikometopo.wordpress.com

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων | sakakp.blogspot.com

Ελευθεριακό Σχήμα Παντείου | espanteion.espivblogs.net

Αυτόνομο Σχήμα Ηλεκτρολόγων | autonomohmmy.espivblogs.net

Αυτόνομο Σχήμα Τοπογράφων | astopemp.espivblogs.net

Συναγωνιστές/στριες

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/74529/


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση στον σταθμό μετρό Κατεχάκη και διαδήλωση για τις ελεύθερες μετακινήσεις προς το Υπουργείο Μεταφορών / ΣΑΚΤΧ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ, ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Μέσα σε συνθήκες γενικευμένης συστημικής κρίσης, όπου οι όροι διαβίωσης γίνονται ολοένα και πιο ασφυκτικοί, η επίθεση κράτους και αφεντικών απέναντι στην κοινωνία ολοένα και εντείνεται. Ο νέος ασφαλιστικός νόμος, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, η προώθηση επισφαλούς εργασίας και απελευθερωμένων ωραρίων, οι αυξήσεις σε βασικά είδη διαβίωσης και στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, η μείωση του αφορολόγητου ορίου, η αύξηση του ΦΠΑ, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, η ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, προωθούν την όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, συντελούν στην φτωχοποίηση ολοένα και μεγαλύτερων κομματιών της κοινωνίας και διαιωνίζουν ένα σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Κομμάτι της επίθεσης αυτής εναντίον των εκμεταλλευόμενων αποτελεί και η αναδιάρθρωση στα ΜΜΜ, η οποία περιλαμβάνει την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, την τοποθέτηση μπαρών και τον πολλαπλασιασμό των καμερών στους σταθμούς, καθώς και την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών με την ένταξή τους στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, με μοναδικό στόχο την αύξηση των κερδών των αφεντικών.

Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σημαίνει όχι μόνο οικονομική επιβάρυνση των επιβατών, οι οποίοι υποχρεούνται να καταβάλλουν κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερο μερίδιο του μισθού τους για την αναγκαία μετακίνησή τους, λόγω των συνεχόμενων αυξήσεων στην τιμή, αλλά και περισσότερο έλεγχο και αποκλεισμό. Έλεγχο μέσω της καταγραφής των προσωπικών στοιχείων και της παρακολούθησης των διαδρομών, των καμερών ακόμα και μέσα στα βαγόνια καθώς και των ελεγκτών που σε συνεργασία με τους μπάτσους θα "επιβάλλουν την τάξη" στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αποκλεισμό σε όσους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις απαιτήσεις του κράτους και του κεφαλαίου, σε μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά να μετακινηθούν και γενικότερα σε όσους επιλέγουν συνειδητά να μην χτυπήσουν εισιτήριο, διεκδικώντας στην πράξη την ελεύθερη μετακίνηση. Συνέπεια των ασφυκτικών συνθηκών που επικρατούν στα ΜΜΜ και της καταστολής οποιασδήποτε αντίστασης, αποτέλεσε η κρατική δολοφονία τους Θανάση Καναούτη από ελεγκτές στις 13/08/13 στο Περιστέρι, κατά την προσπάθειά του να αποφύγει τον έλεγχο.

Μέρος της συνολικότερης επίθεσης αποτελεί και η στοχοποίηση των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Προκειμένου να συμβιβαστούν στις νέες εργασιακές συνθήκες, που ξεκινούν από έναν κυκεώνα δυσλειτουργιών που καλούνται να αντιμετωπίσουν και φτάνουν μέχρι τη συνεργασία με τους μηχανισμούς καταστολής, τρομοκρατούνται υπό την απειλή της απόλυσης από τη διοίκηση σε περίπτωση απείθειας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η καταστολή της παρέμβασης για μοίρασμα κειμένων έξω από το αμαξοστάσιο του Ρέντη στις 7/4/17, από συνελεύσεις γειτονιών και εργαζομένους στις συγκοινωνίες. Την απαγόρευση της παρέμβασης ακολούθησε η προσαγωγή 22 ατόμων στη ΓΑΔΑ και η προβολή από τα media, της ψευδούς εικόνας της "εισβολής στο αμαξοστάσιο" με διενέξεις μεταξύ εργαζομένων που πήγαιναν να πιάσουν δουλειά και συμμετεχόντων στην παρέμβαση. Η ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων, η καταστολή των αντιδράσεων, η στοχοποίηση των αγωνιστών και η εξαπάτηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης αποτελούν πάγια μέσα για την υλοποίηση των σχεδιασμών του κράτους και του κεφαλαίου.

Όσον αφορά την ευρύτερη αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών, σημείο αναφοράς αποτελεί και η εμπορευματοποίηση τους. Συνεπώς απαραίτητη για τις επιταγές της αγοράς, είναι η διαμόρφωση νέων καταναλωτικών κέντρων σε ήδη υπάρχοντες σταθμούς του μετρό, τα λεγόμενα "αναπτυξιακά έργα" που θα συνδέουν εμπορικές και τουριστικές ζώνες, ενώ παράλληλα θα αξιοποιήσουν με τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις τους καινούριους σταθμούς που θα κατασκευαστούν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι τις ανάγκες των επιβατών. Ταυτόχρονα, ο περιορισμός ή ακόμα και η διακοπή δρομολογίων που δεν πληρούν τα συμφέροντα αυτά, είναι μονόδρομος.

Απέναντι σε αυτούς τους κρατικούς σχεδιασμούς, πρωτοβουλίες εργαζομένων, ταξικά σωματεία, συνελεύσεις γειτονιών και κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες έχουν θέσει αναχώματα προχωρώντας σε παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις. Ο αγώνας για την υπεράσπιση του ελεύθερου χαρακτήρα των συγκοινωνιών, είναι ένα ακόμα πεδίο που μαχόμαστε για τις ανάγκες μας. Μαζί με τους αγώνες για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, τους αγώνες υπεράσπισης των δομών του κινήματος, τους αντιφασιστικούς αγώνες, η υπεράσπιση της ελεύθερης μετακίνησης αποτελεί μέρος του συνολικότερου αγώνα για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας, για την κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον κομμουνισμό.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

Στηρίζουμε την συγκέντρωση στον σταθμό μετρό Κατεχάκη την Παρασκευή 18 Μαΐου στις 12:30 μ.μ. και συμμετέχουμε στη διαδήλωση για τις ελεύθερες μετακινήσεις προς το Υπουργείο Μεταφορών που διοργανώνει η Πρωτοβουλία συντονισμού φοιτητών/-ριών για τις ελεύθερες μετακινήσεις

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1587745/


1 2 3 4 5 6

Ελεύθερες μετακινήσεις για όλους/ες! Συγκέντρωση 12:30 τη Παρασκευή 18/5 στο μετρό Κατεχάκη.

Ήδη εδώ και μήνες το ελληνικό κράτος και ο ΟΑΣΑ βρίσκεται στη προσπάθεια αναδιάρθρωσης τόσο του χαρακτήρα των μέσων μαζικής μετακίνησης όσο και της λειτουργίας τους. Με το κλείσιμο των μπαρών στους σταθμούς του μετρό ολοκληρώνεται η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ως το νέο μέσο αστυνόμευσης και οικονομικού «ξεζουμίσματος» του επιβατικού κοινού. Το τελευταίο αυτό στάδιο φέρνει εις πέρας το σχέδιο για μετακύλιση του κόστους μεταφοράς στις πλάτες μας με σκοπό την μεγιστοποίηση του κέρδους των αφεντικών του ΟΑΣΑ και την προετοιμασία του για ολοκληρωμένη ιδιωτικοποίηση.

Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν ευθεία επίθεση στις βασικές ανάγκες της εργατικής τάξης. Και αυτό διότι η μετακίνησή μας από και προς τους χώρους εργασίας, κοινωνικοποίησης και εκπαίδευσης δεν είναι τίποτα λιγότερο από βασική μας ανάγκη. Μια ανάγκη που καταπατάται περαιτέρω από την ταυτόχρονη πτώση των μισθών μας και την συνολικότερη αύξηση του κόστους διαβίωσης και φοίτησης.

Μάλιστα, η επικείμενη ιδιωτικοποίηση που προαναγγέλλουν οι αλλαγές αυτές θα επιφέρει ακόμη χειρότερα μέτρα αποκλεισμού μας με αυξήσεις εισιτηρίων και πιο σκληρά μέτρα ελέγχου. Παράλληλα, το ηλεκτρονικό εισιτήριο εφαρμόζεται και με τρόπο που εξασφαλίζει το φακέλωμά μας μέσω των προσωποποιημένων καρτών, γεγονός που επικάθεται πάνω στην εντατικοποίηση της καταστολής που μας επιβάλλει το Κράτος τον τελευταίο καιρό.

Κόντρα λοιπόν στην προσπάθεια Κράτους και Κεφαλαίου να μας αποκλείσει από τις μεταφορές, ως φοιτητές/ριες και εργαζόμενοι/ες οργανωνόμαστε και αντιστεκόμαστε στην αναδιάρθρωση των μέσων μαζικής μετακίνησης, στεκόμενοι/ες αλληλέγγυοι/ες με τους/τις συνεπιβάτες και τους/τις συναδέλφους/ισσες μας. Διαδηλώνουμε για τον ελεύθερο και δωρεάν χαρακτήρα των ΜΜΜ, υπερασπιζόμενοι/ες τις βασικές μας ανάγκες. Η μετακίνηση των καταπιεσμένων δεν χωράει ούτε αποκλεισμούς ούτε περεταίρω αστυνόμευση.

Η Κλαδική Ένωση Έκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλισιτκής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε στηρίζει τη πορεία φοιτητών/ριών προς το υπουργείο Μεταφορών.

Συγκέντρωση: Παρασκευή 18/5 στις 12:30 στο μετρό Κατεχάκη.

Ελεύθερες μετακινήσεις για όλους/ες!

Κανένας έλεγχος στις ζωές μας, κανένα αντίτιμο στις μετακινήσεις μας.

πηγή : http://rocinante.gr/eleftheres-metakinisis-gi…


1 2 3 4 5 6

Όλες/οι στην συγκέντρωση-πορεία για ελεύθερες μετακινήσεις - Παρασκευή 18 Μάη 12:30 σταθμός Κατεχάκη

Παρασκευή 18 Μάη 12:30 σταθμός Κατεχάκη
Όλες/οι στην συγκέντρωση-πορεία για ελεύθερες μετακινήσεις

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ


________________

Επόμενη στάση, ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πριν περίπου ένα χρόνο ξεκίνησε η εγκατάσταση του συστήματος ηλεκτρονικού εισητηρίου στα ΜΜΜ της Αττικής. Το σύστημα συνδιάζει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα εισητήρια, εκπτωτικές ψηφιακές κάρτες με όλα τα προσωπικά στοιχεία του κατόχου και σύνδεση του συστήματος με τα φορολογικά αρχεία, ελεγχόμενους φραγμούς εισόδου-εξόδου, καταγραφή-φακέλωμα-επεξεργασία των μετακινήσεων και χιλιομετρική χρέωση.

Στον υπερεκτεταμένο αστικό χώρο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που χαρακτηρίζεται από αβυσσαλέες κοινωνικές και οικονομικές αντιθέσεις, η μετακίνηση με τα ΜΜΜ είναι μια ανάγκη για το μεγαλύτερο κόμματι του πληθησμού. Η εκβιαστική ανάγκη γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για την οικονομική αφαίμαξη όλων όσων δεν έχουν το προνόμιο της ιδιωτικής μηχανοκίνησης, μέσω της εμπορευματοποίησης μιας δημόσιας υπηρεσίας και για την αστυνομοκρατική διαπαιδαγώγησή τους. Σε συνθήκες αύξησης των εισητηρίων και του ελέγχου από κεφαλοκυνηγούς, με την όλο και πιο πυκνή εμπλοκή των μπάτσων, το προηγούμενο διάστημα, η αύξηση του πλήθους που χρησιμοποιεί αναγκαστικά τα ΜΜΜ, αυξάνει τη δεξαμενή της κερδοσκοπικής αξιοποίησης τους. Η χιλιομετρική χρέωση πλασάρεται ως δικαιότερη, επειδή συνδέει την τιμή του εισητηρίου με τις αποστάσεις, κάνοντας έναν αυθαίρετο υπολογισμό κόστους χρήσης. Έτσι, υποτάσει πλήρως ένα δημόσιο μέσο στην εμπορευματική λογική, ισοπεδώνοντας εκείνους που δεν έχουν τα χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Αθροιστικά, με τη χιλιομετρική χρέωση θα παίρνουν απ' όλους περισσότερα και γι' αυτό αποτελεί ένα κεκαλυμένο κερδοσκοπικό μέτρο.

Η διαχείριση του νέου συστήματος έχει ανατεθεί εργολαβικά και ένα ποσοστό των κερδών θα αποδίδεται σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες (ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και LG CNS). Έτσι κι αλλιώς τα κρατικά μονοπόλια συνδέονται και υπηρετούν με πολλούς τρόπους τις ιδιωτικές επιχειρήσεις (κατασκευές, συντήρηση, διαχείριση, ασφάλεια, καθαριότητα, εμπορικές δραστηριότητες, διαφήμιση κλπ). Οι εταιρίες καθορίζουν τις κρατικές επενδύσεις, με τα κονδύλια που πηγαίνουν στα πολιτικά και διοικητικά στελέχη του κράτους (μίζες). Η SIEMENS, γνωστή για τις δικαστικές περιπέτειές της, συμμετέχει σε πολλούς τομείς του αθηναϊκού METRO. Έτσι κι αλλιώς, στον καπιταλισμό, η κατασκευή και η λειτουργία των δημόσιων δομών, όπως τα ΜΜΜ, χρηματοδοτείται από την κλεμένη εργασία, είτε μέσω των κρατικών/διακρατικών ταμείων και των τραπεζών, είτε μέσω της χρέωσης της χρήσης τους.

Το METRO ήταν και είναι ο πιλότος της προληπτικής ποινικοποίησης της κοινωνικής ζωής και της συνακόλουθης πανεποπτικής οργάνωσης του χώρου. Το σύστημα του ηλεκτρονικού εισητηρίου αποτελεί ένα μηχανισμό ολοκληρωτικής επιτήρησης. Πρόκειται για ένα εργαλείο καταστολής που θα λειτουργεί σε πολλαπλά επίπεδα. Εξυπηρετεί την απόλυτη εκμετάλλευση των μετακινήσεων. Επιπροστίθεται στα ενοποιημένα ψηφιακά συστήματα οικονομικού ελέγχου, εκβιασμού και καταστολής. Αναβαθμίζει τις δυνατότητες στοχευμένης αστυνομικής παρακολούθησης, ως εργαλείου της πολιτικής καταστολής. Επιδιώκει τη γενική τρομοκράτηση και πειθάρχηση στους όρους και τους κανόνες της κυριαρχίας.

Να σημειώσουμε ότι η στρατηγική της εκκαθάρισης του κοινωνικού και οικονομικού πεδίου από κάθε μορφή ανομίας, στο όνομα του «εκσυγχρονισμού» και της «εξυγείανσης», αποτελούσε κεντρικό σημείο του κυβερνητικού προγράμμτος του ΣΥΡΙΖΑ, πριν ακόμα αναλάβει την κρατική διαχείριση. Μάλιστα, οι μηχανισμοί της ΕΕ αναγνώριζαν ότι μια αριστερή κυβέρνηση θα ήταν η καταλληλότερη για την προώθηση αυτής της στρατηγικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει σε εφαρμογή ένα σύνολο κεντρικών σχεδίων της κεφαλαιο-κρατικής κυριαρχίας, για τα οποία οι προηγούμενοι διαχειριστές δίσταζαν μπροστά στις υπαρκτές αντιστάσεις. Η ολοκλήρωση των συστημάτων ελέγχου στα ΜΜΜ και η άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίησή τους, έχουν κομβική θέση στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση. Το νέο σύστημα εξαγγέλθηκε το 2001, η ανάθεσή του έγινε το 2014 κι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την υλοποίηση.

Ειδικά το METRO σχεδιάστηκε και εισβάλει ως φορέας επιχειρηματικής και καταναλωτικής ανάπτυξης στο κέντρο και στην περιφέρεια της πόλης και γι' αυτό διαμορφώθηκε εξαρχής σαν μια ελεγχόμενη ζώνη. Ο δημόσιος χώρος του METRO έχει αποτελέσει ένα μέσο εξοικείωσης με την αποστείρωση, τον εξευγενισμό, την παθητική αποδοχή εντολών, εκφοβιστικών μηνυμάτων και εμπορικών εικόνων και τον αποκλεισμό των απείθαρχων.

Η λειτουργία των φραγμών θα ολοκληρώσει όλον αυτό το σχεδιασμό. Θα φυτέψει ένα εκτεταμένο τείχος μέσα στην πόλη, που θα αποτελέσει ένα πολιτισμικό και ταξικό σύνορο για το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων, διαχωρίζοντας και απομονώνοντας με απόλυτους υλικούς όρους τους φτωχούς, που θα γίνουν φτωχότεροι και τους ανυπότακτους, από τους προνομιούχους που θα κυκλοφορούν ευθυγραμμισμένοι κι αδιάφοροι σαν ζόμπι. Θα είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που θα έχει συμβεί στο κοινωνικό έδαφος του αθηναϊκού αστικού πεδίου, ο πιο βαθύς κατακερματισμός του δημόσιου χώρου, ο πιο καθοριστικός αποκλεισμός που έχει επιβληθεί ποτέ.

...
(Από κείμενο κάλεσμα της
Ανοιχτής Συνέλευσης ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ τον Οκτώβρη του '17).

Κατάληψη Gare

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1587934/