Σάββατο 5 Μαίου 2018 στις 21.00

3 καλέσματα : 1 2 3

(αλλαγή τοποθεσίας & ώρας) Live αλληλεγγύης για τα δικαστικά έξοδα του Τ.Θεοφίλου

ΕΚΤΑΚΤΟ! Αλλαγή τοποθεσίας για συναυλία αλληλεγγύης

Η συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στον αναρχικό Τάσο Θεοφίλου θα γίνει τελικά στο Πολυτεχνείο (Στουρνάρη με Πατησίων) λόγω βροχής! Περίπου στις 21:00.

Συναυλια αλληλεγγύης για την κάλυψη των δικαστικων εξοδων του αναρχικου Τασου Θεοφιλου εν όψει της σε βαρος του αιτησης αναίρεσης στον Αρειο Παγο.

Με τους:

Fundracar, Eισβολεας, Lost bodies, Mεθυσμενα ξωτικα, Mc yinka, the Cyclothemics

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό Τάσο Θεοφίλου

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/74330/


Αλληλεγγύη στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου

"Στον ταξικό πόλεμο επέλεξα πλευρά με τους αδικημένους και τους καταπιεσμένους, με τους αποκλεισμένους και τους κυνηγημένους, με τους ενόχους και τους κολασμένους. Οργανώθηκα πολιτικά στον αναρχικό χώρο με το μεγαλεπήβολο πράγματι στόχο να πλήξω τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές δομές του κεφαλαίου και του κράτους του".

Τάσος Θεοφίλου

Έχουν περάσει μόλις 10 μήνες μετά την εκκωφαντική κατάρρευση της σκευωρίας εναντίον του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου. Κι όμως, παρά τα 5 χρόνια αιχμαλωσίας του κάποιοι θέλουν να τον δουν πάλι στη φυλακή. Στις 11 Μαΐου θα εξεταστεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης που υπέβαλε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην εποπτεύων εισαγγελέας της "αντι"τρομοκρατικής Ιωάννης Αγγελής, Μετά την "αντιέφεση" του εισαγγελέα Δράκου, το νέο αυτό δεδομένο μας οδηγεί σε ένα ασφαλές συμπέρασμα: ορισμένοι κύκλοι (εύκολα μπορούμε να φανταστούμε ποιοί) θέλουν να δουν τον Τάσο Θεοφίλου να οδηγείται πίσω στις φυλακές, ώστε να ανορθωθεί το κουρελιασμένο γόητρο της "αντι"τρομοκρατικής υπηρεσίας, που πολλαπλά ξεφτιλίστηκε από την έκβαση τις υπόθεσης. Θέλουν ετσιθελικά να επιβάλουν ένα καθεστώς τρόμου, όπου οι αυθαίρετες συλλήψεις θα βασίζονται σε ανώνυμα τηλεφωνήματα στην "αντι"τρομοκρατική (τη μοναδική υπηρεσία της αστυνομίας που δε διαθέτει αναγνώριση κλήσεων) και οι θα μοιράζονται πολυετείς καταδίκες (μέχρι και ισόβιες) με μοναδικό ενοχοποιητικό στοιχείο το επιστημονικά επισφαλές DNA.

Η περίπτωση του συντρόφου Τάσου Θεοφίλου είναι τόσο εμβληματική όσο και οριακή. Συμπυκνώνει την πολιτική του κράτους έκτακτης ανάγκης ενάντια στους πολιτικούς του εχθρούς. Είναι η ακραία εφαρμογή της ειδικής μεταχείρισης που επιφυλάσσει το κράτος στους πολιτικούς του αντιπάλους, την ίδια ώρα που δεν τους αναγνωρίζει την ταυτότητα του πολιτικού κρατούμενου. Στη σημερινή συγκυρία της επέλασης του κεφαλαίου και του κράτους του το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα οφείλει να σταθεί στο πλευρό των πολιτικών κρατούμενων και να σπάσει στην πράξη το καθεστώς εξαίρεσης και ειδικής μεταχείρισης. Οφείλουμε να συμπεριλάβουμε την αλληλεγγύη στους φυλακισμένους συντρόφους στον ευρύτερο αγώνα ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενθυμούμενοι πάντα το παλιό σύνθημα: όποιος ξεχνάει τους αιχμάλωτους του κοινωνικού/ταξικού πολέμου σύντομα θα ξεχάσει και τον ίδιο τον ταξικό πόλεμο. Η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής και ταξικής μας συγκρότησης, του αγώνα μας για τον Κομμουνισμό και την Αναρχία.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ!

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΝΤΙ"ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ

- Πορεία : Σάββατο 5/5 , ώρα 13.00, Θησείο (στ. Ησαπ)
-
Συναυλία αλληλεγγύης: Σάββατο 5/5, ώρα 20:00 στην πλατεία Πρωτομαγιάς
-
Συγκέντρωση: Παρασκευή 11/5, ώρα 09.00, Aρειος Πάγος (Αλεξάνδρας)

Ταξική Αντεπίθεση (Oμάδα Aναρχικών και Kομμουνιστών)

πηγή : http://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/arc…


1 2 3

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Η περίφημη ανεξαρτησία της αστικής δικαιοσύνης, στην οποία μπορούν να καταφύγουν οι απανταχού καταπιεσμένοι και να βρουν το δίκιο τους, μόνο σαν ανέκδοτο είναι καταγεγραμμένη στο λαϊκό υποσυνείδητο. Η ταξικά προσδιορισμένη θέση και αποστολή της πλειοψηφίας των δικαστών βρίσκει την αδιαμφισβήτητη έκφρασή της σε μια σειρά από γεγονότα. Στην περσινή απόφαση του Αρείου Πάγου να «νομιμοποιήσει» τη μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους από τους εργοδότες τους, στην άρνηση να δοθεί σε κρατούμενους το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στη διαπόμπευση 11 οροθετικών γυναικών το 2012 , στις τόσες και τόσες υποθέσεις των φτωχοδιαβόλων που περνούν τις πύλες των φυλακών για μικροπαραβάσεις. Επιβεβαιώνεται όμως και από προκλητικές και απαράδεκτες προτάσεις όπως αυτή του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελή (πρώην εποπτεύοντα της αντιτρομοκρατικής) να καταθέσει αίτημα αναίρεσης στην αθωωτική απόφαση που εκδόθηκε για τον Τάσο Θεοφίλου.

Ο Τάσος Θεοφίλου αφού πέρασε πέντε χρόνια στη φυλακή και αφού η εικόνα του περιφερόταν μερόνυχτα στα δελτία ειδήσεων - στη συνηθισμένη πια για τους αγωνιστές καταστρατήγηση του τεκμηρίου της αθωότητας - κατάφερε το περασμένο καλοκαίρι να αθωωθεί στο Εφετείο πανηγυρικά, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα το «αδιάσειστο» και «αξιόπιστο» στοιχείο του DNA, τις κατασκευασμένες αποδείξεις των αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής, τις βεβαιότητες των εντεταλμένων δημοσιογράφων. Αυτή η απόφαση σταθμός απ' ό,τι φαίνεται ενοχλεί κι ο Αγγελής επιχειρεί να βάλει την αλήθεια στην κλίνη του Προκρούστη. Κι αυτό γιατί πρέπει να εμπεδωθεί με κάθε τρόπο πως μόνο αν εργάζεσαι προς όφελος της περιβόητης ανάπτυξης και μόνο αν σκύβεις το κεφάλι σου, μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος. Όποιος επιχειρεί να διεκδικεί όσα του ανήκουν, όποιος διανοηθεί να θέσει τον εαυτό του ανταγωνιστικά προς το ισχύον θα πρέπει να περνά στη σφαίρα του «εγκληματικού». Αυτήν τη στόχευση έχουν οι προτάσεις του αντιεισαγγελέα Αγγελή, αυτή ήταν η ουσία της απόφασης για τους αναρχικούς Ντάλιο, Μιχαηλίδη, Πολίτη, Ρωμανό, Τσάκαλο που καταδικάστηκαν με τον τρομονόμο απλά και μόνο επειδή δήλωσαν αναρχικοί.

Μπροστά στην επαναφορά του ιδιωνύμου, η αμερικανόδουλη κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ συναινεί επιδεικτικά. Ο ανθρωπισμός της εξαντλείται σε πολύ συγκεκριμένα δημοκρατικά δικαιώματα, σε ζητήματα όμως που αποτελούν βασικές επιταγές του ευρωατλαντικού σχηματισμού, όπως οι τρομονόμοι, η διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, η συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στέκεται προσοχή. Μη θέλοντας να απωλέσει το «αριστερό» της πρόσημο και την κομματική της πελατεία, δημιουργεί μια παραπλανητική αφήγηση και μια ψευδαίσθηση πως διαφωνεί και αδυνατεί να ελέγξει κύκλους της δικαστικής εξουσίας κουκουλώνοντας τις εγκληματικές της ευθύνες απέναντι στον λαό.

Η υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου αφορά κάθε άνθρωπο που τοποθετεί τον εαυτό του από την πλευρά των εκμεταλλευόμενων. Η διατήρηση της αθωωτικής γι'αυτόν απόφασης του Εφετείου θα δημιουργήσει ένα πολύ σημαντικό προηγούμενο για τους κοινωνικούς αγώνες απέναντι στο καθεστώς εξαίρεσης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ 187Α

ΟΛΟΙ-ΕΣ στην ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στις 5 Μαΐου - 1μμ στο Θησείο

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ το Σάββατο 5 Μαΐου στις 8μ.μ. στην πλατεία Πρωτομαγιάς

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, 11 Μαΐου - 9πμ Άρειος Πάγος

Κόκκινη Γραμμή

πηγή : http://redline.espivblogs.net/?p=497


1 2 3

Καμία νέα δίωξη στον Τάσο Θεοφίλου - Κάτω οι σκευωρίες της ασφάλειας - Άμεση κατάργηση των τρομονόμων

Καμία νέα δίωξη στον Τάσο Θεοφίλου

Κάτω οι σκευωρίες της ασφάλειας

Άμεση κατάργηση των τρομονόμων

Η επαναφορά της υπόθεσης Θεοφίλου από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ( και πρώην εισαγγελέα της αντιτρομοκρατικής )Ιωάννη Αγγελή, μέσω του αιτήματος αναίρεσης κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία είχε κηρυχθεί αθώος από όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν δεν είναι κάποια ιδιοτροπία του δικαστικού μηχανισμού, αλλά η επικύρωση της εισόδου σε μια νέα περίοδο ολοκληρωτισμού, απαραίτητου για να καμφθεί κάθε κοινωνική αντίσταση απέναντι στην συνεχιζόμενη επίθεση που εξαπολύουν κράτος, κεφάλαιο και οι πολιτικοί τους εκφραστές.

Η αίτηση αναίρεσης θα εξεταστεί στις 11 Μαΐου στο Ε Ποινικο Τμήμα του Αρείου Πάγου και αν γίνει δεκτή, ο Τάσος Θεοφίλου θα επιστρέψει στην φυλακή με βάσει το αρχικό κατηγορητήριο που κατέρρευσε παταγωδώς στο περασμένο Εφετείο μέχρι να επαναληφθεί εκ νέου από άλλους δικαστές. Είναι σαφές ότι το δεδικασμένο που άφησε το Εφετείο τον Ιούλιο 2017 που βγήκε η απόφαση, με πλήρη κατάρρευση μεγάλου μέρους του τρομονόμου τόσο για τα άρθρα του 187Α, όσο και για την χρήση του DNA, ήταν μία νίκη της υπερασπιστικής γραμμής όσο και του κινήματος αλληλεγγύης που δυσκολεύει κατά πολύ το κράτος και τον δικαστικό μηχανισμό, που πασχίζουν να θεμελιώσουν με κάθε τρόπο τον τρομονόμο αλλά και την αλλαγή του ποινικού δικαίου από δίκαιο της πράξης σε δίκαιο των προθέσεων. Ακόμα η απόφαση συνέβαλε αποφασιστικά στην αχρήστευση της χρήσης του DNA από την «αντιτρομοκρατική», που εξακολουθεί ακπόμα και σήμερα να βλέπει τρομοκράτες μόνο στον αντικαπιταλιστικό χώρο και ποτέ στην εγκληματική δράση των ναζιστών, ως αποδεικτικού υπερόπλου για το στήσιμο των σκευωριών της νέας εποχής.

Είναι πολλά τα «μεμονωμένα» περιστατικά των στημένων δικών και των καταδικών χωρίς αποδείξεις, μόνο και μόνο με τις διατάξεις της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας. Όμως είναι αποκαλυπτικά της κυρίαρχης πολιτικής στρατηγικής όπως υλοποιείται σήμερα, με την αγαστή συνεργασία κράτους, αστυνομίας και δικαστικής εξουσίας. Εντάσσεται στα πλαίσια της κατασκευής του φαινομένου της λεγόμενης «νέας τρομοκρατίας», που φιλοδοξεί στην καλλιέργεια μιας αίσθησης διαρκούς απειλής προς την κοινωνία, και την πλήρη ποινικοποίηση και εκδικητική δίωξη κάθε διαφορετικής φωνής, των αγωνιστών και των αγωνιστριών, τελικά του ίδιου του λαού που αγωνίζεται. Η συζήτηση για την αναθεώρηση των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα και η επέκταση της ποινικής δίωξης με βάση τη γνώμη ή τις προσωπικές σχέσεις και όχι την παράνομη πράξη ,η καταδίκη σειράς αγωνιστών και αγωνιστριών με απόλυτη επιθετικότητα και χωρίς αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού, η άρνηση των αδειών των πολιτικών κρατουμένων και εν γένει η μεταχείριση των κρατουμένων (Δημάκης) οι απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των κρατούμενων μητερών με τα παιδιά τους, αυτά και τόσα άλλα αποτελούν κομμάτια ενός παζλ ακραίων μεθοδεύσεων και εκδικητικότητας, κατάρρευσης και αυτών ακόμα των βασικών κανόνων της αστικής δημοκρατίας, με στόχο την τρομοκράτηση του «εχθρού λαού» μπροστά στις επόμενες εξεγέρσεις του, απέναντι στη μνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τη στρατηγική της.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα, κάθε αγωνιστής και αγωνίστρια που έχει νιώσει στο πετσί του τη βία του κράτους σε κάθε της μορφή, τα δακρυγόνα ,το ξύλο και τις διώξεις ενάντια στους εκατοντάδες χιλιάδες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας που βγήκαν στους δρόμους τα προηγούμενα χρόνια, δεν μπορεί παρά να σταθεί στο πλευρό του Τάσου Θεοφίλου αλλά και κάθε θύμα των σκευωριών κράτους-αστυνομίας-κυβέρνησης.

Απέναντι στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που γίνεται πλέον ο κανόνας της παρούσας φάσης της αστικής δημοκρατίας, προτάσσουμε την ανάγκη ενός ενιαίου, μαχητικού και ανυποχώρητου κινήματος αλληλεγγύης. Καλούμε, συμμετέχουμε στην πορεία αλληλεγγύης το Σάββατο 5/5 στο Θησείο στις 13.00, στη συναυλία συμπαράστασης το Σάββατο 5/5 βράδυ στην πλατεία Πρωτομαγιάς, αλλά και στις 11/5 στις 9.00 στον Αρειο Πάγο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/4846