Πέμπτη 3 Μαίου 2018 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Κινητοποίηση ενάντια στην επίσκεψη Τσίπρα

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία σε δεινή κατάσταση. Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για έξοδο από τα μνημόνια, ηχούν ειρωνικά στα αυτιά μας. Επιβάλλουν ευρω-μνημόνιο διαρκείας και μια «κανονικότητα» που θα στηρίζεται στην ανάπτυξη των κερδών μέσω αιματηρών περικοπών, καπιταλιστικής βαρβαρότητας και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων χωρίς τέλος. Η επίσκεψη Τσίπρα στη Λέσβο για το αναπτυξιακό συνέδριο αποτελεί πρόκληση για τον Λεσβιακό λαό, που βλέπει τη ζωή του να βυθίζεται στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Το μέλλον που μας ετοιμάζουν είναι σαν το παρόν που ζούμε: ανεργία - ιδίως για τη νέα γενιά, μισθοί και συντάξεις πείνας, ελαστικά ωράρια, μερική απασχόληση, μαύρη εργασία, απληρωσιά, εργοδοτική αυθαιρεσία και απολύσεις. Οι ιδιωτικοποιήσεις (όπως το ξεπούλημα της ΔΕΗ στο ιδιωτικό κεφάλαιο, με τα έσοδα να πηγαίνουν στην ενίσχυση των τραπεζών), οι περικοπές και το πάγωμα των προσλήψεων σε παιδεία, υγεία και κοινωνικές υπηρεσίες, το ξεπούλημα των λαϊκών κατοικιών (μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών), η υπερφορολόγηση των εργαζομένων και των μικρομεσαίων, η κρατική καταστολή και η ποινικοποίηση των κοινωνικών αντιστάσεων, η περιστολή του δικαιώματος στην απεργία των πρωτοβάθμιων σωματείων, συμπληρώνουν το παζλ.

Η κλιμάκωση των προκλήσεων μεταξύ τουρκικής και ελληνικής κυβέρνησης κάνει τον πόλεμο ορατό ενδεχόμενο, τις συνέπειες του οποίου θα κληθούν να πληρώσουν οι δυο λαοί που ζουν στις δύο πλευρές του Αιγαίου. Η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ/ΝΑΤΟ - Ρωσίας φουντώνει τον πόλεμο στη Συρία, δημιουργεί νέα καραβάνια προσφύγων. Γεννά νέους εξοπλισμούς και ένταση της πολεμικής προετοιμασίας και του εθνικισμού.

Η ξενοφοβική πολιτική της κυβέρνησης, των καθεστωτικών κομμάτων και της Ε.Ε., στρώνει το δρόμο στο φασισμό, σε ό,τι πιο απάνθρωπο και απεχθές έχει υπάρξει στη σύγχρονη ιστορία. Το αποτέλεσμα της το ζήσαμε, με το πρωτοφανές πογκρόμ κατά των προσφύγων - μεταναστών στην πλατεία Σαπφούς, που οργανώθηκε από ακροδεξιές και φασιστικές ομάδες πριν λίγες μέρες. Οι δολοφονικές αυτές επιθέσεις με πέτρες και φωτοβολίδες εναντίων ανδρών, γυναικών και παιδιών βρήκαν πολιτική κάλυψη τόσο από το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό όσο και από τον βουλευτή της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου.

Απέναντι σε όλα αυτά η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, αρκετές ομοσπονδίες, όχι μόνο δεν αντιδρούν, αλλά μεθοδεύουν διαταξικές «εθνικές ημέρες δράσης», μαζί με το κεφάλαιο και τους εργοδοτικούς φορείς για να στηρίξουν την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Για να έχουμε νίκες στον ταξικό πόλεμο που ζούμε χρειαζόμαστε ένα ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα, με δημοκρατία των συνελεύσεων, με συντονισμούς σωματείων - επιτροπών αγώνα - εργατικών συσπειρώσεων, χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις. Να ξαναβγεί μπροστά το μαχόμενο ταξικό εργατικό κίνημα.

Για να πάρουμε από τον πλούτο του κεφαλαίου που εμείς παράγουμε, για ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και νέες συλλογικές συμβάσεις. Για απαγόρευση των απολύσεων και της ελαστικής εργασίας, σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη κοινωνική ασφάλιση και δικαιώματα, επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, ίσο με το βασικό μισθό.

Για δημοκρατία στα σωματεία, κατάργηση των αντεργατικών νόμων, ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, την ποινικοποίηση των αγώνων, και την κρατική καταστολή. Για κοινό αγώνα ντόπιων - μεταναστών, ενάντια στο φασισμό και τον εθνικισμό. Για να μπουν στη φυλακή οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής και να τιμωρηθούν οι συμμορίες που οργάνωσαν το πογκρόμ κατά των μεταναστών.

Για ισχυρό ΟΧΙ στον πόλεμο, που ετοιμάζουν. Δεν θα θυσιαστούμε για τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, τα κέρδη των πολυεθνικών και τις ΑΟΖ της Μεσογείου. Να κλείσουν οι Βάσεις του πολέμου, να σταματήσουν οι πολεμικοί εξοπλισμοί, να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.

Για να αποτελέσει η 1η Μάη ένα σημαντικό σταθμό για την ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου. Να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία ελευθερίας - δικαιοσύνης - αδελφοσύνης, με την εξουσία στα χέρια των εργαζομένων.

Καλούμε σε απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη στα Κεντρικά Λύκεια στις 10:30π.μ.

& κινητοποίηση ενάντια στην επίσκεψη Τσίπρα, την Πέμπτη 3 Μάη, 6.00μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ - ΑΝΕΡΓΩΝ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

πηγή : http://ergatikilesxilesvou.blogspot.com/2018/…


ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ (Μυτιλήνη)


Το απόγευμα της Κυριακής 22/4, κατά την καθιερωμένη υποστολή της σημαίας, στήθηκε στην πλατεία Σαπφούς ένα καλά οργανωμένο πογκρόμ κατά μεταναστ(ρι)ών και αλληλέγγυων. Οι μετανάστ(ρι)ες βρίσκονταν στο χώρο της πλατείας για έξι μέρες διαδηλώνοντας για τις συνθήκες κράτησης της Μόριας, μετά από το θάνατο ενός μετανάστη. Από το τέλος της υποστολής μέχρι και τα ξημερώματα ξεκίνησαν οι αποδοκιμασίες με συνθήματα, τον εθνικό ύμνο και επιθέσεις με κάθε είδους αντικείμενα, όπως πέτρες, μπουκάλια, κροτίδες, ναυτικές φωτοβολίδες, εργαλεία κ.ά. σε πλήθος ανυπεράσπιστου κόσμου κάθε ηλικίας -άντρες, γυναίκες και παιδιά. Μέχρι τα μεσάνυχτα είχε συσπειρωθεί κάθε στοιχείο του ακροδεξιού χώρου, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα που είχε προηγηθεί για την ενίσχυση της συγκέντρωσης-επίθεσης από το υπόλοιπο νησί, καθώς και από την Αθήνα.

Βρισιές, κάψιμο κάδων, παρεμπόδιση ασθενοφόρων για την παραλαβή των τραυματιών από τις ρίψεις αντικειμένων, δακρυγόνων και κροτίδων, καθώς και η συνεχής, οργανωμένη κι απροκάλυπτη βία είναι μερικά από τα γεγονότα εκείνης της ημέρας. Η κατάληξη της έκφανσης αυτού του μίσους ήταν η βίαια εκκένωση της πλατείας με την αστυνομία, αρχικά, να περικυκλώνει και να σπρώχνει μετανάστ(ρι)ες και αλληλέγγυους και εντέλει, με χτυπήματα και ρίψη χημικών να συλλαμβάνει 122 από αυτούς (ενήλικες και ανηλίκους).

Το πογκρόμ της 22/4 επιτεύχθηκε με την πλήρη συνεργασία των γνωστών ακροδεξιών και φασιστών της Λέσβου με χούλιγκαν ομάδων και την ανεκτική στάση της αστυνομικής-λιμενικής αρχής. Είναι σημαντικό να τονιστεί πως χρησιμοποιήθηκε εκκωφαντικά ασύμμετρη βία κατά τη διάρκεια της εκκένωσης της πλατείας και της σύλληψης των μεταναστ(ρι)ών και αλληλέγγυων σε σχέση με την αντιμετώπιση που είχε η αστυνομία προς τους φασίστες-χούλιγκαν. Ο αντιδήμαρχος απ' την άλλη, προσπάθησε την προηγούμενη μέρα να εκκενώσει την πλατεία με το χυδαίο πρόσχημα της "καθαριότητάς" της, νομιμοποιώντας έτσι την επίθεση της Κυριακής. Από την μεριά της, η κυβέρνηση των αντιφάσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει επίσης μερίδιο ευθύνης, εγκλωβίζοντας μετανάστ(ρι)ες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης υπό άθλιες συνθήκες και χρησιμοποιώντας αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις για κάθε μορφή καταστολής.

Πιο έντονα το φαινόμενο του εκφασισμού το βιώσαμε στο νησί της Λέσβου, αφού από την αρχή των μεταναστευτικών ροών ήταν έντονες οι φωνές για "ισλαμοποίηση του νησιού" και συσπείρωση όλων των Ελλήνων ενάντια σε μετανάστ(ρι)ες, που ήταν ο κοινός εχθρός. Τις αντιμεταναστευτικές ρητορικές ανέλαβε πρώτη η Νέα Δημοκρατία και "οι ανένταχτοι" δημοσιογράφοι της, δίνοντας τροφή σε Χρυσή Αυγή και στη διάσπαση της, Πατριωτική Κίνηση Μυτιλήνης, η οποία αποτελείται από γνωστούς φασίστες του νησιού και συγκεντρώνει τον κάθε λογής απογοητευμένο ακροδεξιό κι εθνικιστή. Οι επιθέσεις κατά μεταναστ(ρι)ών με αφορμή την υποστολή σημαίας δεν ήταν ένα φαινόμενο που παρατηρήθηκε στις 22/4/2018 για πρώτη φορά, αλλά είχε προηγηθεί και στις 18/9/2016, καθώς και την επόμενη ημέρα στην πορεία των κατοίκων της Μόριας με τις θρασύδειλες επιθέσεις σε αλληλέγγυες. Όλοι αυτοί, λοιπόν, δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά τους τελάληδες εκείνων που διαμαρτύρονταν για την πτώση του τουρισμού, που αφού πλούτισαν σε βάρος των μεταναστ(ρι)ών, δεν είχαν σε τίποτα να ξεράσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και να ενώσουν τις φωνές τους με τους ακροδεξιούς χούλιγκαν και ένα τσούρμο πατριωτών, φτάνοντας στο σημείο να απειλούνται ζωές μικρών παιδιών από τις πέτρες, τα μπουκάλια και τις φωτοβολίδες που εκτόξευαν με την ανοχή της ΕΛ.ΑΣ. .

Απέναντι σε αυτές τις δολοφονικές πρακτικές δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι και άπραγοι διότι η σιωπή, ο φόβος, το σχόλιο και το χειροκρότημα είναι αυτά που τις ευνοούν. Για αυτό καλούμε όλες και όλους που αναγνωρίζουν τη χυδαιότητα, το μίσος και την απροκάλυπτη βία των τελευταίων γεγονότων να μην φοβηθούν να αντιδράσουν απέναντι στην φασιστική απειλή και να αντισταθούν σε αυτή.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1/5 ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3/5 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ


ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8/5 ΣΤΙΣ 19:00

ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ

Αντιφασίστ(ρι)ες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1587284/