Τρίτη 1 Μαίου 2018 στις 10.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Ανεξάρτητη Διεθνιστική, Αντιπολεμική, Αντικυβερνητική, Ταξική συγκέντρωση

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018: Ανεξάρτητη Διεθνιστική, Αντιπολεμική, Αντικυβερνητική, Ταξική συγκέντρωση στο Ταχυδρομείο Βόλου, 10:00πμ

Πόλεμο στον Πόλεμο του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών

Η δεκάχρονη άλυτη παγκόσμια καπιταλιστική κρίση κατέστρεψε εκατομμύρια ζωές, κι έφερε κοινωνική καταστροφή και στον λαό μας που τον απειλεί τώρα με πολεμικό σφαγείο, καθώς οι φλόγες από την Μέση Ανατολή φτάνουν πια στις πόρτες μας, με ευθύνη των ιμπεριαλιστών και των δύο αστικών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία.
Όλος ο λαός αναρωτιέται πώς θα βγούμε από την κοινωνική καταστροφή, πώς θα αποτρέψουμε το πολεμικό σφαγείο;
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ευαγγελίζεται ότι βγαίνουμε από τα Μνημόνια αλλά το δημόσιο χρέος παραμένει στο 178% του ΑΕΠ μετά από 8 χρόνια Μνημονίων. Ισχυρίζεται ότι η ανεργία μειώθηκε αλλά η νέα η γενιά συνεχίζει να ακολουθεί το δρόμο της ξενιτιάς και όσοι/ες βρίσκουν δουλειά εντός της χώρας, αυτή είναι με ελαστική μορφή σε επίπεδα φτώχειας. Διαλαλεί ότι προχωρά στην ανάπτυξη αλλά οι επιτυχίες είναι το ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών, πρόσφατα και της ΔΕΗ με στόχο τα πρωτογενή πλεονάσματα για την αποπληρωμή του χρέους σε ΕΕ & ΔΝΤ που υπονομεύουν την κοινωνική πολιτική, πρόνοια και συντάξεις.
Μπροστά στο καταστρεπτικό αδιέξοδο η αστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων της (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και των εξαπτέρυγών τους), μας προετοιμάζουν και για ένα πολεμικό σφαγείο προκειμένου να εξασφαλίσουν για τους πετρελαιάδες την εκμετάλλευση κοιτασμάτων. Οι διεθνείς συμμαχίες με δικτάτορες (Αίγυπτος) και με ακροδεξιούς (Ισραήλ) και η επέκταση των ΝΑΤΟικών βάσεων (συμπεριλαμβανομένου και του ΝΑΤΟικού στρατηγείου στη Λάρισα) δείχνουν ότι οι συμμαχίες της στο εξωτερικό είναι η προέκταση της συμμαχίας της με τους εθνικιστές ΑΝΕΛ και την ελληνική άρχουσα τάξη (βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές). Οι απειλές ενός πολέμου με την Τουρκία και το διαρκές παραλήρημα και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου είναι η ψυχολογική προετοιμασία για τον πόλεμο. Ὀμως πρώτα και κύρια ο εχθρός είναι στη δικιά μας χώρα. Ο ταξικός πόλεμος διεξάγεται με τα Μνημόνια και τη κοινωνική καταστροφή.

Ποιος θα σταματήσει τα Μνημόνια και τον Πόλεμο; Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ; Το ΕΚΒ που σφυρίζει αδιάφορα στη δίκη που διεξάγεται στο Βόλο για το θάνατο του εργάτη της Χαλυβουργίας και ταυτόχρονα γίνεται κοινωνικός σύμμαχος της Lafarge στο έγκλημα εναντίων των πολιτών του Βόλου με την καύση των δηλητηρίων του RDF και SRF; Οι επίδοξοι κυβερνητικοί διάδοχοι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ; Οι εθνικιστές που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία; Οι φασίστες που καραδοκούν;

Το εργατικό κίνημα και κάθε αγωνιστής/στρια πρέπει να πάρει θέση απέναντι στα κρίσιμα ζητήματα. Με την αναγκαία ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος που σε σύγκρουση και ρήξη με τον εργοδοτικό, κυβερνητικό και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό θα επιχειρήσει να αναζωπυρώσει τη μάχη με την εργοδοσία στα σύγχρονα κάτεργα, δίνοντας αυτοπεποίθηση πως τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς. Για να διεκδικήσουμε τον πλούτο που σφετερίζεται το κεφάλαιο. Για να ξεριζώσουμε το καπιταλιστικό σύστημα που απειλεί να μας θάψει στα ερείπια της χρεωκοπίας του και να μπει ένα τέλος στη φρίκη χωρίς τέλος.
Ο πόλεμος στον πόλεμο των Νατοϊκών ιμπεριαλιστών, των πετρελαιάδων ,των ντόπιων καπιτα-ληστών, των αστικών κυβερνήσεών τους και των λυκοσυμμαχιών τους με ΕΕ & ΔΝΤ δεν μπορεί παρά να είναι συνέχεια του αδιάκοπου κοινωνικού πολέμου με άλλα μέσα. Για την ειρήνη των λαών, ας κηρύξουμε πόλεμο στους εχθρούς των λαών!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ταξικός συντονισμός Ανατροπής
Συνδικαλιστικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων, ανέργων

πηγή : https://ergatis.wordpress.com/2018/04/28/πρωτ…


1 2 3

Πρωτομαγιά

Περνάμε στην αντεπίθεση!

Συσπείρωση Αναρχικών Μαγνησίας

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/74430/


1 2 3

Ανακοίνωση του ΕΕΚ για την πρωτομαγιά. Στηρίζουμε τη συγκέντρωση του Ταξικού Συντονισμού Ανατροπής.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018: Ανεξάρτητη Διεθνιστική, Αντιπολεμική, Αντικυβερνητική, Ταξική συγκέντρωση
στο Ταχυδρομείο Βόλου, 10:00πμ

Πόλεμο στον Πόλεμο του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών

http://www.eek.gr/index.php/announcements/558…

ΕΕΚ