Κυριακή 6 Μαίου 2018 στις 16.00

3 καλέσματα : 1 2 3

(αναβάλλεται για 20/5) Μέρα εκδηλώσεων στην πλατεία Εξαρχείων

Αναβολή των εκδηλώσεων στην πλατεία Εξαρχείων λόγω βροχής, νέα ημερομηνία: Κυριακή 20 Μάη

Οι εκδηλώσεις στην πλατεία Εξαρχείων ενάντια στις ναρκομαφίες, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την κρατική καταστολή αναβάλλονται λογω βροχής. Νέα ημερομηνία: Κυριακή 20 Μάη.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1587492/


από αναρχικές συλλογικότητες, σύντροφοι/ισσες, αγωνιστές/στριες από κοινωνικά και ταξικά εγχειρήματα

μια μέρα ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ στην πλατεία Εξαρχείων

ενάντια στις ναρκομαφίες, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την κρατική καταστολή

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ, ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΗ 2018

16.00 «Αφήγηση Παραμυθιών» με τον Ταξιάρχη Μπεληγιάννη

16.45 Ζωγραφική για παιδιά με την Ειρήνη Πούλου

17.30 Παράσταση Κουκλοθέατρου για μικρούς και μεγάλους «Ο Γάιλαρος»

18.30 «Τσίρκο Κατσιβάτσε»

19.30 «Ηχοβολή» έντεχνη και παραδοσιακή μουσική

21.00 Προβολή της ταινίας «Μοντέρνοι Καιροί»

αναρχικές συλλογικότητες, σύντροφοι/ισσες, αγωνιστές/στριες από κοινωνικά και ταξικά εγχειρήματα

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/74400/


1 2 3

Eκδηλώσεις στην πλατεία Εξαρχείων -για μικρούς και μεγάλους-

Στα πλαίσια των αγώνων που δίνουμε μαζί με άλλες συλλογικότητες των Εξαρχείων ενάντια στις ναρκομαφίες, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την κρατική καταστολή, διοργανώνουμε με άλλες συλλογικότητες πολιτιστικές και πολιτικές εκδηλώσεις πάνω στην πλατεία Εξαρχείων.

Μια πρώτη εκδήλωση γίνεται την Κυριακή 6 Μάη.
Σας περιμένουμε όλους και όλες -μικρούς και μεγάλους.

Σχετικό είναι το κάλεσμα που ακολουθεί.

Τα Εξάρχεια είναι μια γειτονιά όπου εδώ και δεκαετίες φιλοξενούνται, στεγάζονται και περιφρουρούνται κοινωνικοί αγώνες που αναπτύσσονται στην Αθήνα. Λόγω του πολιτικού χαρακτήρα τους, τα Εξάρχεια, αποτελώντας αγκάθι στους σχεδιασμούς της κυριαρχίας, ήταν και είναι μόνιμα στο στόχαστρο της καταστολής του κράτους. Αλλά ο κρατικός σχεδιασμός δεν περιορίζεται στην καταστολή. Η γειτονιά επιχειρείται να υποβαθμιστεί και να αποπολιτικοποιηθεί, αλλάζοντας φυσιογνωμία.

Μαφίες και εμπόριο ναρκωτικών, συμμορίες και άτομα με αντικοινωνικές συμπεριφορές (κλοπές, ξυλοδαρμοί, μαχαιρώματα, βία, σεξισμός,) που με άξονα τη λογική «στα Εξάρχεια δεν έχει αστυνομία, άρα επιτρέπονται όλα» παρασιτούν εις βάρος των κατοίκων, εις βάρος των αγωνιστών, εις βάρος των αγώνων που έχουν δοθεί και δίνονται.

Οι φορές που οι κάτοικοι και οι αγωνιζόμενοι κλήθηκαν να υπερασπιστούν τα Εξάρχεια δεν είναι λίγες. Από την αρχή της προσφυγικής κρίσης στο πνεύμα του κοινωνικού αγώνα, εδώ εκφράστηκε και η συμπαράσταση, σε χιλιάδες εκτοπισμένους που βιώνουν την απόλυτη έκφραση της κρατικής βίας, τον πόλεμο. Η υπεράσπιση των Εξαρχείων μας αφορά εξίσου όλους. Ντόπιους και ξένους. Η δυνατότητα να ζούμε μαζί δεν μας χαρίστηκε από κανέναν. Και δε θα την χαρίσουμε σε κανέναν. Το γεγονός πως εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες φιλοξενούνται στην περιοχή δεν είναι αυτονόητο, ούτε μπορεί να συμβεί σε άλλες περιοχές της Αθήνας. Συμβαίνει γιατί κάποιοι έδωσαν σκληρούς αγώνες για να παραμείνει η γειτονιά ανοιχτή και φιλόξενη. Και αυτό έχουμε την απαίτηση να το σεβαστούν όλοι.

Καλούμε εσάς τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τους εργαζόμενους, τους επισκέπτες, όσους αγαπούν αυτήν τη γειτονιά και όσους θέλουν να βρίσκονται στα Εξάρχεια χωρίς φόβο στον αγώνα που δίνουμε ενάντια στα κρούσματα αντικοινωνικής βίας και ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό που μας επιβάλλουν οι από τα πάνω. Η σχετική απουσία αστυνόμευσης εντός των Εξαρχείων δεν πρέπει να αφήσει χώρο στην ασυδοσία. Αντίθετα, θα πρέπει να περιφρουρηθεί και να αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση δημιουργίας δομών κοινωνικής αυτοοργάνωσης. Σε αυτόν τον αγώνα δε θέλουμε απλά την συγκατάβασή σας, αλλά τη συμμετοχή σας. Θέλουμε μαζί να ξανακάνουμε τη γειτονιά μας βιώσιμη για όλους, γιατί μόνο ξεκινώντας από τα καθημερινά μας προβλήματα θα μάθουμε να χτίζουμε ένα νέο κόσμο, ένα κόσμο ειρήνης και αλληλεγγύης.

Ας μάθουμε να ζούμε μαζί, ας αγωνιστούμε μαζί.

Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων
Απρίλης 2018

πηγή : https://www.facebook.com/dikaex2/
πηγή : email που λάβαμε στις 2 Μάιος 11h


1 2 3

Κάλεσμα στις εκδηλώσεις στην πλατεία Εξαρχείων (6/52018) ενάντια σε ναρκομαφίες, κοινωνικό κανιβαλισμό και κρατική καταστολή

Η συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων συμμετέχει στη μέρα εκδηλώσεων στην πλατεία Εξάρχειων την Κυριακή 6 Μάη 2018, ενάντια στις ναρκομαφίες, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την κρατική καταστολή, που καλούν αναρχικές συλλογικότητες, σύντροφοι/ισσες, αγωνιστές/στριες από κοινωνικά και ταξικά εγχειρήματα.

Το πολιτικό περίπτερο στην πλατεία Εξαρχείων θα είναι ανοιχτό αυτήν την Κυριακή από τις 2 μ.μ. με bazaar βιβλίων.

Στο περίπτερο θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης για την επιδιόρθωση της παιδικής χαράς.

Καλούμε τον κόσμο της γειτονιάς και του αγώνα να στηρίξει τις εκδηλώσεις. Να αγωνιστούμε μαζί ντόπιοι, πρόσφυγες και μετανάστες για τα Εξάρχεια της αντίστασης, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΑΦΙΕΣ, ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ.

Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1587445/