Τρίτη 1 Μαίου 2018 στις 20.30

Θερινή προβολή: Το Τελευταίο Σημείωμα

Με αφορμή την Πρωτομαγιά και θέλοντας να τιμήσουμε τους 200 δολοφονημένους αντιστασιακούς του ΕΑΜ από τους Ναζί στο σκοπευτήριο της Καισαριανής το 1944 (ως αντίποινα για την ενέδρα στους Μολάους και τους 4 εκτελεσμένους ναζί), προβάλλουμε την πρόσφατη ταινία του Παντελή Βούλγαρη. Θα ακολουθήσει κουβέντα.
Ο χώρος θάναι ανοικτός από τις 8 με καφενείο, ποτά, φαγητό, κινηματικό βιβλιοπωλείο.
Υπόθεση: Το «Τελευταίο Σημείωμα» αφηγείται την ιστορία του κομμουνιστή και συνδικαλιστή Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο οποίος συνελήφθη από το καθεστώς Μεταξά, εξορίστηκε και κατέληξε στις φυλακές Ακροναυπλίας, απ' όπου παραδόθηκε στους Γερμανούς μαζί με εκατοντάδες άλλους πολιτικούς κρατούμενους.
Η ταινία τον συναντά στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου, όπου ασκεί χρέη διερμηνέα για τον διοικητή του, τον υπολοχαγό των SS Καρλ Φίσερ. Ο τελευταίος νιώθει αντιφατικά συναισθήματα γι' αυτόν, τον παίρνει μαζί του σε εκδρομές, του προτείνει να φύγει με τη μνηστή του για τη Γερμανία, αλλά τον απειλεί και τον τιμωρεί όταν του μιλάει ειλικρινά και χωρίς δουλοπρέπεια.
Τα νέα από την ενέδρα του ΕΑΜ στους Μολάους φθάνουν και τα αντίποινα ετοιμάζονται με την ένταση να ανεβαίνει όσο πλησιάζουμε στο τέλος...

πηγή : https://www.facebook.com/events/3211394217482…