Τρίτη 22 Μαίου 2018 στις 19.00

Συλλογή υλικών αγαθών για κρατούμενους/ες

Κάλεσμα για συλλογή υλικών αγαθών για κρατούμενους/ες

Με αφορμή την ψήφιση των διατάξεων του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα συστάθηκε η Επιτροπή Αγώνα γυναικείων και ανδρικών φυλακών Κορυδαλλού , η οποία αποτελείται απο πολιτικούς και μη κρατούμενους που συσπειρώθηκαν ενάντια σε ένα αμιγώς εχθρικό νομικό πλαίσιο, που στρέφεται ενάντια σε κάθε έγκλειστο υποκείμενο στα σωφρονιστικά κατάστηματα.

Το σωφρονιστικό σύστημα είναι μια καλοστημένη και επικερδής επιχείρηση του κράτους. Αφενός φυλακίζει αυτούς που θεωρεί επικίνδυνους για την αποσταθεροποίηση της εξουσίας και αφετέρου στοιβάζει όποιον επιλέξει να κινείται εκτός της αστικής νομιμότητας, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει οτι αποτελεί απειλή για τη κυριαρχία.Μέσω των σωφρονιστικών καταστημάτων το κράτος έχει αναπτύξει ένα σύμπλεγμα χρηματικών ροών, που αποδέκτες ειναι μπάτσοι και κάθε λογής αφεντικά.

Η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατουμένους είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του πολύμορφου αγώνα. Η αλληλεγγύη δεν είναι σε καμία περίπτωση φιλανθρωπία είναι ένα σύνολο ηθικής, υλικής και πολιτικής στήριξης ως προς τους συντρόφους που βρίσκονται αιχμάλωτοι στα χέρια του κράτους, εξαιτίας των επιλογών που έκαναν στον κοινωνικό πόλεμο που μαίνεται. Επομένως είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε πολιτική επιδίωξη και συσπείρωση των κρατουμένων, που συνάδει με τα αξιακά μας, όπως συγκεκριμένα ειναι η Επιτροπή Αγώνα Κρατουμένων.

Η εν λόγω επιτροπή έχει πραγματοποιήσει πληθώρα δράσεων από αρνήσεις κλειδώματος μέχρι που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην έκφραση την εξέγερσης στις φυλακές του Κορυδαλλού για την βίαιη μεταγωγή του αναρχικού συντρόφου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου.

Στα πλαίσια της υλικής στήριξης και σύνδεσης του αγώνα κρατουμένων με αλληλέγγυες ατομικότητες και συλλογικότητες εκτός των τειχών, επιλέγουμε να συμπράξουμε με την Επιτροπή Αγώνα γυναικείων και ανδρικών φυλακών Κορυδαλλού για την πρωτοβουλία που πήρε περί συλλογής ρουχισμού και λοιπών υλικών αγαθών για τους κρατούμενους.Η κατάληψη Ζαΐμη 11 θα είναι ανοιχτή απο την Πέμπτη 3/5 και κάθε Τριτη και Πέμπτη 19:00 με 21:00.
Πιο συγκεκριμένα θα χρειστούν:
1. Φαγητά μακράς διάρκειας (μακαρόνια, ρύζι, φακές, φασόλια (όσπρια γενικά) και κονσέρβες.
2. Ρούχα (κοντομανικες μπλούζες, βερμούδες, αθλητικά παπούτσια, παντόφλες.
3. Ειδή προσωπικής υγιεινής (σαμπουάν, σαπούνι, αφρόλουτρο, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, πετσέτες, σεντόνια και σερβιέτες.
4. Τσιγάρα, καπνούς, χαρτάκια, φιλτράκια , αναπτήρες, τηλεκάρτες.

Υ.Γ. : Για αυτούς που θα σπεύσουν να κριτικάρουν κακόβουλα την συγκεκριμένη πολιτική δράση καλό θα ήταν να αναλογιστούν οτι ασκούν κριτική εκ του ασφαλούς μην γνωρίζοντας τις πραγματικές συνθήκες που βιώνουν οι κρατούμενοι στα στα σωφρονιστικα καταστήματα.

Χώρος Πολύμορφης Δράσης Αναρχικών Ζαΐμη 11 "Clément Duval"

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1587266/