Σάββατο 26 Μαίου 2018 στις 13.00

5o αντιφασιστικό τουρνουά στις δυτικές συνοικίες

5ο αντιφασιστικό τουρνουά 26/05 στο πάρκο επί της Γωγούση.

Τι είναι:

Για 5η συνεχή χρονιά οργανώνουμε το αντιφασιστικό τουρνουά στις γειτονιές μας. Είναι ένας θεσμός ο οποίος πραγματοποιείται κάθε Μάη στις δυτικές συνοικίες. Σκοπός μας είναι να μην αφήσουμε χώρο στις γειτονιές μας σε κάθε λογής φασίστες και ακόμα μια ευκαιρία για να βρεθούμε με άλλους όρους, για να παίξουμε, να αράξουμε, να ακούσουμε μουσική και να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα που μας βαραίνει. Συνδυάζει αθλητικά γεγονότα, με μουσικά και άλλα αυτοοργανωμένα δρώμενα περιλαμβάνοντας τουρνουά μπάσκετ 3*3 , συναυλία χιπ χοπ μουσικής και άλλες δραστηριότητες.

Ποιοι/ες είμαστε:

Το τουρνουά συνδιοργανώνεται από εμάς την Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών και τα τελευταία τρία χρόνια από κοινού με την αυτοοργανωμένη ραπ συλλογικότητα Sedatephobia. Ανά καιρούς το αντιφασιστικό τουρνουά είχε συνδιοργανωθεί και με άλλες αντιφασιστικές ομάδες.

Είμαστε μία συνέλευση η οποία δρα και κινείται στις δυτικές συνοικίες παράγοντας λόγο και δράσεις για τοπικά ζητήματα που αφορούν τις συνοικίες αυτές. Είμαστε αντιφασίστες/στριες, αντισεξιστές/στριες και συμμετέχουμε σε αδιαμεσολάβητους αγώνες μακριά από δήμο, κόμματα και αυθεντίες. Μόνο μας όργανο απόφασης είναι η τακτική μας συνέλευση που γίνεται κάθε Τρίτη στις 20.00 στην σχολή κινηματογράφου. Στη συνέλευσή μας λειτουργούμε αντιιεραρχικά, οριζόντια και επιθυμούμε να φτάνουμε στην ομοφωνία μέσω της συνδιαμόρφωσης.

Τι θέλουμε:

Στόχος μας είναι να έρθουμε κοντά με τη γειτονιά, να γνωριστούμε, να συζητήσουμε για τα κοινά μας προβλήματα, και στην συνέχεια να δράσουμε παλεύοντας για αυτά συλλογικά. Επιδιώκουμε να δώσουμε μέσα από τέτοιες δράσεις την δική μας οπτική σε ένα δημόσιο χώρο όπως το πάρκο επί της Γωγούση στο οποίο και θα διεξαχθεί το φετινό τουρνουά, ελεύθερο προς χρήση για όλους και όλες, μακριά από την αποστειρωμένη αντίληψη του δήμου, αλλά και μακριά από κάθε λογική εμπορευματοποίησης και ανάθεσης.

Θεωρούμε επίσης ότι στις υποβαθμισμένες δυτικές συνοικίες χωράμε όλοι και όλες ανεξάρτητα από καταγωγή, θρησκεία, φύλο, σεξουαλικές προτιμήσεις και χρώμα. Μέσα από το τουρνουά επιθυμούμε να περάσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στον εθνικισμό και τον φασισμό, προτάσσοντας την αλληλεγγύη ανάμεσα σε όσους και όσες βιώνουν την καταπίεση στους χώρους δουλειάς, στο σπίτι, στο σχολείο ή στην καθημερινότητα τους γενικότερα. Θέλουμε ο θεσμός αυτός να κρατηθεί ζωντανός και να συνεχίσει να υπάρχει για όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια.

ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΝΕΙΡΑ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ

Ανοιχτή συνέλευση δυτικών συνοικιών

πηγή : email που λάβαμε στις 2 Μάιος 10h