Παρασκευή 4 Μαίου 2018 στις 21.00

Προβολή ταινίας: Δύο ημέρες, μία νύχτα

Προβολή της ταινίας "Δύο ημέρες, μία νύχτα" των αδερφών Νταρντέν

την Παρασκευή 4 Μαΐου, στις 21.00, στο Δον Κιχώτη (Καλαμαρά 4, Άργος)

Λίγες μέρες μετά την Πρωτομαγιά, ο Δον Κιχώτης προβάλει την ταινία "Δύο ημέρες, μία νύχτα" που αναδεικνύει την εργασιακή ανασφάλεια και το νόμο της ζούγκλας που αποτελεί πλέον κανόνα στην αγορά εργασίας. Όμως, υπάρχει και η αλληλεγγύη, ο αγώνας και η αξιοπρέπεια, που διεκδικούνται με αγωνιώδη τρόπο και αποτελούν τα ζητούμενα για να μην επικρατήσει η βαρβαρότητα.
Αυτοί μιλούν για κέρδη και ζημιές κι εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, όπως συχνά ακούγεται στους δρόμους. Όμως, για να αποκτήσει αξία η ανθρώπινη ζωή, απαιτείται η προσωπική αγωνία να γίνει συλλογική θέληση και δράση.

Η υπόθεση:
Η Σάντρα (Μαριόν Κοτιγιάρ), είναι μία νεαρή σύζυγος και μητέρα, εργάζεται σε μία μικρή πόλη του Βελγίου. Κατά την απουσία της σε αναρρωτική άδεια, το αφεντικό της συνειδητοποιεί ότι μπορεί να καλύψει τη βάρδια της με μικρές υπερωρίες και χρηματικά μπόνους. Καλεί λοιπόν τους συναδέλφους της Σάντρας και τους ανακοινώνει την απόφαση του. Η μοίρα πλέον της νεαρής κοπέλας βρίσκεται στα χέρια των δεκαέξι εργατών - συναδέλφων της. Η νεαρή σύζυγος και μητέρα προσπαθεί, μέσα στο Σαββατοκύριακο που μεσολαβεί μέχρι τη μυστική ψηφοφορία της Δευτέρας, να επισκεφθεί όλους τους συναδέλφους της και με τη βοήθεια του άνδρα της Μανού (Φαμπρίτζιο Ροντζιόνε) να τους πείσει ώστε να ψηφίσουν υπέρ της, έτσι ώστε να μη βρεθεί τη Δευτέρα, άνεργη...

Σκηνοθεσία: Ζαν Πιερ και Λυκ Νταρντέν
Πρωταγωνιστές: Μαριόν Κοτιγιάρ, Φαμπρίτζιο Ροντζιόνε
Έτος: 2014
Διάρκεια: 95'

πηγή : https://el-gr.facebook.com/DonArgos/