Πέμπτη 3 Μαίου 2018 στις 11.30

3 καλέσματα : 1 2 3

(ακυρώνεται) Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε ολικό αρνητή στράτευσης

Η συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια ακυρώνεται καθώς έπειτα από ενημεωση του δικηγόρου θα οριστεί τακτική δικάσιμος και για την κατηγορία της απείθειας.


Σύλληψη ολικού αρνητή στράτευσης στη Θεσσαλονίκη/Συγκέντρωση στα δικαστήρια

Συνελήφθη πριν λίγο, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο τμήμα -περιοριστικός όρος που του έχει επιβληθεί για παλιότερες διώξεις εναντίον του- ο ολικός αρνητής στράτευσης Δημήτρης Δ. Είναι η τρίτη δίωξη του συντρόφου μέσα σε λιγότερα από 2 χρόνια που έχει χαρακτηριστεί ως ανυπότακτος. Αφότου του σχηματίστηκε δικογραφία, ο σύντροφος αφέθηκε ελεύθερος για την ανυποταξία μετά την προφορική εντολή του εισαγγελέα. Επειδή αρνήθηκε να δώσει αποτυπώματα έγινε εκ νέου σύλληψη με αυτόφορη διαδικασία για απείθεια, για την οποία θα περάσει από εισαγγελέα σήμερα.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 3/5/2018 ΣΤΙΣ 11.30 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Παραθέτουμε εκ νέου, την πρόσφατη ανακοίνωσή μας σχετικά με την υπόθεση του συντρόφου:

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΟΛΙΚΩΝ ΑΡΝΗΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Στις 24/4 η στρατολογική υπηρεσία δυτικής Μακεδονίας επέβαλλε εκ νέου το πρόστιμο των 6000 ευρώ στον ολικό αρνητή στράτευσης Δημήτρης Δ.. Είναι το τρίτο πρόστιμο -που συνεπάγεται και την διαδικασία άσκησης ποινικής δίωξης- για τον σύντροφο και μάλιστα μέσα σε διάστημα μόλις 2 χρόνων που παραμένει ανυπότακτος.

Η επιλογή αυτή της στρατιωτικής δικαιοσύνης δεν χωράει πολλές ερμηνείες. Πατώντας πάνω στην τραγική πρωτοτυπία των νόμων του Ελληνικού κράτους που μετατρέπει την ανυποταξία σε διαρκές αδίκημα και με την -πέραν κάθε λογικής- επιμονή της στρατολογικής υπηρεσίας δυτικής Μακεδονίας να καλεί διαρκώς τον σύντροφο σε νέες "σειρές στρατεύσιμων", του έχει φορτώσει ήδη χρέη 20.000 ευρώ και δύο, προς το παρόν, συλλήψεις για το ίδιο αδίκημα (!!!). Κάθε φορά λοιπόν, που συλλαμβάνεται για μία περίοδο ανυποταξίας, ξανακαλείται, ξανακηρύσσεται ανυπότακτος, ξανασυλλαμβάνεται, του ξαναμπαίνει πρόστιμο στην εφορία και πάει λέγοντας.

Σε σχέση δε, με την συγκεκριμένη περίπτωση, η οικονομική καταστολή παίρνει ακόμα πιο τρομακτικές διαστάσεις γιατί ο Δημήτρης δεν δικαιούται πλέον να πάρει αναστολή καθώς έχουν καθαρογραφεί πλέον οι εις βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις- πρόσφατα αποφυλακίστηκε εκ νέου για τις πολιτικές διώξεις που είχαν ασκηθεί σε αυτόν και άλλους συντρόφους το 2011. Έτσι, θα αναγκαστεί όταν τελεσιδικήσουν τα στρατοδικεία, είτε να ξαναβρεθεί εκ νέου στη φυλακή ή να εξαγοράσει την ποινή του πληρώνοντας τουλάχιστον 10,50 ευρώ την κάθε ημέρα ποινής, κάτι που σημαίνει χιλιάδες ευρώ που μπορούν να γίνουν και δεκάδες χιλιάδες ανάλογα με τις ορέξεις του εκάστοτε στρατοδίκη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ολικός αρνητής στράτευσης βρίσκεται πολλάκις διωκόμενος για αυτή του την επιλογή, αλλά η συχνότητα ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Όπως και να έχει, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν υπάρχει κάποιου είδους εκδικητικότητα στη διαχείριση της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ούτε αυτό είναι το ζητούμενο, το κύριο τουλάχιστον.

Σημασία έχει η νομική έμπνευση-τερατούργημα που μετατρέπει το "αδίκημα" της ανυποταξίας σε συνεχές και που μπορεί να σέρνει εφ' όρου ζωής στα στρατοδικεία, ανάλογα με τις διαθέσεις του εκάστοτε εισαγγελέα ή του κάθε στρατολογικού γραφείου, όσους συνειδητά επιλέγουν να μην καταταγούν στον στρατό. 10, 20, 30 φορές διωκόμενοι με 18-36-72 χιλιάδες ευρώ πιστωμένα σαν χρέη από την εφορία.

Τυχαία δεν είναι βέβαια και η στιγμή που γίνονται όλα τα παραπάνω.

Το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ των NATOικών δυνάμεων που εφορμούν από αυτό για τις σύγχρονες σταυροφορίες στη Συρία και την ίδια στιγμή Ελληναράς δήμαρχος, της Αλεξανδρούπολης συγκεκριμένα, παρακαλάει να μεταφερθεί η Βάση του Ιντζιρλίκ στην πόλη του. Η μάχη για τις ΑΟΖ πάει χέρι-χέρι με την οικονομική-στρατιωτική συνεργασία με Αίγυπτο-Κύπρο-Ισραήλ, η ένταση με την Τουρκία ανεβαίνει με χίλιες αφορμές αλλά με μοναδική αιτία τα κέρδη των πολυεθνικών, της Ε.Ε. και των κρατών της περιοχής από την εξόρυξη υδρογονανθράκων. Τέλος γίνονται συμφωνίες για εξοπλιστικές αναβαθμίσεις και αγορά νέων φρεγατών με δημόσιο χρήμα τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι της τάξης μας, δεν έχουν δεδομένο το σπίτι, την τροφή, το νερό, την πρόσβασή τους στην ενέργεια, τις μετακινήσεις, την περίθαλψη. Ταυτόχρονα ο στρατός έχει το βλέμμα στραμμένο και στον εσωτερικό εχθρό και 50 και πλέον χρόνια μετά τη δικτατορία, οι ασκήσεις καταστολής πλήθους δε λένε να σταματήσουν, με την τελευταία να γίνεται στη Θεσσαλονίκη μόλις πριν λίγες μέρες στην 113 πτέρυγα μάχης.

Οι αστοί, οι κρατικοί αξιωματούχοι, οι στρατιωτικοί και όλο αυτό το σκυλολόι που έχουν μαζέψει γύρω τους για να μας ρουφάει το αίμα, ζητάν από εμάς που ζούμε την στυγνή εκμετάλλευση της "ειρήνης" τους, να ετοιμαστούμε και να εκπαιδευτούμε για να ζήσουμε τη βαρβαρότητα των πολέμων τους. Να σκοτώσουμε και να σκοτωθούμε για τα δικά τους συμφέροντα, για τις δικές τους τσέπες. Γιατί αν δε βάζαμε εμείς, οι εκμεταλλευόμενοι κάθε χώρας, τον ιδρώτα από τα σώματα μας μέσα στις μηχανές για να παράγουν κέρδος, άμα δε βάζαμε εμείς το αίμα από τα σώματα μας μέσα στα χαρακώματα για να κατακτήσουν νέες περιοχές οι τυχοδιώκτες εκμεταλλευτές μας ο κόσμος τους θα έπαυε να υπάρχει. Για αυτό τιμωρούν παραδειγματικά και εξοντωτικά αυτούς που επικοινωνούν με λόγια και με πράξεις πως ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο, είναι αλληλένδετος με τον αγώνα ενάντια στους στρατούς, στους εθνικισμούς, στην εκμετάλλευση και τις ανισότητες, είναι αλληλένδετος με τον αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.

Και είναι τώρα μια ακόμη ευκαιρία για να εμπλουτίσουμε τον αγώνα ενάντια στις εντάσεις και τους πολέμους της εποχής και της περιοχής μας με το πρόταγμα της συνειδητής ανυποταξίας, είναι τώρα η ευκαιρία να διεκδικήσουμε τον τερματισμό των διώξεων στους ολικούς αρνητές στράτευσης ως μία ακόμη αιχμή του κινήματος που θα αποτρέψει κάθε καινούργια πιθανή πολεμική σύρραξη στην περιοχή και που θα αγωνιστεί για να σπάσει το ρατσισμό, τον μιλιταρισμό και τον εθνικισμό που θέλουν να επιβάλλουν οι κυρίαρχοι, στέλνοντάς τους ταυτόχρονα στα σκουπίδια της ιστορίας...

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ Δ. ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1587358/


1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ολικό αρνητή στράτευσης Δημήτρη Δ.

Σήμερα το πρωί συνελλήφθη για τρίτη φορά σε λιγότερο από 2 χρόνια ο ολικός αρνητής Δημήτρης Δ. κατά τη διάρκεια που έδινε παρουσία στο τμήμα για παλιότερη υπόθεσή του. Ενώ αφέθηκε ελεύθερος από τον στρατιωτικό εισαγγελέα για το αδίκημα της ανυποταξίας, συνελήφθη εκ νέου λόγω της άρνησής του να δώσει αποτυπώματα.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 3/5/18 11.30

Αναρχική ομάδα Πυρανθός

πηγή : email που λάβαμε στις 3 Μάιος 10h


1 2 3

Σήμερα το πρωί συνελήφθη κατά την παρουσία του στο τμήμα για διώξεις που αφορούν παλαιότερες υποθέσεις ο ολικός αρνητής στράτευσης Δημήτρης Δ.. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά δίωξη εις βάρος του αναφορικά με τη δήλωση άρνηση στράτευσης που έκανε πριν από 2 χρόνια, η οποία τον χαρακτηρίζει ως ανυπότακτο. Ενώ, λοιπόν, αφέθηκε ελεύθερος από τον στρατιωτικό εισαγγελέα για το αδίκημα της ανυποταξίας, συνελήφθη στη συνέχεια με την κατηγορία της απείθειας, επειδή αρνήθηκε να περάσει τη διαδικασία της σήμανσης.

Κάθε δίωξη για ανυποταξία συνεπιφέρει το πρόστιμο των 6.000 ευρώ, δημιουργώντας μια τεράστια οικονομική επιβάρυνση, η οποία συσσωρεύεται με υλικά δυσβάστακτους όρους για τους αγωνιστές που αρνούνται να καταταγούν στον στρατό, ειδικότερα αν υπολογίσει κανείς πως οι διώξεις ανυποταξίας δεν τελειώνουν ποτέ και κατά συνέπεια τα πρόστιμα των 6.000 ευρώ πέφτουν βροχή.

Μάλιστα, επειδή έχουν καθαρογραφεί καταδικαστικές αποφάσεις (πρόσφατα αποφυλακίστηκε εκ νέου για τις πολιτικές διώξεις που είχαν ασκηθεί σε αυτόν και άλλους συντρόφους το 2011) εις βάρος του, ο σύντροφος Δημήτρης Δ. δεν έχει πλέον το δικαίωμα να πάρει αναστολή. Αυτό σημαίνει πως όταν βγει η τελεσίδικη απόφαση των στρατοδικείων, ο σύντροφος θα πρέπει είτε να ξαναβρεθεί στη φυλακή είτε να εξαγοράσει την ποινή του πληρώνοντας 10,50 ευρώ για κάθε μία μέρα της ποινής που θα του επιβληθεί.

Οι διώξεις και τα πρόστιμα είναι το τίμημα για την απόφαση κάθε αγωνιστή να δηλώνει ευθέως στους στρατοκράτες ότι δεν πρόκειται να σηκώσει το όπλο απέναντι σε κανέναν προλετάριο, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκεύματος. Αυτή η απόφαση είναι που ενοχλεί κάθε κρατικό μηχανισμό ανά τον κόσμο, καθώς αμφισβητεί τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η ίδια του η ύπαρξη: τη συσπείρωση του «λαού» γύρω από μια εθνική ιδέα - με σκοπό πάντα τη συγκάλυψη της ταξικής εκμετάλλευσης. Απέναντι σε αυτό το ιδεολόγημα που το μόνο που κάνει είναι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου εμείς απαντάμε ότι δεν υπάρχουν Έλληνες και ξένοι. Υπάρχουν μόνο προλετάριοι, που λιώνουν κάτω από τα γρανάζια της μισθωτής σκλαβιάς, όπως λιώνουν κάτω από τις ρόδες των τανκς, μέχρι να σταθούν όρθιοι και να τσακίσουν τον κόσμο των αφεντικών. Δε νοιάζει ιδιαίτερα τη στρατιωτική εξουσία αν χάσει ένα φαντάρο από τις τάξεις της: αυτό που δεν ανέχεται είναι η αμφισβήτηση της ίδιας της ύπαρξής της ως μηχανισμού επιβολής, ως δεξί χέρι του κράτους και του κεφαλαίου.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο σύντροφος στη δήλωση άρνησης στράτευσης του: «Αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας ως κομμάτι της αγωνιζόμενης κοινότητας της εκμεταλλευόμενης και καταπιεζόμενης τάξης που όπως και οι κυρίαρχοι, δεν έχει συγκεκριμένη καταγωγή και μιλάει όλες τις γλώσσες του κόσμου. Μετράμε σαν δικούς μας νεκρούς όλους τους καταπιεσμένους που ρίχτηκαν στην πρώτη γραμμή των μαχών υπό την απειλή του θανάτου, όλους τους εκμεταλλευόμενους που πεθαίνουν σε όλο τον κόσμο από τις άθλιες συνθήκες ζωής που προσφέρει η παγκόσμια κυριαρχία κι ακόμη περισσότερο αυτούς που δολοφονήθηκαν αγωνιζόμενοι στις μάχες του κοινωνικού και ταξικού πολέμου. Δικιά μας ιστορία είναι η παγκόσμια ιστορία των εξεγέρσεων και των επαναστάσεων που ύψωσαν μαύρες και κόκκινες σημαίες, δικός μας ύμνος είναι η Διεθνής. Για αυτούς τους νεκρούς, για αυτήν την ιστορία, αλλά κυρίως για αυτούς και αυτές που ζωντανοί και ζωντανές σήμερα, δεν αντέχουν να ζουν μέσα στην εξαθλίωση, στην ανελευθερία, στην καταπίεση και σηκώνουν το ανάστημα τους απέναντι σε έθνη και αυτοκρατορίες, αξίζει και πρέπει να πολεμήσουμε.»

Ούτε μία στιγμή δεν θρέψαμε αυταπάτες ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα καταργούσε την υποχρεωτική στράτευση. Ούτε μία στιγμή δεν πιστέψαμε ότι ο ελληνικός στρατός και η ΕΛ.ΑΣ. θα εκδημοκρατίζονταν. Αριστερή, δεξιά, κεντρώα, η κάθε κυβέρνηση στελεχώνει την κρατική μηχανή και μαζί με αυτή όλους τους θεσμούς επέκτασης και κυριαρχίας στο εσωτερικό και εξωτερικό, μεταξύ αυτών και τις ένοπλες δυνάμεις. Και έτσι τα δικαστήρια των αρνητών στράτευσης συνεχίζουν κανονικά, και τα εξαχίλιαρα πρόστιμα πέφτουν βροχή.

Σε αυτό το πλαίσιο η δίκη του συντρόφου Δημήτρη Δ. δεν αποτελεί απλά ένα δικαστικό ζήτημα ενός μεμονωμένου ανθρώπου με τις ένοπλες δυνάμεις, αλλά ένα καθόλα πολιτικό ζήτημα, το οποίο ξεπερνάει τις όποιες αποχρώσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων και αποτελεί μέρος της πάλης της τάξης μας με το βαθύ κράτος και με τους σάπιους θεσμούς που το ενσαρκώνουν.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο σύντροφο μας και σε όλους τους αρνητές στράτευσης που βρίσκονται στο στόχαστρο δικαστικών, στρατιωτικών και κρατικών θεσμών. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της τάξης μας.

ΠΑΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ Δ.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΜΑΣ

ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣ - ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ,
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΟΛΙΚΟ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ Δ.:

ΠΕΜΠΤΗ 3/5, 11:30, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας
lib_exthess@hoextmail.coexm
http://www.libertasalonica.wordpress.com