Τρίτη 8 Μαίου 2018 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Μοτοπορεία αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους διωκόμενους της Χαλκιδικής

  • Σάββατο 5/5, 12:00, Καμάρα: Πορεία αλληλεγγύης
  • Τρίτη 8/5, 18:00, Καμάρα: Μοτοπορεία αλληλεγγύης
  • Πέμπτη 10/5, 09:00, Δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Συγκέντρωση αλληλεγγύης

χαλκιδική

πηγή : https://sxoleio12.wordpress.com/2018/05/02/δρ…


1 2 3

Νίκη στον αγώνα της Χαλκιδικής! Διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη Σάββατο 5/5, 12μ Καμάρα

ΚΑΤΩ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ

ΕΞΩ Η Eldorado ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Διαδήλωση: Σάββατο 5 Μάη - 12μ - ΚΑΜΑΡΑ

Συγκέντρωση: Πέμπτη 10 Μάη - 9πμ - Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Η ελληνική κοινωνία και ειδικά η εργατική τάξη συνεχίζει να ματώνει κάτω απ' τον ζυγό των μνημονίων. Δεν υπάρχει προοπτική για έξοδο από τα μνημόνια, όσο κυβερνάνε οι εντολοδόχοι της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. οι οποίοι ετοιμάζουν και το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης με περεταίρω μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα και καταστροφικές ιδιωτικοποιήσεις. Τα αρπακτικά της Ε.Ε., χεράκι- χεράκι με την δωσίλογη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, κοιτάν πως θα αρπάξουν και θα ξεπουλήσουν και την τελευταία σπιθαμή γης και τον δημόσιο πλούτο(ΔΕΗ,ΕΥΑΘ,κλπ.). Εφαρμόζουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς καταληστεύοντας τη λαϊκή περιουσία, χτυπάν τους εργατικούς αγώνες με κάθε τρόπο, βγάζουν στην «παρανομία» τον συνδικαλισμό και τα εργατικά σωματεία(βλ. αλλαγή νόμου για απεργίες, αποφάσεις Άρειου Πάγου για εργατικά ατυχήματα κ.α.), επαναφέρουν ένα άτυπο «ιδιώνυμο» καταδικάζοντας ανθρώπους για τα πιστεύω και τις κοινωνικές τους συναναστροφές (π.χ. Θεοφίλου, Περικλής, Ηριάννα). Η αστική δικαιοσύνη, αποκούμπι αυτής της ξεδιάντροπης κυβέρνησης, δεν είναι τυφλή· είναι ανοιχτομάτα και βαθιά ταξική! Έχει στραμμένο το βλέμμα της συνεχώς πάνω στους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες, κυνηγά κάθε φωνή αντίστασης. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να τους εμπιστευόμαστε! Τώρα αφού έγιναν και το δεξί χέρι των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στην περιοχή, μας βυθίζουν σε εθνικιστικές και φιλοπόλεμες εξελίξεις που απειλούν όσο ποτέ τον ελληνικό λαό με μεγάλες καταστροφές.

Να υπενθυμίσουμε πως μία απ' τις σημαντικότερες διακηρύξεις/ υποσχέσεις του Τσίπρα, για να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού το 2015, ήταν η θέση του για την εξορυκτική δραστηριότητα στην Χαλκιδική και μάλιστα των μεταλλείων της Eldorado στις Σκουριές. Χαρακτηριστική φράση μετά απ' το «θα σκίσουμε τα μνημόνια», ήταν η «25 Γενάρη βγαίνουμε κυβέρνηση, 26 Γενάρη η Eldorado φεύγει!». Τρία χρόνια μετά, όχι μόνο η εταιρεία δεν έχει φύγει, αλλά συνεχίζει ανεμπόδιστη από πλευράς του κράτους το καταστροφικό της έργο, με μόνο μοχλό αντίστασης ό,τι έχει απομείνει απ' τα πιο αποφασισμένα στοιχεία του κινήματος. Κατακρεουργήθηκε ένα ολόκληρο βουνό, κυνηγήθηκε η ζωή, κι εκατοντάδες αγωνιστές σύρθηκαν και συνεχίζουν να σέρνονται στα δικαστήρια σαν εγκληματίες.

Κι ενώ όσοι αντιστέκονται περνούν από δίκες με δυσβάσταχτα δικαστικά έξοδα, η κυβέρνηση, πιστή στις ντιρεκτίβες της Ε.Ε., παρέπεμψε την εταιρεία στην διαιτησία. Το ΣτΕ αποποιούμενο των ευθυνών του, αποχώρησε από την διαδικασία εξέτασης των αδειών της Eldorado. Σε καθεστώς- στημένης- διαιτησίας μεταξύ κράτους κι εταιρείας ήδη γνωρίζουμε τους νικητές και τους χαμένους. Από το «την επόμενη των εκλογών, φεύγει η εταιρεία», η συζήτηση τώρα είναι πόσες άδειες θα δοθούν. Το επίμαχο ζήτημα είναι η μεταλλουργική μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί στις Σκουριές, και ειδικότερα η επιτόπου δοκιμή σε ημιβιομηχανική κλίμακα της μεθόδου της ακαριαίας τήξης (flash smelting) που προβλέπεται στη σύμβαση. Τα εργατικά ατυχήματα στην εταιρεία δίνουν και παίρνουν, τα τοξικά απόβλητα διαρρέουν στο δρόμο σε κατοικημένες περιοχές, καταστρέφεται ο πραγματικός πλούτος της περιοχής (τουρισμός, γεωργία, ιχθυοκαλλιέργεια, αλιεία, μελισσοκομεία κλπ.),γεμίζει καρκινογόνες ουσίες το υπέδαφος κι ο υδροφόρος ορίζοντας κι οδηγούνται στον αφανισμό ολόκληρες περιοχές.

Τέτοια «ανάπτυξη» δεν τη θέλουμε! Τα κέρδη τους κοστίζουν τις ζωές όλων μας. Οι εργαζόμενοι ,οι άνεργοι, οι νεολαίοι κι όλα τα φτωχά, λαϊκά στρώματα, δεν έχουμε κανέναν λόγο να δείχνουμε ανοχή απέναντι στις εταιρείες που εμπορεύονται το θάνατό μας και στις κυβερνήσεις τους. Δεν έχουμε λόγο να δείχνουμε καμιά εμπιστοσύνη στο αστικό κράτος και τη δικαιοσύνη τους. Να τελειώνουμε με τα μνημόνια και όλο το βάρος της οικονομικής κρίσης που έχει μετακυληθεί στις πλάτες μας όλα αυτά τα χρόνια. Να τελειώνουμε με τον βάρβαρο καπιταλισμό που μας εξοντώνει και απειλεί να μας στείλει κρέας για τα κανόνια τους. Συνεχίζουμε στον μόνο δρόμο που ξέρουμε, των αγώνων και της αυτοοργάνωσης μας, ως μόνη λύση σωτηρίας, για το περιβάλλον, την ειρήνη, τα δικαιώματά μας. Μόνο μέτρο των προβλημάτων είναι οι ανάγκες μας και μόνη λύση του προβλήματος είμαστε εμείς.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/7454


1 2 3

Η ELDORADO ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΠΟΤΕ…

όσο τα κινήματα μένουν θεατές στα επικοινωνιακά παιχνίδια μεταξύ εταιρείας και ελληνικού κράτους (γιατί τι άλλο είναι η προσφυγή στη διαιτησία και το κρυφτούλι του «στη δίνω/δεν στη δίνω την άδεια», αν όχι άλλος ένας τρόπος πίεσης και διαπραγμάτευσης των όρων, με τους οποίους θα προχωρήσει η εξόρυξη;)

όσο η λέξη «ανάπτυξη» συνεχίζει να λειτουργεί ως ένας μηχανισμός πειθάρχησης, γέννησης προσδοκιών και ενσωμάτωσης στην κυρίαρχη πραγματικότητα (γιατί όταν μιλάνε για ανάπτυξη, μιλάνε για καπιταλιστική ανάπτυξη, δηλαδή εννοούνε τη διαδικασία, με την οποία το χώμα, το νερό, τα σώματά μας, οι διανοητικές μας ικανότητες και τα συναισθήματά μας θα αξιοποιηθούν κατάλληλα, ώστε να αποφέρουν όλο και μεγαλύτερο κέρδος στα αφεντικά μας).

όσο επιτρέπουμε στο κεφάλαιο να διασπά και να κατακερματίζει τις κοινότητές μας μέσω της καταστολής και της εξαγοράς, οδηγώντας ολόκληρα κομμάτια της εργατικής τάξης να ταυτίζουν το συμφέρον τους με το συμφέρον των αφεντικών τους (γιατί, αν υπάρχει ένα όνομα για τον ρόλο που έχουν αναλάβει οι μεταλλωρύχοι της Ελληνικός Χρυσός, αυτός είναι «τα σκυλιά των αφεντικών»: γαβγίζουν άγρια όσους πλησιάζουν το εργοτάξιο, δαγκώνουν όταν είναι πολλά μαζί, ξερογλείφονται όταν τα αφεντικά τους τούς πετάξουν κάνα κόκκαλο, είναι πιστά, και ποτέ δεν δαγκώνουν το χέρι που τους ταΐζει).

…ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ

Κι όταν λέμε «εμείς», εννοούμε όλους αυτούς κι αυτές που δεν τσιμπάνε από εξαγγελίες για «εναλλακτικές» εξορύξεις ή για εκμετάλλευση των φυσικών πόρων προς όφελος της πατρίδας έναντι των ξένων επενδυτών. Η ανάπτυξη δεν υπόσχεται τίποτε άλλο πέρα από τον διαχωρισμό των πληθυσμών με τη γη, τη βίαιη προλεταριοποίηση, τη στρατιωτικοποίηση της εργασίας και της ζωής, την εμπέδωση της κανονικότητας. Πίσω από τις υποσχέσεις για νέες θέσεις εργασίας, επενδύσεις και εξορθολογισμό της παραγωγικής διαδικασίας, δεν κρύβεται τίποτε άλλο από την ίδια την ιδεολογία του κεφαλαίου: δεν μπορεί να υφίσταται κάτι, εκτός κι αν αυτό το «κάτι» αποφέρει κέρδος. Κι εμείς δεν μπορούμε να υπάρχουμε, παρά σαν κομμάτια ενός κόσμου αχαλίνωτης εκμετάλλευσης, παραγωγής και κατανάλωσης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ

Τα πείσματα ελληνικού κράτους/Eldorado δεν αποσκοπούν μόνο στην επίλυση ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών. Αποσκοπούν και στην παράλυση του ίδιου του αγώνα και του κινήματος αλληλεγγύης που γεννήθηκε. Την ίδια στιγμή που το σόου της αδειοδότησης μάς θέλει θεατές, κάποιοι άλλοι αντιμετωπίζουν ακόμα κατηγορίες γιατί συμμετείχαν στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Είμαστε δίπλα τους και επιμένουμε να φωνάζουμε ότι όποιος αντικαθιστά τον αγώνα με την ανάθεση, όποιος σέρνεται πίσω από θεσμικές ελπίδες ή εντυπωσιάζεται από ατάκες ξεπεσμένων αριστερών αγωνιστών, δίνει τη χαριστική βολή σε ένα κίνημα που ανάγκασε το κράτος να το αντιμετωπίσει με πρωτοφανή μέσα. Κι όσο γι' αυτούς που ανάγουν το «ιερό δικαίωμα στην εργασία» ως ύψιστο αγαθό και μοναδικό περιεχόμενο της ζωής τους, ξεχνάνε ότι τη στιγμή που θα θεωρήσουμε το μεροκάματο (δηλαδή την πάλη για επιβίωση) σαν τη «θεσούλα ΜΑΣ», την «ιδιοκτησία ΜΑΣ», θα είναι και η στιγμή που θα αντικρίζουμε τους γύρω μας σαν εν δυνάμει εχθρούς, ανταγωνιστές που εποφθαλμιούν την ατομική μας επιτυχία και ευτυχία, αντιπάλους σε μία αρένα που εκτείνεται από τους εργασιακούς χώρους μέχρι τα διαμερίσματα που μένουμε. Και στην αρένα αυτή τα λιοντάρια βρίσκονται στις εξέδρες και κοιτάνε.

Τρίτη 8/5, 18:00, Καμάρα: Μοτοπορεία αλληλεγγύης

Πέμπτη 10/5, 09:00, Δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Συγκέντρωση αλληλεγγύης

κάλεσμα :Φάμπρικα Υφανέτ