Σάββατο 12 Μαίου 2018 στις 18.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

[Καλλιθέα] Αντιφασιστική πορεία

antifa125kokarab-page-001

Ποτέ πια Φασισμός!

Ποτέ πια Πόλεμος!

Ποτέ πια Εθνικισμός!

Αντιφασιστική Συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου και πορεία
Σάββατο 12 Μαΐου στις 6:00μμ

Την 25η Μαρτίου το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα της Καλλιθέας ματαίωσε, για τρίτη συνεχή φορά, την προσπάθεια της ναζιστικής Χρυσής Αυγής να εμφανιστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας. Ματαίωσε τα σχέδια της δολοφονικής συμμορίας να εμφανιστεί επίσημα, σαν νόμιμη παράταξη, μπροστά στον Καλλιθιώτικο λαό.
Προς το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων, ομάδα φασιστών επιτέθηκε και χτύπησε αντιφασίστες/τριες που μοίραζαν αντιφασιστικό υλικό κοντά στην πλατεία Κύπρου. Η αστυνομία, παρότι παρούσα, δεν απέτρεψε την επίθεση ούτε συνέλαβε τους δράστες.
Η επίθεση αυτή ήρθε να προστεθεί σε άλλες παρόμοιες στην Π. Κοκκινιά, το Γαλάτσι, τον Κορυδαλλό, στις επιθέσεις ενάντια στην Αφγανική Κοινότητα και τον Κοινωνικό Χώρο "Φαβέλα". Με πιο πρόσφατη στην Μυτιλήνη όπου οι φασίστες, μαζί με τον "καλό κόσμο" του νησιού, επιτέθηκαν σε ειρηνική συγκέντρωση προσφύγων και απείλησαν να τους κάψουν. Η αστυνομία, αντί να προστατέψει, συνέλαβε πάνω από 100 πρόσφυγες και αντιφασίστες.
Η Καλλιθέα ξέρει καλά την φασιστική βία: επιθέσεις σε μετανάστες και αριστερούς πολίτες το 2012 - 13, ξυλοδαρμοί και μαχαιρώματα, με αποκορύφωμα την δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα. Τότε ο λαός μας είχε δώσει την απάντηση στους φασίστες απομονώνοντάς τους, "απελευθερώνοντας" δρόμους και πλατείες.
Σήμερα, οι φασίστες επιχειρούν ξανά να σηκώσουν κεφάλι. Το θράσος τους τροφοδοτείται από την φτώχεια και την απογοήτευση του λαού, από το κλίμα εθνικισμού και πολεμοκαπηλίας που καλλιεργούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Τροφοδοτείται από από την ανοχή που δείχνει απέναντί τους η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός, από την δίκη που χρονίζει, από το ξέπλυμά τους από ανθρώπους που υπήρξαν αριστεροί, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης. Το θράσος τους τροφοδοτείται από τα αφεντικά, που βλέπουν την Χρυσή Αυγή σαν τους χρήσιμους τραμπούκους, ενάντια στο λαϊκό κίνημα και τις εργατικές διεκδικήσεις.
Ο λαός της Καλλιθέας ξέρει τι σημαίνει φασισμός. Παιδιά προσφύγων του '22 οι περισσότεροι, γνώρισε τη δράση των ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1944. Η πόλη μας πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος, όμως πέταξε έξω τους φασίστες.
Το ίδιο θα γίνει και σήμερα! Δεν θ' αφήσουμε τους φασίστες να ξαναεμφανιστούν στις γειτονιές μας. Ενωμένοι Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες, παλεύοντας μαζί για κοινωνική δικαιοσύνη, για τα δημοκρατικά και εργατικά μας δικαιώματα, θα τσακίσουμε τον φασισμό και τις αιτίες που τον γεννάνε.
Να απαιτήσουμε να καταδικαστούν οι ναζί δολοφόνοι.
Ποτέ πια Φασισμός! Ποτέ πια Πόλεμος! Ποτέ πια Εθνικισμός!
Όλοι και όλες στη συγκέντρωση και πορεία, πλατεία Κύπρου, Σάββατο 12 Μαΐου, 6:00 μμ

πηγή : https://antifasistkalmosx.wordpress.com/2018/…


1 2 3 4 5 6 7

ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΗ, 6MM, ΠΛ. ΚΥΠΡΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Ανήμερα της Πρωτομαγιάς, ομάδα της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να εμφανιστεί στη γειτονιά της Καλλιθέας, βεβηλώνοντας με συνθήματα το σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Θησέως. Το συγκεκριμένο κτίριο φέρει ισχυρό συμβολισμό, καθώς αποτέλεσε τον τόπο φυλάκισης του Νίκου Μπελογιάννη. Αντίστοιχες 'περιπολίες' έγιναν στο Ν. Ηράκλειο, που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν νεολαίο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στου Ζωγράφου. Μετά από δυο μέρες πέταξαν τρικάκια στις γειτονιές της Καλλιθέας και της Νέας Σμύρνης.

Το γεγονός αυτό προστίθεται σε μια σειρά ενεργειών με τις οποίες οι υπόδικοι φασίστες της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να ξαναβγούν στις γειτονιές. Είχε προηγηθεί η επίθεση που δέχτηκαν σύντροφοί της ΚΕΕΡΦΑ στην Καλλιθέα και στο Γαλάτσι, που διακινούσαν αντιφασιστικό υλικό στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Η κλιμάκωση της εθνικιστικής υστερίας με τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό και τους ανταγωνισμούς με την Τουρκία δίνουν αέρα στο πανιά των νεοναζί δολοφόνων. Πλάι σε αυτά η ρατσιστική πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε στο προσφυγικό, που επιμένει να βάζει περιορισμούς στο δικαίωμα για άσυλο και να στοιβάζει τους πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των νησιών.

Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και η στάση της αστυνομίας και του υπουργού προστασίας του Πολίτη Τόσκα, όταν στα πρόσφατα πογκρόμ που επιχειρήθηκαν στη Μυτιλήνη από ομάδες φασιστών, το μόνο που έκανε ήταν να παρακολουθεί. Από κοντά σε αυτόν τον κατήφορο της κυβέρνησης και η Νέα Δημοκρατία, που απέφυγε να καταδικάσει τις επιθέσεις των ακροδεξιών.

Αυτά τα περιστατικά είναι που κάνουν τους ναζί να πιστεύουν ότι μπορούν να βγούν από την απομόνωση, την ίδια ώρα που στη δίκη της Χρυσής Αυγής, μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται η εγκληματική φύση της ναζιστικής οργάνωσης.

Στην Καλλιθέα και στο παρελθόν τα φασιστοειδή είχαν επιχειρήσει να κυριαρχήσουν, με αποκορύφωμα τις επιθέσεις την περίοδο 2011-2012. Τότε πήραν την απάντηση τους από το αντιφασιστικό και το αντιρατσιστικό κίνημα και έκτοτε οι επιθέσεις σταμάτησαν. Τώρα η απάντηση στη νέα τους προσπάθεια οφείλει και πάλι να είναι μαζική και δυναμική.

Καλούμε φορείς, σωματεία και συλλόγους της περιοχής μας να συντονίσουμε τη δράση μας για να στείλουμε και πάλι τους ναζί στους υπονόμους όπου και ανήκουν.

Παλεύουμε για άσυλο, στέγη και χαρτιά στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενάντια στον εθνικισμό και τον πόλεμο!

Οι εργάτες των Βαλκανίων είναι αδέλφια μας!

Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί

Στην Καλλιθέα της εργατιάς, της προσφυγιάς, του Μπλόκου και της Αντίστασης δεν έχουν θέση οι φασίστες!

Όλοι στη συγκέντρωση Σάββατο 12 Μάη στην Πλ.Κύπρου στις 6μμ

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.)

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20…


1 2 3 4 5 6 7

ΤΕ Καλλιθέας : Όλοι και όλες στην αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 12 Μαΐου, 6 μμ., στην πλ. Κύπρου

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣYΑ Καλλιθέας: Όλοι και όλες στην αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 12 Μαΐου, 6 μμ., στην πλ. Κύπρου

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας καταγγέλλει την προσπάθεια της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, να αποκτήσει οποιουδήποτε είδους παρουσία στον δημόσιο χώρο της πόλης.

Όλες οι προσπάθειες της Χρυσής Αυγής και των λοιπών φασιστικών ομάδων να εμφανιστούν στην Καλλιθέα έχουν αποτύχει. Οι τρεις συνεχόμενες φορές που η προαναγγελία παρουσίας στην παρέλαση εξελίχθηκε σε φιάσκο, κάτω από την μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση των εργαζομένων και του λαού της περιοχής, η θρασύδειλη επίθεση στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της ΚΕΕΡΦΑ την ημέρα της 25ης Μάρτη που απαντήθηκε με αντιφασιστική πορεία στο κέντρο της Καλλιθέας, οδήγησαν τα φασιστοειδή στον βανδαλισμό σχολείων της περιοχής με ναζιστικά σύμβολα, νύχτα, καθώς δεν μπορούν να εμφανιστούν ανοιχτά. Ένα από τα σχολεία που βανδάλισαν, το συγκρότημα του Αγίου Νικολάου, βρίσκεται στον χώρο που κάποτε υπήρχαν οι φυλακές της Καλλιθέας, μέσα στις οποίες κρατούνταν δεκάδες αγωνιστές που πάλευαν για το δίκιο του φτωχόκοσμου, με πιο γνωστό τον Νίκο Μπελογιάννη.

Οι φασίστες είναι το δεξί χέρι του κράτους και των αφεντικών, τα τσιράκια της εργοδοσίας, οι μπράβοι του συστήματος που κάνουν επερωτήσεις υπέρ των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, που προσπάθησαν να στήσουν δουλεμπορικά «γραφεία ευρέσεως εργασίας» με εξευτελιστικά μεροκάματα που θα ζήλευε και η τρόικα, που στήνουν «σωματεία» υπό τις διαταγές των εργολάβων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη - και που γιαυτό επιτέθηκαν στους αγωνιστές του ΠΑΜΕ.

Περιθώριο στους φασίστες να επανεμφανιστούν αφήνουν οι πολιτικές των ανταγωνισμών στο Αιγαίο για τις ΑΟΖ, της εθνικιστικής έξαρση για το Μακεδονικό, με τους υπόδικους της Χρυσής Αυγής να παρελαύνουν στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, και των ρατσιστικών πολιτικών του εγκλωβισμού των προσφύγων στα νησιά που επιβάλλει με το νέο νομοσχέδιο και τις εγκυκλίους της υπηρεσίας Ασύλου. Αυτές είναι που οπλίζουν τα χέρια των τραμπούκων φασιστών στα νησιά και στρώνουν το δρόμο για να ξαναβγαίνουν τα τάγμα εφόδου ξανά στους δρόμους.

Ο τρόπος για να τσακίσουμε την φασιστική απειλή είναι η ενότητα και ο συντονισμός των σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων, των κοινοτήτων των μεταναστών, των αριστερών κινήσεων. Στην Καλλιθέα των εργαζομένων και των φτωχών, των κλειστών μικροκαταστημάτων, των υπερχρεωμένων λαϊκών οικογενειών, των μεταναστών και των προσφύγων, δεν χωράει ο φασισμός. Το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα παλεύει και θα συνεχίσει να παλεύει ενωμένο, ντόπιοι και μετανάστες μαζί για να καταδικαστεί η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, για ανοιχτά σύνορα για όλους και όλες. Ενάντια στη φτώχεια, τα μνημόνια, τον φασισμό και τον πόλεμο

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Αντιφασιστικού Συντονισμού Καλλιθέας - Μοσχάτου - Ταύρου, το Σάββατο 12 Μαΐου στις 18:00 στην πλατεία Κύπρου.

Έξω οι νεοναζί από τη γειτονιά μας!

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας

πηγή : http://antarsya.gr/node/4848


1 2 3 4 5 6 7

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία - Σάββατο 12/5, 6μμ, πλ. Κύπρου, Καλλιθέα

Ο εθνικισμός και ο ρατσισμός παραμένουν τα ισχυρά όπλα της ακροδεξιάς και των νεοναζιστικών μορφωμάτων. Παρότι οι βασικοί οργανωτικοί πυλώνες τους διανύουν ημέρες πολιτικού αδιεξόδου, βρίσκουν ως έρεισμα τον ελληνοτουρκικό καπιταλιστικό ανταγωνισμό και ξεμυτίζουν στο δημόσιο χώρο μέσω περιφερειακών συλλαλητηρίων και τυφλών νυχτερινών χτυπημάτων. Υπό το βάρος της οργανωτικής τους συρρίκνωσης αυτή την περίοδο, προσπαθούν εναγωνίως να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να δείξουν σημεία ζωής στο πολιτικό προσκήνιο.

Το αντιφασιστικό κίνημα παραμένει παρόν και δεν εφησυχάζεται. Έχουμε καταφέρει να επιφέρουμε με σφοδρότητα την κεντρικοπολιτική αφάνεια των φασιστών και έχουμε ισχυροποιήσει τις δυνάμεις μας στον δρόμο, τις γειτονιές και τους εργασιακούς χώρους. Με κάθε ευκαιρία διατρανώνουμε τις απελευθερωτικές για την κοινωνία αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης και του διεθνισμού.

Συμμετέχουμε και καλούμε στην Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στην Καλλιθέα, το Σάββατο 12/5 6μμ στην πλατεία Κύπρου.

Επίσης, καλούμε στην διεθνιστική αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή 13/5, δεν θα επιτρέψουμε σε αυτούς που έκαψαν την κατάληψη Libertatia και έστησαν το πογκρόμ ενάντια στους πρόσφυγες στη Λέσβο να πατήσουν το πόδι τους στο κέντρο της Αθήνας.

10 Μαΐου 2018

επικοινωνία : Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού


1 2 3 4 5 6 7

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής στηρίζει και συμμετέχει στην αντιφασιστική διαδήλωση που διοργανώνει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου στην Καλλιθέα (στην πλατεία Κύπρου), το Σάββατο 12 Μάη στις 6μμ.

Το τελευταίο διάστημα η Χρυσή Αυγή έχει κάνει επανειλημμένα προσπάθειες να εμφανιστεί στην Καλλιθέα και στις γύρω περιοχές, αλλά όλες οι προσπάθειές της έχουν προσκρούσει στην αντίσταση του αντιφασιστικού κινήματος. Παρ' όλα αυτά εξακολουθούν να επιμένουν: τάγμα της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε σε αντιφασίστες μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, τις τελευταίες ημέρες ομάδα χρυσαυγιτών έχουν εισβάλει σε σχολεία σε ώρα μη λειτουργίας τους και έχουν γράψει ρατσιστικά συνθήματα, ενώ την περασμένη Παρασκευή πραγματοποίησαν μοτοπορεία στους δρόμους της Καλλιθέας, του Νέου Κόσμου και της Νέας Σμύρνης.

Στεκόμαστε αλληλεγγύοι στο πλευρό του αντιφασιστικού κινήματος στην Καλλιθέα, στους ντόπιους και στους/στις μετανάστες/στριες που αγωνίζονται για να μην γίνει η πόλη τους άντρο οργάνωσης δολοφονικών επιθέσεων των φασιστών.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική διαδήλωση στην Καλλιθέα.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια - Αθήνα | 2103820537 & 6980182255 | sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | bookworker.wordpress.com

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2018/05/11/a…


1 2 3 4 5 6 7

Αντιφασιστική πορεία Καλλιθέα - Νέα Σμύρνη

Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, με απόφαση της Συνέλευσης της, συμμετέχει μαζικά και στηρίζει την Αντιφασιστική Συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου και πορεία το Σάββατο 12 Μαΐου στις 6:00μμ που διοργανώνει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου

Δε θ' αφήσουμε τους Χρυσαυγίτες να βρωμίζουν τις πόλεις μας, τις γειτονιές μας, τα σχολεία μας.

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

πηγή : http://ergatikilesxi.gr/news/αντιφασιστική-πο…


1 2 3 4 5 6 7

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΗ 2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 18.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ • Τσακίστε τα μνημόνια και τους νεοναζί • Όχι στις εξορύξεις και τους αγωγούς. Έλληνες και Τούρκοι εργάτες ενωμένοι. Εχθρός μας είναι το ελληνικό κεφάλαιο και ο ελληνικός εθνικισμός. • Οχι στον πόλεμο που δημιουργεί την προσφυγιά • Ανοιχτά σύνορα, άσυλο και στέγη σε όλους τους πρόσφυγες, κατάργηση της συμφωνίας Τουρκίας-Ελλάδας-ΕΕ • Λεφτά για κοινωνικές δαπάνες και δουλειές, όχι για εξοπλισμούς και στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» Καλλιθέας

πηγή : https://www.facebook.com/pg/Κίνηση-Απελάστε-τ…