Κυριακή 10 Απριλίου 2011 στις 11.30

Συνέλευση Σωματείου Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
«Στάση πληρωμών κήρυξε το Υπουργείο Παιδείας στους εκπαιδευτικούς των δημοσίων ΙΕΚ»

Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, που φέρει την αποκλειστική ευθύνη, για την καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που εργάσθηκαν στα Δημόσια ΙΕΚ του ΟΕΕΚ από το 2008 μέχρι το 2010 και παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρία χρόνια.
Με βάση τον νόμο ν. 3879/2010 που προώθησε η σημερινή ηγεσία του Υπ. Παιδείας καταργήθηκε στις 21/12/2010 ο ''Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης'' (Ο.Ε.Ε.Κ.) που είχε την εποπτεία των ΙΕΚ, αφήνοντας μετέωρο το τεράστιο χρέος του οργανισμού, που μόνο προς τους απλήρωτους εκπαιδευτικούς, ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ. Μπροστά στο ενδεχόμενο παραγραφής του χρέους, και κατόπιν πιέσεων, την επόμενη μέρα της διαμαρτυρίας μελών του Σωματείου Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών (ΣΕΑΕ) το γραφείο τύπου της Αναπλ. Υπουργού Παιδείας Φ. Γεννηματά εξέδωσε ανακοίνωση ότι το Υπ. Παιδείας αναλαμβάνει το χρέος του ΟΕΕΚ το οποίο και μεταβιβάζει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Ακολούθησαν τρεις παραστάσεις διαμαρτυρίας του Σωματείου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ώστε τελικά στις 11/03, να εγκριθεί η μεταφορά πίστωσης για την πληρωμή εκπαιδευτικών, σε Κωδικό Αριθμό Εξόδων του προϋπολογισμού. Τέσσερις μέρες αργότερα στις 15/3 το Υπ. Παιδείας εκδίδει νέο δελτίο τύπου με τίτλο «Καταβολή δεδουλευμένων στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς των Δημοσίων ΙΕΚ» στο οποίο αναφέρει ότι «θα αρχίσει η καταβολή των δεδουλευμένων στα τέλη Μάρτη θα ολοκληρωθεί εντός τετραμήνου». Μην πιστεύοντας άλλη μία φορά τις αόριστες υποσχέσεις της Υπουργού Ά. Διαμαντοπούλου και της Αναπληρώτριας Υπουργού Φ. Γεννηματά, αντιπροσωπεία του Σωματείου επισκέφτηκε το Υπ. Παιδείας στις 29/3 και ζήτησε το ακριβές χρονοδιάγραμμα των πληρωμών.
Κατά την συνάντηση μας κοινοποιήθηκε κυνικά ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ασφαλούς πρόβλεψης της ημερομηνίας πληρωμών. Ότι είχαμε κατανοήσει λάθος την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο στις 15/03 (η οποία είναι αναρτημένη ακόμα στην σελίδα του υπουργείου). Αυτό που εννοούσαν, είναι ότι έχει αρχίσει οι εκκαθάριση από την Διεύθυνση Οικονομικών του Υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τουλάχιστον 4 μήνες από τώρα. Κατόπιν υπολογίζεται ότι η καθυστέρηση θα παραταθεί ένα ακόμη μήνα σχεδόν, μιας και οι αποφάσεις θα πρέπει διαβιβαστούν στην Δημόσια Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών από εκεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για να καταλήξουν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών ώστε να αρχίσει η καταβολή των αποδοχών.
Είναι φανερό ότι το υπουργείο παιδείας δεν έχει την πρόθεση μέχρι τον Σεπτέμβριο να καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εκπαιδευτικούς. Είναι επίσης φανερό ότι το χρέος θα εξοφληθεί μόνο αν εγκριθεί η δαπάνη από την Τρόικα και δοθεί τμήμα των χρημάτων που δεσμεύονται κάθε μήνα από τα έσοδα του κράτους που προορίζονται για την αποπληρωμή οφειλών του δημοσίου. Με βάση τα νέα δεδομένα καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους των Δημοσίων ΙΕΚ να γραφτούν στο Σωματείο Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών και να συμμετέχουν στις συνέλευσης που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Κυριακή 10/4 για τον καθορισμό των περαιτέρω δράσεων μας.
Αθήνα: στις 17:00 στο Πολυτεχνείο Πατησίων & Στουρνάρη (κτήριο Γκίνη)
Θεσ/νικη: στις 11.30 στο Εργατικό Κέντρο (Αριστοτέλους 32)

Για το Δ.Σ. του ΣΕΑΕ

Ο πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Παπαγιάννης Γιώργος Μιχάλαινας Χρήστος

http://seae.terapad.com/

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...