Πέμπτη 10 Μαίου 2018 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συνέχεια εφετείου της υπόθεσης της Ηριάννας και του Περικλή

13 Χρόνια Φυλακή για:

  • Φιλικές και προσωπικές σχέσεις που ποινικοποιήθηκαν.
  • Αμφίβολα μίγματα DNA που δεν ήταν αρκετά ούτε για επανεξέταση.
  • Έναν δήθεν μάρτυρα που εξαφανίστηκε.
  • Μία εκδρομή στην "αναρχική" Βαρκελώνη.
  • Να επιβεβαιωθούν τα ραβασάκια της αντιτρομοκρατικής και οι ιδεοληπτικοί δικαστές και εισαγγελείς.

Με αυτή την αιτιολογία, η Ηριάννα και ο Περικλής βρίσκονται έγκλειστοι στην φυλακή μετά την καταδίκη τους τον Ιούνη του 2017 με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του τρομονόμου (187Α).

Στις 21 Μαρτίου ξεκίνησε το Εφετείο τους με τις πρώτες καταθέσεις μαρτύρων.

Η διαδικασία ορίστηκε να συνεχιστεί στις 10 και στις 24 Μάη.

Στα πρόσωπα τους, ο μηχανισμός της αντιτρομοκρατικής και του τρομονόμου βρήκε δυο από τους πολλούς "ενόχους" του.

Η σύλληψή τους έγινε την εποχή του δόγματος "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης Σαμαρά και το κατηγορητήριο τους περιελάμβανε όλα τα βασικά συστατικά των τρομοϋποθέσεων: επικοινωνιακά show, δήθεν συμμετοχή σε οργάνωση, δείγματα DNA επισφαλή και σε τόσο μικρή ποσότητα που δεν μπορούσαν να επανεξεταστούν και να διασταυρωθούν, σκιαγράφηση ενός αόριστα υπόπτου και με αναρχικές τάσεις κοινωνικού περιβάλλοντος.

Η καταδίκη τους ήρθε, ενάντια στην κοινή λογική και την προφανή έλλειψη στοιχείων, λίγο μετά την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο και σε μια περίοδο που το κράτος και οι μηχανισμοί του επιζητούσαν μια ρεβανς.

Βασικό δομικό στοιχείο του πλέγματος καταστολής τόσο στην συγκεκριμένη υπόθεση όσο και ενάντια σε όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια αποτελεί ο αντιτρομοκρατικός νόμος 187Α. Ένας νόμος που στοχεύει σε όλες και όλους μας. Με τα ειδικά δικαστήρια, τις ειδικές συνθήκες κράτησης, τις υπερεξουσίες των διωκτικών αρχών και τις φασιστικές διατάξεις της συλλογικής ευθύνης και της ποινικοποίησης των προσωπικών και πολιτικών σχέσεων, φανερώνει το πραγματικό πρόσωπο της αστικής δημοκρατίας.

Η δυνατότητα της αντιτρομοκρατικής να κατασκευάζει υποθέσεις από έναν τεράστιο κύκλο αγωνιστών "υπόπτων" καθώς και από το φιλικό και συγγενικό τους περιβάλλον, βασίζεται στην χρήση του DNA ως αποδεικτικού μέσου.

Ο εξαναγκασμός, άμεσος ή έμμεσος, λήψης του από τους συλληφθέντες και η υιοθέτηση των αμφίβολης αξιοπιστίας αποτελεσμάτων του από τις δικαστικές αρχές, αποτελούν ένα από τα πιο ισχυρά όπλα στα χέρια του κράτους ενάντια στον κόσμο του αγώνα.

Η επίθεση του κράτους στις επιλογές και τις ελευθερίες είναι συνεχής και ολομέτωπη.

Το μήνυμα του τρόμου γίνεται σαφές:

'Ενοχοι όσες/οι αγωνίζονται, ένοχοι όσες/οι έχουν σχέση μαζί τους.

Η υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή , η αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής

απόφασης του Τάσου Θεοφίλου, καθώς και η καταδίκη των Α.Ντάλιου, Γ.Μιχαηλίδη, Δ.Πολίτη, Ν.Ρωμανού και Γ. Τσάκαλου ως «ατομικών τρομοκρατών» με βάση την αναρχική τους ταυτότητα, είναι ζητήματα που αναδεικνύονται το τελευταίο διάστημα και αποτυπώνουν ξεκάθαρα τις δυνατότητες αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση του τρομονόμου.

Γνωρίζουμε ότι αυτού του είδους οι υποθέσεις αποτελούν έναν ακόμη τρόπο επιβολής της κοινωνικής ειρήνης σε συνθήκες κρίσης και ακραίας εκμετάλλευσης. Ότι έχουν ως στόχο να χρησιμεύσουν στην εμπέδωση του φόβου και την καταστολή των αγώνων.

Γι' αυτό το λόγο ο αγώνας για τη κατάργηση του τρομονόμου είναι κομβικής σημασίας , επίκαιρος και αναγκαίος.

Με όπλο μας την αλληλεγγύη οφείλουμε να εμποδίσουμε την επέλαση της καταστολής, του ελέγχου και την διάχυση του φόβου.

Υπερασπιζόμαστε τις ελευθερίες και τους ανθρώπους που διώκονται .

Βρισκόμαστε στο δρόμο , στις γειτονιές, τις δικαστικές αίθουσες, στα κέντρα κράτησης και στις φυλακές, στους χώρους δουλειάς και στα αμφιθέατρα. Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του απέναντι στο κράτος.

Το κίνημα αλληλεγγύης που βρέθηκε από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό της Ηριάννας και του Περικλή συνεχίζει τον αγώνα για την απελευθέρωσή τους.

Ο αγώνας των δύο είναι αγώνας:

Ενάντια στην αυθαίρετη χρήση του DNA ως αποδεικτικού μέσου.

Ενάντια στον τρομονόμο και την ενίσχυση του.

Να τελειώνουμε με το καθεστώς εξαίρεσης.

Συνέχεια Εφετείου Ηριάννας και Περικλή Συγκέντρωση 10 & 24 Μάη, 9:00- Εφετείο Λουκάρεως ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Συνέλευση για την απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή

επικοινωνία : sineleusi-ip.gr

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/74569/


1 2 3

ΣΣΠ: Να αθωωθούν Ηριάννα, Περικλής και Τ. Θεοφίλου. Συγκεντρώσεις στα δικαστήρια 10-11/5

Κάτω οι σκευωρίες της αντιτρομοκρατικής και το κράτος έκτακτης ανάγκης

Να αθωωθούν Ηριάννα, Περικλής και Τ. Θεοφίλου

-

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (Λουκάρεως)

Πέμπτη 10/5, 9:00: Εκδίκαση έφεσης Ηριάννας και Περικλή

Παρασκευή 11/5, 9:00: Εξέταση της αίτησης αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης για τον Τ. Θεοφίλου

-

Με ανύπαρκτα στοιχεία καταδικάστηκε και ο αναρχικός-κομμουνιστής Τάσος Θεοφίλου. Στο δικαστήριο κανένας μάρτυρας δεν τον αναγνώρισε, δεν υπήρχε στοιχείο ενοχής του παρά μόνο ένα καπέλο, το οποίο δεν ήταν στα αρχικά ευρήματα της ληστείας. Τον Ιούλιο του 2017, μετά από 5 χρόνια φυλάκισης, αθωώθηκε. Πρόσφατα αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, «εντελώς τυχαία» πρώην εποπτεύων εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής, έκανε αίτηση αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης του Εφετείου, με αποτέλεσμα, ο Τ. Θεοφίλου να κινδυνεύει να ξαναμπεί στην φυλακή με τις αρχικές κατηγορίες.Η Ηριάννα και ο Περικλής βρίσκονται στη φυλακή μετά από ένα ρεσιτάλ στημένων κατηγοριών για συμμετοχή στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ). Μια σκευωρία κατασκευασμένη από την αντιτρομοκρατική με ανεπαρκή στοιχεία, ένα «μερικό» δείγμα DNA, όπλα που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί και «μάρτυρες» που δεν κατέθεσαν ποτέ. Η δικαιοσύνη αποφάνθηκε πως οι δύο είναι μέλη της ΣΠΦ, καταδικάζοντας τους σε 13 χρόνια φυλάκισης, ενώ δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για συμμετοχή τους σε κάποια ενέργεια. Αυτή η αστική δικαιοσύνη επέλεξε στις 2 αιτήσεις αποφυλάκισης πως η Ηριάννα και ο Περικλής δεν μπορούν να είναι έξω από τη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η έφεση καθώς μπορεί να τελέσουν «νέα εγκλήματα».

Οι δύο περιπτώσεις είναι ενδεικτικές για την εφαρμογή των τρομονόμων (187 και 187Α). Με βάση αυτόν, κάθε παράνομη ενέργεια αν αποδοθεί σε ιδεολογική πράξη ή σε ιδεολογία που θέλει να ανατρέψει το καθεστώς, η ποινή είναι πολλαπλάσια, εξοντωτική και τιμωριτική (πρόσφατη καταδίκη για την υπόθεση στο Βελβεντό κ.α.). Έτσι, η δικαιοσύνη καταδικάζει όχι μόνο πράξεις αλλά ιδεολογίες ακόμα και κοινωνικές/συγγενικές σχέσεις με ποινές εξοντωτικές και ένα καθεστώς διαρκούς ομηρίας για να τρομοκρατήσει την νεολαία και τους αγωνιστές.

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για τον ρόλο της αστικής δικαιοσύνης, μιας δικαιοσύνης ταξικής, εχθρικής προς τους εργαζόμενους, την νεολαία και τους αγωνιστές και πιστή στις υπηρεσίες του κεφαλαίου (αθώωση φασιστών, εμπόρων ναρκωτικών κ.α.). Όμως, οι τελευταίες αποφάσεις της σηματοδοτούν ότι έχουμε περάσει στην εποχή της αντιδραστικής λύσσας ανάλογη του μετεμφυλιακού και χουντικού κράτους που έχει αναστηθεί την περίοδο των μνημονίων.

Καθήκον μας σαν νεολαία είναι να σταματήσουμε τα σχέδια τους για διαρκή ομηρία των αγωνιστών. Πρέπει να αντισταθούμε στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και διώξεις τους να μην μείνουν αναπάντητες. Οι φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και ευρύτερα η νεολαία και οι εργαζόμενοι πρέπει να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις στα δικαστήρια. Να σταθούμε αλληλέγγυοι και να υπερασπιστούμε την αθωότητά τόσο της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. όσο και του Τάσου Θεοφίλου. Με τους αγώνες μας να σταματήσουμε τις διώξεις και να δοθεί έναν έναυσμα για ανατροπή του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, της εργασιακής ζούγκλας, των μνημονίων. Με την αλληλεγγύη μας και με μαχητικές μορφές πάλης θα καταφέρουμε να μην μείνει κάνεις αγωνιστής απροστάτευτος απέναντι στην καταστολή, τις διώξεις και τη φυλακή.

-

  • Καμία μέρα παραπάνω στη φυλακή Ηριάννα, Περικλής και Τάσο Θεοφίλου
  • Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, οι σκευωρίες μπάτσων - δικαστών
  • Κατάργηση των τρομονόμων
  • Αγώνας για ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των μνημονίων

-

http://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot…

Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη (ΣΣΠ)

πηγή : http://www.okde.gr/archives/7484


1 2 3

--Συνέχεια Εφετείου Ηριάννας και Περικλή, Συγκέντρωση 10 Μάη, 9:00- Εφετείο Λουκάρεως
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου, 11 Μάη, 9:οο - Άρειος Πάγος--

Ενάντια στο Ποινικό Δίκαιο του εχθρού

Με πρόσχημα τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και τη θωράκιση του κράτους, βλέπουμε να ορθώνεται μπροστά μας το τείχος του σύγχρονου ολοκληρωτισμού που με πρόφαση έκτακτες ανάγκες βλέπει παντού εξαιρέσεις. Κάπως έτσι, όπου το θεσπισμένο δίκαιο δεν επαρκεί, έρχεται η εξαίρεση. Θεσμική καινοτομία ή απόλυτη εκτροπή, περιστασιακά ή μόνιμα ανασύρεται και αποτελεί πυξίδα και νομιμοποιητικό άλλοθι οποιασδήποτε κρατικής αυθαιρεσίας. Κορωνίδα, θεσμικό και νομοθετικό εργαλείο του κράτους σε όλη αυτή τη διαδικασία αποτελούν οι διάφοροι τρομονόμοι της τελευταίας δεκαπενταετίας, είτε ολοκληρωμένα νομοθετήματα, είτε επιμέρους διατάξεις κυρίως με τη μορφή διακεκριμένων περιπτώσεων τέλεσης εγκλημάτων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, η διάταξη 187Α του ποινικού κώδικα που ταιριάζει πάντοτε γάντι σε κάθε κατηγορούμενο που προέρχεται από το ανταγωνιστικό κίνημα. Σε περιπτώσεις ,μάλιστα, που ο νόμος δεν είναι τόσο λαστιχένιος που να χωράει κάθε κατηγορούμενο του αντιεξουσιαστικού χώρου, τότε η ερμηνεία γίνεται ακόμη πιο διασταλτική και η δημιουργικότητα γνωρίζει νέα όρια. Πρόσφατα το κράτος και οι μηχανισμοί του αδυνατώντας να ξεχάσουν τον εφιάλτη του Δεκέμβρη καταδίκασαν ως «ατομικούς τρομοκράτες» εκείνους που δεν ταίριαζαν στα λεκτικά όρια του νόμου. Πρόκειται για την εφαρμογή του ποινικού δικαίου του εχθρού, όπου η κατάσταση εξαίρεσης, η απογύμνωση από τις όποιες νομικές κατοχυρώσεις, οδηγεί στην ομηρεία, με συνέπεια την αποθήκευση των σωμάτων στους χώρους απόλυτης επιτήρησης, το πανοπτικό των φυλακών.

Πλέον, μια εξόφθαλμη και πρωτόλεια παρατήρηση τόσο των ποινικών διώξεων (του συνόλου των ποινικών υποθέσεων) με τα εκεί αναφερόμενα εγκλήματα όσο και των ποινικών αποφάσεων οδηγεί στο εξής συμπέρασμα : η σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως αυτή στοιχειοθετείται στο άρθρο 187Α , αποτελεί για την δικαστική εξουσία έναν καινούριο τρόπο να βλέπει τον κόσμο. Σαν ανακάλυψη μίας νέας ηπείρου, καναλιζάρεται ολόκληρος ο νομικός κόσμος και αρθρώνεται η νομική σκέψη γύρω από αυτή την ποινική «ευρεσιτεχνία». Αυτό αξίζει να ιδωθεί από δύο παραμέτρους. Πρώτον, μαρτυρά την πολυνομία από την οποία χαρακτηρίζεται σήμερα ο κρατικός μηχανισμός. Σε μία απονεννοημένη προσπάθεια και εν μέσω αμηχανίας, ο σύγχρονος ολοκληρωτικός νομοθέτης ασκεί περιπτωσιολογικά την εξουσία του με επί μέρους νεοεισαχθέντα νομοθετήματα προσπαθώντας να καλύψει κάθε διαφορετική οπτική που ο ίδιος ορίζει ως ποινικό αδίκημα. Τα ιδιώνυμα και διακεκριμένα εγκλήματα και οι επί μέρους περιπτώσεις τους, που διαρκώς εισάγονται στον νομικό κόσμο αναδεικνύουν αυτό ακριβώς το φαινόμενο και μαρτυρούν την μετατόπιση του νομοθέτη σε ρόλο αμήχανου χωροφύλακα που εξαπολύει διατάξεις για την καταπολέμηση του «εχθρού». Οι ηθικές και πολιτικές αρχές της φιλελεύθερης ιδεολογίας αδύναμες να ανταποκριθούν στην υπόσχεσή τους για ένα κράτος δικαίου αφήνουν χώρο για την μετατροπή το Δικαίου σε ένα άκαμπτο εργαλειακό σύστημα που εξαπολύει ηθικιστικές και ιδεολογικές επιθέσεις, στις οποίες πρωτοστατούν οι Δικαστές όντας πλήρως καλλιεργημένοι σε ένα τέτοιο νομικό λόγο.

Δεύτερον, η διάταξη 187Α , αποτελεί το ιδανικό μέσο για την μετατροπή της ποινικής δίωξης σε κακουργηματική δίωξη. Πίσω από αυτή τη μετατροπή κρύβεται η δυνατότητα για την κατασκευή βαρύτατων κατηγορητηρίων. Η γνωστή τακτική υπαγόρευσης κατηγορητηρίων από την αντιτρομοκρατική στον εκάστοτε εντολοδόχο Εισαγγελέα εξοπλίζεται πλήρως. Η συλλογή-δημιουργία (!) αποδείξεων στις περιπτώσεις και της Ηριάννας- Περικλη και του Θεοφίλου γίνεται πάντα υπό το φως της υπαγωγής σε αυτή τη διάταξη - εν είδη λήψης του ζητουμένου. Ο Εισαγγελέας- όχι πλέον ως όργανο της δικαστικής εξουσίας αλλά ως πιστός θεματοφύλακας της Γ.Α.Δ.Α.- βρίσκεται μόλις μία θέση δίπλα από αυτούς που ασκούν ετυμηγορία.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η δραστήρια Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με τις παρεμβάσεις της (Ηριάννα, Περικλής, Τ.Θεοφίλου) αυτό ακριβώς προαναγγέλλει: έχουμε πόλεμο, με κάθε μέσο, θεμιτό και αθέμιτο, και εναντίον όλων. Παρά την ομόφωνη αθώωση του συντρόφου της Ηριάννας το ίδιο σύστημα που τον αθώωσε παρουσιάζει τον ίδιο ως συνδετικό κρίκο για την κατηγορία εις βάρους της. Επειδή «κάπου, κάποιος, είδε κάποιον να θάβει κάτι», επειδή «αρκεί να είσαι φίλος με κάποιον, που είναι φίλος με κάποιον άλλον που είναι φίλος με κάποιον που είναι καταδικασμένος για κάτι»», επειδή δεν χώρισες αν και ο σύντροφός σου είχε κακούς φίλους, επειδή συνέχισες να κάνεις παρέα με τους φίλους σου. Γιατί υπάρχουν 49 ορφανά όπλα και κάποιος πρέπει να έχει την ευθύνη, γιατί υπάρχει ένα ελάχιστο και μη πλήρες γενετικό υλικό και κάτι πρέπει να αποδεικνύει Γι αυτό στις 10 Μαίου στο εφετείο Αθηνών θα είμαστε εκεί στην εκδίκαση της υπόθεσης της Ηριάννας και του Περικλή που ακόμα συνεχίζεται.

Την επόμενη ακριβώς μέρα, σχεδόν στο ίδιο κτίριο, σε διπλανή αίθουσα μια ακόμη παρωδία δε λέει να ρίξει τίτλους τέλους. Η αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης του Α' Πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων Αθηνών με την οποία ο αναρχικός κομμουνιστής Τάσος Θεοφίλου κηρύχθηκε αθώος αποτελεί μια ακόμη πράξη του κακογραμμένου δράματος που μετρά ήδη πέντε χρόνια φυλάκισης στις κρατικές αποθήκες. Η υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου ακόμα και αν θυμίζει εμμονική προσκόλληση σε πρόσωπο, στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου προσωπική, αντιθέτως είναι μια δίωξη εναντίον όλων όσων αντιδρούν, αντιστέκονται και δε φοβήθηκαν ποτέ να ομολογήσουν τα ιδανικά και τις αξίες τους. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την αλληλεγγύη. Στις 11 Μάη θα εξεταστεί η αίτηση αναίρεσης από το Ε' Τμήμα του Άρειου Πάγου. Αν γίνει δεκτή, καταφάσκεται οριστικά το τέλος του περίφημου διαχωρισμού των εξουσιών και η μονοκρατορία της κρατικής καταστολής αποτελεί επισήμως το Νόμο. Αν γίνει δεκτή, ο Τάσος ξαναγυρίζει στη φυλακή. Θα είμαστε όλο εκεί για να μην το επιτρέψουμε.

Συνέχεια Εφετείου Ηριάννας και Περικλή, Συγκέντρωση 10 Μάη, 9:00- Εφετείο Λουκάρεως

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου, 11 Μάη, 9:οο - Άρειος Πάγος

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

πηγή : https://el-gr.facebook.com/AntiexousiastikiKi…