Σάββατο 26 Μαίου 2018 στις 12.00

[Λάρισα] Αντιπολεμική αντιεθνική πορεία

11 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΠΟΤΕ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΟΒΙΔΕΣ

ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΡΟΔΙΔΟΥΜΕ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Από τη συριακή επανάσταση και το σκληρό καθεστώς Άσαντ, από το Ισλαμικό Κράτος και τις δυνάμεις του ISIS, τον εμφύλιο που μαίνεται και τις διακρατικές συμφωνίες για επιχειρήσεις καταστολής των αντιστεκόμενων δυνάμεων, διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια η επικράτηση μιας διαρκούς εμπόλεμης κατάστασης στη Συρία. Η παρέμβαση των μεγάλων δυνάμεων και η παρουσία τους στη Μέση Ανατολή με πρόσχημα την καταστολή των συρράξεων είναι προφανές πως στοχεύει στη διαχείριση πλουτοπαραγωγικών πηγών και στην ενίσχυση δύναμης και εξουσίας. Την ώρα που τα μεγάλα κεφάλια ανά την υφήλιο πλουτίζουν κόβοντας και ράβοντας, που υπογράφουν συμφωνίες και δήθεν αλληλοσφάζονται για κυριαρχία, χιλιάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί και εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν καταφύγει στις γύρω χώρες καθώς και σε χώρες της Μεσογείου με προορισμό την ευρώπη και τα πολιτισμένα στρατόπεδα συγκέντρωσής της. Ακόμη, πριν λίγο καιρό, γίναμε μάρτυρες μια ιστορικής σφαγής τόσο από το ασαντικό καθεστώς εναντίον των εξεγερμένων της ανατολικής Γούτα όσο και από το Τούρκικο κράτος εναντίον του επαναστατημένου καντονιού της Αφρίν.

Το κατά τα άλλα "αμυντικό" ελληνικό κράτος έχει πάρει ξεκάθαρα θέση και σε αυτόν τον πόλεμο και συνεπώς την ευθύνη για τους εκατομμύρια πρόσφυγες και νεκρούς που προξένησε αυτός. Η Ελλάδα ως μέλος του ΝΑΤΟ αποτελεί ένα από τα κύρια σημεία για την εξυπηρέτηση των στρατιωτικών αυτών επιχειρήσεων. Μέσω των πολεμικών βάσεων που έχουν εγκατασταθεί σε πολλές ελληνικές περιοχές, ο αμερικανικός στρατός έχει τη δυνατότητα να οργανώνεται και να αποκτά πολλαπλά σημεία ελέγχου των επιθέσεων ενάντια στη Μ. Ανατολή. Εξάλλου, είναι γνωστό πως στο παρελθόν υπήρξαν και πυρηνικά όπλα στη βάση του Άραξου στην Αχαΐα, τα οποία πρόκειται να επαναφερθούν. Πρόσφατα και στη Λάρισας (μια πόλη φίσκα από καραβανάδες, γαλονάτους και στρατιωτικούς που κάνουν απλώς τη δουλειά τους) πραγματοποιήθηκε μεταφορά μονάδας μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην 110 πτέρυγα μάχης στο πλαίσιο στρατιωτικής συνεκπαίδευσης και βάση σχεδίου για δημιουργία πρόσθετων «βάσεων» υποστήριξης στην περιοχή. Θυμόμαστε επίσης χαρακτηριστικά, τη συμμετοχή της Ελλάδας στην επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία με τη διοίκηση της επιχείρησης στην 1η στρατιά, την άσκηση των ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων με την επωνυμία «Blue Flag 2015» με τη συμμετοχή πέντε ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στην 110 και τους νατοϊκούς πληρωμένους δολοφόνους να τριγυρνάνε στην πόλη.

Η ελληνική κυβέρνηση σφίγγει όπως πάντα το χέρι στο Ισραήλ που πνίγει στο αίμα την Παλαιστίνη και το παπαδαριό προσεύχεται και επίσημα για επιτυχία του Ερντογάν στους βομβαρδισμούς στη Συρία... Ο ρόλος της Ελλάδας άλλωστε σε όλη αυτή την κατάσταση είναι να παραμείνει "πυλώνας σταθερότητας". Η Ελλάδα όμως ξεκάθαρα είχε, έχει και θα έχει ιμπεριαλιστικές βλέψεις και πάντα θα ευελπιστεί να γίνει η κραταιά δύναμη στην ευρύτερη περιοχή. Με μια απλή ιστορική αναδρομή μπορούμε να δούμε πως σχεδόν από την ίδρυση του, το ελληνικού κράτους καιροφυλακτεί σε κάθε αναταραχή για να μπορέσει να εδραιώσει την θέση του ενάντια στις γειτονικές χώρες, είτε οικονομικά είτε εδαφικά (Βαλκανικοί πόλεμοι, Μικρασιατική εκστρατεία, συμμαχία με τον σφαγέα Μιλόσεβιτς). Συμμάχησε δηλαδή και συμμαχεί με τα στρατόπεδα που εκάστοτε βολεύουν και χεράκι-χεράκι με την οικονομική ελίτ κάνουν όνειρα μιας ακόμη σύρραξης. Πάντα φυσικά με την ίδια ρητορεία, το ίδιο εθνικιστικό παραλήρημα, ποτίζοντας το λαό με μεγάλες ιδέες περί "Ελλάδος που θα φτάνει μέχρι την κόκκινη μηλιά" και με μίσος για τους γειτονικούς λαούς.

Σήμερα, μετά από μια δεκαετία έντονων πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών καθώς και κοινωνικής πόλωσης εν μέσω κρίσης, σύσσωμος ο εθνικός κορμός με όλα τα μέσα προσπαθεί να αποπροσανατολίσει ανυψώνοντας το εθνικό αίσθημα, καλώντας σε εθνική ενότητα και δημιουργώντας πλασματικούς εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς. Τόσο τα ΜΜΕ όσο και η εκκλησία είναι από τους κύριους φορείς της προπαγάνδας αυτής είτε μέσω αναπαραγωγής ρατσιστικών σχολίων και δηλώσεων είτε μέσω υποστήριξης ακροδεξιών και ναζιστικών ιδεών. Μία καλή αφορμή για την εδραίωση της προπαγάνδας υπήρξε πρόσφατα, όπως και στο παρελθόν, το μακεδονικό ζήτημα. Το Γενάρη του 2018 η ονομασία των Σκοπίων-Μακεδονίας κατόρθωσε να ενώσει στο δρόμο από ακροδεξιούς μέχρι φιλελεύθερους και τμήματα της αριστεράς . Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα μισαλλοδοξίας και εθνικιστικής έξαρσης με πρόσχημα την υπεράσπιση ενός ονόματος ήρθε να προστεθεί και η ενίσχυση του ελληνοτουρκικού μίσους. Η υπόθεση των δύο στρατιωτών στα σύνορα του Έβρου και η πολιτική των κυβερνήσεων ελλάδας-τουρκίας, κατόρθωσαν να διαμορφώσουν ένα φιλοπόλεμο και τρομολάγνο κλίμα εντός της χώρας. Ας τονιστεί, πως η πολιτική της κράτησης των δύο φαντάρων πιθανόν να αποτελεί και ένα μοχλό πίεσης προς την ελληνική κυβέρνηση για να εκδώσει με τη σειρά όχι μόνο «πραξικοπηματίες» αλλά Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές και πρόσφυγες κυνηγημένους από το καθεστώς Ερντογάν που αντιστάθηκαν ενάντια στον τουρκικό ολοκληρωτισμό και την καταπίεση.

Αναλύοντας την πολιτική κατάσταση σε ευρώπη και μέση ανατολή ένα είναι το συμπέρασμα: ο πόλεμος εξυπηρετεί μόνο την εξουσία και τα συμφέροντα της. Κανένα έθνος και καμία θρησκεία δεν αξίζουν την υπεράσπιση τους για την ενίσχυση της πολεμικής βιομηχανίας. Σε κάθε εμπόλεμη κατάσταση, δεν υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ μόνο δύο κρατών ή μόνο δύο στρατοπέδων, αλλά πάντα υπάρχει η «σωτήρια» επέμβαση των μεγάλων δυνάμεων. Η πολιτική και οικονομική εξουσία είναι οι μόνες που βγαίνουν κερδισμένες με ελάχιστες απώλειες αφήνοντας πίσω καταστροφές, νεκρούς και προσφυγιά. Πως γίνεται να πιστέψουμε σε ένα εθνικό πόλεμο την στιγμή που τον πόλεμο τον ζούμε ήδη και καθημερινά εδώ; Για ποιον πόλεμο μιλάμε; Φτωχοποίηση, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, φόροι, διακοπές ρεύματος/νερού, πλειστηριασμοί και εξώσεις, εξαθλίωση, κοινωνικός κανιβαλισμός, εκφασισμός...

Ως αναρχικοί προτάσσουμε την ταξική αλληλεγγύη και ως εχθρούς δεν αναγνωρίζουμε κανέναν άλλο από κράτος και κεφάλαιο. Καμιά ονομασία των Σκοπίων ή της Μακεδονίας δεν μας ενώνει και κανένα ελληνοτουρκικό εθνικιστικό μίσος δεν μας χωρίζει με τους γειτονικους λαους. Αντιθέτως, ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, μας ενώνει η αντίσταση και οι κοινοί αγώνες με τους από τα κάτω.

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Μάιος 18h

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Μάιος 18h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

26/5 12:00 ΠΛ.ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Στο πλαίσιο της καθημερινότητας μας (της προετοιμασίας μίας πιθανής μικροαστικής ζωής), μπορούμε να διακρίνουμε στοιχεία που επικυρώνουν την πρόθεση στρατιωτικοποίησης, τόσο στην πόλη που ζούμε, όσο και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο. Η πρόθεση αυτή, επιδοκιμάζεται από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και γίνεται αποδεκτή ως μέτρο προστασίας και διασφάλισης της ευημερίας και της ακεραιότητας του έθνους κράτους και της εθνικής ταυτότητας. Παράλληλα, το κράτος και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναπαράγουν τις αντιπαλότητες με τα βαλκανικά κράτη και την Τουρκία, ενώ ο στρατός κάνει έντονη την παρουσία του με παρελάσεις και εντατικές ασκήσεις, με στόχο την τόνωση του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας.

Δίχως αμφιβολία, ο ρόλος που διαδραματίζει ο στρατός δεν είναι αμυντικός από τη στιγμή που η χώρα έχει μετατραπεί σε ορμητήριο του. Συγκεκριμένα, στη Λάρισα, μια πόλη γεμάτη καραβανάδες και περήφανους πατριώτες, βρίσκονται το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και η Πρώτη Στρατιά, τα μεγαλύτερα στη χώρα, και πριν λίγο καιρό, μεταφέρθηκε μία μονάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην 110 πτέρυγα μάχης. Γενικότερα, στην Ελλάδα, η φτώχεια και η εξαθλίωση, τα μνημόνια και η ανεργία, δε φαίνεται να εμποδίζουν τη συνεισφορά υψηλών χρηματικών ποσών στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, όλη η χώρα, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τον Άραξο, και από τον Άραξο μέχρι τη Σούδα, λειτουργεί ως οχυρή θέση των στρατιωτικών παρεμβάσεων, ενώ η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταβάλλει προσπάθεια προβολής φιλανθρωπικού προσωπείου και συμπόνιας για τα τεκταινόμενα στη Συρία.

Φυσικά, οι εκδηλώσεις εθνικιστικών και ακροδεξιών ιδεολογιών μόνο διακριτικές δε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Συγγενείς, καθηγητές, τυχαίοι γείτονες, νοικοκυραίοι και ΜΜΕ, εκφράζουν έντονα την εθνική τους υπερηφάνεια, ισχυριζόμενοι πως είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Συγκεντρώθηκαν, λοιπόν, στο συλλαλητήριο για να προασπίσουν την ''ελληνικότητα'' τους και έδωσαν χώρο σε φασιστικές ομάδες να κινούνται ανενόχλητες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, να επιτεθούν σε καταλήψεις και να κάψουν την Libertatia. Ως ''αγανακτισμένοι'' πολίτες προστατεύουν τον τουρισμό εξαπολύοντας απειλές προς του πρόσφυγες. Παρόλα αυτά, εισπράττουν το κέρδος που τους εξασφαλίζει η μαζική άφιξη των προσφύγων και τελικά το χρήμα ρέει στις τσέπες των μαγαζατόρων και των ΜΚΟ.

Από το δημοτικό μέχρι και το λύκειο, τα σχολικά βιβλία μας βομβαρδίζουν με μηνύματα ανθρωπιστικής παιδείας και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών. Η σχολική πραγματικότητα ωστόσο είναι εντελώς διαφορετική. Σε καθημερινή βάση ερχόμαστε αντιμέτωπες/οι με την εθνικιστική-πατριωτική προπαγάνδα καθηγητών/τριών και διευθυντών/τριών, την οποία ασκούν με άνεση λόγω της κυρίαρχης θέσης που τους δίνει το εκπαιδευτικό σύστημα. Βεβαίως, οι φασιστικές, πατριαρχικές και ομοφοβικές συμπεριφορές και η εξωτερίκευση της ''αγάπης για την πατρίδα'' δε λείπουν από τα πληκτικά δωμάτια που ονομάζουν σχολικές τάξεις. Έτσι, τα σχολεία ζέχνουν από περήφανους σημαιοφόρους, άριστους μαθητές (που στοχεύουν στο μέλλον να γίνουν καριερίστες φοιτητές για να συμβάλλουν στη βιομηχανία του πολέμου μέσω της επιστήμης), και ''ολοκληρωμένους΄' άντρες ώστε να καταταγούν μελλοντικά στο στρατό και στην αστυνομία και να βοηθήσουν και αυτοί με την ατομική τους ευθύνη στις σφαγές αμάχων στη Μ. Ανατολή και στους πνιγμούς προσφύγων και να καταστείλουν οποιονδήποτε/αδήποτε εξεγείρεται ενάντια στο κράτος και τους θεσμούς του.

Η προετοιμασία του πολέμου, η υιοθέτηση εθνικού φρονήματος, οι ιμπεριαλιστικές διαθέσεις των κρατών και τα ίδια τα κράτη μας βρίσκουν απέναντι τους. Δε μαχόμαστε για κανένα έθνος και καμία θρησκεία, μαχόμαστε ενάντια σε φασίστες, σε αφεντικά, σε σεξιστές, σε ομοφοβικούς και σε εξουσιαστές που ευημερούν, διατάζουν πολέμους και επιβάλλονται καθημερινά σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΗ, ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ

ΟΥΤΕ ΘΕΟΙ ΟΥΤΕ ΑΦΕΝΤΕΣ, ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΧΛΕΠΑ ΣΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ.

ΜΙΣΟΣ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤ(Ρ)ΕΣ

Αντιφασιστική Μαθητική Συνέλευση Λάρισας

πηγή : https://el-gr.facebook.com/permalink.php?stor…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Από τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις διακρατικές συμφωνίες μέχρι την υπαρκτή στρατοπέδευση δυνάμεων στον αστικό ιστό και την ένταση των διακρατικών ανταγωνισμών

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Οι εντάσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, η στρατιωτική διαχείριση της βαλκανικής χερσονήσου και οι πολεμικές εξελίξεις στα συριακά και παλεστινιακά εδάφη, είναι λίγα από τα παραδείγματα που σπέρνουν το τελευταίο διάστημα τη βία και τον τρόμο στους απανταχού καταπιεσμένους, για τα κέρδη των ισχυρών. Η απεικόνιση των διεθνών εξελίξεων στον ελλαδικό χώρο, βρίσκει την Ελλάδα να επιχειρεί για ακόμη μια φορά να αρπάξει την ευκαιρία για στρατιωτική, εδαφική αλλά και οικονομικοπολιτική ισχυροποίηση.

Εμείς ως κομμάτι των καταπιεσμένων, που έτυχε να γεννηθούμε σε αυτή τη μεριά των συνόρων, που έτυχε να μιλάμε αυτή τη γλώσσα, αλλά που αρνούμαστε με πείσμα και συνείδηση να κουβαλάμε το εγκληματικό παρελθόν του ελληνικού κρατους, δε βρίσκουμε τον εαυτο μας μέσα σε κάθε πόλεμο για τα κρατικά και καπιταλιστικά συμφέροντα. Δεν οπλίζουμε τα χέρια μας για να σκοτώσουμε το άλλο μας εγώ, λίγα χιλιόμετρα μακριά μας.

Ο εχθρός δεν είναι οι καταπιεσμένοι που βρίσκονται στην άλλη μεριά των συνόρων

ειναι τα κράτη και το κεφάλαιο, τα έθνη και οι στρατοί, τα σύνορα και οι πατρίδες.

Για μας ο μόνος πόλεμος που δίνουμε πιστά πλάι στους κολασμένους όλης της γής , είναι ο κοινωνικός-ταξικός πόλεμος ενάντια σε κάθε εξουσία. Ούτε μια στιγμή στο στρατό οφείλει να σημαίνει μια ζωή αφιερωμένη στον Αγώνα για την Επανάσταση.

Να αντισταθούμε απο κοινού στα σχέδια των εξουσιαστών πρίν η επιλογή γίνει αναγκαιότητα

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΜΑΗ, 12:00 ΠΛ. Ταχυδρομείου-Λαρισα

*για τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που ενδιαφέρονται να πλαισιώσουν την πορεία στη Λάρισα, να επικοινωνήσουν με τις συλλογικότητες που καλούν για την οργάνωση του τρόπου μετακίνησης.

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Μάιος 20h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αυτή τη στιγμή ο παγκόσμιος καπιταλισμός βιώνει άλλη μια δομική κρίση υπερσυσσώρευσης, η οποία προκύπτει ξεκάθαρα μέσα από τις εγγενείς εσωτερικές του αντιφάσεις. Θεμελιώδες χαρακτηριστικό του καπιταλισμού είναι η συσσώρευση κέρδους διαμέσου της εκμετάλλευσης της ανθρώπινης εργασίας και της φύσης. Η επέκταση και η αναπαραγωγή του κεφαλαίου είναι απαραίτητη συνθήκη για τη διαιώνιση του καπιταλισμού. Τα κράτη όπως και το κεφάλαιο είναι επεκτατικά, με το κάθε ένα από αυτά να θέλει να επεκτείνει την ακτίνα εξουσίας και επιρροής του. Για να μπορέσει να επιβιώσει μέσα στον ανταγωνισμό της αγοράς, το κεφάλαιο πρέπει να εξαπλωθεί και να βρει διεθνείς διόδους επενδύσεων. Ο πιο άμεσος τρόπος ώστε να επιτευχθεί αυτό είναι ο πόλεμος.

Καθώς περνάει ο καιρός και οι ανταγωνισμοί μεταξύ κρατών -και κυρίως των μεγάλων δυνάμεων- γίνονται όλο και πιο έντονοι , η πιθανότητα ενός πολέμου διευρυμένων διαστάσεων είναι αρκετά μεγάλη. Άλλωστε πόλεμος τοπικών διαστάσεων διεξάγεται ήδη και μάλιστα κοντά σε μας -βλέπουμε καθημερινά τους βομβαρδισμούς από ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία και καθεστώς Άσαντ στη Συρία-. Το μεγάλο στοίχημα του πολέμου, είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών ενέργειας κυρίως στη Μέση Ανατολή αλλά και την ευρύτερη ανατολική Μεσόγειο. Οι «μεγάλοι παίχτες» στη σκακιέρα του ελέγχου της ενέργειας είναι τα κράτη που βρίσκονται ψηλά στην πυραμίδα της ιμπεριαλιστικής ιεραρχίας όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία. Βέβαια σε αυτό το παιχνίδι δευτερεύοντα αλλά σημαντικό ρόλο παίζουν και οι περιφερειακές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (Ισραήλ, Τουρκία, Ιράν, τα ισχυρά κράτη της Ε.Ε), έχοντας καταφέρει όμως να αποκτήσουν σχετικά υψηλή διαπραγματευτική ισχύ μπροστά στις υπερδυνάμεις. Η Ελλάδα θέλοντας να αποδείξει ότι αποτελεί «πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης» στην Ανατολική Μεσόγειο επενδύει στο πλασάρισμα σε διεθνείς συμμαχίες, στις ΗΠΑ δηλαδή. Παρόλα αυτά οι πιθανότητες να εμπλακεί το ελληνικό κράτος σε έναν πόλεμο με το τουρκικό είναι βάσιμες. Τους τελευταίους μήνες γινόμαστε μάρτυρες του ανταγωνισμού μεταξύ των δυο αυτών κρατών για την επικράτηση του ενός η του άλλου επί των ενεργειακών πηγών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Θαλάσσια οικόπεδα, ΑΟΖ, εναέριος χώρος, υφαλοκρηπίδες κοκ είναι μόνο λίγες από τις αφορμές ώστε να υπάρξει διένεξη και κατ' επέκταση ένας εθνικός πόλεμος. Αλλά για εμάς, αυτού του είδους ο πόλεμος σημαίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο: σημαίνει πόλεμος για τα συμφέροντα των αφεντικών μας.

Σε μια εποχή που οι πολεμικοί σχεδιασμοί πυκνώνουν και σιγά-σιγά φαίνεται πως προσεγγίζουν και την ίδια τη "Δύση" (π.χ. Ουκρανία), οι απανταχού καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι είναι αυτοί που προορίζονται να γίνουν βορά στα κανόνια των κυρίαρχων. Ο πόλεμος αποτελεί μια δίοδο για το κεφάλαιο, ώστε να μπορέσει να εξέλθει από τη δομική κρίση υπερσυσσώρευσης που ο ίδιος ο καπιταλισμός γέννησε, καταστρέφοντας σταθερό και μεταβλητό κεφάλαιο -μέσα παραγωγής και εργάτες/τριες δηλαδή-, διαμορφώνοντας καινούριες αγορές με επιχειρηματικές ευκαιρίες υπέρογκης κερδοφορίας, ώστε να εκμεταλλευτούν οι καπιταλιστές πρώτες ύλες και εργάτες με εντελώς περιφρονητικούς και εξοντωτικούς όρους, για να μπορέσει το κεφάλαιο να ανασυγκροτηθεί και να αναπτυχθεί μετά από μια εκτενή περίοδο καταστροφής, πατώντας πάνω στα πτώματα του διεθνούς προλεταριάτου.

Ως αναρχικοί δεν πρόκειται να πολεμήσουμε για λογαριασμό των αφεντικών. Δεν πρόκειται να στρέψουμε τις κάννες των όπλων προς τα ταξικά μας αδέλφια, από τα οποία μας χωρίζουν μόνο με τεχνητό τρόπο και από τα πάνω συνοριογραμμές, έθνη και θρησκείες, για να ενισχύεται με αυτόν τον τρόπο ο αποπροσανατολισμός των από τα κάτω από την πολιτική καταπίεση και την οικονομική εκμετάλλευση που υφίστανται και να διαιρούνται οι ίδιοι μεταξύ τους παρά την κοινότητα των υλικών τους συμφερόντων. Ο μόνος πόλεμος στον οποίο συμμετέχουμε είναι ο ασταμάτητος κοινωνικός και ταξικός πόλεμος, απόληξη του οποίου επιζητούμε να είναι η κοινωνική επανάσταση που θα κατακρημνίσει τον κόσμο του κράτους και του κεφαλαίου για να καταστήσει εφικτή την πανανθρώπινη ακρατική και εξισωτική συνύπαρξη και τη γενικευμένη κοινωνική αυτοδιεύθυνση πάνω στις βάσεις του ελευθεριακού κομμουνισμού.

Για να δηλώσουν ακριβώς αυτό, τη ρητή άρνηση τους να πολεμήσουν για τα συμφέροντα των αφεντικών τους και τη ρητή τους αποστροφή στην ιδέα να σηκώσουν όπλο απέναντι σε οποιονδήποτε καταπιεσμένο, οποιασδήποτε εθνικότητας, πολλοί σύντροφοι σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν το δρόμο της ολικής άρνησης στράτευσης (δηλαδή να μην υπηρετήσουν στο στρατό με οποιοδήποτε «εναλλακτικό τρόπο»). Αυτή η απόφαση ενοχλεί κάθε κρατικό μηχανισμό ανά τον κόσμο, καθώς αμφισβητεί τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η ίδια του η ύπαρξη: τη συσπείρωση του «λαού» γύρω από μια εθνική ιδέα - με σκοπό πάντα τη συγκάλυψη της ταξικής εκμετάλλευσης. Απέναντι σε αυτό το ιδεολόγημα που το μόνο που κάνει είναι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου εμείς απαντάμε ότι δεν υπάρχουν Έλληνες και ξένοι. Υπάρχουν μόνο προλετάριοι, που λιώνουν κάτω από τα γρανάζια της μισθωτής σκλαβιάς, όπως λιώνουν κάτω από τις ρόδες των τανκς, μέχρι να σταθούν όρθιοι και να τσακίσουν τον κόσμο των αφεντικών.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΩΝ - ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΜΑΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΜΑΪΟΥ

12:00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Κάλεσμα σε αντιπολεμική-αντεθνική πορεία

Στις 26/5 καλούμε στην πλατεία Τχυδρομείου (12:00) εν όψει της Αντιπολεμικής-αντεθνικής πορείας.

Θέλει, λέει, να 'ναι λεύτερος. Σκοτώστε τον!

Κατεστραμμένες πόλεις, καμένα σπίτια, νεκρά παιδιά, κυνηγημένοι πρόσφυγες κατά χιλιάδες και η επέλαση των πολεμόχαρων ταγμάτων να μην σταματάει πουθενά! Αυτό πλέον είναι η καθημερινότητα πολλών ανθρώπων στην Συρία και αλλού και παράλληλα η μακρινή για πολλούς εικόνα στις τηλεοράσεις. Ξεκινώντας λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε πως όλο αυτό δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζουμε αλλά δίπλα από την πόρτα μας στη ίδια μας την πόλη. Για τη Λάρισα λοιπόν ο λόγος, η οποία σφύζει από μιλιταριστές πάσης φύσεως, που είναι διαχρονικά επιχειρησιακό κέντρο και ορμητήριο των νατοϊκών στρατευμάτων. Πολλά τα παραδείγματα στα οποία η πόλη χρησιμοποιήθηκε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του νάτο και κυρίως του Αμερικάνικου στρατού είτε μέσο της μόνιμης αεροπορικής βάσης τους εδώ (110 πτέρυγα μάχης) είτε χρησιμοποιώντας σαν κέντρο τους την 1η στρατιά είτε κάνοντας διάφορες εκπαιδεύσεις στα στρατόπεδα της περιοχής.

Ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα και στην μεταφορά των μη επανδρωμένων βομβαρδιστικών αεροσκαφών του Αμερικάνικου στρατού στην Λάρισα αλλά και στις βλέψεις για την δημιουργία νέων βάσεων στην περιοχή. To σχέδιο βέβαια το ξέρουμε καλά καθώς όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν έτσι και τώρα ¨της Γης μας ο αφέντης¨ δηλαδή ο αμερικάνικος στρατός επεμβαίνει στα πράγματα της Μ. Ανατολής ως ¨ειρηνευτική δύναμη¨ σκορπώντας τον θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους .Βέβαια η Ελλάδα και η ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων έχουν νευραλγική σημασία λόγο της θέσης τους στις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Από τον πόλεμο στο Ιράκ(1991) και στο Αφγανιστάν(2003) μέχρι τον πόλεμο στην Λιβύη (2011) και την εκστρατεία σήμερα στην Συρία οι διάφορες βάσεις της περιοχής χρησιμοποιήθηκαν ως επιχειρησιακά κέντρα για την πολεμική κτηνωδία που προσφέρθηκε απλόχερα στις χώρες αυτές.

Ας μην στρουθοκαμηλίζουμε όμως και ας μην χρεώνουμε ολοκληρωτικά την εύθηνη στο ¨κακό¨ ΝΑΤΟ και στους ¨κακούς¨ Αμερικάνους, καθώς και η Ελλάδα μόνο άμοιρη ευθυνών δεν είναι. Η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν ακόμη ένα άβουλο πιόνι που απλώς εξυπηρετούσε συμφέροντα άλλων, αντιθέτως πάντα επιβουλευόταν σχέδια επικράτησης και ιμπεριαλισμού επί των γειτονικών χωρών. Αρκεί μια ιστορική αναδρομή για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε την όλη κατάσταση, ξεκινώντας από τον Α' και Β' βαλκανικό πόλεμο (1912-1913) οπού καιροσκοπικά η Ελλάδα, και αλλάζοντας συμμάχους κατά το δοκούν, προσπάθησε να εδραιωθεί ως κραταιά δύναμη στην περιοχή. Συνεχίζουμε με την Μικρασιατική εκστρατεία στην διάρκεια του μεσοπολέμου, οπού ξανά με την βοήθεια τον μεγάλων δυνάμεων και στηριζόμενη στην ιδέα της μεγάλης Ελλάδας ξεκίνησε έναν από τους πιο αιματηρούς επεκτατικούς πολέμους στην ιστορία της καθώς δεν είναι λίγα τα περιστατικά μαζικών σφαγών τούρκων αμάχων και βιαίας αφομοίωσης ολόκληρων περιοχών. Έπειτα υπάρχει ο πόλεμος της Κορέας (1950-1953) οπού η Ελλάδα είχε πάλι ενεργό ρόλο ως μέλος του ΝΑΤΟ, και εδώ ας πούμε πως πάλι η πραγματική αιτία ήταν η προετοιμασία του ελληνικού στρατού για ένοπλη εισβολή στην Αλβανία και την Βουλγαρία με την εξασφάλιση της βοήθειας των ΗΠΑ στο όλο αντικομμουυνιστικό κλίμα που επικρατούσε.

Αυτά είναι μόνο κάποια από τα παραδείγματα που δείχνουν τον ελληνικό ιμπεριαλισμό σε όλο του το μεγαλείο ο οποίος κρατά μέχρι σήμερα. Σαν να μην πέρασε μια μέρα λοιπόν ερχόμαστε πάλι μπροστά σε με παρόμοια κατάσταση οπού στην Συρία αυτήν την στιγμή επεμβαίνουν η μία μετά την άλλη υπερδύναμη (Ρωσία ,ΗΠΑ, Ισραήλ, Τουρκία κ.α.) σε βάρος αμάχων. Η Ελλάδα ξανά λοιπόν με τις πολιτικές που ακολουθεί προσπαθεί να αποκτήσει την μεγαλύτερη γεωπολιτική και οικονομική αξία που μπορεί.

Τέρμα πια με τις αυταπάτες όμως, εμείς από την δική μας την μεριά μπορούμε να αναγνωρίσουμε τους κοινούς παρανομαστές τόσο σε αυτόν όσο και σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τα οικονομικά οφέλη τις αστικής τάξης καθώς σε κάθε πόλεμο αυτοί που πραγματικά ωφελούνται είναι οι διάφορες εταιρίες οι οποίες από την αρχή μέχρι το τέλος κερδίζουν αμέτρητα χρήματα από κάθε πολεμική σύρραξη. Αρχικά οι βιομηχανίες όπλων εξοπλίζουν τους στρατούς και μετά έρχονται οι ανακατεσκευαστικές εταιρίες και οι εταιρίες εκμετάλλευσης φυσικών πόρων και διάφορες άλλες για να μπορέσουν από την μία να απομυζήσουν ότι μπορούν από τον πλούτο της περιοχής και έπειτα να δείξουν ένα προσωπείο ανθρωπισμού ξαναχτίζοντας αυτά που οι ίδιοι κατέστρεψαν (με το αζημίωτο φυσικά).Όλο αυτό βέβαια επιτυγχάνεται αφού πρώτα ποτίζουν τους λαούς με εθνικιστικό και πατριωτικό μίσος και τους δημιουργούν φανταστικούς εχθρούς οι οποίοι διακρίνονται με βάση το χρώμα, το φύλο και τον τόπο καταγωγής τους.

Εμείς λοιπόν σε αυτό απαντάμε πως εναντιωνόμαστε σε κάθε πόλεμο εθνικού και θρησκευτικού χαρακτήρα. Δεν πολεμάμε για καμία πατρίδα και για κανένα έθνος, ο δικός μας πόλεμος είναι ταξικός και κοινωνικός ενάντια σε κράτος, αφεντικά, φασίστες και λοιπούς εξουσιαστές. Οι εχθροί μας είναι οι ίδιοι σε όλα τα μέρη της Γής, από την Τουρκία και την Μακεδονία μέχρι την Συρία και την Παλαιστίνη.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ. ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ. ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Αναρχική κατάληψη Palmares

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1587949/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Κάλεσμα στήριξης της αντιπολεμικής-αντιεθνικής πορείας στη Λάρισα

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

πηγή : http://anatolika.espivblogs.net/2018/05/22/κά…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Εικαστικές Παρεμβάσεις

Τα ξημερώματα 13/5 έγιναν εικαστικές παρεμβάσεις με σπρευ και μπογιές στο κτήριο της στρατολογίας Ιωαννίνων, στην μητρόπολη καθώς και σε άλλες εκκλησίες. Στοχοποιήσαμε τους συγκεκριμένους στόχους, την ''εκκλησία'' γιατί αποτελεί από την πιο διακριτή εξουσία, υποβαθμίζει και υποτιμά την ανθρώπινη υπόσταση και εχθρέυεται οτιδήποτε δεν χωράει στα στενά καλούπια μιας υπόδουλης και άβουλης μάζας. Είναι μία καλοστημένη επιχείρηση που την διοικούνε καθάρματα και θα πέσει φωτιά να τους κάψει. Την μητρόπολη γιατί είναι ένα διοικητικό κέντρο αυτής της επιχείρισης. Την στρατολογία γιατί επιστρατεύει ανθρώπινο κρέας για οβίδες, επιβάλλει την στρατιωτική πειθαρχία, την εθνική συνείδηση, την υποταγή και παίζει κομβικό ρόλο στον εκφασισμό της νεολαίας.

Όλοι/ες στην αντιπολεμική-αντιεθνική πορεία στην Λάρισα στις 26/5 στην πλατεία Ταχυδρομίου.

Αναρχική Ομάδα ''Ex Nihilo''

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1588073/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Κάλεσμα στην ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, Σάββατο 26 Μαΐου, 12μμ, πλατεία Ταχυδρομείου-Λάρισα

Οι κυρίαρχοι τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν.

Σε Ελλάδα, Τουρκία, Μακεδονία ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία.

Πόλεμο σε κράτος, αφεντικά και τις φασιστικές εφεδρείες τους.

Μέσα σε ένα παγκόσμιο τοπίο το οποίο συνθέτουν ο πόλεμος, οι οικονομικές και στρατιωτικές επεμβάσεις, η όξυνση των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών για τον παγκόσμιο έλεγχο και την ηγεμονία, η λεηλασία του φυσικού περιβάλλοντος και των ανθρώπινων κοινωνιών, γίνεται περισσότερο κατανοητό τώρα παρά ποτέ, ότι η εξαθλίωση, η πλήρης υποταγή και η εξόντωση μας αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την διαιώνιση του συστήματος. Το μοναδικό μέλλον που έχουν να μας προσφέρουν ο καπιταλισμός και κάθε κρατική μορφή οργάνωσης είναι η καταστροφή και ο θάνατος.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, γίνεται κατανοητό ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις στο συριακό έδαφος δεν αποτελούν μια μεμονωμένη σύγκρουση, έχουν τον ίδιο παρανομαστή με τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και αποτελούν την συμπύκνωση των ενδοκυριαρχικών ανταγωνισμών για τον παγκόσμιο έλεγχο και την ηγεμονία. Στην Σύρια εμπλέκονται οι δύο μεγάλες δυνάμεις Η.Π.Α., με τη σύμμαχο τους Ε.Ε. (μέλος της οποίας είναι και το ελληνικό κράτος) και η Ρωσία, καθώς και περιφερειακές δυνάμεις όπως η Τουρκία, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, οι οποίες επιθυμούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μερίδα από το διαφαινόμενο ξαναμοίρασμα του κόσμου. Οι συγκρούσεις, οι συμμαχίες και οι συμφωνίες που συντελούνται με φόντο τον πόλεμο στη Συρία είναι τόσο ρευστές κάνοντας κατανοητό ότι τα κυρίαρχα στρατόπεδα δεν μπορούν ακόμα να οριοθετηθούν. Όμως η εμπλοκή όλων αυτών των φονικών πολεμικών μηχανών σε τόσο μικρή εδαφική έκταση δεν προμηνύει τίποτα καλό για τους από τα κάτω. Και αν οι Η.Π.Α. συνεχίζουν να διατηρούν την πρωτοκαθεδρία τόσο στο δυτικό μπλοκ εξουσίας (ΝΑΤΟ-Ε.Ε.) όσο και παγκόσμια, τα τελευταία χρόνια φαίνεται να συντελούνται (για διάφορους λόγους) κραδασμοί στην παντοδυναμία τους, κάτι που έχει κάνει τον βασικό τους αντίπαλο τη Ρωσία να πιστεύει ότι οι συσχετισμοί δύναμης μπορούν να αλλάξουν προς όφελός της.

Παράλληλα, η αλλαγή των γεωπολιτικών συσχετισμών ισχύος καθορίζει τις κινήσεις και τις συμμαχίες μιας σειράς κρατών, λιγότερο ή περισσότερο ισχυρών, με στόχο περισσότερη εξουσία και πλούτο. Αυτό μας δείχνουν και τα όσα συμβαίνουν στην νοτιοανατολική Μεσόγειο με φόντο τις Α.Ο.Ζ. (Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες), όπου το ελληνικό κράτος έχει συνάψει συμφωνίες με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο μεταξύ άλλων και για την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων στα νότια της κυπριακής νήσου, ενώ ταυτόχρονα μέσω των συμμαχιών του επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση του τόσο στην ευρύτερη περιοχή, όσο και απέναντι στο τουρκικό κράτος. Ταυτόχρονα ευελπιστεί να ενταθούν τα προβλήματα στο εσωτερικό της γείτονας χώρας και να προκύψουνε και άλλες τριβές στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των Η.Π.Α. προκειμένου να το εκμεταλλευτεί για να βρεθεί σε καλύτερη θέση σε αυτήν την ανέκαθεν «ανταγωνιστική γειτνίαση». Σε αυτήν την κατεύθυνση το ελληνικό κράτος ενισχύει τις υπάρχουσες αμερικανο-νατοϊκές στρατιωτικές βάσεις (Σούδα, Άραξος) ή εγκαθιστά νέες, όπως στην πόλη της Λάρισας όπου τον τελευταίο μήνα έχει μεταφερθεί μια μονάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (τύπου «MQ-9 Reaper») των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων. Η νέα μονάδα έρχεται να προστεθεί στην ήδη έντονα στρατιωτικοποιημένη περιοχή της Λάρισας στην οποία υπάρχουν πέντε μεγάλες στρατιωτικές βάσεις, με σημαντικότερες την 1η Στρατιά, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και την 110 Πτέρυγα Μάχης (αεροδρόμιο) όπου και μεταφέρθηκε η αμερικάνικη μονάδα. Στην αντίπερα όχθη η Τουρκία ενισχύει την επιθετική της στάση αξιοποιώντας την στρατιωτική της μηχανή (την 2η μεγαλύτερη στο ΝΑΤΟ), ενώ ταυτόχρονα ακολουθώντας μια φαινομενικά αντιφατική εξωτερική πολιτική επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τα κενά, που προκύπτουν στην παγκόσμια σκακιέρα, από τους ανταγωνισμούς μεταξύ Ρωσίας και Η.Π.Α., συνάπτοντας συμμαχίες με την μια ή την άλλη υπερδύναμη. Ταυτόχρονα ακολουθεί την ίδια «αντιφατική» πολιτική και με την Ε.Ε., κινούμενη άλλοτε σε μια κατεύθυνση προσέγγισης και άλλοτε σύγκρουσης, προσπαθώντας να αναβαθμίσει τον ρόλο της στην παγκόσμια ιεραρχία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το μακεδονικό ζήτημα έρχεται και πάλι στο προσκήνιο εξαιτίας της επιδιωκόμενης διεύρυνσης της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δύο υπερκρατικών μηχανισμών οικονομικής και στρατιωτικής επιβολής. Η Ελλάδα είναι ήδη μέλος των δύο αυτών μηχανισμών και η Μακεδονία επιδιώκει την ένταξή της. Μέσω της διαπραγμάτευσης, για το όνομα και τα δύο κράτη στοχεύουν να πετύχουν πιο ευνοϊκούς όρους και να ισχυροποιήσουν τη θέση τους το ένα απέναντι στο άλλο εντός της μελλοντικής τους συμμαχίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Ταυτόχρονα καθοριστικές για την διαμόρφωση της κατάστασης και της επανεκκίνησης του «μακεδονικού ζητήματος» είναι οι επιδιώξεις τόσο του ελληνικού κεφαλαίου, για περαιτέρω επέκταση στην γείτονα χώρα, όσο και του ελληνικού κράτους για την προστασία και προώθηση των οικονομικών του συμφερόντων και την ηγεμονία στην ευρύτερη περιοχή. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον ρόλο του τουρκικού κράτους, το οποίο επιχειρεί να προωθήσει τους δικούς του σχεδιασμούς τόσο στα Βαλκάνια όσο και στη Μέση Ανατολή. Δηλαδή το θέμα ξανανοίγει για την εξυπηρέτηση των οικονομικών, στρατιωτικών και πολιτικών συμφερόντων των κυρίαρχων. Για αυτό υποκινούνται οι εθνικισμοί και από τις δύο πλευρές των συνόρων και δημιουργείται πόλωση. Τη στιγμή, λοιπόν, που νομοθετούνται όλο και πιο αυταρχικοί νόμοι οι οποίοι εντείνουν συνεχώς την εξαθλίωση, τον έλεγχο, την εκμετάλλευση, τους αποκλεισμούς και οδηγούν όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια στην περιθωριοποίηση, το κράτος επιχειρεί να μας αποπροσανατολίσει, προσπαθώντας να συμφιλιώσει εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους κάτω από την φαντασιακή κοινότητα του έθνους και να μας πείσει ότι ο εχθρός είναι εθνικός και όχι ταξικός. Ο Σάμιουελ Τζόνσον είπε κάποτε: «ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων». Εμείς λέμε σήμερα: «όσο πιο πολύ σου κλέβουν τη ζωή τόσο σε ταΐζουν με έθνος και φυλή». Το δίλημμα που πρέπει να τεθεί σε όλους και όλες είναι: ή θα είμαι με την εξουσία που μιλάει για πατριωτική ευθύνη και καλεί σε εθνική συνοχή ή θα είμαι με το αγωνιστικό και ανατρεπτικό κομμάτι της κοινωνίας. Γιατί ο εχθρός δεν είναι εθνικός, είναι ταξικός. Για αυτό ο δικός μας αγώνας είναι ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τις φασιστικές εφεδρείες τους. Περνάει και μέσα από την αποδόμηση της πατριωτικής φενάκης, αλλά και την συνεχή διεκδίκηση του αστικού χώρου, όπου πρέπει να αμφισβητήσουμε με τον λόγο μας, να αναχαιτίσουμε με τις δράσεις μας και να απομονώσουμε τους κάθε λογής φασίστες. Με παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στους χώρους συγχρωτισμού, στις πλατείες και στα καφενεία, σε κάθε σπιθαμή του δημόσιου χώρου. Ο δικός μας αγώνας είναι ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο, για ένα κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ελευθερίας. Ο δικός μας αγώνας είναι διεθνιστικός, ενάντια σε πατρίδες και σύνορα, ενάντια στον εθνικισμό και την μισαλλοδοξία.

Την στιγμή, λοιπόν, που ο καπιταλισμός κινείται συνεχώς προς ένα όλο και πιο ολοκληρωτικό μοντέλο τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο και ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός επελαύνει πάνω στις ζωές των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων, τη στιγμή που οι ισχυροί προετοιμάζονται, χτίζοντας τις συμμαχίες τους, για μια ακόμη παγκόσμια σύρραξη το μοναδικό δίλλημα για τους από τα κάτω αυτού του κόσμου είναι και πάλι το ίδιο… ελευθεριακός κομμουνισμός ή βαρβαρότητα.

Οι καταπιεζόμενοι δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από τη συμμετοχή μας στους ενδοεξουσιαστικούς πολέμους που επιχειρούν να μας σύρουν, ούτε έχουμε να χωρίσουμε κάτι μεταξύ μας οι από τα κάτω. Αποτελεί ταξικό, πολιτικό και διεθνιστικό μας καθήκον να γίνουμε το ανάχωμα στους ντόπιους και ξένους εθνικισμούς και στο νέο κύμα εθνικιστικού παραληρήματος που ξερνάνε ΜΜΕ, εκκλησία, κόμματα με αφορμή το «μακεδονικό ζήτημα». Απέναντι στους γεωστρατηγικούς ανταγωνισμούς των κρατών, που έχουν μετατρέψει τον πλανήτη και κυρίως την Μέση Ανατολή σε εμπόλεμη ζώνη, να προτάξουμε την αλληλεγγύη των λαών και να βροντοφωνάξουμε ότι δεν είμαστε και ούτε θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους. Ο μοναδικός πόλεμος που έχει νόημα για εμάς και μπορεί να βάλει τέλος στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα και σε όλους τους πολέμους είναι ο πόλεμος ενάντια σε κάθε εξουσία, για την ανατροπή του κράτους και του κεφαλαίου. Να αντιτάξουμε απέναντι στα κατακερματισμένα και ματωμένα Βαλκάνια των κρατών, μια βαλκανική χερσόνησο απαλλαγμένη από τις ουλές των συνόρων και των θρησκευτικών και εθνικιστικών διαχωρισμών, τα Βαλκάνια ως χώρο ελεύθερης μετακίνησης ντόπιων και μεταναστών, τα Βαλκάνια ως μια ενιαία κομμούνα, τα Βαλκάνια των από τα κάτω.

Η Αλληλεγγύη το όπλο των λαών.

Διεθνιστικοί αγώνες ενάντια στους εθνικισμούς, τον φασισμό, την μισαλλοδοξία και τους πολέμους των κυρίαρχων, για την ανατροπή της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την κοινωνική επανάσταση, για την αναρχία και τον κομμουνισμό.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Σάββατο 26 Μαΐου, 12μμ, πλατεία Ταχυδρομείου-Λάρισα

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

http://vogliamotutto.espivblogs.net/

πηγή : http://vogliamotutto.espivblogs.net/2018/05/2…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αντιπολεμική παρέμβαση εν όψη της πορείας στη Λάρισα στις 26-5

Οι εντάσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, η στρατιωτική διαχείριση της βαλκανικής χερσονήσου και οι πολεμικές εξελίξεις στα συριακά και παλεστινιακά εδάφη, με τελευταία σκηνή τρόμου τη σφαγή δεκάδων αμάχων (και τον τραυματισμό εκατοντάδων) κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, είναι λίγα από τα παραδείγματα που σπέρνουν το τελευταίο διάστημα τη βία και τον τρόμο στους απανταχού καταπιεσμένους, για τα κέρδη και την εδαφική ισχυροποίηση των κυρίαρχων.

Η απεικόνιση των διεθνών εξελίξεων στον ελλαδικό χώρο, βρίσκει την Ελλάδα να επιχειρεί για ακόμη μια φορά να αρπάξει την ευκαιρία για στρατιωτική, εδαφική αλλά και οικονομικοπολιτική ισχυροποίηση. Μόνο το τελευταίο διάστημα το ελληνικό κράτος έχει προχωρήσει σε δεκάδες συμφωνίες που προβλέπουν δαπάνες για την εξοπλιστική αναδιάρθρωση του ελληνικού στρατού και εδαφικές παραχωρήσεις για εκ νέου στρατοπέδευση των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Με απλά λόγια η Ελλάδα, πιστή στις υπηρεσίες των μεγάλων δυνάμεων ενισχύει τις ήδη υπάρχουσες ΝΑΤΟϊκές βάσεις στη Σούδα και τον Άραξο (με τη μεταφορά πυρηνικών) ενώ ταυτόχρονα προχωρά στη δημιουργία νέων. Στην πόλη της Λάρισας τον τελευταίο μήνα έχει μεταφερθεί μια μονάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (τύπου «MQ-9 Reaper») των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων. Η νέα μονάδα έρχεται να προστεθεί στην ήδη έντονα στρατιωτικοποιημένη περιοχή στην οποία υπάρχουν πέντε μεγάλες στρατιωτικές βάσεις, με σημαντικότερες την 1η Στρατιά, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και την 110 Πτέρυγα Μάχης (αεροδρόμιο) όπου και μεταφέρθηκε η αμερικάνικη μονάδα.


Η Λάρισα είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πρώτα δείγματα της νέας συνθήκης στρατοπέδευσης των στρατιωτικών δυνάμεων στον αστικό ιστό, τη στιγμή που ο κίνδυνος άμεσης εμπλοκής της Ελλάδας σε έναν πόλεμο κυριαρχικών συμφερόντων απέναντι στην Τουρκία μοιάζει όλο και πιο ορατός. Απέναντι σε αυτή τη στρατηγική έντασης που επιβάλλει η κυριαρχία καλούμαστε να οξύνουμε τις αντιστάσεις μας στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός μαχητικού αντιπολεμικού κινήματος με ελευθεριακά χαρακτηριστικά ενάντια στα εγκληματικά σχέδια των κρατιστών.

Στα πλαίσια της έντασης του αντιπολεμικού λόγου και δράσης το τελευταίο διάστημα στον ελλαδικό χώρο πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις με πανό, αφίσες και στράτσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς και παρέμβαση με σπρέι στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων.

Να αντισταθούμε από κοινού στα σχέδια των κυρίαρχων
πριν η επιλογή γίνει αναγκαιότητα.

Να αγωνιστούμε για ένα κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και αυτοδιάθεσης χωρίς πολέμους και στρατούς, έθνη και σύνορα, πατρίδες και θρησκείες.

Αντιπολεμική-Αντιεθνική πορεία στη Λάρισα 26-5, 12:00 Πλ. Ταχυδρομείου

Κατάληψη Terra Incognita

πηγή : http://terraincognita.squat.gr/2018/05/24/αντ…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Κάλεσμα στην αντιπολεμική- αντεθνική πορεία

post image

Πανί καλεσματος που αναρτήθηκε στον χώρο του ΤΕΙ Λάρισας για την αντιπολεμική αντεθνική πορεία στην Λάρισα Πλ.Ταχυδρομείου
26/5 12:00

Κατειλημμένο Στέκι Αντιδραστήριο

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1588146/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Κάλεσμα στην Αντεθνική/αντιπολεμική πορεία στην Λάρισα

Αλληλεγγύη στους λαούς της τουρκίας, του κουρδιστάν της συρίας και της παλαιστίνης.

καμία έκδωση των τούρκουν και κούρδων αγωνιστών.

Ούτε εθνικός ούτε θρησκευτικός ο δικός μας πόλεμος είναι ταξικός.

Αλληλεγγύη με τους πολιτικούς κρατούμενους παντού.

Σάββατο 26/05 12:00 Πλατεία ταχυδρομείου (Λάρισα)

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών (Λάρισα)

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1588122/