Παρασκευή 25 Μαίου 2018 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Mοτοπορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό Μάριο Σεϊσίδη

Γενάρης του 2006. Ληστεία στην Εθνική τράπεζα διασταύρωση Ιπποκράτους και Σόλωνος. Οι μπάτσοι σκορπούν τον πανικό και παραλίγο τον θάνατο με 19 σφαίρες. Τραυματίζεται βαριά και συλλαμβάνεται ο αναρχικός Γ. Δημητράκης. Οι υπόλοιποι ληστές διαφεύγουν της σύλληψης.

H εξέλιξη της ιστορίας από τότε σκιαγραφείται μέσα από πολύχρονες φυλακίσεις, διώξεις, στοχοποιήσεις, εξωφρενικές επικηρύξεις συντρόφων. Ένα ανελέητο κυνηγητό για την εμπέδωση της «αντιτρομοκρατικής» πολιτικής, για την εξουδετέρωση του «εσωτερικού εχθρού» μέσα στο περιβάλλον της οικονομικής και κοινωνικής αστάθειας.

Στις 6 Ιούνη, μέσα στην δικαστική αίθουσα θα παιχτεί η τελευταία πράξη αυτού του παράλογου θεάτρου, ώστε να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα ένας κύκλος που άνοιξε πριν 12 χρόνια. Ο σύντροφος καλείται να δώσει την τελευταία του μάχη, για να αποτινάξει τα 36 χρόνια εξοντωτικής καταδίκης του. Θα είμαστε εκεί, δίπλα του.

Θα μιλήσουν:

- Mάριος Σεϊσίδης
- Γρηγόρης Τσιρώνης
- Γιάννης Δημητράκης

18/5 - Πολυτεχνειο, Αθήνα - Κτ. Γκίνη
Ωρα: 19.00
----------------------------------------------------
Mοτοπορεία Αλληλεγγύης: 25/5
Προσυγκέντρωση πλ. Εξαρχείων - 18.00
----------------------------------------------------

Το κείμενο της συνελευσης για τον Μάριο

Συνέλευση αλληλεγγύης στο Μάριο Σεϊσίδη

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1587588/


Αλληλεγγύη στον Αναρχικό Μάριο Σεϊσίδη

post image

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ

Η υπόθεση ξεκινάει στις 16 Γενάρη του 2006 όπου πραγματοποιείται ένοπλη ληστεία σε παράρτημα της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία συλλαμβάνεται τραυματισμένος βαριά ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης από τις αστυνομικές δυνάμεις. Εκείνη την περίοδο, οι διωκτικές αρχές σε συνεργασία με τα καθεστωτικά μέσα ξεκινούν ένα παιχνίδι κατασκευής εντυπώσεων περί ύπαρξης «ληστών με τα μαύρα», για διασυνδέσεις με ένοπλες οργανώσεις και για ύπαρξη ενός «επαναστατικού ταμείου». Το κράτος εφαρμόζει την «αντιτρομοκρατική» πολιτική, μία στρατηγική καταστολής με στόχο την εξουδετέρωση του εσωτερικού εχθρού. Ασκούν διώξεις με τις διατάξεις του άρθρου 187 περί εγκληματικής οργάνωσης, προσπαθούν να προωθήσουν ένα προφίλ για τους διωκόμενους αγωνιστές ως κάτι ξεκομμένο από το κίνημα. Η στοχοποίηση γύρω από το περιβάλλον (φιλικό και πολιτικό) του τραυματισμένου συντρόφου είχε φανεί από τις πρώτες μέρες της υπόθεσης. Ένας από αυτούς που θα κατηγορήσουν για την ληστεία στην Σόλωνος και για 6 ακόμη ληστείες στο κέντρο της Αθήνας, που έγιναν την περίοδο 2002-2006, είναι ο αναρχικός Μάριος Σεϊσίδης. Βγαίνουν εντάλματα σύλληψης για τους Σίμο Σεϊσίδη, Μάριο Σεϊσίδη και Γρηγόρη Τσιρώνη, οι οποίοι επιλέγουν τον δρόμο της φυγοδικίας. Το 2009 οι 3 καταζητούμενοι σύντροφοι επικηρύσσονται με το ποσό των 600.000 ευρώ.

Ο Γιάννης Δημητράκης, που είχε παραδεχθεί τη συμμετοχή του στη ληστεία της Ε.Τ.Ε στη Σόλωνος, καταδικάστηκε στο εφετείο σε ποινή 12,5 ετών κάθειρξης.

Τον Μάη του 2010 συλλαμβάνεται ο Σίμος Σεϊσίδης, με βαρύ τραύμα που καταλήγει στον ακρωτηριασμό του κάτω δεξιού του άκρου. Στην δίκη που ακολούθησε αθωώθηκε για την υπόθεση της απαλλοτρίωσης της Εθνικής τράπεζας στη Σόλωνος. Αργότερα, τον Μάη του 2015 σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής συλλαμβάνεται ο Γρηγόρης Τσιρώνης και ο Σπύρος Χριστοδούλου, ενώ ο Σπύρος Δραβίλας αυτοκτονεί προκειμένου να μην πέσει στα χέρια των μπάτσων. Επίσης, και ο σύντροφος Γρηγόρης Τσιρώνης αθωώθηκε για την ίδια υπόθεση.

Στις 4 Αυγούστου του 2016, μετά από 11 χρόνια φυγοδικίας, ο Μάριος Σεϊσίδης συλλαμβάνεται μαζί με τον Κώστα Σακκά σε μπλόκο της αστυνομίας στην Σπάρτη μετά από καταδίωξη και πυροβολισμούς από τους μπάτσους χωρίς οι σύντροφοι να φέρουν όπλα ή να προβάλλουν αντίσταση. Αργότερα, η αντιτρομοκρατική θα τους βασανίσει προκειμένου να τους αποσπάσει βίαια δείγμα DNA.

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου θα ξεκινήσει το εφετείο του συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη, όπου πρωτόδικα είχε καταδικαστεί στην εξοντωτική ποινή των 36 χρόνων κάθειρξη για την ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στη Σόλωνος το 2006 και τη συναυτουργία σε 3 απόπειρες ανθρωποκτονίες (του φρουρού της τράπεζας και δύο μπάτσων).

Συμμετέχουμε και καλούμε στις κινήσεις αλληλεγγύης που έχει καλέσει η «συνέλευση Αλληλεγγύης στον Μάριο Σεϊσίδη»:

Μοτοπορεία - Παρασκευή 25 Μαΐου από την πλατεία Εξαρχείων στις 6μμ

Συγκέντρωση στο Εφετείο (Λουκάρεως) 6 Ιουνίου στις 9πμ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

ΕΝΤΟΣ - ΕΚΤΟΣ

ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1588088/