Πέμπτη 17 Μαίου 2018 στις 20.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ...

Σύντομο Ιστορικό...

Τους τελευταίους 2 μήνες φασιστοειδή αποβράσματα έχουν εμφανιστεί ανοικτά στη γειτονιά του νέου Ηρακλείου κυρίως καθώς και σε γύρω γειτονιές με μαζικές εξορμήσεις ,μοιράσματα εφημερίδων σπρέυ σε σχολεία καθώς και 2 νυχτερινές καταδρομίκες επιθέσεις σε κόσμο που είναι θαμώνας της πλατείας δίπλα στο σταθμό.

Συγκεκριμένα στις 31/3 το απόγευμα έγινε η πρώτη παρέμβαση με μοίρασμα εφημερίδων και εμετικών συνθημάτων πέριξ των παλιών τους γραφείων,γύρω στα 20 άτομα απο το μέτωπο νεολαίας της Χ.Α για περίπου 2 ώρες στην λεωφόρο Ηρακλείου.

Φυσικά τα συνθήματα καθώς και όλη η αηδιαστική παρουσία τους έγινε αντιληπτή και καθαρίστηκε το Ηράκλειο από το το μισανθρωπικό λόγο τους την ίδια μέρα.
Λίγες μέρες πρίν έιχε προηγηθεί μοτοπορεία ελάχιστων των νεοναζί στο Γαλάτσι.Φυσικά ουτε και κεί σύντροφοι και συντρόφισσες δεν άφησαν ούτε για λίγες ώρες τα εμετικά τους σκουπίδια στους δρόμους και απάντησαν με μαζική μοτοπορεία στη γειτονιά του Γαλατσίου.

Λίγες μέρες αργότερα ακολουθούν γραψίματα στα σχολεία του Ν.Ηρακλείου με προσβλητικά συνθήματα για τον Π.Φύσσα, τα οποία σβήνονται άμεσα απο κατοίκους της γειτονιάς,απαντήσεις με τρικάκια αντιφασιστικού περιεχομένου,πανό,συνθήματα από διάφορο κόσμο που ζεί και κινείται στο Ηράκλειο σύνθετουν ένα πολύπλευρο μωσαικό αντίστασης στα σχέδια των φασιστών να εμφανιστούν δημόσια ξανά στο Ν.Ηράκλειο.

Τρικάκια Χ.Α λίγες μέρες μετά στην Ν.Ιωνία καθώς και στο πεζόδρομο του άλσους στη Ν.Φιλαδέλφεια,είχε προηγηθεί αντιφασιστική μικροφωνική στη πλατεία της Ν.Φιλαδέλφειας από συντρόφους από την Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας.

Στις 23/4 Δευτέρα έγινε η πρώτη νυχτερινή καταδρομική 20 νεοναζί στις 2.30 τη νύχτα εμφανίστηκαν στη πλατεία Ηρακλείου κουκουλωμένοι με πτυσσόμενα γκλομπς,και τραμπούκιζαν κόσμο που έπινε τη μπύρα του στη πλατεία λέγοντας ότι ψάχνουν αναρχικούς, που τους πατάνε τα συνθήματα...
Δύο μέρες μετά σύντροφοι και συντροφφισσες στις 9.30 το βράδυ και ενώ η πλατεία του Ηρακλείου ήταν κατάμεστη καθώς και οι καφετέριες, συγκροτημένα και αυτοπεριφρουρημένα εμφανιστήκαμε στη πλατεία φωνάζοντας συνθήματα και σβήσαμε τα φασιστικά σκουπίδια.Για περιπου μία ώρα μέιναμε στη πλατεία και αποχωρήσαμε συντεταγμένα.

Στις 30/3 ξημέρωμα εργατικής ταξικής πρωτομαγιάς έγινε η δεύτερη καταδρομική επιχείρηση των 20 απο το μέτωπο νεολαίας των φασιστών στις 3.30 τα ξημερώματα πάλι στη Πλατεία του Ν.Ηρακλείου που αναζητούσαν τους αναρχικούς του Ηρακλείου που εμφανίστηκαν μαζικά στη πλατεία και έσβησαν τα συνθήματα. Χτυπήθηκε ελαφρά ένας νεαρός αγωνιστής της αριστεράς και ο οποίος βρισκόταν σε μαγαζί λίγη ώρα πρίν...

Την επόμενη μέρα συναγωνιστές από την ταξική αριστερά κάτοικοι φίλοι και σύντροφοι πραγματοποιήσαν συγκέντρωση στην πλατεία.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε στο Ν.Ηράκλειο να ξεμυτίσουν τα σκουπίδια της Χ.Α και των λοιπών φασιστικών οργανώσεων.
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ-ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΠΕΜΠΤΗ 17/5 ΣΤΙΣ 20.00 ΠΛΑΤΕΙΑ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Αντιφασιστική -Αντιεξουσιαστική συνέλευση Ηρακλείου-Ιωνίας-Μεταμόρφωσης

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1587750/


1 2 3

Αντιφασιστική Παρέμβαση Ν.Ιωνία-Ν.Ηράκλειο

Αντιφασιστική μοτοπεριπολία -παρέμβαση πραγματοποιήθηκε χτές στη περιοχή του Ηρακλείου και της Ν.Ιωνίας με τρικάκια και συνθήματα αργά το βραδυ...

Βάφτηκαν σχολεία και ενημερώσαμε τους γείτονες για 2 κατακάθια νεοναζί που ζούν αναμεσά μας...

Συγκεκριμένα ρίξαμε τρικάκια με ονοματεπώνυμα προκειμένου να μάθουν όλοι δύο νεοναζί που έχουν συμμετάσχει στις τελευταίες επιθέσεις στην πλατεία του Ν.Ηρακλείου....

Το χουμε ξαναπεί και το εννοούμε δεν πρόκειται να αφήσουμε την μισανθρωπιά ,το ρατσισμό και τους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι στις γειτονιές μας...
Καμία ανοχή καμιά ανακωχή ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο και όσοι του προσφέρουν καταφύγιο είναι συνυπεύθυνοι...

Κράτος και Κεφάλαιο γεννούν το φασισμό

Σύντομα θα επισκεφτούμε και τους υπόλοιπους

Φασίστες κουφάλες Παναγιώτη Καλογέροπουλε και Γιώργο Μπόβο έρχονται κρεμάλες...

ΟΛΟΙ στις μαζικές αντιφασιστικές εκδηλώσεις που ακολοθούν τις επόμενες μέρες

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 17/5/2018 στις 20.00

ΠΟΡΕΙΑ απο σωματεία φορείς και συλλογικότητες Πλ. Ηρακλείου 25/5/2018 στις 19.00

αναρχικοί-ές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1587817/


1 2 3

ΑΣΥΝΦ - ΠΤΑΝΦ Αντιφασιστική Συγκέντρωση ΗΣΑΠ Νέου Ηρακλείου Πεμπτη 17 Μαίου 19:00

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΥΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ( ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΣΑΠ ) ΠΕΜΠΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ 19:00
Έχουν περάσει 4 χρόνια από τότε που έκλεισαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Τόσο το ορμητικό αντιφασιστικό κύμα που είχε ξεσπάσει στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και μετά, όσο και οι δράσεις μαχητικού αντιφασισμού από διάφορες συλλογικότητες και στέκια, κατάφεραν να στείλουν τους νεοναζί στις τρύπες τους.
Όμως το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μια προσπάθεια επανεμφάνισής τους στο Ν. Ηράκλειο. Από συνθήματα σε τοίχους, τρικάκια και φυλλάδια, μεχρι τραμπουκισμούς σε όποιους θεωρούν ως αναρχικούς. Τελευταίο τους κατόρθωμα ήταν τα ξημερώματα πρωτομαγιάς στην πλατεία του Ν. Ηρακλείου ρωτόντας τον κόσμο που άραζε "ποιός είναι αναρχικός" και χτυπώντας έναν αγωνιστή αντιφασίστα που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σημείο.
Οι φασίστες στο Ν. Ηράκλειο δεν μπορούν και ούτε θα μπορέσουν να εμφανιστούν με δημόσιο κάλεσμα. Καταφεύγουν στην γνωστή θρασύδειλη τακτική, της μη ανακοινωμένης παρουσίας. Η γειτονιά του Ν. Ηρακλείου όπως και οι γύρω περιοχές, Ν. Ιωνία και Ν. Φιλαδέλφεια, έχει οξυμένα αντιφασιστικά αντανακλαστικά. Και αυτό οι ναζί το ξέρουν καλά. Ταυτόχρονα κανέναν δεν πείθει το δήθεν αντισυστημικό τους προφίλ. Οι επιθέσεις τους πάντα έχουν σαν στόχο τα αγωνιζόμενα και καταπιεσμένα κομμάρια της κοινωνίας, τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τους κοινωνικούς αγωνιστές. Πολλές φορές αυτές οι επιθέσεις γίνονται και με την κάλυψη της αστυνομίας, γεγονός λογικό αφού κράτος και παρακράτος εξυπηρετούν την ίδια τάξη.
Προτάσσοντας την εθνική ενότητα εκμεταλλευτών, εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Σαν πιστό σκυλί των αφεντικών χτυπάνε απεργούς, ψηφίζουν στην βουλή φοροελαφρυντικά νομοσχέδια για κάθε λογής μεγαλοεργοδότες. Βγάζουν λάδι τα αφεντικά που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για το ξεζούμισμα των εργαζομένων και την υποτίμηση των ζωών του. Επιχειρούν να σπείρουν διχόνοια ενδοταξικά προσπαθώντας να κάνουν τους Έλληνες εργάτες να δουν εχθρικά τους μετανάστες.
Για εμάς ο μόνος εχθρός είναι το κεφάλαιο και το κράτος του, καθώς και οι παρακρατικές δυνάμεις τις οποίες επιστρατεύουν όταν διογκώνεται η ανάγκη να διαιρέσουν την τάξη μας. Απέναντι στις προκλήσεις των τελευταίων εβδομάδων στο Ν. Ηράκλειο θα πρέπει να δοθεί δυναμική απάντηση απ' το μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα. Δεν θα αφήσουμε τα κατακάθια της ιστορίας να έχουν πεδίο παρέμβασης. Να τους στείλουμε εκεί που ανήκουν.
ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ

Πορεία 25/5 με προσυγκέντρωση 19:00 σταθμό ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου

Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας
Πρωτοβουλία Ταξικής Αλληλεγγύης Νέας Φιλαδέλφειας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1587875/