Κυριακή 13 Μαίου 2018 στις 13.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Παγκρήτειο Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο στη βάση της Σούδας

Κυριακή 13/5 Παγκρήτειο Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο στη βάση της Σούδας

Προσυγκέντρωση για να ξεκινήσουμε από Ηράκλειο: Πλατεία Ελευθερίας στις 09:00

Η επίθεση των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας ενάντια στο λαό της Συρίας είναι άλλη μια σκηνή στο πολεμικό θέατρο που παίζεται τα τελευταία χρόνια από τις μεγάλες δυνάμεις ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία κλπ. Οι πύραυλοι που εκτόξευσαν οι δυνάμεις αυτές, με τη στήριξη του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, δήθεν ως απάντηση στα «χημικά του Άσαντ», προωθούν τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις και ενισχύουν την απειλή μιας γενικευμένης πολεμικής αναμέτρησης. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια προσπάθεια ελέγχου των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων και των σφαιρών επιρροής. Ο ίδιος ο πόλεμος φέρνει λεφτά στις επιχειρήσεις με την πώληση όπλων και αργότερα, με την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων κρατών. Οι επεμβάσεις αυτές είναι ενάντια στους λαούς της Συρίας και των γύρω περιοχών. Η αύξηση των πολεμικών επιχειρήσεων θα δημιουργήσει και νέα κύματα προσφύγων και ξεριζωμένων, κάτι που αποτελεί άλλο ένα πεδίο κερδοφορίας για κράτη, επιχειρήσεις, ΜΚΟ.

Η ιστορία δείχνει ότι από τέτοια 'παιχνίδια' με τη φωτιά χαμένοι βγαίνουν πάντα οι λαοί και κερδίζει το κεφάλαιο. Αυτοί που αποφασίζουν και διατάζουν τους πολέμους, μετατρέποντας τους εργαζόμενους και την νεολαία σε πιόνια στον πόλεμο, είναι οι ίδιοι που επιβάλλουν τα μνημόνια και εξαθλιώνουν τους λαούς. Είναι οι ίδιοι βιομήχανοι και τραπεζίτες, που μας θέλουν φτηνούς και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους, που αρπάζουν με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις τα σπίτια των φτωχών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει μεγάλες ευθύνες για την πρόσδεση της Ελλάδας στο πολεμικό άρμα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και για την ενίσχυση της αντιδραστικής συμμαχίας με Ισραήλ και Αίγυπτο. Τα κυβερνητικά ψελλίσματα για μη εμπλοκή στον πόλεμο δεν έχουν καμία βάση καθώς η βάση της Σούδας παρέχει αναντικατάστατη υποστήριξη στις πολεμικές επιχειρήσεις. Ουσιαστικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο με τις βάσεις που υπάρχουν στη χώρα και δαπανώντας τεράστια ποσά για τους Νατοϊκούς και εθνικούς πολεμικούς εξοπλισμούς, ενώ συζητάει ακόμα και την αποδοχή των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ στον Άραξο.

Ενδεικτικό είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα ΜΑΤ χτύπησαν βάναυσα στις 16/4, φοιτητές και σπουδαστές που διαδήλωναν κατά της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Συρία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών και τη σύλληψη δύο εξ αυτών. Φαίνεται πως η κυβέρνηση επιχειρεί με ξεχωριστό ζήλο να προστατέψει το άγαλμα του Χ. Τρούμαν, ένα άγαλμα-σύμβολο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Η βάση της Σούδας παίζει κρίσιμο ρόλο και είναι απαραίτητη για την πραγματοποίηση των πολέμων στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Οι πύραυλοι που σκότωσαν αμάχους στη Λιβύη, τη Συρία και σε άλλες χώρες, εκτοξεύθηκαν από καράβια που ξεκίνησαν από τη Σούδα. Πρέπει ο λαός της Κρήτης να πάρει θέση! Διαδηλώνουμε για να κλείσει η βάση και να αποτρέψουμε τη συμμετοχή της Ελλάδας σε κάθε πόλεμο.

Το εργατικό κίνημα, οι εργαζόμενοι, ο λαός μπορεί και πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Να απαιτήσει το σταμάτημα των βομβαρδισμών στη Συρία, την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς. Να απομονώσει τους εθνικιστές και τους χρυσαυγίτες στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές. Να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη στους λαούς που δοκιμάζονται. Να παλέψει για την αποτροπή του πολέμου ενάντια στο σύστημα που γεννά τον πόλεμο και την προσφυγιά.

  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις. Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο.
  • Να φύγουν όλοι οι ιμπεριαλιστικοί στόλοι από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι ΝΑΤΟικές δαπάνες.
  • Ναι στη φιλία και στην αλληλεγγύη των λαών. Όχι στους ανταγωνισμούς για το μοίρασμα της πίτας
  • Έξω τώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι νατοϊκές βάσεις

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό στο Ηράκλειο

πηγή : https://smtiraklio.wordpress.com/2018/05/09/κ…


1 2 3

Παγκρήτια πορεία στη Βάση της Σούδας

Παγκρήτια πορεία στη Βάση της Σούδας διοργανώνουν την Κυραική 13 Μάη δεκάδες εργατικά σωματεία, φορείς και συλλογικότητες από όλη την Κρήτη.

Με κεντρικό σύνθημα "Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους-Ειρήνη στους λαούς-Να κλείσουν οι Βάσεις του θανάτου" οι διοργανωτές καλούν σε προσυγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. την Κυριακή 13/5 στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά, και στη συνέχεια σε πορεία προς την Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκή Βάση της Σούδας.

Αιτήματα της συγκέντρωσης, όπως αναφέρει το κοινό κάλεσμα είναι "Έξω ΕΕ και ΝΑΤΟ, Απεμπλοκή της Ελλάδας από τον άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου".

Στην Παγκρήτοια διαδήλωση στη Βάση της Σούδας καλούν τα Πρωτοβάθμια σωματεία- εργατικά σχήματα-φοιτητικοί σύλλογοι - συλλογικότητες:

Ηράκλειο: ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Δ. Θεοτοκόπουλος, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου, Σύλλογος Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στη Έρευνα, Σύλλογος Φοιτητών Βιολογικού

Χανιά: ΕΛΜΕ Χανίων, Ενιαίος Σύλλογος φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Χανίων, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Χανίων, Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Μέτωπο Γιατρών για την Ανατροπή

Ρέθυμνο: ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, Αγωνιστικό σχήμα Εκπαιδευτικών ΠΕ

Περιφερειακή Κίνηση Ανυπότακτη Κρήτη, ΕΑΑΚ Κρήτης

πηγή : http://www.narnet.gr/articles/παγκρήτια-πορεί…


1 2 3

Δελτίο τύπου

Κάλεσμα στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Κυριακή

13/5/2018 12:30π.μ. στην πλατεία αγοράς στα Χανιά)

Στην σημερινή περίοδο η απειλή μιας γενικευμένης πολεμικής αναμέτρησης είναι περισσότερο από ποτέ πιθανή.Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προχωρούν στην εφαρμογή του σχεδίου τους για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων και των σφαιρών επιρροής, χωρίς να λογαριάζουν το κόστος για τους λαούς της περιοχής. Η όξυνση αυτών των ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή και η εκδήλωση τους με βίαιο τρόπο, φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους όλους λαούς.

Ο χειρότερος ραγιαδισμός είναι η μοιρολατρική αποδοχή του πολέμου ως δεδομένου και αναπότρεπτου. Ορθώνουμε τείχος αντίστασης στα αιματηρά και αδίστακτα σχέδια των ιμπεριαλιστών, των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου. Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά τους σχέδια, την ήττα και το σταμάτημα των πολεμικών προετοιμασιών, ενάντια στην αλληλοσφαγή των λαών, ενάντια σε κάθε πολεμικό τυχοδιωκτισμό.

Καλούμε σε πανκινητοποίηση σε όλα τα πεδία της ταξικής πάλης για το Ψωμί, τη Δουλειά, την Ελευθερία και την Ειρήνη, γιατί μόνο οι λαοί μπορούν να σταματήσουν τη μηχανή του πολέμου και να νικήσουν και με τον αγώνα τους.

  • Κάτω η Πολιτική της Ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας
  • Έξω από το ΝΑΤΟ
  • Να κλείσουν όλες οι Αμερικανό - Νατοϊκές βάσεις στον τόπο μας
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας
  • Καμία συμμετοχή της χώρας στα Ιμπεριαλιστικά Εγκλήματα
  • Ειρήνη - Φιλία - Διεθνιστική Συνεργασία μεταξύ των λαών

ΕΛΜΕ Ηρακλείου

πηγή : http://elmeher.gr/