Παρασκευή 18 Μαίου 2018 στις 19.30

Προβολή: Μεσίστιες γαλανόλευκες και μισοφέγγαρα στις φλόγες

"ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΕΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ"

Προβολή στη κατάληψη Σινιάλο, Παρασκευή 18/5, 19:30

«Το πολύτιμο όφελος που καρπώθηκε το Θέαμα απ' αυτήν την κήρυξη εκτός νόμου της ιστορίας -ότι καταδίκασε ήδη όλη την πρόσφατη ιστορία να περάσει στην παρανομία και κατάφερε να ξεχαστεί εν γένει το ιστορικό πνεύμα μέσα στην κοινωνία- είναι καταρχήν η συγκάλυψη της δικής του ιστορίας»

~Γκυ Ντεμπόρ, Σχόλια πάνω στην «Κοινωνία του Θεάματος»

Η πληθώρα παραγωγής εικόνων-περί-γεγονότων και απόψεων-επί-γεγονότων -ένας χορός στον οποίο έχει μπει για τα καλά εδώ και δύο δεκαετίες η ελληνική κοινωνία- δεν μας αφήνει πιο πλήρεις γνώσεων, αλλά πιο συγχυσμένους. Δεν μας λείπουν τόσο οι «εικόνες», ούτε οι «πληροφορίες», όσο οι συλλογικές πολιτικές ερμηνείες γεγονότων και η τοποθέτησή τους μέσα στο χρόνο. Μας λείπει η ιστορία με το δικό μας πρόσημο και η προαναφερόμενη σύγχυση συμβάλλει (και) στην παραίτηση από την κατάκτηση μιας συλλογικής ιστορικής άποψης.

Σε μια προσπάθεια καλύτερης κατανόησης της γωνιάς του καπιταλιστικού κόσμου στην οποία έτυχε να γεννηθούμε, θα προβάλουμε την ερχόμενη Παρασκευή 18/5 το ντοκυμανταίρ της πολιτικής ομάδας Antıfa Projector

(2016, διάρκεια: 67'). Η ώρα προσέλευσης είναι στις 19.30, ενώ μετά την προβολή θα υπάρχει δυνατότητα συζήτησης.

Ακολουθούν λίγα λόγια για το ντοκυμανταίρ από την πολιτική ομάδα που το δημιούργησε:

"Τα γεγονότα στα Ίμια τον Ιανουάριο του 1996 έχουν καταγραφεί σαν ένα "θερμό επεισόδιο" μεταξύ ελληνικού και τούρκικου κράτους. Γύρω από δύο ακατοίκητες βραχονησίδες αναπτύχθηκαν μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις σε (έναν περιορισμένης έκτασης) κάτι -σαν - πόλεμο. Τα γεγονότα αυτά υπήρξαν η κορύφωση ενός σχεδίου του ελληνικού κράτους: της πολιτικο- στρατιωτικής περικύκλωσης της Τουρκίας, στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 1990. Και μπορεί το σχέδιο αυτό ν' απέτυχε τελικά, όμως άφησε πίσω του ένα ολόκληρο εθνικιστικό πολιτικό κεφάλαιο προς αξιοποίηση για τα επόμενα χρόνια. Έτσι είκοσι χρόνια μετά, πολλά έχουν αλλάξει. Εκτός από αυτό: το Αιγαίο ως "ελληνική λίμνη" παραμένει πάντα στις κορυφαίες προτεραιότητες του ελληνικού εθνικισμού και επεκτατισμού.

Η συλλογή, επεξεργασία και επιμέλεια του υλικού έγινε από τη συνέλευσηantifa projector. Το αποτέλεσμα θα ήταν ελλιπές χωρίς το πολύτιμο αρχειακό υλικό της Λέσχης Κατασκόπων του 21ου αιώνα και για αυτό την ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.

Χρησιμοποιήθηκε δημοσιευμένο online υλικό από media και εκπομπές που έχουν προβληθεί παλαιότερα στην τηλεόραση ή από εγγραφή τους. Επίσης υλικό χρειάστηκε να δημιουργηθεί από την αρχή για τις ανάγκες του βίντεο από το antifa projector. Το κείμενο για την αφήγηση και η σύνθεση- μοντάζ του υλικού έγινε από το antifa projector με δικά του μέσα".

πηγή : https://sinialo.espiv.net/προβολη-11-5-19-30-…