Δευτέρα 14 Μαίου 2018 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Αντιφασιστική παρέμβαση με μικροφωνική

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μια συνεχώς κλιμακούμενη παρέμβαση νεοναζί στην ευρύτερη περιοχή, και κατά κύριο λόγο στο Νέο Ηράκλειο. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια σταθερή προσπάθεια ανασυγκρότησης των δυνάμεών τους. Από συνθήματα σε τοίχους της περιοχής, πορείες και μοιράσματα του υλικού τους, περνάμε σε μια φάση που μπορούμε όλοι να αντιληφθούμε πως πλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε οργανωμένα τάγματα εφόδου. Τις τελευταίες βδομάδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους περίπου 20 φασίστες στην πλατεία Ηρακλείου, προκαλώντας κόσμο, βρίζοντας και απειλώντας, με αποκορύφωμα τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς όπου και χτύπησαν έναν αντιφασίστα που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο.

Η επίθεση αυτή ήρθε να προστεθεί σε άλλες παρόμοιες στην Π. Κοκκινιά, το Γαλάτσι, τον Κορυδαλλό, στις επιθέσεις ενάντια στην Αφγανική Κοινότητα και τον Κοινωνικό Χώρο "Φαβέλα". Με πιο πρόσφατη στην Μυτιλήνη όπου οι φασίστες, μαζί με τον "καλό κόσμο" του νησιού, επιτέθηκαν σε ειρηνική συγκέντρωση προσφύγων και απείλησαν να τους κάψουν. Ως Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας πιστεύουμε ότι όλη αυτή την κατάσταση δεν είναι απλά τυχαία συμβάντα, αλλά μια αλληλουχία εν εξελίξει, με όσα προηγήθηκαν και όσα εκτιμούμε πως μπορούν να ακολουθήσουν. Οι φασίστες επιχειρούν ξανά να σηκώσουν κεφάλι. Το θράσος τους τροφοδοτείται από την φτώχεια και την απογοήτευση του λαού, από το κλίμα εθνικισμού και πολεμοκαπηλίας που καλλιεργούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Τροφοδοτείται από την ανοχή που δείχνει απέναντί τους η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός. Το θράσος τους τροφοδοτείται από τους εργοδότες, τα αφεντικά, που βλέπουν την Χρυσή Αυγή σαν τους χρήσιμους τραμπούκους, ενάντια στο εργατικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του.

Όλα αυτά πρέπει να μας κινητοποιήσουν άμεσα. Είναι ανάγκη τα σωματεία, οι συλλογικότητες της γειτονιάς, αντιφασιστικές οργανώσεις, όλοι μας, να βρεθούμε σε κοινή αγωνιστική διεθνιστική δράση ενάντια σε ρατσισμό, φασισμό, εθνικισμό, ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολεμική απειλή.

Στα πλαίσια αυτά, συμμετέχουμε και στηρίζουμε την αντιφασισιστική συγκέντρωση μικροφωνική τη Δευτέρα 14 Μάη στις 7μμ, έξω από τον ΗΣΑΠ Ηρακλείου

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

Εξω οι φασιστες απο τις γειτονιες μας

πηγή : http://ydragogeio.gr/antifa-14-5-18-7mm/


ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Έχουν περάσει 4 χρόνια από τότε που έκλεισαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Τόσο το ορμητικό αντιφασιστικό κύμα που είχε ξεσπάσει στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και μετά, όσο και οι δράσεις μαχητικού αντιφασισμού από διάφορες συλλογικότητες, είχαν στείλει τους νεοναζί στις τρύπες τους.

Όμως το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μια προσπάθεια επανεμφάνισής τους στο Ν. Ηράκλειο. Από συνθήματα σε τοίχους, τρικάκια και φυλλάδια, μεχρι τραμπουκισμούς σε όποιους θεωρούν ως αναρχικούς. Τελευταίο τους κατόρθωμα ήταν η εισβολή τους ξημερώματα πρωτομαγιάς στην πλατεία του Ν. Ηρακλείου ρωτόντας τον κόσμο που άραζε "ποιός είναι αναρχικός" και χτυπώντας έναν αγωνιστή αντιφασίστα που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σημείο.

Οι φασίστες στο Ν. Ηράκλειο δεν μπορούν και ούτε θα μπορέσουν να εμφανιστούν με δημόσιο κάλεσμα. Καταφεύγουν στην γνωστή θρασύδειλη τακτική, της μη ανακοινωμένης παρουσίας. Η γειτονιά του Ν. Ηρακλείου όπως και οι γύρω περιοχές, Ν. Ιωνία και Ν. Φιλαδέλφεια εχουν οξυμένα αντιφασιστικά αντανακλαστικά. Και αυτό οι απόγονοι των ναζί το ξέρουν καλά. Ταυτόχρονα κανέναν δεν πείθει το δήθεν αντισυστημικό τους προφίλ. Οι επιθέσεις τους πάντα εχουν σαν στόχο τα ευάλωτα κομματια της κοινωνίας, τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τους κοινωνικούς αγωνιστές. Πολλές φορές αυτές οι επιθέσεις γίνονται και με την κάλυψη των μπάτσων. Παράλληλα δίνουν όρκο πίστης στα αφεντικά. Προτάσσοντας την εθνική ενότητα εκμεταλευτών και εκμεταλευομένων εξυπηρετούν τα συμεφέροντα του κεφαλαίου. Σαν πιστό σκυλί των αφεντικών χτυπάνε απεργούς, ψηφίζουν στην βουλή φοροελαφρύνσεις του μεγάλου κεφαλαίου, βγάζουν λάδι τα αφεντικά που είναι τα μόνα υπεύθηνα για το ξεζούμισμα των εργαζομένων, προσπαθώντας να στρέψουν την όργη σε κομμάτια της τάξης όπως είναι οι μετανάστες.

Για εμάς ο μόνος εχθρός είναι το κεφάλαιο και το κράτος, καθώς και όσοι διαιρούν την τάξη μας. Απέναντι στις προκλήσεις των τελευταίων εβδομάδων στο Ν. Ηράκλειο θα πρέπει να δοθεί δυναμική απάντηση απ' το μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα. Δεν θα αφήσουμε τα κατακάθια της ιστορίας να έχουν πεδίο παρέμβασης. Να τους στείλουμε εκεί που ανήκουν.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ

Πορεία 25/5 με προσυγκέντρωση 19:00 σταθμό ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου

Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/74682/