Πέμπτη 17 Μαίου 2018 στις 18.00

Συγκέντρωση-Μικροφωνική για το δικαστήριο της παρέμβασης στα γραφεία της ΧΑ

Την Πέμπτη 17/5 στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση-μικροφωνική αλληλεγγύης στους διωκόμενους για την παρέμβασης στα γραφεία της ΧΑ στη Θεσσαλονίκη το 2015.

Αλληλεγγύη στους 6 διωκόμενος για την παρέμβαση στα γραφεία της Χ.Α, στη Θεσσαλονίκη.

Την Παρασκευή 23/10/2015 διοργανώνεται αφισοκόλληση-παρέμβαση στα πλαίσια της καμπάνιας δράσεων ενάντια στον φράχτη του Έβρου. Το σώμα της παρέμβασης αποτελούμενο από περίπου 30 συντρόφους κινήθηκε προς την δυτική είσοδο της πόλης, στην ευρύτερη περιοχή των δικαστηρίων. Πέρα από τη γενικότερη προπαγάνδιση της επικείμενης πορείας στις 30/10 στις Καστανιές, ένας από τους στόχους ήταν η κατάδειξη του ρόλου της Χρυσής Αυγής, ως κύριου εκφραστή της θανατοπολιτικής και της καταπίεσης, που συνδέεται άρρηκτα με την πολιτική κράτους και κεφαλαίου. Η παρέμβαση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την δίωξη 6 αντιφασιστών με τις κατηγορίες επίθεσης και φθοράς γραφείων πολιτικού κόμματος.

Ο φασισμός, ως το μακρύ χέρι του κράτους κάνει τη βρώμικη δουλειά της αστικής δημοκρατίας, εξαπολύοντας επιθέσεις στους καταπιεσμένους και σε όσους αντιστέκονται στην κρατική βαρβαρότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η άνοδος και ισχυροποίηση της Χ.Α, ως "η χρυσή εφεδρεία" του κράτους, σε μια περίοδο που οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες απειλούσαν την εύρυθμη λειτουργία του. Στοχοποιώντας μετανάστες και πρόσφυγες, ως τους υπαίτιους της οικονομικής κρίσης, η Χ.Α λειτουργεί σαν βαλβίδα εκτόνωσης της κοινωνικής δυσαρέσκειας και οργής, η οποία αντί να στραφεί ενάντια στους πραγματικά υπεύθυνους (ντόπια και διεθνή αφεντικά) καταλήγει να εκφράζεται μέσω της ξενοφοβίας και του κανιβαλισμού. Παράλληλα, οργανώνονται τάγματα εφόδου, τα οποία με τις πλάτες της ΕΛ.ΑΣ προχωρούν σε πογκρόμ κατά μεταναστών, επιθέσεις σε στέκια/ καταλήψεις/ κοινωνικούς χώρους και σε δολοφονίες. Η οργανωμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα προκάλεσε γενικευμένη κοινωνική αντίδραση , με χιλιάδες ανθρώπους να βγαίνουν στο δρόμο, αντιστεκόμενοι στην φασιστική απειλή. Η απάντηση του κράτους παραμένει η ίδια, με βία, καταστολή και πλήθος συλλήψεων, ανά την επικράτεια. Στο πλαίσιο αυτό, το κράτος προχώρησε σε μια κατ' επίφαση δίωξη και δίκη της Χ.Α με απώτερο σκοπό την εγγύηση της "δημοκρατικής ομαλότητας" και την εμπέδωση της θεωρίας των 2 άκρων.

Υπό το βάρος αυτής δίκης, η Χ.Α μπορεί να φαίνεται "αποδυναμωμένη" σχετικά με την δράση των προηγούμενων χρόνων, καθότι δεν έχει πλέον την δυνατότητα να αναλάβει την πολιτική ευθύνη έκνομων πράξεων. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο αναδύονται νέες φασιστικές παρακρατικές συμμορίες, «άμεσα η έμμεσα συνδεδεμένες με την Χ.Α», που επιχειρούν να εμφανιστούν στην κοινωνική καθημερινότητα. Ωστόσο ο φασισμός δεν νικιέται μέσω της αστική δικαιοσύνης αλλά στον δρόμο από τον κόσμο του αγώνα. Η σύνδεση κράτους- παρακράτους, ανεξάρτητα από το όνομα της κάθε ομαδοποίησης, είναι απροκάλυπτη. Από τα Ίμια του Φλεβάρη του 2008 στην Αθήνα μέχρι τις επιθέσεις της 21 Γενάρη και τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, 10 χρόνια μετά στη Θεσσαλονίκη, η ΕΛ.ΑΣ συγκαλύπτει με κάθε τρόπο τους φασίστες.

Εμείς, ως Voluntad Antifascista, θεωρούμε ότι ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αγώνας για ζωή και ελευθερία, γι' αυτό ακριβώς τον λόγο καλούμε κάθε κομμάτι της κοινωνίας σε μια διαρκή επαγρύπνηση. Θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην μισαλλοδοξία, τον φόβο και τον εθνικισμό προτάσσοντας την ισότητα, την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια. Ενάντια στα εθνικιστικά και φασιστικά ιδεολογήματα...

Να εντείνουμε την αντιφασιστική δράση σε σχολεία, σχολές, εργασιακούς χώρους και γειτονιές.

Δεν ξεχνάμε τους δολοφόνους των Λουκμάν, Φύσσα.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΠΕΜΠΤΗ 17/5 18:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/5 9:00 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Voluntad Antifascista

https://www.kinimatorama.net/event/96965

Ανακοίνωση των 6 διωκόμενων αντιφασιστών για την παρέμβαση στα γραφεία της Χ.Α.

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου του 2015 σε συνέχεια των δράσεων αλληλεγγύης στα πλαίσια της καμπάνιας ενάντια στον φράχτη του Έβρου, μία βδομάδα πριν την προγραμματισμένη πορεία στις Καστανιές, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στην δυτική είσοδο της πόλης, στην οδό Πολυτεχνείου. Ξεκινήσαμε από το κέντρο της πόλης μαζί με τριάντα συντρόφους και συντρόφισσες, με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου για το μεταναστευτικό ζήτημα με κύριο αίτημα να γκρεμιστεί ο φράχτης του Έβρου. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης μοιράστηκαν κείμενα, έγινε αφισοκόλληση και γράφτηκαν συνθήματα στα γραφεία της χρυσής αυγής ΤΟ Θεσσαλονίκης.

Η πολιτική μας παρέμβαση στα γραφεία της Χ.Α είχε ως στόχο να καταδείξει την οργανική σύνδεση της φασιστικής συμμορίας με την συντελούμενη δολοφονία μεταναστών στο Αιγαίο αλλά και το ότι άλλη όψη αυτής της σύγχρονης θανατοπολιτικής είναι τα τάγματα εφόδου που δολοφονούν. Οι σύγχρονοι νεοδωσίλογοι και ταγματασφαλήτες έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα και φέρουν ειδικό πολιτικό μερίδιο ευθύνης.

Από την παρέμβαση αυτή βρεθήκαμε έξι σύντροφοι αντιμέτωποι με κατηγορίες επίθεσης και φθοράς των γραφείων της Χ.Α.

Στην σημερινή πολιτική συγκυρία η δίκη αντιφασιστών έχει αυξημένη βαρύτητα, καθώς είναι μία περίοδος που στην πόλη μας το φασιστικό παρακράτος προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί, και με αιχμή την ισλαμοφοβία καλεί σε εμετικές συγκεντρώσεις προσπαθώντας να αποκλείσει μικρά παιδάκια από το δικαίωμα στην μόρφωση. Εμάς φυσικά δεν μας κάνει καμία εντύπωση, παρά μόνο επιβεβαιώνει την πάγια διατυπωμένη αντίληψη του ευρύτερου αναρχικού/αντιεξουσιαστικού κινήματος ότι ο φασισμός ισοδυναμεί με θάνατο. Μία βόλτα στην Βασιλίσσης Όλγας αρκεί. Θα δει κανείς στα πεζοδρόμια χαραγμένα τα ονόματα των ανήλικων παιδιών που ανάμεσα στους άλλους μαρτύρησαν στα στρατόπεδα των ναζί. Στα ίδια χνάρια βαδίζουν οι σύγχρονοι ταγματασφαλήτες που μαζεύτηκαν στο Ωραιόκαστρο.

Ακόμη το κράτος εμφανώς προσπαθεί να κάνει πλάτες στα νέα φασιστικά μορφώματα. Οι συγκεντρώσεις τους προστατεύονται από έναν ολόκληρο στρατό από ματατζήδες ενώ οι αντισυγκεντρώσεις χτυπούνται βίαια και λυσσασμένα, και οι αντιφασίστες έχουν να αντιμετωπίσουν δικαστήρια για το αυτονόητο καθήκον της αντιπαράθεσης με τον φασισμό.

Όποιο όνομα(ιερός λόχος, χα κτλ) και να έχει ο φασιστικός βούρκος που επιχειρεί να αποτελέσει την άλλη όψη της επίσημης κρατικής θανατοπολιτικής η ουσία του παραμένει η ίδια. Ένα κάλεσμα σε θάνατο, μία πράξη πράξη χωρίς ανθρωπιά και ηθική. Στον αντίποδα ο αντιφασισμός είναι η μάχη ενάντια στον θάνατο. Για να νικήσει η αξιοπρέπεια. Για να νικήσει η ζωή.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

την Παρασκευή 18 Μάη
στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης στις 09:00μμ