Σάββατο 19 Μαίου 2018 στις 22.00

18 χρόνια Τσιριτσάντσουλες: η ενηλικίωση

18/05/2018 21:00 - 18 χρόνια Τσιριτσάντσουλες η ενηλικίωση

www.tsiritsantsoules.gr

www.tsiri.tv

mail: tsirexitsantsoexules@gmaexil.com

Οι Τσιριτσάντσουλες παρουσιάζουν

18 χρόνια Τσιριτσάντσουλες

η ενηλικίωση

Ένα εορταστικό διήμερο για την ενηλικίωση του Τσίρι.

Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Μαΐου 2018,

στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή).

Παρασκευή 18 Μαΐου στις 21:00

Θέατρο:

-Τελετή έναρξης

-Πρεμιέρα: «Ο ήχος της απουσίας» (Δύο μονόπρακτα του Σταύρου Τσιώλη: «Η δημοπρασία» και «Η γυναίκα του αστροναύτη»)

Σάββατο 19 Μαΐου στις 22:00

Συναυλία:

-Tsiri Band

-Incirrina

Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής του DI.MA με θέμα «Τσίρι πορτρέτα».

Πρόσκληση στο διήμερο

Αγαπημένοι φίλοι δεν είμαι πια παιδί. Ενηλικιώθηκα!

18 χρόνια πέρασαν από τη γέννησή μου ως μασκότ της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Τσιριτσάντσουλες. 18 χρόνια όμορφα αλλά και δύσκολα. Ειδικά στην εφηβεία δημιούργησα πολλά προβλήματα, αλλά λίγο η καλή διάθεση, λίγο η συνεχής δημιουργική δουλειά, πέρασε ο καιρός χωρίς τραγικές συνέπειες. Πότε με τον Τσίρι Θίασο στις περιοδείες στις πόλεις και στα χωριά, στις πλατείες και στους κοινωνικούς χώρους, πότε με την Tsiri Band στις συναυλίες με τους ροκάδες και τους πάνκηδες ή στα αυτοοργανωμένα κοντσέρτα κλασικής μουσικής, πότε στα γυρίσματα των ταινιών και των ντοκιμαντέρ μας, πότε στα στούντιο ηχογραφήσεων και μοντάζ, πότε στα εργαστήρια κατασκευής σκηνικών και κοστουμιών, πέρασαν τα χρόνια χωρίς να πολυκαταλάβω πώς.

Τώρα που έγινα όμως 18, μου λένε πως πρέπει να σοβαρευτώ. Να πάρω τις ευθύνες μου, να γίνω μια καθώς πρέπει μασκότ. Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς πάει να πει αυτό. Μήπως να βρω μια σταθερή δουλίτσα, να αγοράσω τηλεόραση, να παντρευτώ και να πάρω δάνειο να ανοίξω σπίτι; Στην ιδέα όμως και μόνο με πιάνει μια ανατριχίλα. Δεν ξέρω… είμαι μπερδεμένος. Αλλά σε τελική ανάλυση ποιος δεκαοχτάρης δε νιώθει έτσι;

Βλέπεις έμαθα χωρίς αφεντικά, μόνο με τους φίλους και τους συντρόφους μου, χωρίς αρχηγούς και πατρονίες. Έμαθα στην αυτοδιαχείριση και την αλληλεγγύη, στους δρόμους και τις πλατείες. Όταν έχεις μάθει έτσι, δύσκολα αλλάζεις χαβά… Σκέφτομαι από την άλλη πως κάτι θα ξέρουν όλοι αυτοί που με νουθετούν. Εγώ όμως δε θέλω να σκέφτομαι το μέλλον. Θέλω να ζω το παρόν και να συνεχίσω να φτιάχνω καταστάσεις με τους φίλους μου. Δε με πήραν δα και τα χρόνια! Είμαι μικρός ακόμα, νιώθω πως έχω πολλά να μάθω. Ναι, ενηλικιώθηκα, αλλά δεν νομίζω πως θέλω να αλλάξω· κι αν αλλάξω αυτό ας γίνει μέσα από την εμπειρία της ίδιας της ζωής και όχι από κάποιο «πρέπει» που θα μου επιβάλει ο κοινωνικός περίγυρος. Έτσι, ακόμα και τώρα στην ενηλικίωσή μου, εξακολουθώ να επαναλαμβάνω στον εαυτό μου αυτό που λέει ο ποιητής: «Όσα είπαμε παλιά ισχύουν».

Με αφορμή τα 18α γενέθλιά μου σας προσκαλώ όλους σε ένα εορταστικό διήμερο στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή) την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μαΐου για να γιορτάσουμε παρέα. Εκεί θα γίνουν πράματα και θάματα:

Την Παρασκευή 18/5 στις 21:00 ο τσίρι θίασος θα παρουσιάσει ένα μεγαλοπρεπές υπερθέαμα, μια τελετή έναρξης των εκδηλώσεων όπως μόνο οι Τσιριτσάντσουλες ξέρουν να κάνουν! Θα ακολουθήσει η πρεμιέρα της νέας θεατρικής υπερπαραγωγής μας με τίτλο «Ο ήχος της απουσίας». Μια παράσταση με δύο μονόπρακτα του Σταύρου Τσιώλη: «Η δημοπρασία» και «Η γυναίκα του αστροναύτη».

Το Σάββατο 19/5 στις 22:00 θα δοθεί μεγάλη συναυλία προς τιμήν μου από τους Tsiri Band και τους Incirrina, μία πανδαισία ρυθμών και μελωδιών με πολλούς φίλους καλεσμένους και φυσικά πολλές εκπλήξεις.

Και τις δύο μέρες θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής του DI.MA με θέμα «Τσίρι πορτρέτα». Θα απολαύσετε τα πορτρέτα όλων (ή σχεδόν όλων) όσοι συμμετείχαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια.

Και φυσικά θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πιούμε μπίρες στο αυτοοργανωμένο μπαρ του θεάτρου και να τα πούμε.

Θα χαρώ πολύ να σας δω.

Με τιμή,

Τσίρι

Το πρόγραμμα του διημέρου

Παρασκευή 18 Μαΐου, ώρα έναρξης 21:00

-Τελετή έναρξης

Τσίρηδες, γριές και δημοσιογράφοι μπλέκονται σε ένα εορταστικό υπερθέαμα αφιερωμένο στην ενηλικίωση του Τσίρι.

-Ο ήχος της απουσίας

Δύο μονόπρακτα του Σταύρου Τσιώλη: «Η δημοπρασία» και «Η γυναίκα του αστροναύτη»

Υπόθεση

Η δημοπρασία. Ο Αριστείδης επιχειρεί να φέρει σε πέρας μία μεταμεσονύκτια εκπομπή δημοπρασίας σε ένα τηλεοπτικό κανάλι που βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.
Η γυναίκα του αστροναύτη. Η Γωγώ είναι η γυναίκα του μοναδικού αστροναύτη της Ελληνικής Αστροναυτικής Εταιρείας. Η απροσδόκητη εμφάνιση ενός πλασιέ, την ημέρα της αναχώρησης του άντρα της για την πιο επικίνδυνη αποστολή του, θα αποτελέσει αφορμή για να εκφράσει τις αγωνίες και τους πόνους της.

Για την παράσταση

Φέτος έχουμε την τιμή και τη χαρά να παρουσιάζουμε δύο μονόλογους του Σταύρου Τσιώλη: «Η δημοπρασία» και «Η γυναίκα του αστροναύτη». Δύο κείμενα σπαρταριστά αλλά συγχρόνως γεμάτα απόγνωση, που αναφέρονται στον κύριο Αριστείδη και τη Γωγώ, δηλαδή τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που έρχονται αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα που προκύπτουν από τις επιλογές που έκαναν στη ζωή τους. Δύο σύγχρονοι μονόλογοι γραμμένοι στο απαράμιλλο ύφος του Σταύρου Τσιώλη, καταιγιστικοί, περίτεχνα κλιμακούμενοι, αστείοι μα και απελπισμένοι. Δύο ιστορίες ανθρώπων, που ενώ φαινομενικά δεν έχουν τίποτα κοινό, εξελίσσονται με φόντο την ίδια μουσική υπόκρουση: Τον ήχο της απουσίας.

Εμείς πήραμε αυτά τα έργα και προσπαθήσαμε να εξερευνήσουμε τα όριά τους. Συνομιλήσαμε με τους ήρωες και προσπαθήσαμε να τους κατανοήσουμε, ακόμα και να τους αγαπήσουμε. Όπου μπορέσαμε, κρατήσαμε τις σκηνοθετικές οδηγίες που παραθέτει ο ίδιος ο Τσιώλης στο βιβλίο του (Σταύρος Τσιώλης «Θεατρικά» εκδ. Πανοπτικόν 2016) εκτός από τις περιπτώσεις που αυτό ήταν πρακτικά αδύνατο λόγω των ειδικών συνθηκών της δικής μας παραγωγής. Το ίδιο έγινε και με τις περισσότερες από τις μουσικές επιλογές του. Αφεθήκαμε στον ρυθμό των κειμένων κι έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάζουμε τον «ήχο της απουσίας», μια παράσταση με αρκετά διαφορετικές προκλήσεις από αυτές που αντιμετωπίζαμε στις έως τώρα παραστάσεις μας.

Σάββατο 19 Μαΐου ώρα έναρξης 22:00

Συναυλία με Tsiri Band και Ιncirrina:

To Tsiri Band στην μεγάλη του ετήσια συναυλία στα πλαίσια του "18 Χρόνια Τσιριτσάντσουλες, η Ενηλικίωση" εμφανίζεται στο ΕΜΠΡΟΣ το Σάββατο 19 Μαΐου στις 22:00 το βράδυ. Την ίδια νύχτα θα εμφανιστεί το ηλεκτρονικό Dark industrial pcychopop σχήμα Incirrina των τσιριαδερφών Ειρήνης Τηνιακού και Γιώργου Κατσάνου.

Οι Tsiri Band σύσσωμοι καλούν πολλούς από τους τσίρηδες που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια μαζί τους σε ηχογραφήσεις και συναυλίες για να πραγματοποιήσουν μιαν ακόμη μεγαλοπρεπή συναυλία με άξονα το παρόν αλλά και το μέλλον.

Η συναυλία θα βιντεοσκοπηθεί και θα κυκλοφορήσει όπως πάντα στο Tsiri TV, γι' αυτό να φορέσετε τα κακά σας και να είστε όλοι εκεί ένθερμοι για να κάνουμε μπούγιο και να πιούμε μαζί μπίρες ακούγοντας Incirrina.

Έκθεση ζωγραφικής: Τσίρι πορτρέτα

Μετά από 18 χρόνια, ήρθε τελικά η ώρα να καταγραφούν και να γίνουν εικόνα οι Τσιριτσάντσουλες και οι φίλοι που βοήθησαν στο να γίνουν τα θεατρικά, οι μικρού μήκους ταινίες, τα ντοκιμαντέρ, οι μουσικές και τα τραγούδια των Tsiri Βand. Δεν ξέρω αν όλα αυτά τα πρόσωπα που ζωγράφισα νιώθουν Τσιριτσάντσουλες, το σίγουρο είναι ότι όλοι τους συμμετείχαν ο καθένας με το δικό του τρόπο ώστε οι Τσιριτσάντσουλες να καταφέρουν να κάνουν πράξη το καλλιτεχνικό τους έργο.
DIMA

πηγή : https://www.embros.gr/18-05-2018-21-00-18-chr…